Ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία

Δημοσίευσηαπό mankasp » 06 Νοέμ 2012, 13:43

baskin έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι όσοι φωνάζουν για την "άμεση" δημοκρατία εδώ μέσα (δεν εννοώ εσένα), στα ψηφιακά συστήματα που δοκιμάζουμε κάνουν την πάπια. Αυτό από μόνο του είναι αντίφαση.

Αν δεν πλακωθούμε στα ψηφιακά συστήματα (αυτό που έχουμε τώρα), να τα λιώσουμε στην χρήση και τις δοκιμές, εξέλιξη δεν θα έχουμε.

Συμμετοχή θέλει, γιατί όπως έγραψε ο vasper αλλού, χωρίς συμμετοχή όλες οι δημοκρατίες (άμεσες ξε-άμεσες) πάνε περίπατο. Και δεν είναι συμμετοχή να περιμένεις ένα χρόνο να πας στο συνέδριο.

Στράτο υπομονή, σε κάποιες παρά-συνεδριακές συζητήσεις και εχθές το βράδυ στο Mumble μπήκε ένα πολύ γερό θεμέλιο που θα οδηγήσει πολλά μέλη προς στην εκμάθηση και δοκιμή όλων των διαθέσιμων ψηφιακών μας συστημάτων. Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.
https://twitter.com/e_kastrinakis

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 06 Νοέμ 2012, 13:47

mankasp έγραψε:
baskin έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι όσοι φωνάζουν για την "άμεση" δημοκρατία εδώ μέσα (δεν εννοώ εσένα), στα ψηφιακά συστήματα που δοκιμάζουμε κάνουν την πάπια. Αυτό από μόνο του είναι αντίφαση.

Αν δεν πλακωθούμε στα ψηφιακά συστήματα (αυτό που έχουμε τώρα), να τα λιώσουμε στην χρήση και τις δοκιμές, εξέλιξη δεν θα έχουμε.

Συμμετοχή θέλει, γιατί όπως έγραψε ο vasper αλλού, χωρίς συμμετοχή όλες οι δημοκρατίες (άμεσες ξε-άμεσες) πάνε περίπατο. Και δεν είναι συμμετοχή να περιμένεις ένα χρόνο να πας στο συνέδριο.

Στράτο υπομονή, σε κάποιες παρά-συνεδριακές συζητήσεις και εχθές το βράδυ στο Mumble μπήκε ένα πολύ γερό θεμέλιο που θα οδηγήσει πολλά μέλη προς στην εκμάθηση και δοκιμή όλων των διαθέσιμων ψηφιακών μας συστημάτων. Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μανώλη για αυτά που λέγαμε εχθές το βράδυ στο mumble, θέλω και εγώ να βοηθήσω στην εκμάθηση των άλλων μελών όσο μπορώ και όσα έχω καταλάβει (δηλαδή μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες μου αλλά και οι γνώσεις μου).

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 06 Νοέμ 2012, 13:48

πρεπει, αλλωστε. ψηφισαμε (καλως) την εκμαθηση των εργαλειων στα μελη.
να φτιαξουμε ενα workgroup να αρχισουμε να το δουλευουμε? (ισως στο κομματι "εθελοντισμος")
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Νοέμ 2012, 14:17

kailor έγραψε:Μανώλη για αυτά που λέγαμε εχθές το βράδυ στο mumble, θέλω και εγώ να βοηθήσω στην εκμάθηση των άλλων μελών όσο μπορώ και όσα έχω καταλάβει (δηλαδή μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες μου αλλά και οι γνώσεις μου).

ρε παιδιά κατάλαβα εγώ που δεν σκαμπαζω και πολλά πράγματα σιγά το ''πανεπιστήμιο'' το έχουμε κάνει τοσο καιρό θέμα
βάζει κάποιος μια πρωτοβουλία κάνουν κάποιοι ή και ο ίδιος προτάσεις αν συμφωνηθεί(με το συντάκτη) ή αν θέλει ο συντάκτης της ενσωματώνει και μετά πάει για ψηφοφορία σιγά πια τα αυγά. αααα συγχρόνως κάποιος άλλος μπορεί να ανοίξει κι άλλη πρωτοβουλία για το ίδιο θέμα και ψηφίζονται μαζί οι πρωτοβουλίες.
(αν έκανα κάποιο λάθος ας με διορθώσουν οι ειδικοί)

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 06 Νοέμ 2012, 14:19

μακαρι να ηταν τοσο απλο.
εχει ενα καρο κουμπια, επιλογες και παραμετρους

χρειαζεται οδηγιες χρησης
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Νοέμ 2012, 14:20

Πολύ σωστά τα είπες. Το γενικό νόημα είναι αυτό. Από εκεί και πέρα για να το εκμεταλλευθείς πλήρως, θέλει λίγο εξοικείωση.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 06 Νοέμ 2012, 14:25

Και συμμετοχή Στράτο, και συμμετοχή μαζική, να το "λιώσουμε" στην χρήση, να βγάλουμε τα μέσα-έξω, να το σκίσουμε...

(Θανάση, παράκληση: "Όταν γράφεις για να μάθεις ή να μας εξηγήσεις, αυτά που λες είναι πιο "δεκτικά" από τους άλλους. Αφού το έχεις γιατί γκρινιάζεις? "Γκρίνιαξε" επικοδομητικά και όχι "για την γκρίνια". Έτσι θα κάνουμε δουλειά πιο γρήγορα και πιο "εξεκούραστα")

Αντέ πάμε, πάμε... :)
здравствуйте

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Νοέμ 2012, 14:40

Κομπειλάδας έγραψε:
(Θανάση, παράκληση: "Όταν γράφεις για να μάθεις ή να μας εξηγήσεις, αυτά που λες είναι πιο "δεκτικά" από τους άλλους. Αφού το έχεις γιατί γκρινιάζεις? "Γκρίνιαξε" επικοδομητικά και όχι "για την γκρίνια".

Πρόσεξε μη κάνεις το λαθος να το ερμηνεύεις ως γκρίνια αυτό που λέω.
και τα ποστ μου μεχρι σήμερα(χθες) δεν είχαν κανένα τετοιο στοιχείο. αυτή τη στιγμή περιμένω την τελική δημοσιοποίηση του καταστατικού και των αρχών να καταλήξ-ω/ουμαι που υπάρχει πρόβλημα και να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να το λύσουμε (μέχρι τότε ούτε λέω σε κανέναν να ψηφίσει ούτε ψηφίζω πειρατές) αν δεν λυθούν θέματα καταστατικού και αρχών είμαι αρνητικός σε οποιεσδήποτε εκλογές (δεν βάζω οικονομικά θέματα θεωρητική συζήτηση) γιατί θεωρώ οτι αν συμετάσχουμε στις εκλογές θα παραπλανούμε τον κόσμο.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 06 Νοέμ 2012, 15:47

Rainmaker έγραψε:Μάλλον προσβλητικό θα ήταν αφού επι τις ουσίας δεν υποστηρίζουμε την αρχή της άμεσης δημοκρατίας. και ας είναι και ψηφιακή.

απο εσένα ακόμη περιμένω στοιχεια. αλλιως εισαι ενας ακόμη random

Θανάση "άμεση" δημοκρατία δεν είναι το συνέδριο (το ανέλυσα αλλού). Το πρόβλημα είναι ότι όσοι φωνάζουν για την "άμεση" δημοκρατία εδώ μέσα (δεν εννοώ εσένα), στα ψηφιακά συστήματα που δοκιμάζουμε κάνουν την πάπια. Αυτό από μόνο του είναι αντίφαση.

εδω ο στράτος έχει απόλυτο δίκιο.

+1 (αρε στράτο όταν βάζεις κάτω την γλώσσα και την χρησιμοποιείς σωστα μπορεί να επικοινωνήσει ο άλλος μαζί σου. αλλιως... :P )
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Νοέμ 2012, 15:51

Κάνω τον γέροντα που μιλάω με γρίφους (αν θέλεις βάζω όλο το ανέκδοτο...). ;)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες