Αφού λοιπόν το
θέμα 1ον (δηλαδή το οικονομικό) υποτίθεται ότι είναι λυμένο (δηλαδή τα 30.000 ευρώ είναι στο λογαριασμό μας!) μπορούμε να συζητήσουμε για το
θέμα 2ον που είναι πόσοι και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι. Η δική μου απάντηση σε αυτό είναι όσοι περισσότεροι γίνεται αλλά οπωσδήποτε μέλη του κόμματος (και μάλιστα "ορκισμένα") και όχι "γιαλαντζί" όπως τις προηγούμενες φορές. Αφού λυθεί και αυτό, τότε φυσικά και θα κατέβουμε στις εκλογές, γιατί γι' αυτό γίναμε κόμμα με βούλα από τον Άρειο Πάγο. Αν δεν θέλαμε να κατεβαίνουμε στις εκλογές, τότε θα αρκούσε να κάνουμε έναν σύλλογο ή λέσχη ή οτιδήποτε άλλο και όχι κόμμα. Τα κόμματα γίνονται για να συμμετέχουν σε εκλογές, με τελικό στόχο τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που καθορίζουν τη μοίρα (και τα συμφέροντα) των πολιτών. Για όσους δεν το γνωρίζουν, καλό είναι, μια και το συζητάμε, να ξέρουμε και τι θα πει κόμμα, σύμφωνα με τα λεξικά:
[Με την έννοια "πολιτικό κόμμα" μπορούμε να ορίσουμε κάθε συλλογικότητα η οποία εκφράζει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα ή συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας, έχει πρόγραμμα βασισμένο στην ικανοποίηση των συμφερόντων της κοινωνικής τάξης ή/και της κοινωνικής ομάδας στην οποία αναφέρεται, δρα με πολιτική τακτική και στρατηγική και σαν στόχο έχει την εφαρμογή του προγράμματός του, δια μέσω άσκησης της κεντρικής εξουσίας].Σε ότι αφορά το αν "θα είμαστε έτοιμοι" δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς, γιατί πιστεύω ότι είναι σχετικό, με την έννοια ότι ποτέ δεν θα μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε λύσει όλα. Πάντα θα υπάρχουν ζητήματα που θα μας απασχολούν. Εκτός κι αν εννοούμε την περίπτωση να γίνουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση(!) που πρέπει να πω ότι δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ (ακόμη) να μας φανταστώ έτοιμους για κάτι τέτοιο.
Και για να ολοκληρώσω το ... πακέτο των εκλογών, να συμπληρώσω ότι είμαι επίσης αναφανδόν υπέρ των εκλογικών συνεργασιών (με προϋποθέσεις φυσικά), αφ' ενός γιατί πιστεύω ότι στο μέλλον όλες οι κοινωνίες εκεί θα οδηγηθούν και αφ' ετέρου γιατί πιστεύω ότι αυτά που θα έχουμε να δώσουμε εμείς οι πειρατές ως κόμμα σε μια κυβέρνηση του τόπου δεν θα είναι ποτέ "όλα όσα χρειάζονται" αλλά "αρκετά και σημαντικά". Τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρούμε κάποιους άλλους, έξω από εμάς, για να τα καλύψουν.
Υ.Γ.: Πρέπει βέβαια να πω ότι για την ώρα συμφωνώ επίσης και με τον Ζάππα του οποίου το post το είδα αφού έστειλα το δικό μου.