Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Συζήτηση για την περιφέρεια ή την τοπική κοινωνία, όπως δράσεις και συναντήσεις.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 837
Εγγραφή: 11 Ιαν 2012, 16:15
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό omissman » 22 Φεβ 2014, 03:55

Αναδημοσιευω αυτουσιο το εξαιρετικο κειμενο του Θαναση Τσιουρα , απο το Φ/Β, για όσους δεν εχουν καταλαβει τι παιζεται στην Αθηνα και "πειραματιζονται" με αυτοσχεδιασμους...


Ο Καμίνης μέτριος λογιστής
February 13, 2014 at 10:53pm

(αντί απαντήσεως σε σχόλια στο προηγούμενο σημείωμά μου με τίτλο «Ο Καμίνης λογιστής»)


Εκλέγεσαι Δήμαρχος. Βλέπεις τα ταμεία άδεια και 300 εκατομμύρια ευρώ χρέη, έχεις και τους εργολάβους όλους φεσωμένους. Ξέρεις ότι θα κοπεί στο μισό τουλάχιστον ο βασικός σου πόρος, η κρατική επιχορήγηση, και κατά το ένα τρίτο τουλάχιστον οι άλλοι πόροι. Η φτώχεια και η ανέχεια έχουν αυξηθεί σε τρομακτικά επίπεδα. Ο υπηρεσιακός μηχανισμός έχει στηθεί με βάση προτεραιότητες άλλων εποχών, με καθαρά πολιτικάντικα κριτήρια. Δεν έχεις καμμία πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους. Τι κάνεις; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου; Να αναγγείλεις ένα αισθητικό όραμα για την Αθήνα, νέα συντριβάνια, ξέροντας ότι η αναγγελία θα είναι ψεύτικη, μόνο και μόνο επειδή κανένας δεν θα δέχεται να αναλάβει έργο του Δήμου σου; Επιπλέον κοροϊδία πάνω στην κοροϊδία που είχε προηγηθεί, χωρίς να έχεις συναίσθηση ότι οι πόροι είναι πεπερασμένοι και ότι, στο κάτω-κάτω, τα χρήματα που σου εμπιστεύεται η Πολιτεία προς διαχείριση είναι χρήματα των φορολογουμένων;


Κάνεις τα βασικά. Πληρώνεις αυτούς που είναι φεσωμένοι. Αποκτάς αξιοπιστία στην αγορά, ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις ένα δημόσιο έργο, θα έχεις ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς. Κάνεις πιο μικρές, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεν αυξάνεις τα δημοτικά τέλη, αντίθετα με όλες τις προηγηθείσες δημοτικές αρχές, αλλά προσπαθείς να βρεις πόρους από αλλού. Από την κοινωνία των πολιτών και την εταιρική κοινωνική ευθύνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πετυχαίνεις μόνο και μόνο επειδή έχεις πείσει για την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του οργανισμού που εκπροσωπείς, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνομιλητές σου πρέπει να ξεπεράσουν όλες τις αναστολές που τους έχει δημιουργήσει η πολιτεία των προηγηθεισών δημοτικών αρχών, αλλά και γενικώς των περισσότερων κρατικών φορέων (του κεντρικού κράτους συμπεριλαμβανομένου) στην Ελλάδα. Η επιτυχία σου είναι τέτοια, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ' ευθείας σε αναγνωρίζει ως διαχειριστή ευρωπαϊκών κονδυλίων, παρακάμπτοντας την Περιφέρεια και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συγχωνεύεις νομικά πρόσωπα, αναδιαρθρώνεις πλήρως τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, βάζεις τη μηχανή του Δήμου να δουλεύει πραγματικά. Αναδιοργανώνεις το σύστημα προμηθειών, καθιερώνοντας όργανο προελέγχου των δαπανών. Βάζεις την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο διαδίκτυο, για να μπορούν όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή, κόβοντας κάθε δυνατότητα για λογιστικά τρικ. Καθιερώνεις ένα σύστημα (Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη), για να είναι πιο προσβάσιμος ο Δήμος στους δημότες και οι συναλλαγές να γίνονται εκ του μακρόθεν, μειώνοντας τις δυνατότητες διαφθοράς. Κάνεις άλλες στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις, όπως η επέκταση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου σε όλες τις υπηρεσίες, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση μερίδας του προσωπικού.


Αυξάνεις όχι μόνο τις δαπάνες, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, στρέφοντας προς τα εκεί το ενδιαφέρον του Δήμου για τη συγκεκριμένη περίοδο. Ταΐζεις διπλάσιο κόσμο, έχεις 20% περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς (που επιλέγονται με αντικειμενικά και ελέγξιμα κριτήρια), όλα αυτά με μειωμένους προϋπολογισμούς. Συνεργάζεσαι με το κράτος και την κοινωνία των πολιτών για υπνωτήρια, street work, βοήθεια στους τοξικοεξαρτημένους και τους αστέγους (κάνοντας και την πρώτη συστηματική καταγραφή τους), παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας στους δημότες που δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα ή ασφάλιση, για να την εξασφαλίσουν αλλιώς. Δεν τάζεις λαγούς με πετραχείλια, κοινώς μπαρούφες. Δεν κάνεις αγώνα φιλομνημονιακό, αντιμνημονιακό, δεν πληρώνω, μαύρες σημαίες επειδή η κακή κεντρική διοίκηση μου έκοψε τους πόρους. Δεν αγωνίζεσαι για την ανατροπή που θα ξεκινήσει από το Δήμο και θα παρασύρει την Ευρώπη και την υφήλιο. Δεν ασκείς κομματική πολιτική, κανένα από τα κόμματα που σε στήριξαν δεν καταφέρνει να πετύχει κάποιο ρουσφέτι στο Δήμο. Όταν νοιώθεις ότι πρέπει να ξεφύγεις από τα στενά όρια των καθηκόντων που έχει ο Δήμαρχος, το κάνεις: αντιμετωπίζεις το πρόβλημα με τα θέατρα όχι με λεονταρισμούς, αλλά με ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που υπερψηφίζεται από τη Βουλή. Καταθέτεις πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις.


Όλα αυτά σε προσδιορίζουν ως ένα μέτριο Δήμαρχο, ένα δήμαρχο-λογιστή. Επειδή δεν είσαι "οραματιστής", επειδή δεν φέσωσες κι άλλους, επειδή δεν έκανες δαπάνες για να έχουν λοφία με τρίχες αλόγου οι μουσικοί της Φιλαρμονικής για να κάνεις το σπουδαίο, επειδή επέμεινες στη νομιμότητα και δεν ούρλιαζες από εδώ και από εκεί (έφαγες και μερικές ψιλές από συνδικαλιστές, αλλά δεν βαριέσαι, κατά βάθος κρύβονται κολλητιλίκια). Έστρωσες τα οικονομικά του Δήμου; Δεν μπορεί, θα είναι λογιστικό τρικ. Ή, αλλιώς, σιγά τα ωά, όλοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Δεν έχει σημασία που είναι ελάχιστοι δήμοι το έχουν πετύχει και η κεντρική κυβέρνηση ούτε στον ύπνο της. Άλλωστε στη σημερινή Ελλάδα όλοι σέβονται τα χρήματα των φορολογουμένων - εσύ δεν είσαι η εξαίρεση. Αναδιάρθρωσες τις υπηρεσίες; Προσχηματικό. Θα τα έχεις βρει κάτω από το τραπέζι με τους συνδικαλιστές, αυτούς που σε δέρνουν κατά καιρούς. Έχεις βάλει την κοινωνία των πολιτών να βοηθάει; Σιγά και πάλι. Αν δεν γίνει κάτι με χρήματα των φορολουμένων, δεν αξίζει. Για το λόγο αυτό και δεν είχαν ενεργοποιηθεί οι τράπεζες και ο Σύλλογος Ελλήνων Εφοπλιστών και οι ΜΚΟ και δεν-ξέρω-ποιος-άλλος πριν αναλάβεις - όχι επειδή η εικόνα του Δήμου ήταν μια εικόνα φαταούλικη και διεφθαρμένη πιο πριν.


Λυπάμαι, Δήμαρχε κε. Καμίνη, όταν σε υποστήριζα ήθελα δήμαρχο-οραματιστή, σούπερμαν και καλλιεργητή χρηματοδένδρου. Το όραμα το ξέκοψες από την αρχή. Ούτε ένα άλογο Λιπιζάνερ για τη δημοτική αστυνομία. Μετά, άσε που κόντεψαν να σε δείρουν αριστεροί, νεοναζί και συνδικαλιστές, άρα για σούπερμαν δεν κάνεις. Και αντί να κάνεις μαχητικές διαδηλώσεις για να ξαναφυτρώσει το χρηματόδεντρο, εσύ θέλεις να τις περιορίσεις. Γύρνα σπιτάκι σου, να βρούμε κάποιον που θα φροντίσει το χρηματόδεντρο να ξαναφυτρώσει και θα έχει και το όραμα και την αισθητική, στην οποία εσύ τόσο τραγικά υστερείς.


ΥΓ. Wer eine Vision hat, der soll zum Arzt gehen (όπως είχε πει κάποτε ο Helmut Schmidt).
......................................................................................................................
Καιρος να καταλαβουμε λοιπον τα αυτονόητα : η επιλογη στην Αθηνα ειναι Καμίνης ή Χάος ! Τέρμα.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό chprokop » 22 Φεβ 2014, 13:52

Μετα τη σκληρη εμπειρια των τεσσαρων τελευταιων ετων, ειναι λιγο δυσκολο να ξαναβαζει κανεις
τα διλημματα τυπου Σημιτη. Αναρωτηθηκε κανεις τι θα εκανε ο γερμανοφιλος πρ. πρωθυπουργος?
Μηπως ό,τι ακριβως κανει και η τωρινη κυβερνηση?

Μην νομισει κανεις ότι ο Καμινης διαφερει σε κατι απο το χωρο που τον γεννησε...
Και αν το Μνημονιο τελειωνει για το Δημοσιο, στους δήμους μόλις ξεκινησε.
(Αλιμονο σε οσους εκλεγουν και πρεπει να το εφαρμοσουν...)

Το χάος εξαλλου εχει εγκατασταθει για τα καλα στη χωρα και σε πολλες τοπικες κοινωνιες.

Εγω θα εβαζα το ερωτημα Καμίνης (με ο,τι τον ακολουθει) ή Ελευθερια?

Η απάντηση ανηκει στους δημοτες της Αθήνας...

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4216
Εγγραφή: 08 Ιουν 2012, 13:37
Τοποθεσία: Παντού και πουθενά

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό Petros » 22 Φεβ 2014, 15:12

Σήμερα για να καταλάβω, δεν έχουμε αρκετό χάος;


Edit: Για να προλάβω τυχόν απαντήσεις, διευκρινίζω: αναφέρομαι στην Αθήνα ως σύνολο, όχι στα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων ή σε συγκεκριμένα πράγματα.

Ως μη-Αθηναίος, βλέπω ένα κέντρο της Αθήνας που πάσχει από καθαριότητα (άρα και υγιεινή), από παράνομο εμπόριο σε κάθε γωνιά, από ανθρώπους που τους μαστίζει η ανεργία. Μια εικόνα γενικά που δείχνει μια γενικότερη παρακμή.

Δεν μπορώ να έχω άποψη ούτε για τον Καμίνη αλλά ούτε και για κανένα άλλο υποψήφιο.
Άλλωστε πως θα μπορούσαν να έχω ολοκληρωμένη άποψη τη στιγμή που στην Αθήνα περνάω το πολύ δύο εβδομάδες του κάθε έτους;

Γι αυτό λοιπόν είπα μόνο αυτό που βλέπω.
Και για να μην είμαι κι εντελώς απαισιόδοξος ας έλθω στην ουσία του κειμένου του Γιώργου κι ας προσθέσω την ευχή να πάει το ίδιο καλά και καλύτερα και η επόμενη δημοτική αρχή.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Petros, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διευκρίνιση
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 837
Εγγραφή: 11 Ιαν 2012, 16:15
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό omissman » 24 Φεβ 2014, 00:36

Αναρθρες οιμωγες και εύκολη "πειρα(μα)τική" συνθηματολογια αντι ψύχραιμου πολιτικού λόγου...

Χριστόφορε, παιδί μου, αυτό με την εμπάθεια πρέπει να το κοιτάξεις λίγο...
Οι γιατροί λένε ότι μπορει να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση ! και πολιτική και προσωπική...


Πέτρο dear boy, συγχωρείσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας ! :D
Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι θα πεί πραγματικό χάος !
Για να μη μπερδεύουμε τις έννοιες, αλλα ούτε και τις καταστάσεις, σε πληροφορώ ότι το "χάος" της Αθήνας,
ΔΕΝ το δημιούργησε ο ...Καμίνης, δήμαρχος των τελευταίων 3 χρόνων αλλά :

1. η επάρατος Δεξιά με τις διώξεις που επέβαλλε στους αριστερούς ηττημένους μετα τον εμφύλιο προκαλώντας ετσι μια τεραστια εσωτερικη μεταναστευση απο την υπαιθρο προς τις πολεις και κυριως προς την Αθηνα

2. το άθλιο πολιτικο κατεστημένο - ΠαΝΔοκ - το οποιο ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τα πραγματικά προβλήματα της Αθηνας, ούτε χάραξε ΠΟΤΕ καποιο υποτυπώδες εστω σχεδιο χωροταξικης συγκροτησης και ορθολογικης αναπτυξης της πολης, αλλα αντιθετα σκοπιμα και με σχεδιο προκαλεσε τον απιστευτο υδροκεφαλισμο , αποτοκο του οποιου ειναι το ...χαος που βλεπεις εσυ

3. ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι δημαρχοι - τσιράκια αυτού του κατεστημενου οι οποίοι διέλυσαν (διοικητικα) τον Δημο της Αθηνας, αρνηθηκαν να αντιμετωπίσουν έστω ΕΝΑ απο τα θεμελιώδη προβλήματά του και στο καπακι ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ τον δημο - δλδ εμας τους δημοτες - αρχης γενομενης απο Αβραμο- και Ντοριτσας με επιστέγασμα το καταστροφικο πέρασμα του τρισάθλιου Νικήτα !!!

4. Δεν ειναι καπως μηδενιστικο - και ΑΦΕΛΕΣ - να φορτωνουμε τον Καμινη - οσο "λιγος" και αν μας φαινεται - με το βουνο των προγενεστερων αμαρτωλων και να απαιτουμε να διορθωσει ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ που προκαλεσαν οι προηγουμενοι μεσα σε μια τριετια ;;;;;

5. το τι Πλαστηρας - τι Παπαγος (εμβληματικο συνθημα της Αριστερας του μεταπολεμου, η οποια τσουβαλιαζε ΟΛΗ την αστικη ταξη στο ιδιο τσουβαλι με ταμπελα "αντιδραστικοι") ειδαμε που οδηγησε τη χωρα... (ανοιξτε και κανενα βιβλιο πριν αρχισετε τα ...βατραχοσυνθηματα ! :mrgreen: )

6. ειναι φυσικο για τους κατοικους της επαρχιας να μην αντιλαμβανονται την πολυπλοκοτητα και τη συνθετοτητα των προβληματων του λεκανοπεδιου της Αθηνας , με αποτελεσμα να σχηματοποιουν , να "ιδεολογικοποιουν" και να συνθηματοποιουν ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ , τα οποια βεβαιως δεν υφιστανται αυτοι αλλα ο υπολοιπος - σχεδον μισος - πληθυσμος της χωρας που ζει στο λεκανοπεδιο...

7. Σε αυτες τις εκλογες το διλημμα δεν ειναι αλλο απο την επιλογη αναμεσα στον "αποτελεσματικο λογιστη" Καμινη και στους ανασυρμενους απο την κομματικη ναφθαλινη εγκαθετους τυπου Σπηλιωτο- ή υπόλογους τυπου Νικητα... Οι "επαναστατικοφανεις" φανφαρες το μονο που θα πετυχουν ειναι να οδηγησουν στην επικρατηση των πιο αποτυχημενων και διεφθαρμενων πολιτικων στοιχείων τα οποια θα ολοκληρωσουν την καταστροφη ... Εκει να δεις ΧΑΟΣ Πετρο μου !

8. Στο βαθος βεβαια περιμενουν οι χρυσαυγιτες, χωρις τη βοηθεια των οποιων οι νουδουληδες δεν μπορουν να αλωσουν το δημο. Και να ειστε βεβαιοι ΟΛΟΙ, οτι η ΧΑ δεν δινει τη βοηθεια της ετσι για πλακα... Επισης να ειστε βεβαιοι οτι την ασυδοσια, την εγκληματικοτητα και τη ρατσιστικη βια δεν θα την αντιμετωπισουν οι φορουμακηδες και πληκτρολογακηδες "πειρατες" ουτε οι "πειρατικες ιδεες"... Θα την υποστουν ολοι οι αθωοι ανθρωποι που ζουν στην πολη αυτη οι οποιοι και θα πληρωσουν τα σπασμενα της "επαναστατικοφανους" πειρατικης μπουρδολογιας στην οποια ειναι εθισμενοι οι "πειρατες".


Για ολους αυτους τους ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ λογους το πραγματικο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ αυτων των αυτοδιοικητικων εκλογων ειναι , ΝΑΙ !

ΚΑΜΙΝΗΣ Ή (ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΧΑΟΣ !
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 5078
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
Επικοινωνία:

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Φεβ 2014, 11:51

Πριν συναντήσουμε τον Καμίνη και ακούσω την αυτοκριτική του (γιατί από εκεί ξεκίνησε), ήμουν επιφυλακτικός. Βλέποντας όμως και ποιοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι και τα "γραπτά" τους, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον omissman.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό chprokop » 24 Φεβ 2014, 12:35

Οι Αθηναίοι θα αποφασίσουν για την Αθήνα...

Πριν το κάνετε όμως σκεφτείτε ΠΟΙΟΣ είναι ο Καμίνης.
Δεν ξέρω αν είμαι εμπαθής, αλλά ΜΑΛΑΚΑ δεν με έπιασε ποτέ κανένας.

Ο Γιώργος συνεχίζει να δουλεύει με το παλαιό λειτουργικό.
Εκφράζει άριστα την παλιά γενιά που ακόμη και τώρα νομίζει ότι ΞΕΡΕΙ πως να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Θέλει να ξεχάσει ότι η γενιά της ΠΑΡΤΗΣ (αλλιώς "του Πολυτεχνείου"), η πιο τυχοδιωκτική γενιά από συστάσεως του ελληνικού κράτους,
θεμελίωσε το υπάρχον πολιτικό συστημα και ακόμη νέμεται την εξουσία (οδηγωντας τη χωρα στον τοίχο .

Είναι η γενιά που έστησε κόλο στους ξένους, διαπραγματευόταν τα πάντα πλην της ησυχίας της και δεν εδωσε κανενα αγωνα για το έθνος
(νοιαζοταν μονο για ο,τι θα απασχολουσε τη χωρα στο δικο της βιολογικο κυκλο και ποτε παραπέρα). Αφηνει πισω μονο συντριμμια και αναμνησεις
της δικης της καλοπερασης...

Το νέο όμως έρχεται, θα σαρωσει την παλαιοκομματικη λογική και θα τοποθετησει τη γενια και τη λογικη αυτης της γενιας ενα σκαλι κατω απο τους φασιστες του Μεσοπολέμου.

Οσο για την "λογικη" που επικαλειται ο Γιωργος, να του θυμισω την αηδία του Κολοκοτρωνη για εκεινους
που ειρωνευονταν τους Επαναστατες, αλλα ετρεξαν να διεκδικησουν καρεκλα αμα τη συστασει του ελεύθερου (και αβασιλευτου) πρώτου ελληνικού κράτους.

Οταν γεννιεται το νέο, είναι προπέτεια να θες και να το ορισεις... Κατι τετοια ονειρευονταν μονο οι σοβιετικοι ηγετες...

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 5078
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
Επικοινωνία:

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Φεβ 2014, 12:42

Δεν νομίζω η επιλογή του καλύτερου έχει να κάνει με παλαιοκομματισμό.

Επίσης, Χριστόφορε, το νέο πρέπει να έχει κανόνες που τους ακολουθεί. Δεν μπορεί να είναι χαοτικό. Ο omissman για αυτό μιλάει και στην ανάλυσή του που έχει κάνει για τις αυτοδιοικητικές. Αν είναι να ακολουθήσουμε παλαιοκομματικούς κανόνες δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τίποτα. Δεν έχει να κάνει με την γενιά που ανήκει ο omissman, αλλά με το που θέλουμε να πάνε οι νέες γενιές. Επιτέλους ας σκεφτούμε λίγο έξω από το κουτί, αλλά ας το κάνουμε και με συνεργασία. Η ανταλλαγή πυρών δεν έχει νόημα.

Οπότε, τι θέλουμε ως πλατφόρμα για τους Πειρατές στην αυτοδιοίκηση; Εγώ, με ποιο μπούσουλα θα πάω να μιλήσω στην Μυριβήλη; Μπορώ να πω ότι μου κατέβει; Όχι βέβαια...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό chprokop » 24 Φεβ 2014, 12:51

Δεν χρειαζομαστε κανόνες, αλλά αρχές. Και αυτές υπάρχουν (δεν ξερω αν καποιοι θελουν να τις αγνοουν).
Περιμενω να δω τις προσπάθειες σας στην Αθηνα. Απλά σκεφτείτε με ποιον θα συνεργαστειτε (αν μεθαυριο χτυπατε το κεφαλι σας, μην περιμενετε συμπονοια).
Καλο ειναι να μην ειστε ευπιστοι, αλλά τολμηροί. Και μην ξεχνας ότι ο φοβιτσιάρης πάντα συνιστά ...σύνεση.

Δεν ειναι απαραιτητα κακό να μην υπάρξει τελικά συνδυασμός με Πειρατές. Κακο θα ειναι ομως αν υπαρξει συμπραξη με δυναμεις
που κατεστρεψαν τη χωρα και επιδιωκουν ακομη με θλιβερο τροπο τη διαιωνιση τους.

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 5078
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
Επικοινωνία:

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Φεβ 2014, 12:57

Τολμηρός Χριστόφορε είναι αυτός που δεν φοβάται να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει. Το να κατέβουμε στις εκλογές για να πάρουμε 1000-2000 ψήφους δεν λέει κάτι. Θέλουμε να πράξουμε; Θα μπούμε με τον καλύτερο και θα το κάνουμε. Αυτή την δυνατότητα θα μας την δώσει κατά την γνώμη μου ο Καμίνης ο οποίος τα έχει πάει πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους σωτήρες.

Επίσης οι αρχές μας μιλάνε και για συνεργασία. Αν είμαστε μηδενιστές και όλοι οι άλλοι είναι οι καταστροφείς... δεν κάνουμε τίποτα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: Αθηνα : Καμίνης ή Χάος...

Δημοσίευσηαπό chprokop » 24 Φεβ 2014, 13:03

1. Ειναι δυσκολο να βγαλεις ανεξ.συμβουλο με το συνδυασμο του νυν δημαρχου (ο ιδιος στηριζει τους κολλητους του λογω επιρροης και δημοτικου χρηματος, οι δυνητικοι ψηφοφοροι σου ΔΕΝ θα ψηφισουν τον Καμίνη με την καμία)

2. Αν βγαλεις συμβουλο (υποθεση εργασιας) με τον Καμινη, η μονη περατικη πραξη του θα ηταν η ανεξαρτητοποιηση του. Εκτος αν αναφερεσαι σε ελασσονες πολιτικες αποφασεις (που κατα τη γνωμη μου ΚΑΚΩΣ περνανε απο δημοτικο συμβουλιο, στην πραγματικοτητα αφορουνε απλες διοκ. πραξεις που παντου στον πολιτισμενο κοσμο παιρνουν οι υπηρεσιες του δημου). Σε ολες τις αλλες απλα θα καλειται να επικυρωσει τις αποφασεις του ΔΗμαρχου.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες