Ψηφοφορία 07/2013
Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53
Re: Ψηφοφορία 07/2013
Σε παρακαλώ διάβασε τον προσωρινό κανονισμό ψηφοφοριών που εγκρίθηκε από το ΣτΜ.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Από εμαιλ της λίστας της Δ.Ε.
Αυτές κατατέθηκαν, αυτές μπαίνουν
Ο τίτλος των προτάσεων μπαίνει ακριβώς όπως έχουν κατατεθεί. Ποιός είμαι εγώ για να τον αλλάξω;
Έχουν φύγει παραπάνω από ένα newsletters και γίνεται συζήτηση εδώ και μήνες στο φόρουμ.
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, το Φόρουμ υπάρχει, είναι το Κανένα από τα Παραπάνω, δηλαδή το Status Quo. To λέει σαφέστατα ο κανονισμός που ψηφίσαμε.
Αυτό είναι αδιανόητο και γελοίο.
Είναι πρόβλημα του φόρουμ, για αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Απλά μην το κάνεις.
Το ερωτηματολόγιο έλεγε ρητά πως δεν δεσμεύει το κόμμα για τις επόμενες κινήσεις του. Αν δεν υπάρχουν εθελοντές για να κάνουν τα μαθήματα ας φροντίσει η Δ.Ε. να κάνει αυτό μείζον ζήτημα και όχι να ασχολείται με δεν ξέρω γω τι.
Αποφασίστηκε από την Συνεδρίαση 16/12/2012 της Δ.Ε. να χρησιμοποιηθεί ο κανονισμός του φόρουμ
ΠΡΟΣ Διοικούσα Επιτροπή
Επιτροπή Διαιτησίας
Μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Κάνω με αυτόν τον τρόπο ένσταση ώστε να αποσυρθεί η ψηφοφορία από το Forum με αριθμό 07/2013 με γενικό θέμα το LQFB.
viewtopic.php?f=11&t=3314
1. Η ψηφοφορία δεν είναι λάθος διατυπωμένη! Eίναι εσκεμμένα δημιουργημένη έτσι.
Πρώτα από όλα από τις τέσσερις προτάσεις, στις τρεις περιλαμβάνεται το LQFB.
Τυχαίο; (δεν νομίζω), έτσι θα επηρεαστεί η ψήφος του σώματος των μελών.
Και για να χρησιμοποιήσω όρους της επικαιρότητας, είναι φωτογραφική!
Οι επιλογές για την ψηφοφορία δεv είναι ξεκάθαρες και μπορούν να παρερμηνευτούν.
Αυτές κατατέθηκαν, αυτές μπαίνουν
Στην επιλογή 1 είναι το LQFB με ανάθεση; Αυτό δεν αναφέρεται στην ερώτηση/πρόταση. .
H επιλογή 1 δεν έχει νόημα, επειδή έχει ερωτηματικό. Προς τι το ερωτηματικό στο τέλος;
Δεν είναι ερώτηση του τύπου "θέλεις;","επιθυμείς;","μπορείς;".Το συντακτικό είναι λάθος.
Με αυτήν την επιλογή, προωθείται με θετική ψήφο το LQFB.
Η επιλογή 2 είναι σωστή με την διατύπωση της, είναι θετική προς το LQFB.
Η επιλογή 3 είναι 50-50 με το forum και
Η επιλογή 4 είναι λευκή.
Άρα έχουμε "δυόμισι θετικές επιλογές" για το LQFB, καμία αρνητική και μισή για το Forum και καμία αρνητική.
Η προχειρότητα αλλά και η άγνοια σύνταξης ψηφοφοριών, αποδεικνύει πως σκοπός της ψηφοφορίας είναι άλλος και τι σκοπό εξυπηρετεί.
Αυτό αν έγινε κατά λάθος, μπορώ να βοηθήσω στον τρόπο που συντάσονται ψηφοφορίες και δημοσκοπήσεις( λόγω επαγγέλματος) με τις γνώσεις μου. Εάν όμως δεν έγινε λάθος;
Ο τίτλος των προτάσεων μπαίνει ακριβώς όπως έχουν κατατεθεί. Ποιός είμαι εγώ για να τον αλλάξω;
2. Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως τον βασικό και κύριο εργαλείο του κόμματος, όπου στο μέλλον από εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις, οι παρόντες και ενεργοί πειρατές στο Forum είναι πολύ λίγοι για να το αποφασίσουν, χρειάζεται πλήρη ενημέρωση και παρότρυνση του σώματος των μελών με προσωπικό μήνυμα ώστε να δώσουν την ψήφο τους.
Παράθεση από το καταστατικό:
4.13 Οι αποφάσεις στα όργανα του κόμματος λαμβάνονται συλλογικά με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και είναι υποχρεωτικές για όλα τα μέλη του κόμματος. Πριν από την ψηφοφορία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η σύνθεση των απόψεων και η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Σύμφωνα με το καταστατικό μας, καταβάλατε κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η σύνθεση των απόψεων και η μέγιστη δυνατή συναίνεση; Ή αρκεστήκαμε μόνο στο Newsletter του μήνα;
Έχουν φύγει παραπάνω από ένα newsletters και γίνεται συζήτηση εδώ και μήνες στο φόρουμ.
3. Σε περίπτωση που υπάρχει ένα άλλο εργαλείο ψηφοφοριών και διαβούλευσης, όσο και να μην μας αρέσει ή όχι, πρέπει να μπούν τα εργαλεία σε αντιπαράθεση και να ψηφιστούν, ή το ένα ή το άλλο.
Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει πρώτα να μπει ψηφοφορία ως εξής:
ποιο εργαλείο θα επιθυμούσατε για της αποφάσεις του κόμματος;
a. Forum
b. LQFB
c. Άλλο
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, το Φόρουμ υπάρχει, είναι το Κανένα από τα Παραπάνω, δηλαδή το Status Quo. To λέει σαφέστατα ο κανονισμός που ψηφίσαμε.
4. Στην ψηφοφορία επιτρέπεται να απαντήσει κανείς και στις τέσσερις επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι, μπορώ να ψηφίσω ένα εργαλείο και με την τελευταία επιλογή, να αναιρέσω την ψήφο μου, όταν διαλέξω "τίποτα από τα παραπάνω".
Αυτό είναι αδιανόητο και γελοίο.
Είναι πρόβλημα του φόρουμ, για αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Απλά μην το κάνεις.
5. Σύμφωνα με τα στατιστικά του ερωτηματολόγιο που απάντησαν προς έκπληξη όλων μας, περίπου 200 πειρατές, 54 από αυτούς δήλωσαν πως χρειάζονται "μάθημα" για να μπορούν να δουλέψουν με αυτό. Με ποια λογική προτιμούμε να αποκλείσουμε αυτούς τους πειρατές από την παράδοση της ψήφου τους;
Το ερωτηματολόγιο έλεγε ρητά πως δεν δεσμεύει το κόμμα για τις επόμενες κινήσεις του. Αν δεν υπάρχουν εθελοντές για να κάνουν τα μαθήματα ας φροντίσει η Δ.Ε. να κάνει αυτό μείζον ζήτημα και όχι να ασχολείται με δεν ξέρω γω τι.
6. Με ποια λογική, βάζει όποιος θέλει ψηφοφορίες μέσα στο Forum; Αυτό είναι ενάντια στο καταστατικό και παρακαλώ να μεριμνήσει η Επιτροπή Διαιτησίας.
Ακόμα και αν υπάρχει κάποια υποεπιτροπή για την σύνταξη και ανάρτηση ψηφοφοριών, είναι και αυτό ενάντια στο καταστατικό μας.
Παραθέτω τις σχετικές παραγράφους:
6.3 Οι κανονισμοί και τα εργαλεία με τα οποία λαμβάνει αποφάσεις το Σώμα των Μελών προτείνονται και αποφασίζονται από το ίδιο.
6.3.1 Προτάσεις για την αλλαγή του κανονισμού ή του εργαλείου λήψης αποφάσεων μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή.
6.3.2 Η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να ενημερώσει και να θέσει σε διαβούλευση 20 ημερών την πρόταση σε όλα τα μέλη του κόμματος.
6.3.3 Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης μπορεί οποιοδήποτε μέλος να καταθέσει άλλη πρόταση.
6.3.4 Μετά τη διαβούλευση η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να θέσει σε ψηφοφορία προς το Σώμα των Μελών το σύνολο των προτάσεων.
Αποφασίστηκε από την Συνεδρίαση 16/12/2012 της Δ.Ε. να χρησιμοποιηθεί ο κανονισμός του φόρουμ
Σας παρακαλώ να συζητήσετε της ενστάσεις μου σχετικά με το θέμα αυτό.
Με τιμή
Γιάννης Μοτσάκος
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
Αν και μαλλον ειναι ανευ σημασιας πλεον θα υποδειξω και εγω στον φιλο να διαβασει τον κανονισμο που εχουμε ψηφισει αλλα και να του γνωστοποιησω οτι δεν προβλεπεται πουθενα στο καταστατικο επεμβαση/ενστανση εκ μερους της ΕΔ ή της ΔΕ ωστε να σταματησει μια ψηφοφορια απο την στιγμη που εχει ηδη ξεκινησει.Το αποτελεσμα μπορει να αλλαξει μονο με αλλη ψηφοφορια(του ΣΤΜ δηλαδη).Οσο για τα τυχον συντακτικα ή γραμματικα λαθη(Grammar Nazis)νομιζω ειναι περιττο να απαντησω.Εαν ζητουμενο ειναι η πληθωρικοτητα στις προτασεις καλο ειναι να συμμετεχετε στο μελλον στην διαβουλευση που λαμβανει χωρα καθε φορα.
Υ.Γ.Ενταξει ο πρασινος* υπεγραψε,ο καφε* και ο κρεμ* γιατι δεν εβαλαν το ονοματακι τους!
Υ.Γ.2. Οταν φωναζουν καποιοι για ψηφιακο αναλφαβητισμο διαμαρτυρεστε
*Βλεπε λιστες ΕΔ και ΔΕ
Υ.Γ.Ενταξει ο πρασινος* υπεγραψε,ο καφε* και ο κρεμ* γιατι δεν εβαλαν το ονοματακι τους!

Υ.Γ.2. Οταν φωναζουν καποιοι για ψηφιακο αναλφαβητισμο διαμαρτυρεστε
*Βλεπε λιστες ΕΔ και ΔΕ
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
-
Ακόμα δεν έκανε κανείς αναφορά για προσωπική επίθεση; Είναι κατά του κανονισμού του φόρουμ....
-
mankasp έγραψε:Ακόμα δεν έκανε κανείς αναφορά για προσωπική επίθεση; Είναι κατά του κανονισμού του φόρουμ....
Για πες;
Dura lex...Sed lex
-
- Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
- Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)
Απο τον προσωρινό κανονισμό ψηφοφοριών εγώ διαβάζω:
αλλά παράλληλα τo καταστατικό που είναι πιο ισχυρό :
Το μόνο λογικό συμπέρασμα για να ισχύουν και τα δύο και να μην αυτοαναιρούμαστε έχει ως εξής :
αρχίζει......Οι
ερωτώ: ακολουθήθηκε αυτή η σειρά ? ώστε να ισχύει και το καταστατικό και ο προσωρινός κανονισμός ψηφοφοριών ?
Διαχειριστές Ψηφοφορίας: Να δοθούν δικαιώματα σε 3 μόνο μέλη (ένα που θα ορίσει η ΔΕ, ένα που θα οριστεί από την ΙΤ και ένα μέλος που θα ορίζεται με κλήρωση από τα μέλη που θα δηλώσουν εθελοντές) υπεύθυνα να διαχειρίζονται τη διαδικασία όπως αναγράφεται παρακάτω. Συνοπτικά να καταγράφουν τις προτάσεις και να ανοίγουν τις κατάλληλες ψηφοφορίες.
αλλά παράλληλα τo καταστατικό που είναι πιο ισχυρό :
6.3.4 Μετά τη διαβούλευση η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να θέσει σε ψηφοφορία προς το Σώμα των Μελών το σύνολο των προτάσεων.
Το μόνο λογικό συμπέρασμα για να ισχύουν και τα δύο και να μην αυτοαναιρούμαστε έχει ως εξής :
αρχίζει......Οι
.....καταλήγειΔιαχειριστές Ψηφοφορίας
που στην συνέχειαΣυνοπτικά να καταγράφουν τις προτάσεις και να ανοίγουν τις κατάλληλες ψηφοφορίες,
η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να θέσει σε ψηφοφορία προς το Σώμα των Μελών το σύνολο των προτάσεων
ερωτώ: ακολουθήθηκε αυτή η σειρά ? ώστε να ισχύει και το καταστατικό και ο προσωρινός κανονισμός ψηφοφοριών ?
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
-
Υπάρχει απόφαση της Δ.Ε. η ψηφοφορία να γίνει με τον προσωρινό κανονισμό.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες, αλλά ένας εκ των διαχειριστών είναι μέλος της Δ.Ε. οπότε η απάντηση είναι "ναι".
-
Δεν ξέρω Σπύρο. Εγώ απλώς ακολούθησα την απόφαση της Δ.Ε. να μπει η ψηφοφορία με τον νέο κανονισμό.
Ιστορικό.
Είχαμε καταθέσει την πρόταση για το liquid εγώ και ο Στράτος στην Δ.Ε. στις 6 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το καταστατικό η Δ.Ε. έπρεπε να ανοίξει ψηφοφορία στις 26 Δεκεμβρίου.
Δεν το έκανε αλλά αντίθετα αποφάσισε να ανοίξει η ψηφοφορία αφού περάσουμε στον κανονισμό του φόρουμ.
Η απόφαση δεν ήταν αυθαίρετη, ρωτηθήκαμε και εγώ και ο Στράτος αν συμφωνούμε με αυτό και δεχτήκαμε.
Συνεπώς. Η διαβούλευση των 20 ημερών όχι μόνο έγινε αλλά κράτησε και παραπάνω.
Ιστορικό.
Είχαμε καταθέσει την πρόταση για το liquid εγώ και ο Στράτος στην Δ.Ε. στις 6 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το καταστατικό η Δ.Ε. έπρεπε να ανοίξει ψηφοφορία στις 26 Δεκεμβρίου.
Δεν το έκανε αλλά αντίθετα αποφάσισε να ανοίξει η ψηφοφορία αφού περάσουμε στον κανονισμό του φόρουμ.
Η απόφαση δεν ήταν αυθαίρετη, ρωτηθήκαμε και εγώ και ο Στράτος αν συμφωνούμε με αυτό και δεχτήκαμε.
Συνεπώς. Η διαβούλευση των 20 ημερών όχι μόνο έγινε αλλά κράτησε και παραπάνω.
-
- Επικοινωνία:
piratiko.org έγραψε:..τι θα ψηφίσουμε πασοκ? πασοκ με δημάρ? πασοκ με διμαρ και κουβέλη? η κανέναν...από τους παραπάνω
...πάντως η πιθανότητες στο να ψηφιστεί το πασοκ είναι 3 προς ένα (δηλαδή κανένα) ...λίγο άδικο τι λέτε?
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες