Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 11 Ιούλ 2013, 17:02

headofthebored έγραψε:Το ξέρω αυτό και το έχω διαβάσει.
Μιλάω όμως για τα δικά μας κείμενα, λέγαμε από πάντα μόνο για τα ιδιωτικά μονοπώλια ή λέγαμε γενικά για μονοπώλια?
Νομίζω οτι θυμάμαι το 2ο, αλλά δεν κρατάω αρχείο για αυτό και ρωτάω.

Η λογική είναι ότι τα κρατικά μονοπώλια δεν είναι επιζήμια όπως τα ιδιωτικά. Τα ιδιωτικά μονοπώλια είναι πάντα.

Προσωπικά είμαι κατά των μονοπωλίων γενικά.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 11 Ιούλ 2013, 18:54

Κανένα σχόλιο από κανέναν, για το μέλος της ΔΕ που ξεκάθαρα (και ξεδιάντροπα) δήλωσε ότι είναι ενάντια στο άρθρο 2 του καταστατικού σας, το βασικότερο και ακρογωνιαίο άρθρο των πειρατών....

Παραμένει μέλος της ΔΕ μετά από τέτοιες δηλώσεις, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ! Όχι η επιτροπή διαιτησίας, ούτε καν κάποιο απλό μέλος δεν εξέφρασε την παραμικρή δυσφορία για τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις.

Και εις κατώτερα!!! Αλλά ας το γνωρίζει η φασιστική σέκτα που έχει κάνει κατάληψη εδώ μέσα, ότι οι πειρατές θα νικήσουν και θα ξεράσουν τα φασιστάκια από τις θέσεις ευθύνης που έχουν καταλάβει. Δεν θα περάσει ο φασισμός.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 11 Ιούλ 2013, 20:47

aiwniosadmin έγραψε:Κανένα σχόλιο από κανέναν, για το μέλος της ΔΕ που ξεκάθαρα (και ξεδιάντροπα) δήλωσε ότι είναι ενάντια στο άρθρο 2 του καταστατικού σας, το βασικότερο και ακρογωνιαίο άρθρο των πειρατών....

Παραμένει μέλος της ΔΕ μετά από τέτοιες δηλώσεις, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ! Όχι η επιτροπή διαιτησίας, ούτε καν κάποιο απλό μέλος δεν εξέφρασε την παραμικρή δυσφορία για τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις.

Και εις κατώτερα!!! Αλλά ας το γνωρίζει η φασιστική σέκτα που έχει κάνει κατάληψη εδώ μέσα, ότι οι πειρατές θα νικήσουν και θα ξεράσουν τα φασιστάκια από τις θέσεις ευθύνης που έχουν καταλάβει. Δεν θα περάσει ο φασισμός.

σιγά ρε!! εδώ η ίδια επιτροπή διαιτησίας (συν αυτούς που τους υποστηρίξανε δηλαδή η πλειοψηφία από τους ενεργούς) καταπάτησε το καταστατικό, τα μέλη της ΔΕ θα κωλώσουν :lol: :lol:

τέλος πάντων πλέον κανένας δεν δεσμεύετε από κανένα καταστατικό απλά αν θέλει μια ομάδα πλειοψηφική (ΕΔ + κλπ) μπορεί να "διώξει" ένα μέλος από το κόμμα σιγά τα ωα!!!

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 11 Ιούλ 2013, 21:34

Rainmaker έγραψε:
aiwniosadmin έγραψε:Κανένα σχόλιο από κανέναν, για το μέλος της ΔΕ που ξεκάθαρα (και ξεδιάντροπα) δήλωσε ότι είναι ενάντια στο άρθρο 2 του καταστατικού σας, το βασικότερο και ακρογωνιαίο άρθρο των πειρατών....

σιγά ρε!! εδώ η ίδια επιτροπή διαιτησίας (συν αυτούς που τους υποστηρίξανε δηλαδή η πλειοψηφία από τους ενεργούς) καταπάτησε το καταστατικό, τα μέλη της ΔΕ θα κωλώσουν :lol: :lol:

τέλος πάντων πλέον κανένας δεν δεσμεύετε από κανένα καταστατικό απλά αν θέλει μια ομάδα πλειοψηφική (ΕΔ + κλπ) μπορεί να "διώξει" ένα μέλος από το κόμμα σιγά τα ωα!!!

Άλλο φασιστόμουτρο εδω!!!

Με ποιό δικαίωμα ρε φασίστα θα διώξεις μέλος; Ακόμα και αν εκφράζει φασιστικές ιδέες, ακόμα και αν είναι ενάντια στις τρέχουσες αρχές του κόμματος, είναι αδιανόητο να τον διώχνεις.

Αυτό φυσικά δεν το λέει το φασιστικό καταστατικό σας, το αντίθετο λέει. Το λέει όμως η Δημοκρατία.

Τα φασιστάκια πρέπει να χάσουν κάθε θέση ευθύνης, και να παραμείνουν απλά μέλη. Μόνο τότε οι πειρατές θα ανακάμψουν.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 12 Ιούλ 2013, 00:49

aiwniosadmin έγραψε:
ekfrasi έγραψε:
Θα πήγαινα σε Κόμμα Πειρατών σε χώρα με Μοναρχία* π.χ.

Θα πήγαινα και σε Κόμμα Πειρατών αρχηγικό, ολιγαρχικό, αντιδημοκρατικό, ότι σκατά εντός του επίσης.

Εσείς ( οι υποστηρικτές της Άμεσης Δημοκρατίας ντε) δε ξέρω τι επιδιώκετε. :?
Εγώ (στο ρόλο σαν ΔΕ ντε) σίγουρα ΔΕΝ επιδιώκω την άμεση δημοκρατία πάντως, ούτε για τη χώρα μου, ούτε για το κόμμα μου, ούτε για τον πλανήτη μου.

KAI ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;;;;;
ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

3.9 Η απόρριψη μιας αίτησης από το κόμμα συνοδεύεται από έγγραφη αιτιολόγηση προς τον ενδιαφερόμενο. Ενδεικτικά, λόγο απόρριψης μπορεί να αποτελέσουν: η μετά την αίτηση δραστηριοποίησή του υποψήφιου υπέρ άλλου κόμματος ή φορέα ελεγχόμενου από κόμμα, η άποψη της Διοικούσας Επιτροπής ή της Επιτροπής Διαιτησίας ότι η αποδοχή της συγκεκριμένης αίτησης θα έβλαπτε την εικόνα του κόμματος, η έκφραση εκ μέρους του υποψηφίου ιδεών μη συμβατών με τις αρχές του άρθρου 2 του παρόντος, καθώς και η συμμετοχή του ενδιαφερομένου σε ομάδα συμφερόντων με δομημένη μεθοδολογία.

Η ε.δ. όπως και μελη της δ.ε. (για να μην πω το συνολο της) τ εχουν βρει μεταξυ τους. εφτιαξαν την λέσψη όπως τους αρέσει και όλα καλα. αλλά πλέον κανεις δεν ανησυχεί. δυστυχως οι πειρατές απέτυχαν στην ελλάδα όπως και τόσα άλλα. καλα να πάθουμε. καλυνύκτα λοιπον
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 12 Ιούλ 2013, 09:21

ekfrasi έγραψε:Εγώ (στο ρόλο σαν ΔΕ ντε) σίγουρα ΔΕΝ επιδιώκω την άμεση δημοκρατία πάντως, ούτε για τη χώρα μου, ούτε για το κόμμα μου, ούτε για τον πλανήτη μου.

Πάντως ούτε και εγώ επιδιώκω την Άμεση Δημοκρατία για τον πλανήτη. Θεωρώ ότι η δημοκρατία πρέπει να έχει γεωγραφικό περιορισμό, και ο ιδανικός γεωγραφικός περιορισμός μέχρι τώρα ήταν ο Δήμος (εξού και η λέξη Δημο-κρατία), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι στις μέρες μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί η άμεση δημοκρατία και σε επίπεδο χώρας (με την βοήθεια της τεχνολογίας). Πρέπει πάντως σε κάθε περίπτωση τα άτομα που συμμετέχουν στην Δημοκρατία να έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν και να πουν μια καλημέρα. Δημοκρατία μεταξύ του εσκιμώου στο Βόρειο πόλο και του αβορίγινα στην Αυστραλία δεν έχει νόημα, και δεν είναι στην ουσία δημοκρατία, αλλά είναι παγκοσμιοποίηση.

Αν είσαι μέλος της ΔΕ ή ΕΔ είσαι δεσμευμένος από το καταστατικό να επιδιώκεις την άμεση δημοκρατία για το κόμμα, τον δήμο, την χώρα, και την ευρώπη (χωρίς να είμαι αρνητικός, εδώ ίσως το πλαταίνει λιγάκι, και διατηρώ τις αμφιβολίες μου για δημοκρατία σε πανευρωπαικό επίπεδο).

Για τον πλανήτη πάντως , δεν λέει κάτι τέτοιο το καταστατικό. Και μάλλον καλά κάνει.

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 12 Ιούλ 2013, 09:34

agelos έγραψε:Η ε.δ. όπως και μελη της δ.ε. (για να μην πω το συνολο της) τ εχουν βρει μεταξυ τους. εφτιαξαν την λέσψη όπως τους αρέσει και όλα καλα. αλλά πλέον κανεις δεν ανησυχεί. δυστυχως οι πειρατές απέτυχαν στην ελλάδα όπως και τόσα άλλα. καλα να πάθουμε. καλυνύκτα λοιπον

Τι καληνύχτα; Η ευθύνη είναι στους πειρατές, που άφησαν τους φασίστες της ΕΔ και της ΔΕ να πάρουν πόδι στο κόμμα.
Οι φασίστες της ΔΕ και της ΕΔ την φασιστική δουλεία τους (στην οποία είναι στρατευμένοι) πολύ καλά την κάνουν.
Οι πειρατές δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Αντί να κάνουν ρεσάλτο και να κλειδώσουν τους φασίστες στο αμπάρι του πλοίου, αποχωρούν ηττημένοι.

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 12 Ιούλ 2013, 10:08

Είμαστε 350κάτι εκ των οποίων μόνο 50-60 συμμετέχουν και μιλάτε για άμεση δημοκρατία; Η συμμετοχή ΔΕΝ επιβάλλεται.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 12 Ιούλ 2013, 11:30

καλά ρε τρολ μην αγχώνεσαι θα κατατεθεί πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η λέξη άμεση και να τελειώνει το θέμα σιγά πως κάνεις έτσι υπομονή μέχρι το συνέδριο.

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 12 Ιούλ 2013, 11:57

Vassilis Perantzakis έγραψε:Είμαστε 350κάτι εκ των οποίων μόνο 50-60 συμμετέχουν και μιλάτε για άμεση δημοκρατία; Η συμμετοχή ΔΕΝ επιβάλλεται.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες άμεσης δημοκρατίας.

Η άμεση δημοκρατία των ζηλωτών, δηλαδή αυτή των ψηφοφοριών με ημερομηνία λήξης και των τετελεσμένων αποφάσεων. Αντιπροσωπευτικό παραδειγμα το λικουιντ. Αυτή η δημοκρατία αναγκάζει τους πολίτες να ψηφίζουν συνέχεια για τα ίδια και τα ίδια θέματα, σαν δαιμονισμένοι.

Και υπάρχει και η άμεση δημοκρατία των ησυχαστών, αυτή των μόνιμων ψηφοφοριών που δεν λήγουν ποτέ. Αυτή η ησυχαστική δημοκρατία δεν έχει δοκιμαστεί στους πειρατές, και οι φασίστες κάνουν το παν για να εμποδίσουν την εφαρμογή της. Σε αυτή την ησυχαστική δημοκρατία ο πολίτης δεν είναι αναγκασμένος να σύρεται πρωι-μεσημέρι-βράδυ στις ψηφοφορίες, ο πολίτης εκφράζει την γνωμη του σε οποιοδήποτε σημείο του δέντρου αποφάσεων, οποτεδήποτε θέλει, και αυτή η γνώμη παραμένει εκεί μέχρι να αλλάξει ο πολίτης άποψη ή μέχρι να πεθάνει. Αυτή είναι η πραγματική άμεση δημοκρατία.

Στους 350 πειρατές που δεν είναι φασίστες λοιπόν, οι 290 είναι ησυχαστές και οι 50-60 ζηλωτές. Η συμμετοχή των 350 είναι δεδομένη λοιπόν, είναι όμως συμμετοχή ησυχαστική. Και πρέπει το κόμμα να φροντίσει να στήσει τέτοιες δομές ψηφοφοριών (μόνιμες δηλαδή ψηφοφορίες) έτσι ώστε να ευνοήσει την μεγάλη ησυχαστική αμεσοδημοκρατική πλειοψηφία των πειρατών, και να φανερωθεί η βούλησή της.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες