anonymous-eponymous

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: anonymous-eponymous

Δημοσίευση από mankasp »

ergoil έγραψε:
mankasp έγραψε:Κάντε σωστές ολοκληρωμένες προτάσεις και αφήστε τη κβαντική φυσική και κατεβάζω όσες θέλετε.
να μας βάλεις στο wiki, στο sandbox, να τα πούμε εκεί.

Όχι. Να κάνεις μία ολοκληρωμένη πρόταση σε ένα ποστ. Δε θα συμμετέχω στη διαμόρφωση της. Πες μου μόνο που να τη δω όταν είναι έτοιμη.
https://twitter.com/e_kastrinakis
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

mankasp έγραψε:
ergoil έγραψε:
mankasp έγραψε:Κάντε σωστές ολοκληρωμένες προτάσεις και αφήστε τη κβαντική φυσική και κατεβάζω όσες θέλετε.
να μας βάλεις στο wiki, στο sandbox, να τα πούμε εκεί.

Όχι. Να κάνεις μία ολοκληρωμένη πρόταση σε ένα ποστ. Δε θα συμμετέχω στη διαμόρφωση της. Πες μου μόνο που να τη δω όταν είναι έτοιμη.
Μπορεί κάποιος άλλος όμως να θέλει να συμμετέχει. Μπορεί η δικιά μου πρόταση να είναι ολοκληρωμένη, αλλά με την βοήθεια κάποιου άλλου να γίνει ακόμα καλύτερη. Προσωπικά μου αρέσει να γράφω στο wiki, γιατί δίνω το δικαίωμα στον άλλον να επεμβαίνει σε αυτά που λέω, και να τα αλλάζει κιόλας αν δεν του αρέσουν ή αν τον νευριάζουν. Αν δεν επεμβαίνει ελεύθερα οποιοσδήποτε σε αυτό που γράφω, αισθάνομαι ότι γράφω τις δέκα εντολές, και ξέρεις πόσο με νευριάζει αυτό.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

baskin έγραψε:
ergoil έγραψε:να μας βάλεις στο wiki, στο sandbox, να τα πούμε εκεί.
Ο διαχειριστής είναι σε διακοπές.
έφυγε για διακοπές και δεν άφησε αντικασταστάτη; απολύεται! :twisted:
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

manos_ έγραψε:... και αυτό με την προϋπόθεση
πως θα καταφέρναμε να φτιάξουμε κβαντικό υπολογιστή.[/size]
ρε συ, να πούμε κάτι πρακτικό και εφαρμόσιμο;
σταμάτα να πετάς στα σύννεφα!
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Δομές, οργάνωση, συστήματα και διάφορα.

Δημοσίευση από ergoil »

mankasp έγραψε: Αν είναι πάντως 100% ολοκληρωμένη, όχι μόνο τεχνικά αλλά και με τις απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό και να αναφέρεις αν έχει κάποιο κόστος και μου αποδείξεις πως μπορεί να λειτουργεί εγώ τη κατεβάζω στο Συνέδριο.
Πρόταση 1:
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου όσα εγεγραμμένα μέλη επιθυμούν να ψηφίζουν (όχι να μιλάνε) ανώνυμα στο internet το δηλώνουν στο προεδρείο. Το προεδρείο δημιουργεί ισάριθμα login-names, δημοσιοποιεί τα login names, και γράφει τα login names και τα passwords τους σε χαρτάκια, και τα βάζει μέσα σε μια κάλπη. Tα μέλη που επιθυμούν να ψηφίζουν ανώνυμα διαλέγουν στην τύχη από αυτή την κάλπη, μέχρι να τελειώσουν όλα τα χαρτάκια. Όσοι διάλεξαν χαρτάκι ψηφίζουν ανώνυμα μέχρι το επόμενο συνέδριο, ενώ στο ενδιάμεσο αποκτούν δικαίωμα επώνυμης ψήφου μόνο εφόσον αποκαλύψουν το password τους και καταργηθεί έτσι το πιστοποιημένο αλλά ανώνυμο login name τους. Το password που έβαλε το προεδρείο, αλλάζει υποχρεωτικά κατά την πρώτη είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ στην συνέχεια μπορεί να αλλάξει και το login-name, με ταυτόχρονη βέβαια διαγραφή του προηγούμενου login-name.
Κόστος:
0 ευρώ
Καταστατικό:
Η παραπάνω πρόταση μπορεί αυτούσια να μπει στο καταστατικό, στο άρθρο 8 (συνέδριο).

Πρόταση2 :
Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να μιλάει ή να γράφει ανωνυμα σε όλες τις πλατφόρμες. Δημιουργείται guest account σε όλες τις πλατφόρμες, όπου ο καθένας μπορεί να μιλάει και να προτείνει ψηφοφορίες (όχι να ψηφίζει) μέσω αυτού ανώνυμα. Σε περίπτωση που αυτά που προτείνονται ή λέγονται παραβαίνουν την ελληνική νομοθεσία, οι διαχειριστές τα διαγράφουν και συνεργάζονται με τις αρχές για την αποκάλυψη της IP διεύθυνσης αυτού που τα είπε. Σε περίπτωση που απλά ενοχλούν, διαγράφονται μετά από ψηφοφορία μεταξύ των πιστοποιημένων μελών.
Κόστος:
0 ευρώ
Καταστατικό:
Η παραπάνω πρόταση μπορεί αυτούσια να μπει στο καταστατικό, στο άρθρο 5 (υποχρεώσεις-δικαιώματα).
SNM

Δημοσίευση από SNM »

"Έχασα το χαρτάκι μου."
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

την βλακεία μου μέσα, ένας ακόμα λόγος που θέλω το wiki
edit:

Πρόταση 1:
Κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου ή μιας συνεδρίασης, όσα εγεγραμμένα μέλη επιθυμούν να ψηφίζουν (όχι να μιλάνε) ανώνυμα στο internet το δηλώνουν στο προεδρείο. Το προεδρείο δημιουργεί ισάριθμα login-names, δημοσιοποιεί τα login names, και γράφει τα login names και τα passwords τους σε χαρτάκια, και τα βάζει μέσα σε μια κάλπη. Tα μέλη που επιθυμούν να ψηφίζουν ανώνυμα διαλέγουν στην τύχη από αυτή την κάλπη, μέχρι να τελειώσουν όλα τα χαρτάκια. Όσοι διάλεξαν χαρτάκι ψηφίζουν ανώνυμα μέχρι το επόμενο συνέδριο, ενώ στο ενδιάμεσο αποκτούν δικαίωμα επώνυμης ψήφου μόνο εφόσον αποκαλύψουν το login name και το password τους και καταργηθεί έτσι το πιστοποιημένο αλλά ανώνυμο login name τους. Το password που έβαλε το προεδρείο, αλλάζει υποχρεωτικά κατά την πρώτη είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ στην συνέχεια μπορεί να αλλάξει και το login-name, με ταυτόχρονη βέβαια δημόσια διαγραφή του προηγούμενου login-name. Υπάρχει αυστηρή προθεσμία εμφάνισης στο ιντερνετ και αλλαγής του password, μετά από την οποία ο κωδικός κλειδώνει και χάνεται το δικαίωμα ανώνυμης (αλλά και επώνυμης) ψήφου για τον κάτοχο του κωδικού αυτού, μέχρι τo επόμενο συνέδριο ή συνεδρίαση. Τα συνέδρια των ανωνύμων μπορούν να γίνονται και σε διάφορες πόλεις, αλλά πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα. Αν αυτά τα συνέδρια γίνονται σε διάφορες πόλεις αλλά μη ταυτόχρονα, τότε το κάθε προεδρείο πρέπει μαζί με τον δημοσιευμένο κατάλογο των login-names, να δημοσιεύει και κατάλογο ονομάτων που συμμετέχουν σε αυτά, έτσι ώστε να αποφεύγεται περίπτωση διπλοψηφίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ergoil την 21 Ιούλ 2012, 14:38, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

SNM έγραψε:"Έχασα το χαρτάκι μου."
Αν έχασες το αρχικό χαρτάκι του προεδρείου, ας πρόσεχες. Θα περιμένεις το επόμενο συνέδριο ή συνεδρίαση των ανωνύμων.
Αν όμως ξέχασες το αλλαγμένο password, μπορεί το σύστημα να σου στείλει ένα καινούργιο ,σε κάποιο ανώνυμο e-mail ή άλλο πρωτόκολο ασφαλούς ανώνυμης επικοινωνίας που θα έχεις δηλώσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ergoil την 21 Ιούλ 2012, 14:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
SNM

Δημοσίευση από SNM »

ergoil έγραψε:
Αν έχασες το αρχικό χαρτάκι του προεδρείου, ας πρόσεχες. Θα περιμένεις το επόμενο συνέδριο ή συνεδρίαση των ανωνύμων.
Είδες που τα βλέπεις μισά και επιφανειακά; Αυτό είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Το άλλο μισό είναι ότι δεν ξέρεις ποιος έχει το χαρτάκι μου. Μπορεί να το'χεις εσύ και να ψηφίσεις 2 φορές, είτε και τις 2 ανώνυμα ή τη μία επώνυμα και την άλλη με το χαρτάκι. Και δεν είναι "ένα χαρτάκι", είναι απλοποιημένο παράδειγμα. Όταν σε large scale θα έχεις 154.000 χαρτάκια χαμένα, έλα πες μου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:
Είδες που τα βλέπεις μισά και επιφανειακά; Αυτό είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Το άλλο μισό είναι ότι δεν ξέρεις ποιος έχει το χαρτάκι μου. Μπορεί να το'χεις εσύ και να ψηφίσεις 2 φορές, είτε και τις 2 ανώνυμα ή τη μία επώνυμα και την άλλη με το χαρτάκι. Και δεν είναι "ένα χαρτάκι", είναι απλοποιημένο παράδειγμα. Όταν σε large scale θα έχεις 154.000 χαρτάκια χαμένα, έλα πες μου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
Για πέσμου κάτι.... αν χάσεις την ταυτότητά σου την ημέρα των εκλογών, και πάει κάποιος και ψηφίσει αντί για σένα, ακυρώνονται οι βουλευτικές εκλογές; Έχεις ακούσει ποτέ να χαθούν 154000 ταυτότητες την ημέρα των εκλογών;
Πρόταση 1 έγραψε:.....
Υπάρχει αυστηρή προθεσμία εμφάνισης στο ιντερνετ και αλλαγής του password, μετά από την οποία ο κωδικός κλειδώνει και χάνεται το δικαίωμα ανώνυμης (αλλά και επώνυμης) ψήφου για τον κάτοχο του κωδικού αυτού, μέχρι τo επόμενο συνέδριο ή συνεδρίαση.
......
Φυσικά και υπάρχουν πολύ καλύτερα προωτόκολλα από αυτό, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε large scale. Αυτό το πρωτόκολλο προτείνεται για τους 300-1000 πειρατές του πρώτου συνεδρίου, και είναι απορίας άξιο που θες να το απαξιώσεις βασιζόμενος σε επιχείρηματα ότι αυτό δεν θα δουλέψει για όλη την ελλάδα. Μετά τον manos_ και τους κβαντικούς υπολογιστές του, θα μπορούσες σε παρακαλώ να κατέβεις και εσύ από τα συνεφάκι σου, και να καταλάβεις για ποιά κλίμακα, για πόσους και κυρίως για ποιούς ανθρώπους αρχικά μιλάμε;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”