Kotsos έγραψε:Μιχάλη αντιλαμβάνομαι τους φόβους σου αλλά διαφωνώ πλήρως με το κείμενο σου που κινείται στην λογική ας μάθουμε να κολυμπάμε και μετά πέφτουμε στο νερό.
Οταν μία εταιρία με 500000 εργαζόμενους αμεσοδημοκρατικά παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το μέλον της και δεν μιλώ για την μαριναλέδα που είναι της μοδός στην αριστερά που όμως δεν λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά αλλά για την καπιταλιστικότατη Τογιότα και το ρινγκι σω, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μία χώρα δεν μπορεί να εφαρμόσει αντίστοιχη διοίκηση.
Ο λόγος πιστεύω που ο Ελληνας δείχνει ανίκανος να συμμετάσχει σε μία τέτοια διοίκηση είναι γιατί βολεύεται στο παιδικό στάδιο του ανευθυνοϋπεύθυνου. Δεν είναι ενήλικας να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του γιατί ο πατέρας του ( βουλευτής) θα κρίνει τι από αυτά που ζητάει είναι σωστό και θα του το δώσει. Και αν δεν το κάνει μπορεί εύκολα να τον αποκηρύξει σαν κάθε καλομαθημένο παιδί.
Για να το πάμε στην σημερινή κατάσταση ο μέσος ψηφοφόρος αν έπρεπε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και να έχει προσωπικά την ευθύνη της αποτυχίας θα είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά από σήμερα που πηγαίνει σε όποιον του τάζει ότι λεφτά υπάρχουν.
Δεν έχω κανένα λόγο να μην υποστηρίξω τη λογική σου, εκτός από την σκληρή πραγματικότητα, που πεισματικά την διαψεύδει. Ειλικρινά σου δηλώνω ότι επιθυμώ όσο τίποτε άλλο να προλάβω να ζήσω αυτό το κοσμογονικό γεγονός. Μου αρκεί έστω η διαβεβαίωση ότι ενδεχομένως να προλάβει να το ζήσει το παιδί μου (18 ετών σήμερα). Και μόνο αυτό είναι επαρκής λόγος για να δώσω ότι μου απομένει.
Θέλω επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι σας "ακούω" προσεκτικά όλους εσάς τους νεώτερους και φροντίζω όσο μπορώ για να μη μου ... μοιάσετε.
Υ.Γ.: Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι δεν πρέπει να αναλωθούμε σε προσωπικούς διαλόγους, γιατί επιθυμία και παράκληση του ανθρώπου που ξεκίνησε το θέμα είναι να εκφραστούμε πολύ συγκεκριμένα, οπότε αυτό δεν είναι ευγενικό.