Υποχρεωτικός έρανος για την εξόφληση του χρέους

Συζήτηση για το 1ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ.
piratiko.org
Επικοινωνία:

Re: Υποχρεωτικός έρανος για την εξόφληση του χρέους

Δημοσίευση από piratiko.org »

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
piratiko.org έγραψε:piratenfreunde.org συζήτηση για μια ακόμη προσπάθεια τον piratenfreund.org να συγκεντρωθούν χρήματα από Γερμανία για τον TΥΠΟΓΡΑΦΩ. προσκαλώ τα μέλη του συνδέσμου yannis, fotis, τον baskin, τον ommnisman και την d.e. σε μια συζήτηση περί του θέματος. υπάρχουν ερώτησης από τον σύλλογο προς τον ταμία του κόμματος. DOODLE http://doodle.com/6mp4e22pp8y8vibr

Να δούμε ως πότε θα ζητάμε δανεικά από ... το εξωτερικό! Από το 1831 που η Ελλάδα πρωτοέγινε ανεξάρτητο κράτος δεν κάνει άλλη δουλειά. Κατά τα άλλα είμαστε λαός Εθνικά Υπερήφανος, τρομάρα μας. Τσάμπα μάγκες είμαστε και τίποτα άλλο. Τα δε πολιτικά μας κόμματα αντί για πολιτική κάνουν απλώς εμπόριο ελπίδας κι αυτό με τα χρήματα των αφελών και τα δάνεια των ξένων. Όπου και να διαβάσεις στην ιστορία μας αυτό θα διαπιστώσεις.
Αν οι Πειρατές δεν κατορθώσουμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτά τα στοιχειώδη και πρωταρχικά, να βράσω τη συμμετοχική μας δημοκρατία, τα αμεσοδημοκρατικά μας συστήματα, τις επιδόσεις μας στο διαδίκτυο και όλα τα υπόλοιπα.
Εν αρχή ην ... η ηθική της ευθύνης κύριοι. Τα υπόλοιπα έπονται.

OUT OF TOPIC !!
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευση από Μιχάλης Μαντάς »

piratiko.org έγραψε:OUT OF TOPIC !!

Ελληνικά παρακαλώ για μπορούν να παρακολουθούν και οι ... ορεσίβιοι.
piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από piratiko.org »

ξέφυγες λίγο από το θέμα.. ;-)
δεν θέλω να το αναλύσω. προσπαθούμε κάποια άτομα κάτι .. μην γινόμαστε σε γενικές γραμμές απαισιόδοξοι. και τη σχέση έχει η άμεση δημοκρατία και όλα τα άλλα με την οικονομική μας κατάσταση?
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Rainmaker έγραψε:εγώ που δίνω κάθε μήνα θα πρέπει να δώσω και αυτόν τον ΄΄υποχρεωτικο ερανο΄΄?

Ότι μπορεί ο καθένας. Γι' αυτό το "υποχρεωτικό" είναι σε "". Είμαστε καμιά 20αριά που βάζουμε κάθε μήνα. Στο συνέδριο ελπίζω να είμαστε τουλάχιστον τριπλάσιοι.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευση από Μιχάλης Μαντάς »

piratiko.org έγραψε:ξέφυγες λίγο από το θέμα.. ;

Ούτε από το θέμα ξέφυγα, ούτε απαισιόδοξος είμαι, ούτε πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό το προσπαθούμε "κάποια" άτομα.
Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος θα στα εκθέσω πιο αναλυτικά:
1) Είμαι από αυτούς που αναλαμβάνουν το κόστος των επιλογών τους και γι' αυτό όταν αποφάσισα να γίνω μέλος στο κόμμα μας ανταποκρίθηκα (και με το παραπάνω) στην οικονομική υποχρέωση που μου γνωστοποιήθηκε ότι σημαίνει αυτό. Μέχρι σήμερα, σε ότι αφορά τις οικονομικές μου υποχρεώσεις, δεν μου ζητήθηκε τίποτε άλλο και έτσι δικαιούμαι να χαρακτηρίζομαι από τους "συνεπείς".
2) Είμαι αισιόδοξος (και όχι το αντίθετο, που δεν μπορώ να καταλάβω από πού το συμπέρανες) γιατί με την εμφάνιση των πειρατών μου δόθηκε η εντύπωση ότι επιτέλους είδα μια αχτίδα φωτός στο βάθος του σκοτεινού τούνελ που διαβαίνει ο τόπος μου αρκετό καιρό τώρα και άρα βρήκα το μετερίζι από το οποίο στο μέλλον πρόκειται να αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση και προσωπικό αίσθημα πληρότητας (αν με καταλαβαίνεις).
3) Αν θέλεις να προσπαθήσουμε κάτι, τότε (αν κατάλαβα καλά) η πειρατική ιδεολογία, όπως αυτή έχει αρχίσει σιγά - σιγά να διαμορφώνεται, δεν επιτάσσει να το προσπαθούμε λίγοι - λίγοι ή μερικά άτομα ή καθ' ομάδες αλλά όλοι μαζί, ανοιχτά, καθαρά και στο φως της δημοσιότητας, δυνατότητα που μας δίνει πλέον σήμερα απεριόριστα η τεχνολογία. Στην Ελλάδα αυτό το λέμε απλούστερα με το πολύ πετυχημένο λαϊκό απόφθευγμα "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".
4) Θα ήθελα επίσης να ξέρεις ότι εγώ αναλαμβάνω το κόστος όχι μόνο των ορθών επιλογών μου αλλά και των λανθασμένων, αν μου υποδειχτεί ότι υπάρχουν. Γι' αυτό αν κάπου έχω λάθος να μου το πεις παρακαλώ για να το τακτοποιήσω.
5) Τέλος θα ήθελα να σε παρακαλέσω, ακόμη μια φορά, η όποια επικοινωνία μας στο μέλλον να γίνεται στα Ελληνικά, όχι γιατί δεν γνωρίζω αγγλικά, αλλά γιατί μεταξύ των άλλων που έχω πεισθεί ότι πρέπει να προσπαθούμε (ως Πειρατές) είναι και η διαφύλαξη της "μητέρας των γλωσσών" που αν δεν το γνωρίζεις έχασε για μόλις λίγους ψήφους τη δυνατότητα να είναι σήμερα διεθνής.
agelos

Δημοσίευση από agelos »

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Είναι πολύ κατανοητό σήμερα να υπάρχουν άτομα που να μην μπορούν να διαθέσουν 12 ευρώ το χρόνο για να ενισχύσουν το κόμμα που θεωρούν ότι εκφράζει και προσπαθεί να προωθήσει τις ιδέες τους. Όταν είσαι άνεργος και δεν έχεις ούτε για να πάρεις γάλα για τα παιδιά σου, τα 12 ευρώ το χρόνο μπορεί να είναι ολόκληρη περιουσία.
Είναι επίσης κατανοητό πολλοί, που βρίσκονται ενδεχομένως σε μια τέτοια κατάσταση, να μπορούν να διαθέσουν χρόνο, υπηρεσίες, αλλά καθόλου χρήμα.
Δεν είναι όμως καθόλου κατανοητό οι ίδιοι να είναι αυτοί που προτείνουν και στην συνέχεια ανερυθρίαστα ψηφίζουν, να μετέχουμε ή να οργανώνουμε δράσεις (εκλογές, συνέδριο και ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν) παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στο λογαριασμό.
Αυτοί που αρνούνται να αναλάβουν το κόστος των προτάσεών και των ενεργειών τους, είναι απλοί ... μπαταχτσήδες και από τέτοιους ο τόπος έχει πήξει.
Τα δυο μεγάλα(;) κόμματα, που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν απ' την κακοδιαχείριση, είναι γνωστό ότι χρωστάνε και της ... Μιχαλούς και γι' αυτό ο κόσμος δεν τα εμπιστεύεται πια. Είναι φανερό ότι με αυτές τις λογικές σε ... ισχύ αρχίζουμε να τους μοιάζουμε και από την ίδρυσή μας ακόμη.
Ως λύση προτείνω να συμπεριληφθεί στο καταστατικό μας διάταξη η οποία να δεσμεύει τους πάντες ότι κανένα θέμα το οποίο θα προϋποθέτει οικονομική δαπάνη δεν θα μπαίνει σε ψηφοφορία, ή μάλλον ούτε καν σε συζήτηση, αν δεν έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί η οικονομική του κάλυψη, δηλαδή αν, σε απλά ελληνικά, ο ταμίας δεν δώσει εξ αρχής το ΟΚ ότι τα απαραίτητα για την ενέργεια χρήματα είναι ήδη στο λογαριασμό μας. Έτσι κάνει κάθε καλός και έντιμος νοικοκύρης.
Στην αντίθετη περίπτωση οι Πειρατές φοβάμαι ότι θα είναι απλά ένας ακόμη μπαταχτσής στο πάνθεο της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όλα τα υπόλοιιπα θα παραμείνουν στη μνήμη όσων συμμετείχαν σ' αυτή την προσπάθεια ως μια ατέλειωτη και εντελώς ανούσια φιλολογία.
Υ.Γ.: Εγώ δυστυχώς δεν γνώριζα μέχρι σήμερα ότι υπάρχει ζήτημα, γιατί δεν έχει τύχει να συμμετέχω σε σχετικές συζητήσεις, και πραγματικά αισθάνομαι ήδη πάρα πολύ άσχημα για... λογαριασμό μας.

μιχάλη συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση σου. αν θέλεις κατάθεσε την για το συνέδριο....
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

Επειδή είμαι και εγώ "καθίκι", θα σχολιάσω τα εξής:
...... Ναι, πρέπει να βάλουμε συμμετοχή, κάποιες δικλείδες, ούτως ώστε να αξιωθούμε κάποια στιγμή να ξεχρεώσουμε!!!!!
Ούτε κουβέντα!!!!
Όμως........ Όταν κάποια στιγμή, το "Προεδρείο" έβαλε θέμα οικονομικής συνεισφοράς, προκειμένου να καλυφτούν τα, όποια έξοδα του Συνεδρίου, υπήρξε απίστευτη αντίδραση!!
Το ποσό δε; 3-5 ευρώ!!!!!
Όπως και να έχει, συμφωνώ με το πνεύμα της πρότασης, απόλυτα!!!!
....Όποιος στηρίζει την πρόταση ως προς το ξεχρέωμα αλλά αντιδρά στην έμπρακτη συμμετοχή για το συνέδριο, είναι απλά "λαΪκιστής"!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
tvelocity

Δημοσίευση από tvelocity »

Συμφωνώ με μία συνεισφορά της τάξης 10-20€ για τα μέλη, αλλά 0€ για μη μέλη/παρατηρητές.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το καταστατικό μπορεί να δικαιολογήσει να είναι υποχρεωτική. Μπορούμε να πούμε ότι είναι «προαιρετική», αλλά όποιο μέλος δεν συνεισφέρει, θα τον γιουχάρουμε ομαδικώς :P Θα μπορούσαμε να δίνουμε τις καρτέλες για τις ψηφοφορίες όταν γίνεται η συνεισφορά, έτσι ώστε κάποιος να νιώσει πολύ άσχημα να ζητήσει δικαίωμα ψήφου, χωρίς να δώσει και αυτός κάτι.
Verba volant, scripta manent
kailor

Δημοσίευση από kailor »

tvelocity έγραψε:Συμφωνώ με μία συνεισφορά της τάξης 10-20€ για τα μέλη, αλλά 0€ για μη μέλη/παρατηρητές.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το καταστατικό μπορεί να δικαιολογήσει να είναι υποχρεωτική. Μπορούμε να πούμε ότι είναι «προαιρετική», αλλά όποιο μέλος δεν συνεισφέρει, θα τον γιουχάρουμε ομαδικώς :P Θα μπορούσαμε να δίνουμε τις καρτέλες για τις ψηφοφορίες όταν γίνεται η συνεισφορά, έτσι ώστε κάποιος να νιώσει πολύ άσχημα να ζητήσει δικαίωμα ψήφου, χωρίς να δώσει και αυτός κάτι.

Σόρρυ αλλά αυτό το δικαίωμα δεν το έχει κανείς, μίας και με το υπάρχον καταστατικό (που ισχύει), όσοι έχουν πληρώσει την συνδρομή τους (τα 12€) έχουν δικαιώμα ψήφου. Δεν μπορείτε να βάλετε έτσι έξτρα...

Υ.Γ. Θα ερχόμουν και σκεφτόμουν να βάλω μεταξύ 5 - 20 ευρώ, ανάλογα τι θα είχα εκείνη την περίοδο. Εάν όμως συνεχιστεί το υποχρεωτικό, εγώ θα το κάνω φασαρία αυτό το θέμα + μπορεί να μην έρθω και καθόλου, ώστε να γλιτώσω τα 100€ το ελάχιστο για διήμερο που θα χαλούσα.
James
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από James »

Cool Chris
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
Απάντηση

Επιστροφή στο “1ο Συνέδριο”