Μανώλη,
Η άποψή μου:
Δεν υπάρχουν στελέχη ή Μέλη 2 ταχυτήτων. Σε 4 χρόνια εγώ θα είμαι 4,5 χρόνια στο κόμμα και κάποιοι άλλοι 4 και δύο μήνες... Δεν υπάρχει παλιός (εκτός τον φίλο που είπε στην Αθήνα ότι το σκεφτόταν το 2007

Δεν έχουμε χάσει το δρόμο μας (αν εξαιρέσουμε τις μικρο-προστριβές).
Η απαίτηση για Επιτροπές υπήρξε σχεδόν καθολική από τα Μέλη. Η ψηφοφορία δεν επηρέασε κάτι, αφού τελικά τις ανοίξαμε σχεδόν όλες κατόπιν δημόσιας απαίτησης πάλι,
με το σκεπτικό να μπουν βάσεις από την αρχή (δεν συμφωνώ, αλλά είδες ότι δεν χαλάστηκε χατήρι

σχεδόν σε κανέναν, αυτό είναι επιλογή ενός ήπιου μοντέλου που υποτίθεται πως μας ταιριάζει vs ενός απολυταρχικού/συγκεντρωτικού. Εξ' άλλου δεν έχουμε κάνα Καμένο ή καμιά Ντόρα ή Λούκα
Όντως υπάρχουν 2 δρόμοι: Των Σουηδών (3+1 αρχές) και των υπολοίπων Ευρωπαίων (15-25 αρχές)
Επιλέξαμε τον δρόμο των υπολοίπων Ευρωπαίων γιατί ακόμη κι οι Σουηδοί καταλαβαίνουν σιγά-σιγά ότι δεν κερδίζουν έτσι την κοινωνία τους, θα το δεις στις Ευρωεκλογές όταν θα βγάλουν μόνο 1, ίσως και κανέναν.
"Ο,τι δεν κατάφεραν 30 χρόνια τα υπόλοιπα κόμματα."
ΟΧΙ (γιατί αν το νομίζαμε θα ήμασταν μεγαλομανείς (ΧΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ) και ταυτόχρονα ΝΑΙ, αλλά κατ' εμέ αν ζήσουμε μια δεκαετία PLUS θα τα καταφέρουμε.
Η αναφορά στο καταστατικό είναι για να ρίχνει μια ματιά ο Εισαγγελέας του Α.Π. να βλέπει τι σόι κόμμα είμαστε και να μας θυμίζει το κουκούτσι του "φρούτου" μας.
Υπάρχει νόστιμο φρούτο έξω από το κουκούτσι και είναι οι Αρχές/Πρόγραμμα, εξ ίσου ισχυρά με το καταστατικό.
Μπορούμε να κάνουμε ΚΑΙ την εξωτερική πλατφόρμα. Μήπως βρει παρηγοριά κι ο izno (δεν άντεξα

) Πέρα από την πλάκα ίσως όντως πρέπει να την κάνουμε ΚΑΙ αυτήν.
Πρέπει ταυτόχρονα να αποδείξουμε ότι αυτό που ευαγγελιζόμαστε για 11 εκ Ελληνες μπορούμε να το κάνουμε 200 άνθρωποι εδώ μέσα, χωρίς να σφαχτούμε!

Εγώ παραδόξως είμαι μαζί σου στο παρακάτω, αλλά έλα που η πλειοψηφία θέλει Επιτροπές... Αν δεν δημιουργοταν θα είχαμε δικαιολογημένη έκρηξη. Δημιουργήθηκαν και υποστελεχώθηκαν.Ισως μας φταιν κι οι Εκλογές. Ισως απλά το ότι είμαστε 200 και νοιάζονται (ή έχουν χρόνο και όρεξη) οι 50. Κι εγώ έχω περιέργεια να δω το έργο που θα παραχθεί, μια που δεν προλαβαίνω να είμαι σε καμιά Επιτροπή.
=>Θέσεις για θέματα που δεν έχουμε, πρέπει να πάρουμε μόνο αν πραγματικά χρειαστεί, αν για παράδειγμα χρειαστεί να ψηφίσουμε για ένα νομοσχέδιο και αφορά ένα θέμα για το οποίο δεν έχουμε θέση, τότε να γίνει και επιτροπή και από όλα. Και να μην ξεχνάμε, η λήψη των τελικών αποφάσεων από όλη τη κοινωνία. Εμείς, ακόμα, δεν είμαστε όλη η κοινωνία, πως λοιπόν θα πάρουμε θέση για όλα αυτά που δεν είναι επί της αρχής στο καταστατικό μας;
Τα στατιστικά του forum μην τα μετράς, τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να διαβάσεις αν δεν έκανες login. Εξ' ου και γράφτηκαν 1200 μέλη ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ. μετά αυτό άλλαξε και δεν γράφονται για να διαβάσουν.
Ενεργά Μέλη του κόμματος στο forum είμαστε περίπου 200.
Τέλος να πω ότι στο "μπαμ" κάποιοι ήρθαν για την Άμεση Δημοκρατία και φύγανε όταν είδαν ότι δεν έχουμε επεξεργαστεί ένα "αναρχικό" μοντέλο, αλλά ότι το Ελβετικό είναι πιο κοντά μας.
2-3 "μαρξιστές" κατά δήλωσή τους μας την είπαν στο twitter και κάνανε unfollow επειδή "δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, απλά να τον εξωραΐσουμε" (!)
Από τα Μέλη του 2006 στη Σουηδία μόνο το 25% είναι ακόμη Μέλη 6 χρόνια μετά. Ισως το ίδιο γίνει και σε μας.
Όταν πρωτο-μιλήσαμεμε το PPI μας είπαν όλοι ότι στην αρχή θα έρθουν διάφοροι άνθρωποι, μεταξύ τους και "οπορτουνιστές". Μετά την πρώτη (λογικά χαμηλή) εκλογική επίδοση θα σηκωθούν να φύγουν. Οπως 2-3 Μέλη που διαγράφηκαν ΜΕΤΑ την ίδρυση του Καμμένου (ίσως για να πάνε εκεί).
Αυτά είναι τα 222 cents μου

info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)