laskaris_vasilis έγραψε:Αυτό που κατά την γνώμη μου μας λείπει είναι η οργανωτική δόμηση, την οποία θα διαμορφώσουμε, λειτουργήσουμε, δοκιμάσουμε, εσωκομματικά αρχικά και θα προτείνουμε στην κοινωνία στην συνέχεια.
Το "νέο λειτουργικό" κατ` ουσίαν το οποίο ευαγγελιζόμαστε αλλά....... δεν το έχουμε.
Αυτό νομίζω πως χρειάζεται ο κόσμος. Ένα οργανωτικό οικοδόμημα, αξιόπιστο, που θα κάνει την αμεσοδημοκρατία να λειτουργεί, να προτείνει, να αποφασίζει και κυρίως να πείθει και να εγγυάται το αδιάβλητο.
Μπορεί κάποιοι να το περιγράψουν σαν ουτοπία αλλά, αυτό φαντάζομαι έχουμε ανάγκη.
Ναι, αλλά αυτό που θέλω να πω παραπάνω, είναι ότι δεν είναι ανάγκη σε πρώτη φάση να το γίνει τόσο σύνθετο το οικοδόμημα. Δεν είναι ανάγκη, σε πρώτη φάση, να μπει υποδομή για να γεννιόνται οι προτάσεις εκ του μηδενος, from scratch, όπως ακριβώς κάνει ένα κυβερνητικό κόμμα.
Τεχνικά είναι πολύ ποιό εύκολο να υλοποιηθεί:
1) Αρχικά ένα σύστημα όπου θα δέχεται το νομοσχέδιο από την βουλή ως έχει, και τα μέλη των πειρατών θα απαντάνε ναι-όχι
2) Σε δεύτερο βήμα ένα σύστημα όπου θα δέχεται το κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο, αλλά εκτός του ναι-οχι θα μπορεί να ψηφίζουν οι πειρατές ναι-οχι και ανά άρθρο.
3) Τρίτον ένα σύστημα όπου θα δέχεται το κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο, αλλά εκτός του ναι-οχι στο σύνολο και ανά άρθρο, να μπορούν συνεργατικά οι πειρατές να το επεξεργάζονται και με βάση το αρχικό νομοσχέδιο της βουλής να προτείνουν ένα εναλλακτικο.
4) Τέταρτο τελευταίο και δυσκολότερο βήμα, να μπορούν να φτιάχνουν οι πειρατές νόμους από το μηδεν.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ. Η συμμετοχή πρέπει να έρθει σιγά σιγά, αλλιώς αρκετός κόσμος που δεν έχει συνηθίσει στην συμμετοχή θα βαρυστομαχιάσει.