baskin έγραψε:Έχω βάλει τις 2 από τις 8 οκτώ γάτες μου και κλαίνε.
Υπονοείς ότι υπάρχουν 8 βαλτοί εδώ μέσα; Λογικό μου ακούγεται. Οι βαλτοί ποτέ δεν είναι μόνοι τους, συνήθως προσεγγίζουν τα κοινωνικά κινήματα σε μικρές ομάδες.
Ο κανόνας για την αναγνώριση των βαλτών είναι πολύ εύκολος. Ο βαλτός δεν παραιτείται από την θέση εξουσίας και ευθύνης που κατέχει. Αν παραιτηθεί, θα έχει φροντίσει να ορίσει διάδοχο, συνήθως με την διαδικασία του χρίσματος (ή αν είναι βαλτός-γατόνι μέσω κάποιας ψευτοδημοκρατικής διαδικασίας όπως αυτής που χρησιμοποιήθηκε για να ψηφιστεί το ισχύον ψευτοκαταστατικό των πειρατών).
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί που από την αρχή της δημιουργίας αυτού του ελάχιστου κομματίδιου, κατέχουν τα κλειδιά της πληροφορίας που διακινείται στο κόμμα και αρνούνται να τα παραδώσουν. Ας ψάξουμε να δούμε ποιος κατέχει οποιαδήποτε θέση ευθύνης που του έχει δοθεί με χρίσμα. Ας ελέγξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες για να εντοπίσουμε τους ψευτοδημοκράτες. Έτσι θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για να είναι βαλτοί.
Και όπως συμβαίνει και με τα τρολλ, που τα σκοτώνεις ξέροντας ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι και κάποιος αθώος χρήστης, έτσι συμβαίνει και με αυτούς που πληρούν τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν υποψήφιοι βαλτοί. Τους αφαιρείς την θέση ευθύνης και εξουσίας που κατέχουν, ακόμα και αν υπάρχει πιθανότητα να είναι αθώοι.