Spin off συζήτησης περί καταστατικού

iznogood

Re: Spin off συζήτησης περί καταστατικού

Δημοσίευσηαπό iznogood » 19 Φεβ 2012, 02:39

Στο άρθρο όπως το διατυπώνω μιλάει μόνο για νομικό κίνδυνο, όχι για ηθικό. Η ηθική είναι σχετική για τον καθένα και σίγουρα μη μετρήσιμη, ο νόμος όμως είναι αμείλικτος και από αυτόν κινδυνεύουμε πραγματικά.

Ρε παιδιά! Κουράστηκα!
Όλο εμένανε σηκώνει να πω μάθημα η δασκάλα! Να τη σφάξω σαν κουνέλι και θα βγω να παίξω μπάλα;
Τελευταία επεξεργασία από 2 και iznogood, έχει επεξεργασθεί 19 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Φεβ 2012, 02:43

iznogood έγραψε:Στο άρθρο όπως το διατυπώνω μιλάει μόνο για νομικό κίνδυνο, όχι για ηθικό. Η ηθική είναι σχετική, ο νόμος αμείλικτος.

Το κόμμα όμως στηρίζει την ύπαρξή του πρώτα ηθικά και μετά νομικά (τι να κάνω ένα κόμμα νομικά μια χαρά αλλά χωρίς λαό).

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 19 Φεβ 2012, 02:44

Rainmaker έγραψε:
iznogood έγραψε:Στο άρθρο όπως το διατυπώνω μιλάει μόνο για νομικό κίνδυνο, όχι για ηθικό. Η ηθική είναι σχετική, ο νόμος αμείλικτος.

Το κόμμα όμως στηρίζει την ύπαρξή του πρώτα ηθικά και μετά νομικά (τι να κάνω ένα κόμμα νομικά μια χαρά αλλά χωρίς λαό).

Το κόμμα έχει νομική υπόσταση, και εκεί στηρίζει την ύπαρξή του. Αλλιώς δεν θα ήταν κόμμα, θα ήταν παρέα.
Ο κίνδυνος για το κόμμα είναι από τον νόμο, όχι απο την ηθική.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και iznogood, έχει επεξεργασθεί 19 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Φεβ 2012, 02:48

iznogood έγραψε:
Rainmaker έγραψε:

Το κόμμα έχει νομική υπόσταση, και εκεί στηρίζει την ύπαρξή του. Αλλιώς δεν θα ήταν κόμμα, θα ήταν παρέα.

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να διαλυθεί όχι από τον νόμο αλλά γιατί έχασε την ''ηθική'' του.

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 19 Φεβ 2012, 02:52

Rainmaker έγραψε:
iznogood έγραψε:
Rainmaker έγραψε:Το κόμμα όμως στηρίζει την ύπαρξή του πρώτα ηθικά και μετά νομικά (τι να κάνω ένα κόμμα νομικά μια χαρά αλλά χωρίς λαό).

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να διαλυθεί όχι από τον νόμο αλλά γιατί έχασε την ''ηθική'' του.

Η ηθική καθορίζεται από την πλειοψηφία του κόσμου, όχι απο τριμελείς επιτροπές διαιτησίας ηθικής-ιεράς εξέτασης-μεγάλου αδελφού.
Σε πολλούς συλλόγους, το καταστατικό προβλέπει ότι η διαγραφή ενός μέλους να περνάει υποχρεωτικά από την συνέλευση.
Εδώ γιατί όχι άραγε; Γιατί βάζουμε αυτή την τριμελή επιτροπή των δύο ατόμων να αποφασίζει για την ηθική; Ας αναρωτηθούμε γιαυτό.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και iznogood, έχει επεξεργασθεί 19 φορά/ες συνολικά

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Φεβ 2012, 02:55

Βλέπω έχεις πολλές προτάσεις γιατί δεν τις θέτεις στο συνέδριο για να ψηφιστούν; (εδώ πάω για ύπνο καληνύχτα)

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 19 Φεβ 2012, 02:57

Rainmaker έγραψε:Βλέπω έχεις πολλές προτάσεις γιατί δεν τις θέτεις στο συνέδριο για να ψηφιστούν;

πως να εμφανιστώ στο συνέδριο και να μιλήσω; Αφού:
1) μου αρέσει να είμαι ανώνυμος
2) διαφωνώ με το καταστατικό στο σύνολό του, και για να γίνω μέλος πρέπει να τσεκάρω το τικ που λέει ότι συμφωνώ.
3) Θα με σφάξει ο baskin σαν κουνέλι

Γιαυτό έχω πει στον γραμματέα μου τον Iam να γράφει τις προτάσεις μου εδώ, και όποιος θέλει τις ακούει. :)

Rainmaker έγραψε:(εδώ πάω για ύπνο καληνύχτα)

me too
καληνύχτα και όνειρα ηθικά! :lol:

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Φεβ 2012, 10:13

iznogood έγραψε:πως να εμφανιστώ στο συνέδριο και να μιλήσω; Αφού:
2) διαφωνώ με το καταστατικό στο σύνολό του, και για να γίνω μέλος πρέπει να τσεκάρω το τικ που λέει ότι συμφωνώ.
3) Θα με σφάξει ο baskin σαν κουνέλι

Στο 1) άρα δεν μπορείς να υπάρξεις σε κανένα κόμμα απο αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
2) δεν συμφωνείς με τους κανόνες του ´´παιχνιδιου μας´´ παίξε μ´ ένα δικό σου ´´παιχνιδί´´ και θέσε τους κανόνες του. Η προσπάθησε ν´ αλλάξεις τους δικούς μας όπως προσπαθούμε να κάνουμε εμείς η αμεση δημοκρατία προϋποθέτει αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά για να το αλλάξουμε γίνεται μόνο με τους κανόνες που θετεί το ίδιο το Σύνταγμα. Αλλιώς μόνο με επανάσταση.
3) δεν πειράζει θα φάμε οι υπόλοιποι στιφάδο κουνέλι. :)

iznogood

Δημοσίευσηαπό iznogood » 19 Φεβ 2012, 20:03

Rainmaker έγραψε:
iznogood έγραψε:πως να εμφανιστώ στο συνέδριο και να μιλήσω; Αφού:

Στο 1) άρα δεν μπορείς να υπάρξεις σε κανένα κόμμα απο αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το αντίθετο, εσύ δεν πρέπει να είσαι μέλος του κόμματος αν επωνύμως αντιτίθεσαι ανοιχτά στην ανωνυμία!
Μην λές τέτοια!
Είναι ενάντια στο άρθρο 2 -Αρχές του κόμματος.

συγκεκριμένα το
2.2.3 Τον σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, το απόρρητο όλων των επικοινωνιών και την πλήρη ελευθερία του λόγου.
2.2.4 Την αποτροπή κάθε είδους Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

ειδικότερα μάλιστα

5.3 Η απόρριψη μιας αίτησης από το κόμμα συνοδεύεται από έγγραφη αιτιολόγηση προς τον ενδιαφερόμενο. Ενδεικτικά, λόγο απόρριψης μπορεί να αποτελέσουν: η μετά την αίτηση δραστηριοποίησή του υποψήφιου υπέρ άλλου κόμματος ή φορέα ελεγχόμενου από κόμμα, η άποψη της Διοικούσας Επιτροπής ή της Επιτροπής Διαιτησίας ότι η αποδοχή της συγκεκριμένης αίτησης θα έβλαπτε την εικόνα του κόμματος, η έκφραση εκ μέρους του υποψηφίου ιδεών μη συμβατών με τις αρχές του άρθρου 2 του παρόντος, καθώς και η συμμετοχή του ενδιαφερομένου σε ομάδα συμφερόντων με δομημένη μεθοδολογία.

που σημαίνει ότι αν είσαι ενάντια στην ανωνυμία, δεν γίνεσαι μέλος στο κόμμα, η επιτροπή διαιτησίας οφείλει από το καταστατικό να απαγορεύσει την εγγραφή σου!
Άραγε θα εφαρμόσουμε τους κανόνες τους οποίους βάζουμε; Θα αρνηθούμε σε όσους επώνυμους έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της ανωνυμίας, την εγγραφή τους στο κόμμα;
Τελευταία επεξεργασία από 1 και iznogood, έχει επεξεργασθεί 19 φορά/ες συνολικά

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό anestis » 19 Φεβ 2012, 20:16

Αγαπητό τρολ, έχεις τοσα λάθη στο σκεπτικό σου,
ακόμη και στην τυπική ερμηνεία, που δεν προλαβαίνω να τα γράψω στον χρόνο που ΔΕΝ έχω.

Επεα πτερόεντα κι από πάνω τούρλα!
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες