Εάν πάρουμε το παράδειγμα της διάθεσης κουπονιών αξίας 450 ευρώ, στους μαθητές της Α΄γυμνασίου, γιά την αγορά netbook αξίας 200 ευρώ(βάση των μίνιμουμ απαιτήσεων) που έγινε πριν 3 χρόνια, μάλλον μας αποκαρδιώνουν τα θέματα τεχνολογίας και ελλήνικά σχολεία.
Παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα, μη ξεχνάμε ότι ο Νεγρεπόντε το έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν.
Από τη δική μου εμπειρία σαν εκπαιδευτής σε ιδιωτικό ΙΕΚ σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, έχω να πω μόνο θετικά πράγματα.
Είμαι ο μοναδικός σε ολόκληρο τον όμιλο -με 120 ειδικότητες- που κάνω εξ ολοκλήρου το θεωρητικό μάθημα με ipad και βιντεοπροβολέα.
Αν είχαν τη δυνατότητα να είχαν και οι σπουδαστές ipad θα αισθανόμουν θεός, ακόμα και έτσι 'όμως τα πάμε καλά, α να σας πώ ότι το μάθημα δεν έχει σχέση με τη πληροφορική,
μιλάμε γιά ειδικότητες στο τομέα τουριστικών σπουδών.
Και ναι ασ μάθουν τα παιδιά να γράφουν με μολύβι πρώτα και μετά πληκτρολόγιο!!! μιλάω εκ πείρας έχω τρείς γιούς με ηλικίες 6, 8, 13.
"Ταμπλέτες" στα Ελληνικά σχολεία... Μήπως είναι εφικτό;
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: "Ταμπλέτες" στα Ελληνικά σχολεία... Μήπως είναι εφικτό;
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
Offtopic
Long term orientation
The long term orientation dimension is closely related to the teachings of Confucius and can be interpreted as dealing with society’s search for virtue, the extent to which a society shows a pragmatic future-oriented perspective rather than a conventional historical short-term point of view.
***No score available for Greece on this dimension***
Πολύ ωραίο link και πολύ ενδιαφέρον το ^^Bold^^ κομματάκι που έκανα paste. (Είμαστε τόσο a conventional historical short-term point of view κοινωνία που είμαστε off the charts!!
)
Ontopic
Είμαι της άποψης ότι η πλήρης μετατροπή της εκπαίδευσης σε ψηφιακή από τη μια μέρα στην άλλη, όπως αναγκαστικά θα γίνει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για βιβλία, θα οδηγήσει σε αλλο ένα χάος(όπως αυτό που έγινε με τα netbook πριν 3 χρόνια όπως προαναφέρθηκε) παραπληροφόρησης και κερδοσκοπίας.Θα έπρεπε να γίνει αργά, μεθοδικά, πιλοτικά ή όποια άλλη όμορφη λεξούλα προτιμάτε αλλά δυστυχώς θα γίνει τσαπατσούλικα, στη ζούλα και στη λαμογιά. Άσε που οι γονείς θα τα αγοράσουνε τα ebook readers ή όποια άλλη συσκευή επιλεχθεί να αντικαταστήσει πρόωρα το αναλογικό βιβλίο. Δεν υπάρχουν αποθέματα για επιδοτήσεις από το κράτος.
Να προτείνω να δείτε το documentary: "Waiting for Superman" ? Αν δεν το έχετε δει αξίζει και απαντάει σε αυτήν την ερώτηση(;).
Πρώτο μου post και εμένα στα πειρατικά forum.
Καλή επιτυχία εύχομαι και τα μυαλά στη θέση τους.
από unauthorized » Ιανουάριος 9th, 2012, 10:54 am
Ειδικά στην Ελλάδα αυτό ίσως χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο καθώς η ελληνική κουλτούρα δεν είναι φιλική στην αβεβαιότητα / αλλαγή (UAI).
Long term orientation
The long term orientation dimension is closely related to the teachings of Confucius and can be interpreted as dealing with society’s search for virtue, the extent to which a society shows a pragmatic future-oriented perspective rather than a conventional historical short-term point of view.
***No score available for Greece on this dimension***
Πολύ ωραίο link και πολύ ενδιαφέρον το ^^Bold^^ κομματάκι που έκανα paste. (Είμαστε τόσο a conventional historical short-term point of view κοινωνία που είμαστε off the charts!!

Ontopic
Είμαι της άποψης ότι η πλήρης μετατροπή της εκπαίδευσης σε ψηφιακή από τη μια μέρα στην άλλη, όπως αναγκαστικά θα γίνει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για βιβλία, θα οδηγήσει σε αλλο ένα χάος(όπως αυτό που έγινε με τα netbook πριν 3 χρόνια όπως προαναφέρθηκε) παραπληροφόρησης και κερδοσκοπίας.Θα έπρεπε να γίνει αργά, μεθοδικά, πιλοτικά ή όποια άλλη όμορφη λεξούλα προτιμάτε αλλά δυστυχώς θα γίνει τσαπατσούλικα, στη ζούλα και στη λαμογιά. Άσε που οι γονείς θα τα αγοράσουνε τα ebook readers ή όποια άλλη συσκευή επιλεχθεί να αντικαταστήσει πρόωρα το αναλογικό βιβλίο. Δεν υπάρχουν αποθέματα για επιδοτήσεις από το κράτος.
από pappasadrian » Ιανουάριος 20th, 2012, 4:48 pm
ισως τελικα να μην ειναι θεμα τεχνολογιας και μεθοδων που χρησιμοποιουνται, αλλα των δασκαλων και καθηγητων.
Να προτείνω να δείτε το documentary: "Waiting for Superman" ? Αν δεν το έχετε δει αξίζει και απαντάει σε αυτήν την ερώτηση(;).
Πρώτο μου post και εμένα στα πειρατικά forum.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ! 

Haiwani έγραψε:Πρώτο μου post και εμένα στα πειρατικά forum.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες