baskin έγραψε:kailor έγραψε:Δηλαδή τι εννοείς Στράτο? Να βγαίνουν τα κείμενα προς διόρθωση στο φόρουμ.?
Έχω απαντήσει δεκάδες φορές με την λύση που δίνει τέλος σε όλα. Όταν τα πάντα περνάνε από διαβούλευση και ψήφιση, πάντα θα υπάρχει κάποιος εθελοντής που θα κάνει και την διόρθωση.
Συνεχίζετε να σκέφτεστε με "υπευθύνους" και με κλειστές "ομάδες εργασίες". Δεν είναι αυτό το μέλλον. Αν γεμίσουμε "ομάδες" και "υπεύθυνος" δεν θα διαφέρουμε καθόλου από την υπάρχουσα κατάσταση (των άλλων κομμάτων).
Το όραμα μου είναι ένα ανοικτό κόμμα, όπου όλοι κάνουν τα πάντα (crowd).
Απ' ότι παρακολουθώ στη συζήτηση ήδη έχουν βρεθεί 2 εθελοντές. Επομένως έτσι όπως το θέτεις το θέμα ήδη έχει λήξει. Εκτός αν συζητάμε για να συζητάμε, όπως πολύ σωστά επίσης λες. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που ίσως δεν το έχεις σκεφτεί και θα μου επιτρέψεις να στο σημειώσω.
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα κάποιος να θέλει να δημοσιεύσει ένα κείμενο κάπου και να ζητάει τη βοήθεια κάποιου φίλου που έχει γνώσεις επιμελητή κειμένων για να το χτενίσει κάπως και άλλο πράγμα ένας συλλογικός φορέας να έχει να καταθέσει κείμενα τα οποία να τον εκπροσωπούν και να θέλει αυτά να είναι εγγυημένα άψογα από γραμματικής και συντακτικής πλευράς. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό πράγμα γιατί είναι επαγγελματικό αντικείμενο και μάλιστα πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να το αναλάβει ο κάθε ερασιτέχνης επιμελητής.
Επομένως αυτό το "
όλοι να κάνουν τα πάντα", παρά το ότι είναι ιδανικό, είναι ταυτόχρονα και ανέφικτο (δηλ. ουτοπία), γιατί άμα ήταν έτσι τότε σε τι θα χρειάζονταν οι σπουδές και οι εξειδικεύσεις.
Ένα παράδειγμα (που είναι και ιστορικό δεδομένο) εν προκειμένω θα μπορούσε να σου κάνει πιο κατανοητό αυτό που σου σημειώνω:
Αμέσως μετά την επικράτηση της επανάστασης των μπολσεβίκων το 1917 στην Ρωσία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε το αρτιγέννητο καθεστώς ήταν ότι ανακάλυψε πως δεν διέθετε άτομα αρκούντως καταρτισμένα για τις διάφορες κυβερνητικές θέσεις που προέκυψαν.
Ενώ δηλαδή η θεωρία έλεγε ότι και ο γεωργός ή η καθαρίστρια ή ο γιατρός θα μπορούσαν να κάνουν π.χ. τον υπουργό τον εξωτερικών στη νέα διακυβέρνηση, αυτό στην πράξη αποδείχθηκε ότι ήταν ανέφικτο. Όπερ Έδη Δείξαι (ο.ε.δ.).