Υλικό για καμπάνια

Εδώ συζητιούνται όλα τα θέματα που αφορούν τις Ευρωεκλογές του 2014
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό baskin » 26 Απρ 2014, 13:45

Χρειάζεται ότι υλικό υπάρχει και "τσιτάτα" με την μορφή bullets για όλα τα θέματα της ατζέντας, ώστε να προωθηθούν στην εταιρεία που έχει αναλάβει την καμπάνια.

Ρίχτε εδώ ιδέες και σταματήστε να είστε αραχτοί στον καναπέ (μην πω τίποτα χειρότερο...).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3274
Εγγραφή: 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 26 Απρ 2014, 16:14

Επίσης, σημαντικές επιτυχίες των Πειρατών στο ευρωκοινοβούλιο. (π.χ. Μπλοκάρισμα της ACTA)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4216
Εγγραφή: 08 Ιουν 2012, 13:37
Τοποθεσία: Παντού και πουθενά

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό Petros » 26 Απρ 2014, 17:07

μετάφραση Σίμου και δημοσιευμενο στο face

Μια αναφορά από τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ ευρωβουλευτές πάνω στο τι έχουν καταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Christian Engström https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Engström
και
Amelia Andersdotter https://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Andersdotter

"Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε στις Βρυξέλλες, με τη βοήθεια της στρατηγικής [μας], παρά το γεγονός ότι είμαστε μόνο 2 από τους περίπου 750 ευρωβουλευτές, δηλ. μόνο το 0,27% των ψήφων στο Ευρωκοινοβούλιο"
- Christian Engström, ευρωβουλευτής του Κόμματος Πειρατών Σουηδίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις τελευταίες εκλογές της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν το 2009, το Κόμμα Πειρατών Σουηδίας κατάφερε να πάρει ένα 7,1% των ψήφων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Christian Engström να εκλεγεί ως ο πρώτος Πειρατής ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην συνέχεια η Amelia Andersdotter, πήρε μια δεύτερη έδρα ευρωβουλευτή το 2011 (όταν η Συνθήκη της Λισαβόνας[1], αύξησε των αριθμό των εδρών του κοινοβουλίου της ΕΕ). Από τότε οι δύο Πειρατές ευρωβουλευτές έχουν κατορθώσει να υλοποιήσουν αρκετές αλλαγές.
[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Lisbon

Οι τέσσερις κύριες νίκες των Πειρατών Ευρωβουλευτών είναι:

Η διακοπή της ACTA
Εργάστηκαν ενεργά στο εσωτερικό του κοινοβουλίου της ΕΕ (στις επιτροπές) και με τη βοήθεια των εξωτερικών διαμαρτυριών κατά της ACTA (με μεγαλύτερες αυτές στην Πολωνία) τελικά το κοινοβούλιο της ΕΕ, καταψήφισε τη συμφωνία ACTA[2] το 2012. Η ACTA ήταν μια εμπορική συμφωνία που έτσι και περνούσε θα είχε μειώσει σημαντικά την ελευθερία στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι θα έδινε στις τελωνειακές αρχές την δυνατότητα να κατασκοπεύουν τους σκληρούς δίσκους/τα κινητά τηλέφωνα/τα memory sticks και θα έδιναν στον κλάδο του μονοπωλίου των πνευματικών δικαιωμάτων περισσότερη δύναμη στη σταυροφορία τους ενάντια στον διαμοιρασμό των αρχείων.
[2] http://falkvinge.net/2012/08/13/why-we-won-acta/

Κρατώντας μακριά τα "three strikes" (τρία χτυπήματα)
Το πακέτο για τις τηλεπικοινωνίες (telecoms package) συνέβαλε στο ότι, το κοινοβούλιο της ΕΕ αποφάσισε πως αν κάποιος θα έπρεπε να αποσυνδεθεί από το διαδίκτυο με αποκλεισμό, λόγω του file-sharing, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να έχει πρώτα μια πραγματική δίκη. Η αλλαγή αυτή ήταν ένα από τα πράγματα που ο Christian Engström βοήθησε να περάσουν[3] στις τελικές διαπραγματεύσεις της συμφωνίας. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε ώστε τα "τρία χτυπήματα", που επιβάλλονταν από την Hadopi στη Γαλλία να μείνουν "χωρίς δόντια". Η Hadopi είχε στείλει εκατομμύρια προειδοποιητικές επιστολές σε χρήστες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποσυνδέσει ένα αρχείο από την κοινή χρήση στο διαδίκτυο για μόλις δύο εβδομάδες και τώρα πλέον υπάρχουν αναφορές ότι επίκειται το κλείσιμο της Hadopi.
[3] http://christianengstrom.wordpress.com/ ... op-hadopi/

Η ομάδα The Greens/EFA αποδέχθηκε την πολιτική των Πειρατών σχετικά με το file-sharing
Οι Πειρατές ευρωβουλευτές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πολιτική ομάδα των The Greens/European Free Alliance μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Οκτώβριο του 2011, η ομάδα The Greens/EFA αποφάσισε να εγκρίνει ως δική της πολιτική, να υιοθετήσει δηλαδή, την πολιτική των Σουηδών Πειρατών ευρωβουλευτών για το file-sharing[4].
[4] http://www.greens-efa.eu/creation-and-c ... -4525.html

Προστατεύοντας την Ουδετερότητα του Δικτύου
Οι Πειρατές ευρωβουλευτές έχουν εργαστεί ενεργά για την Ουδετερότητα του Δικτύου (Net Neutrality) και εναντίον της πρότασης για την καθιέρωση "εξειδικευμένων υπηρεσιών" που θα έχουν προτεραιότητα στο διαδίκτυο. Σε μια ψηφοφορία την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, ένας συνασπισμός της κεντροαριστεράς και των φιλελεύθερων βουλευτών υποστήριξε τις τροπολογίες[5] για να εμποδίσουν τους παρόχους υπηρεσιών Internet από το χειρισμό και την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
[5] http://euobserver.com/news/123746

Εκτός από αυτά τα τέσσερα κύρια επιτεύγματα των δύο Πειρατών ευρωβουλευτών, επίσης κατάφεραν να ολοκληρώσουν πολλές πρόσθετες επιτυχίες και να ξεκινήσουν πολλές αλλαγές, κατά τη διάρκεια της θητείας τους:

* Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν για τα δικά τους δεδομένα (ένα πρότζεκτ το οποίο θα οριστικοποιηθεί στην νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων στην επόμενη σύνοδο του ΕΚ).

* Γράφτηκε ένα βιβλίο, το "The Case for Copyright Reform"[6], το οποίο παραδόθηκε σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και επίσης μια μεταφρασμένη έκδοση απονεμήθηκε στα μέλη του κοινοβουλίου από την Σουηδία).
[6] http://www.copyrightreform.eu/

* Εργάστηκαν για το δικαίωμα των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στο να έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση στη λογοτεχνία. Πριν υπήρχε μια εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα για τη μετατροπή βιβλίων σε πιο προσβάσιμες μορφές (όπως σε μπράιγ), αλλά αυτή περιορίζονταν μέσα σε εθνικά σύνορα μόνο. Τώρα "το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκφράσει έντονα[7] την υποστήριξή του για μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη υπό την αιγίδα της WIPO", δηλ. σε μια παγκόσμια κλίμακα.
[7] http://christianengstrom.wordpress.com/ ... ament-win/

* Ενεργοποίηση μεγαλύτερης πρόσβασης στα "ορφανά έργα"[8]. Τον Σεπτέμβριο του 2012, η Βουλή της ΕΕ προσάρμοσε μια οδηγία[9] για την αύξηση της ψηφιοποίησης και διάθεσης των ορφανών έργων (δυστυχώς όμως ακόμη εμπεριέχεται ένα ορισμένο επίπεδο αποζημίωσης εάν ο αρχικός δημιουργός βρεθεί τελικά).
[8] http://web.law.duke.edu/cspd/orphanworks.html
[9] http://christianengstrom.wordpress.com/ ... portunity/

* Εργάστηκαν ενάντια στις εισφορές για τα πνευματικά δικαιώματα[10] και βρήκαν υποστήριξη από αρκετούς άλλους ευρωβουλευτές για αυτή τους την στάση.
[10] http://christianengstrom.wordpress.com/ ... ht-levies/

* Αύξηση της διαφάνειας για τις εταιρείες συλλογικής διαχείρισης στην Ευρώπη (π.χ. STIM, GEMA, SGAE) μέσω της οδηγίας για την συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων[11]. Οι Πειρατές ευρωβουλευτές έχουν επίσης εργαστεί για το δικαίωμα του δημιουργού να διανείμει τα έργα του με μια ελεύθερη ή ανοικτή άδεια.
[11] http://www.europarl.europa.eu/oeil/popu ... 0%28COD%29

* Δημιουργήθηκε μια εξαίρεση στο δίκαιο των trademarks, η οποία αναφέρει ρητώς ότι ο ιδιοκτήτης ενός εμπορικού σήματος δεν μπορεί να απαγορεύσει σε άλλους να το χρησιμοποιούν σε καλλιτεχνικά έργα, κοινωνική κριτική, συγκρίσεις προϊόντων και σε σχόλια.

* Ακυρώθηκε η συμφωνία SWIFT (Terrorist Financing Tracking Program / Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας ), για τώρα. Την SWIFT υποτίθεται πως θα την χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές στην Ευρώπη, αλλά μάζεψαν περισσότερα δεδομένα από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.

* Κατάφεραν το κοινοβούλιο να καταδικάσει τον τρόπο που η Visa, MasterCard και το Paypal κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους, δημιουργώντας τραπεζικά μπλόκα[12]. "Το κοινοβούλιο θεωρεί ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον η θέσπιση αντικειμενικών κανόνων που θα καθορίζουν τις συνθήκες και τις διαδικασίες υπό τις οποίες τα προγράμματα πληρωμής με κάρτα θα μπορούν να αρνηθούν την παραλαβή"
[12] http://wikileaks.org/Banking-Blockade.html

* Βοήθησαν να δημιουργηθεί μια ανώτατη τιμή για το κόστος περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα, ενώ ταξιδεύει κάποιος στην Ευρώπη. Δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά υψηλό, περίπου 20 φορές το εθνικό κόστος για την κίνηση δεδομένων.

* Συνεργάστηκαν στην νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, για την εφαρμογή μιας κοινής ρύθμισης σε όλη την ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η άσκηση πίεσης από τα "big data" ήταν "εξαιρετικά έντονη" στην προσπάθεια τους να καταφέρουν να αποδυναμώσουν αυτήν την ρύθμιση.

* Εργάστηκαν για μια μεγαλύτερη ελευθερία στην οδηγία για τον καπνό που κινδύνευε να περιορίσει τα δικαιώματα του "snus"[13] (επί του παρόντος νομικά μόνο στη Σουηδία), e-cig και "vapes"[14].
[13] http://en.wikipedia.org/wiki/Snus
[14] http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... vaporizers

* Πολέμησαν την διαφθορά, ειδικά στην περίπτωση της υπόθεσης # dalligate tobacco case (pdf)[15].
[15] https://docs.google.com/viewer?url=http ... ne-377.pdf

* Ενεργά εργάζονται ενάντια στην συμφωνία ΤΤΙΡ[16] και προσπαθούν να επιβάλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.
[16] http://www.cobdencentre.org/2014/03/tti ... oes-wrong/

* Εργάστηκαν ενάντια στα μονοπώλια των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών φορέων εκμετάλλευσης και για την παροχή όσο το δυνατόν υψηλότερων ταχυτήτων για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο.

* Πίεσαν με την δυναμική στάση τους για το δικαίωμα του καθένα πάνω στα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και για την μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια γύρω από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την έρευνα.

* Προώθησαν μια στρατηγική που θα περιλαμβάνει την "ψηφιακή ελευθερία", την οποία η ΕΕ τώρα έχει υιοθετήσει ως μέρος της εξωτερικής πολιτικής της.

* Βοήθησαν στο να καταστήσουν υποχρεωτική τη διαβούλευση για τα πνευματικά δικαιώματα με έναν πιο δημοκρατικό και προσιτό τρόπο[17] για όλους τους ανθρώπους και όχι όπως ήταν, μόνο για τους λομπίστες. Αυτό δημιούργησε μια έκρηξη με πάνω από 11.000 απαντήσεις σε αυτή τη δημόσια ανοιχτή διαβούλευση.
[17] http://www.cottica.net/2014/02/04/copyr ... ultations/

* Αύξησαν την διαφάνεια γύρω από το κοινοβούλιο της ΕΕ και έδειξαν σε κοινή θέα για το πως εργάζονται οι Πειρατές ευρωβουλευτές μέσα από την σειρά web exile6e[18]
[18] http://piratetimes.net/exile6e-a-pirate-docuseries/

Αυτή η περίληψη των στόχων (και ορισμένων πρότζεκτ σε εξέλιξη) δεν είναι πλήρης, αλλά δείχνει μερικά από τα πράγματα που οι Πειρατές ευρωβουλευτές έχουν κάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια αυτής τους της θητείας.

Κύριες πηγές:
http://christianengstrom.wordpress.com/ ... rlamentet/
http://euval2014.piratpartiet.se/piratp ... bete-i-eu/

Εικόνες: CC-Zero

--------
Από: PIRATE TIMES
WHAT THE PIRATE MEPS HAVE ACCOMPLISHED IN THE EUROPEAN PARLIAMENT
April 17, 2014 · by Josef Ohlsson Collentine
http://piratetimes.net/what-the-pirate- ... arliament/
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 26 Απρ 2014, 20:27

@Petros
Έχουμε pad για αυτά... Μην επαναλαμβανόμαστε. Εδώ καλό είναι να βάζουμε αλέρτς και πράγματα που δεν είναι στο pad.
здравствуйте

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Απρ 2014, 11:56

Κομπειλάδας έγραψε:@Petros
Έχουμε pad για αυτά... Μην επαναλαμβανόμαστε. Εδώ καλό είναι να βάζουμε αλέρτς και πράγματα που δεν είναι στο pad.


Αν κάποιος δεν έχει το pad, ας το βάλει εδώ Σίμο, δεν πειράζει. Γι' αυτό ξεκίνησα το νήμα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 28 Απρ 2014, 10:25

Για όσους δεν παρακολουθούν την σχετική mailling list ή/και το σχετικό pad:

2logos-01.jpg
2logos-01.jpg (93.48 KiB) 4650 προβολές


2logos-02_small.jpg
2logos-02_small.jpg (147.68 KiB) 4650 προβολές
здравствуйте

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2409
Εγγραφή: 15 Οκτ 2011, 10:47
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό anestis » 28 Απρ 2014, 11:14

Δοκιμάσατε με πεζά ?
Αν και έχουν μικρότερο όγκο, διαβάζονται πιο γρηγορα-πιο ευκολα
γιατι απο το Δημοτικό μαθαίνουμε να διαβάζουμε πεζά.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό baskin » 28 Απρ 2014, 12:10

Έχει δίκιο ο Ανέστης. Ταιριάζει περισσότερο με πεζά και το δικό μας.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: 13 Ιαν 2012, 15:25

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 28 Απρ 2014, 12:30

Πού είναι το εν λόγω pad;

Κι εγώ νομίζω πως πιθανώς πεζά να είναι καλύτερα.

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3274
Εγγραφή: 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Υλικό για καμπάνια

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 28 Απρ 2014, 13:12

LouisaT έγραψε:Πού είναι το εν λόγω pad;

Κι εγώ νομίζω πως πιθανώς πεζά να είναι καλύτερα.

Αυτό που έχει βάλει ο Σίμος πιο πάνω!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες