Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Συζήτηση για την περιφέρεια ή την τοπική κοινωνία, όπως δράσεις και συναντήσεις.
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 17 Φεβ 2014, 15:57

Τα πρακτικά από την συνάντηση του Σαββάτου 15/02/2014. Με μια επιφύλαξη για συμπληρώσεις


Σήμερα 15/02/2014
στην Θεσσαλονίκη
Συνάντηση ενημέρωσης/συζήτησης με θέμα:
“Αυτοδικοικητικές Εκλογές 2014 – Δήμος Θεσσαλονίκης”

του Τ.Γ. Θεσσαλονίκης & Π.Γ. Κεν. Μακεδονίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Παρευρέθηκαν:
Από την ΔΕ του Τ.Γ. Θεσσαλονίκης & Π.Γ. Κεν. Μακεδονίας
Ο πρόεδρος: Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Παρών)
Ο Γραμματέας: Σίμος Δαλκυριάδης (Παρών)
Ο Ταμίας: Χρήστος Αλβανός (Απών – δικαιολογημένα)
Και 6 Μέλη

Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο για τις πληροφορίες που συνέλεξε σχετικά με τις Αυτοδικοικητικές Εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ενημέρωση με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν (με συνδρομή Δικηγόρου) είχαν να κάνουν με πως θα μπορούσε διαδικαστικά και βάση νόμου, να συγκροτηθεί εκλογικός δημοτικός συνδυασμός από το Τ.Γ. Θεσσαλονίκης για την κάθοδό μας στην διεκδίκηση της Δημαρχίας Θεσσαλονίκης.
Για την Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας θεωρήθηκε άσκοπο και άστοχο να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να συμμετέχουμε.

Για το θέμα, έγινε εκτενής παρουσίαση των στοιχείων που συλλέχθηκαν και επακολούθησε συζήτηση επ' αυτών.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν τα εξής:

Κατά πρώτη προσέγγιση δείχνει εφικτό να προσπαθήσουμε να επιχειρήσουμε την κάθοδό μας στις Δημοτικές Εκλογές για την Δημαρχία Θεσσαλονίκης., εφόσον καταφέρουμε να συλλέξουμε άτομα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Το κόστος των ψηφοδελτίων προσδιορίστηκε στα ~ 5.000€ οροφή max κόστους (200.000 ψηφοδέλτια χωρισμένα στα 5+1 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στους 280.000 εγγραμμένους εκλογείς ψήφισαν 180.000, στον 1ο γύρο, για τον 2ο δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε σε αυτόν) ίσως και λιγότερο αν κατέβουμε στα minimum δημοτικά διαμερίσματα.

Η κυριότερη διαπίστωση που μπορεί να ωθήσει (αν αυτό αποφασιστεί σε μια 2η συνάντηση) ήταν αυτή που λέει ότι: Αξίζει η προσπάθεια συμμετοχής μας στις δημοτικές εκλογές με κύριο στόχο/σκοπό να γίνει γνωστό το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα Στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι:

Ο νόμος δεν θα αλλάξει (αυτός που ισχύει από το 2010)
1) Χρειαζόμαστε 50 ευρω για τον κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο
2) 100 ευρώ θέλουμε για τον δήμαρχο
3) Αν θέλουμε να κατέβουμε και στα 6 ΔΔ θέλουμε 49 υποψήφιους
4) Μπορούμε να κατέβουμε όμως και σε 4 ΔΔ αν θέλουμε

--------------------------
Αποτελέσματα για τις εκλογές του 2010 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης:
http://www.protodikeio-thes.gr/opencms_prot/opencms/ProtSite/info/apot_synd_ypo_a_2010.html

Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές 2010
B' Κυριακή
9031 - Δήμος Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης)
[url]http://ekloges-prev.singularlogic.eu/dn2010/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":"9031"}}[/url]

Υποψήφιοι Θεσσαλονίκης - Αποτελέσματα
* Αντιγραφή μέρους της λίστας υποψηφίων του eklogika.gr
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο eklogika.gr & σύνδεσμο (link)
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δήμος Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας)
http://www.eklogika.gr/page/elections/yp_thessalonikis
--------------------------
2.2 Εκλογείς
Ειδικότερα, για καθεμιά από τις παρακάτω περιπτώσεις ανάδειξης δημοτικών αρχών, ψηφίζουν:
> για Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους: όλοι οι δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου ή της Κοινότητας, που από 1.1.2011 θα αποτελέσουν το νέο Δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010, οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς, καθώς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού Δήμου ή της Κοινότητας όπου κατοικούν.
> για συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων: μόνο οι δημότες εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της οικείας Δημοτικής Κοινότητας, οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς, καθώς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου όπου κατοικούν.1
2.4 Εκλόγιμοι

α. Για το αξίωμα του Δημάρχου έχουν δικαίωμα να εκλεγούν όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι δημότες του νέου Δήμου, έχουν την ικανότητα του εκλέγειν2 και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους3 κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι τις 6.11.1989.

β. Για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, έχουν δικαίωμα να εκλεγούν:
όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι δημότες του νέου Δήμου, έχουν την ικανότητα του εκλέγειν και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους
κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών,4 δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992
οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν, β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών,5 δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992, και γ) δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το κράτος- μέλος καταγωγής τους.
οι ομογενείς, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992 γ) διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και δ) δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το κράτος- μέλος καταγωγής τους.
Οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992


Μεταδημότευση υποψηφίων

Α. Στους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους ή συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που δεν είναι δημότες του Δήμου ή της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, όπου ενδιαφέρονται να εκλεγούν, δίδεται η δυνατότητα μεταδημότευσης προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα σε αυτόν. Έτσι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι:

* στους νέους? Δήμους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης,

* σε οποιοδήποτε νέο? Δήμο νομού, εφόσον σήμερα είναι γραμμένοι σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων οποιουδήποτε άλλου Δήμου ή άλλης Κοινότητας του νομού αυτού,

* σε οποιοδήποτε νέο? Δήμο νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν γραμμένοι σε Μητρώο Αρρένων ή δημοτολόγιο οποιουδήποτε άλλου Δήμου ή άλλης Κοινότητας του νομού αυτού,

δεν απαιτείται να έχουν διετή διαμονή στους Δήμους αυτούς.6


Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα στους ανωτέρω Δήμους οφείλουν να υποβάλουν σε αυτούς αίτηση για μεταδημότευση από την 1η Αυγούστου 20107 μέχρι και την προηγούμενη της κατάθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών, δηλ. μέχρι την 16η Οκτωβρίου 2010.8

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μεταδημότευση των υποψηφίων είναι τα εξής:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία κατατίθεται στο Δήμο όπου επιθυμεί να μεταδημοτεύσει, ο οποίος αποτελεί την έδρα του νέου δήμου και εγγράφεται στο δημοτολόγιο του.9 Στην αίτηση αυτή πρέπει να δηλώσει ρητά ότι θα θέσει υποψηφιότητα στο συγκεκριμένο Δήμο και για το λόγο αυτό ζητά την εγγραφή του στο γενικό μητρώο των δημοτών.

2 α. Πιστοποιητικό περί εγγραφής του στο δημοτολόγιο του Δήμου ή της Κοινότητας από
όπου μεταδημοτεύει, για όποιον θέτει υποψηφιότητα στους Δήμους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης

β. Πιστοποιητικό ή βεβαίωση του Δήμου ή της Κοινότητας του νομού, στην περιφέρεια του οποίου επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ή ήταν γραμμένος στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η διαδικασία μεταδημότευσης μπορεί να διενεργηθεί και μέσω ΚΕΠ.10

Οι Δήμοι υποχρεούνται να προβούν άμεσα, και πάντως όχι πέραν της 17ης Οκτωβρίου 2010, στη μεταδημότευση και να εκδώσουν το πιστοποιητικό εγγραφής. Εφόσον αυτός που μεταδημότευσε δεν ανακηρυχθεί υποψήφιος, η απόφαση μεταδημότευσης παύει να ισχύει μετά την παρέλευση τριών (3) μηνών από την ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων, δηλαδή μετά την 23η Φεβρουαρίου 2011. Η απώλεια της δημοτικότητας επέρχεται αυτοδικαίως, και ως εκ τούτου η σχετική απόφαση έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα, ως προς τη μη πλήρωση της προϋπόθεσης ανακήρυξης του μεταδημοτεύσαντος, ως υποψηφίου. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ανακηρυχθεί υποψήφιος και ανεξάρτητα από το αν εκλεγεί ή όχι παραμένει πλέον δημότης του νέου Δήμου στον οποίο μεταδημότευσε.

Β. Στους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους ή συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα σε δήμους άλλων νομών, εκτός δηλ. των περιλαμβανομένων στην παράγραφο Α περιπτώσεων, δίδεται η δυνατότητα μεταδημότευσης, σύμφωνα με την κείμενη περί μεταδημότευσης11 νομοθεσία, μόνο στους Δήμους ή στις Κοινότητες που αποτελούν το νέο δήμο, όπου:
Β1. διαμένουν τουλάχιστον επί μία διετία, ή
Β2. είναι δημότης ο άλλος σύζυγος, ή
Β3. ήταν δημότες πριν από το γάμο, σε περίπτωση λύσης αυτού, ή
Β4. ήταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους. Αυτή η δυνατότητα όμως παρέχεται για μία και μόνο φορά

Σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταδημότευση πρέπει να διενεργηθεί τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη της κατάθεσης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών, δηλ. μέχρι την 16η Οκτωβρίου 2010.
2.2 Δικαιολογητικά για τη Δήλωση Συνδυασμού
Η δήλωση συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο12:

> Για τους Έλληνες πολίτες:

α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,
β) Υπεύθυνη δήλωση13 του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, καθώς και ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 29 του ΚΔΚ14
γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας της παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 3852/ 2010, δηλαδή του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, το ποσό των 50 ευρώ.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας των παρ. 2 και 3 του άρθρου 2 του Ν. 3852/2010, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.
δ) Υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.
2.3 Υποβολή δήλωσης κατάρτισης Συνδυασμού
Η δήλωση του συνδυασμού καταρτίζεται γραπτώς και υποβάλλεται στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών

Η υποβολή της δήλωσης στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών γίνεται είτε με:

> επίδοση από δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψήφιου Δημάρχου ή των υποψήφιων συμβούλων που την υποβάλλουν ή ενός εκλογέα δημότη είτε με
> παράδοση με απόδειξη από τον υποψήφιο Δήμαρχο ή τους υποψήφιους συμβούλους.
Η επίδοση ή η παράδοση πραγματοποιείται είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την 12η ώρα βραδινή της *17ης Οκτωβρίου 2010.15 *
1. Ανακήρυξη
Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 γίνεται από το Πρωτοδικείο, στο οποίο υποβλήθηκαν οι δηλώσεις των συνδυασμών, τη δεκάτη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι την 12η ώρα βραδινή της 23ης Οκτωβρίου 2010.

Για την ανακήρυξη των συνδυασμών το οικείο Πρωτοδικείο εξετάζει:

* Το εμπρόθεσμο της υποβολής της δήλωσης, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων αντικατάστασης παραιτηθέντων ή αποβιωσάντων υποψηφίων
* Τον προβλεπόμενο από τις οικείες διατάξεις ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, καθώς και το μέγιστο αριθμό αυτών εντός του ορίου της προσαύξησης
* Το υποχρεωτικό ποσοστό των υποψηφίων συμβούλων που προβλέπεται από κάθε φύλο.
* Εάν το έμβλημα που χρησιμοποιεί ο συνδυασμός εμπίπτει στις απαγορεύσεις του νόμου16
* Τον ορθό τρόπο αναγραφής (αλφαβητική σειρά) των ονομάτων των υποψηφίων
* Την πληρότητα των δικαιολογητικών που επισυνάπτονται στη δήλωση.


Ο προτεινόμενος συνδυασμός είναι νόμιμος, εφόσον:
* Έχει συνταχθεί κατά τον τρόπο που περιγράφεται στις Παραγράφους 2.1. και 2.2. ανωτέρω17
* Έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα
* Περιλαμβάνει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για το ένα δεύτερο (1/2) του συνόλου των εκλογικών περιφερειών
* Ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τους οποίους ο συνδυασμός δηλώνει υποψηφίους
* Περιλαμβάνονται υποψήφιοι σύμβουλοι για το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των δημοτικών κοινοτήτων
* Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων κάθε δημοτικής κοινότητας είναι τουλάχιστον ίσος με τα τρία πέμπτα (3/5) του αριθμό των μελών του συμβουλίου
* Περιλαμβάνονται υποψήφιοι σύμβουλοι για το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων που έχουν πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων και εκλέγουν τριμελή συμβούλια
* Περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα υποψήφιο σε τριμελές συμβούλιο τοπικής κοινότητας
* Πληρούται η ποσόστωση των υποψηφίων από τα δύο φύλα, με την επιφύλαξη της παραίτησης ή θανάτου υποψηφίων, για τους οποίους δεν δηλώθηκε αντικατάσταση.

*Νόμιμος είναι ο συνδυασμός ακόμα και αν δεν περιλαμβάνει υποψήφιο εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας*
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
1. Γενικά

Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί. Έχουν σχήμα ορθογώνιο και εκτυπώνονται με φροντίδα και ευθύνη των συνδυασμών. Τα τυπογραφικά στοιχεία των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι σε μαύρη απόχρωση.

Σύμφωνα με το άρθρο 43 του ΚΔΚ οι συνδυασμοί οφείλουν να τυπώσουν τα ψηφοδέλτια και να παραδώσουν με απόδειξη στο δήμαρχο, οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ψηφοδέλτια σε αριθμό επαρκή για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειάς τους.
* Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία:
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου με τη σχετική ένδειξη
3. *στη συνέχεια τη φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι» ακολουθούμενη από την ονομασία της εκλογικής περιφέρειας και στη συνέχεια και εντός παρένθεσης τη φράση «Μέχρι τρεις (3) σταυρούς» ή «Μέχρι έναν σταυρό» εάν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι 3 συμβούλους.
4. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, με αλφαβητική σειρά, της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκει η δημοτική ή τοπική κοινότητα
5. στη συνέχεια η φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών εκλογικών περιφερειών» ακολουθούμενη από την ένδειξη «Μέχρι έναν (1) σταυρό»
6. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υπολοίπων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των λοιπών εκλογικών περιφερειών, με παράθεση της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι
7. Τη φράση «Υποψήφιοι δημοτικής κοινότητας», ακολουθούμενη από την ονομασία της δημοτικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης, από τη φράση «Μέχρι δύο σταυρούς». Σε περίπτωση τοπικής κοινότητας, τη φράση «Υποψήφιοι τοπικής κοινότητας/ εκπρόσωποι τοπικής κοινότητας», ακολουθούμενη από το όνομα της τοπικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης από τη φράση «Μέχρι έναν σταυρό».
8. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.*


Οι υπό στοιχεία 1, 2, 3 και 4 καταγραφές αποτελούν το πρώτο μέρος, οι υπό στοιχεία 4, 5 και 6 καταγραφές αποτελούν το δεύτερο μέρος, και οι υπό στοιχεία 7 και 8 το τρίτο μέρος του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι σε όσους Δήμους αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού θα φέρουν και το προαναφερόμενο τρίτο μέρος, με την σχετική ένδειξη, μόνο στην περίπτωση που έχουν υποψηφίους στην αντίστοιχη δημοτική ή τοπική κοινότητα. *Επισημαίνεται ότι σε όσους δήμους αποτελούνται από εκλογικές περιφέρειες, τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού θα φέρουν το πρώτο μέρος του ψηφοδελτίου μόνο εάν ανακήρυξαν υποψηφίους στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Σε περίπτωση, επομένως, που δεν έχουν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε μίια εκλογική περιφέρεια το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα φέρει το δεύτερο μέρος ή/ και το τρίτο μέρος του ψηφοδελτίου, εάν έχει υποψηφίους για τις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, της εν λόγω εκλογικής περιφέρειας.*
Κατανομή εδρών δημοτικού συμβουλίου σε περίπτωση ανάδειξης επιτυχόντος συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή

α. Ο επιτυχών συνδυασμός λαμβάνει ποσοστό από 50% +1 ψήφους μέχρι και 60%

Από το σύνολο των εδρών των δημοτικού συμβουλίου τα 3/5 ανήκουν στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 κατανέμονται στους επιλαχόντες, ανάλογα με τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε καθένας από αυτούς. Έτσι, οι έδρες που λαμβάνει ο πρώτος συνδυασμός, καθώς και οι επιλαχόντες, διαμορφώνονται σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.18

Πληθυσμός δήμου
1
3 .
4
5
6
7
8
9 Άρθρο 10, παρ. 5 του Ν. 3852/ 2010
10
11
12
13
14
15 Άρθρο 19, παρ. 7 του Ν. 3852/2010.
* Τα εντός *...* τροποποιήθηκαν στην επικαιροποιημένη έκδοση
16 Απαγορεύεται να ορίζεται ή να χρησιμοποιείται ως όνομα ή ως έμβλημα σύμβολο θρησκευτικής λατρείας, ή σημαία ή άλλο παρόμοιο σύμβολο κράτους ή σημείο ιδιαίτερης ευλάβειας, στέμμα, όνομα ή έμβλημα πολιτικής οργάνωσης, φωτογραφία προσώπου, που περιλαμβάνεται στο συνδυασμό, έμβλημα κράτους, που ίσχυε παλαιότερα ή ισχύει ακόμη, καθώς και σύμβολα ή εμβλήματα του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε αυτό (άρθρο 19 παρ. 5 Ν. 3852/2010).
17 Άρθρο 19, παρ. 6 του Ν. 3852/ 2010
* Τα εντός *...* διόρθωση παροράματος
* Τα εντός *...* διόρθωση παροράματος
18 Άρθρο 32, παρ. 3 του Ν. 3852/ 2010
здравствуйте

dimitris_papamichael
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 07 Ιαν 2012, 13:37

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό dimitris_papamichael » 17 Φεβ 2014, 19:49

να προσθεσω πως αν και οποιο μελος θεσσαλονικης ή κεντρικης μακεδονιας ενδιαφερεται να συμμετεχει σε αυτη τη προσπαθεια τοτε ας ποσταρει το ενδιαφερον του και εγω θα επικοινωνησω μαζι του για να του εξηγησω αναλυτικα πως κινουμαστε

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 21 Φεβ 2014, 15:12

Στις 18 Μαΐου οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Όλες οι αλλαγές που προβλέπει ο νόμος
localit.gr, 21.02.2014

Εικόνα

Και με τη βούλα του νόμου, πλέον, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, ενώ ο β΄ γύρος, όπου χρειαστεί, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την Πέμπτη, ο νόμος στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για το άρθρο 10, του νόμου 4239 -ΦΕΚ Α’, αριθμ. φύλλου 43/20.2.2014 («Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο και άλλες διατάξεις»).

Στο ίδιο άρθρο καθορίζονται ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας, όπως ο διορισμός Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής και των Εφόρων τους, η κατάρτιση συνδυασμών, ο προσδιορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, η προθεσμία αποστολής ονομαστικών καταλόγων για το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων.

Ακολουθεί το άρθρο 10, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ :

«Άρθρο 10

Παράγραφος 1

Ημερομηνία διενέργειας δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

1. Η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

Η προεκλογική περίοδος αρχίζει με τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 1180/1981 (Α΄ 188)».

2. Στην παρ. 2 του άρθρου 114 του ν. 3852/2010 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

«Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 139 παρ. 1, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

3. Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 115 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η προεκλογική περίοδος αρχίζει με τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 1180/1981 (Α΄ 188).».

Παράγραφος 2

Διορισμός Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής και των Εφόρων τους

Το άρθρο 17 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως εξής:

1. Για το διορισμό των εφόρων και των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 68 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57), όπως κάθε φορά ισχύει.

2. Οι δικηγόροι που είναι βουλευτές, καθώς και αυτοί που έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι δεν διορίζονται αντιπρόσωποι.

Δεν μπορούν να διοριστούν ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής μόνιμοι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή μόνιμοι υπάλληλοι της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Νομικής με βαθμό τουλάχιστον Β΄ ή πτυχιούχοι άλλων σχολών και οι οποίοι κατέχουν θέση προϊσταμένου, τουλάχιστον τμήματος, που υπηρετούν σε υπηρεσία μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου.

3. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι έφοροι αυτών ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, μόνον αν είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο Δήμου της οικείας

περιφέρειας, όπου ασκούν τα καθήκοντά τους αυτά. Αν δεν είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου που ανήκει το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο άλλου Δήμου, τότε υπογράφουν υπεύθυνη

δήλωση στην οποία αναφέρεται ο Δήμος στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι και ψηφίζουν.

4. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των εφορευτικών επιτροπών κληρώνονται, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών. Αν η ψηφοφορία ματαιωθεί, σύμφωνα με το άρθρο 48 Κ.Δ.Κ., ή επαναληφθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα με το άρθρο 33 του παρόντος, οι εκλογές διεξάγονται με τα ίδια μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Παράγραφος 3

Κατάρτιση συνδυασμών

Η παρ. 5 του άρθρου 34 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Η δήλωση, με την οποία καταρτίζεται ο συνδυασμός, επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή κατατίθεται με απόδειξη στο γραφείο του το αργότερο δώδεκα (12) ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου.»

Παράγραφος 4

Προσδιορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας
1. Η παρ. 2 του άρθρου 55 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57)

αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Οι αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη της προηγούμενης παραγράφου εκδίδονται το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου και κοινοποιούνται αμέσως στον πρόεδρο του αρμόδιου πρωτοδικείου και δια του Υπουργείου Εσωτερικών στον Άρειο Πάγο.»

2. Η παρ. 6α του άρθρου 68 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δέκα (10) το αργότερο ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, πίνακες των εκλογικώντμημάτων που συστάθηκαν σε όλη την Επικράτεια.»

Παράγραφος 5

Προθεσμία αποστολής ονομαστικών καταλόγων για το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων
Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 68 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι παραπάνω με στοιχεία β΄ έως και στ΄ και η΄ ονομαστικοί κατάλογοι αποστέλλονται το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την κατά το άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου.»

Ετικέτα: [url=http://www.localit.gr/archives/tag/δημοτικές-εκλογές]δημοτικές εκλογές[/url]
здравствуйте

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 22 Φεβ 2014, 19:20

Να ρωτησω εδω για τις καταληκτικες ημερομηνιες για τον ορισμο υποψηφιοτητων καθως επισης να παρακαλεσω την επομενη φορα που γινεται συναντηση να ανακοινωνεται μεσω του φορουμ ή τουλαχιστον αν ειναι να γινει η συνενοηση μεσω τηλεφωνου να μην αφηνεται κανεναν απληροφορητο.Ευχαριστω εκ των προτερων για την κατανοηση.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

dimitris_papamichael
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 07 Ιαν 2012, 13:37

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό dimitris_papamichael » 22 Φεβ 2014, 19:29

Υποψηφιότητες για πιο θέμα ;;

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 22 Φεβ 2014, 19:34

dimitris_papamichael έγραψε:Υποψηφιότητες για πιο θέμα ;;



Στην περιπτωση που αποφασισθει να κατεβει συνδυασμος στην Θεσσαλονικη μεχρι ποτε πρεπει να δηλωθει στον Προεδρο των Πρωτοδικων;
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

dimitris_papamichael
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 07 Ιαν 2012, 13:37

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό dimitris_papamichael » 22 Φεβ 2014, 19:37

Την δευτερα
Το αργότερο Τρίτη θα το εχω τελειώσει με το δικηγόρο που το ανέλαβε ...
Πιθανότατα θα δηλώσουμε την πρωτη εικοσαδα ατόμων και μετα σε δεύτερη φάση τους υπόλοιπους .

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 22 Φεβ 2014, 19:40

Καλη επιτυχια....



Χαιρομαι που εχει τετοια συμμετοχη ;)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Δημοσιεύσεις: 3008
Εγγραφή: 26 Μαρ 2012, 21:03
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 02 Μαρ 2014, 12:29

E*****a I*****ou e*******@gmail.com
10:40 π.μ. (Πριν από 45 λεπτά)

προς info
Αγαπητές και αγαπητοί,

Ονομάζομαι Ε*****α Ι******ου κι έρχομαι σε επαφή μαζί σας μετά από επικοινωνία με τον Σ***** Ζ*****. Με μια ομάδα πολιτών από κινήματα της πόλης και με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων ξεκινήσαμε μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να φτιάξουμε μια κίνηση με εναλλακτικές ρεαλιστικές προτάσεις. Πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας βρίσκονται τα θέματα της διαφάνειας, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και της συμμετοχικής δημοκρατίας, για την οποία η αυτοδιοίκηση αποτελεί ιδανικό πεδίο εφαρμογής.

Με εφαλτήριο την συμπόρευση των πολιτικών μας οικογενειών με τα τόσα κοινά, θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ να εξετάζαμε το ενδεχόμενο να συνεγαστούμε στην συνδιαμόρφωση μιας εναλλακτικής πολιτικής πλατφόρμας. Το τηλέφωνο μου είναι 69*******9, θα χαρώ, εάν έχετε την δυνατότητα, να τα πούμε κι από κοντά.

Ευχαριστώ πολύ

Ε*******α Ι******ου
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 - Δήμος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 02 Μαρ 2014, 13:18

Στείλτο (forward) ή σε μένα ή στον papamixail...
здравствуйте


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες