σχετικα με υποομάδα "ανασκαφων"

Κείμενα, Δελτία Τύπου, Newsletters, Μεταφράσεις, προώθηση του κόμματος σε "κλασικά" και νέα Μέσα.
agelos
Δημοσιεύσεις: 1389
Εγγραφή: 05 Ιαν 2012, 14:23

σχετικα με υποομάδα "ανασκαφων"

Δημοσίευσηαπό agelos » 21 Μάιος 2012, 13:08

καλημέρα πειρατές. δουλεύοντας στην ομάδα επικοινωνίας θέλω να σας καταθέσω μια σκέψη μου και μια πιθανή πρόταση.

Βλέπω ότι σαν κόμμα έχουμε αρχή μας την διαφάνεια και παράλληλα ότι κάνουμε θέλουμε να προστατεύσουμε τους έλληνες πολίτες απο αποφάσεις που κάνουν κακό στον τόπο και εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων. Επίσης θα χρειαστουμε πολύ δουλεια και κόπο μέχρι να καταφέρουμε να μπόυμε στη βουλή ώστε να προσπαθήσουμε απο εκει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. έτσι θα πρέπει να μείνουμε και να δουλέψουμε απ'έξω αφενός για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και αφετέρου να εξυπηρετήσουμε τον ίδιο τον σκοπό υπάρξης. (εξάλου κάποτε λέγαμε ότι"δεν περιμένουμε να γίνουμε κυβέρνηση για να κάνουμε καλό στον τόπο")
Όσο είμαστε απ'έξω λοιπόν πρέπει σε πρωτη φάση να καυτηριάζουμε οτι συμβαίνει (σωστος καυτηριασμός και όχι απλή γκρίνια) και να γνωστοποιούμε ότι δεν μαθαίνει ο κόσμος απο τα κλασικά ΜΜΕ(ξαπάτησεις). Από τους βασικούς πιστευω λόγος υπαρξης της ομάδας επικοινωνίας είναι αυτός. κι έτσι είχα της εξής απορία:

πώς θα μπορούμε να βρίσκουμε τα κακώς κείμενα αφού δεω είμαστε μέσα στη βουλή ώστε να τα ακούμε απο πρώτο "αυτι"

Για να μη χαρακτηριστούμε "κάπως" οφείλουμε ότι λέμε να είναι εγκυρο και να έχουμε και τα "στοιχεια" που το επιβεβαιώνουν. (στην ελλάδα συνηθίζεται να προσπαθούν πολλοί να σε πείσουν ότι τελικά ΕΙΣΑΙ ελέφαντας)

Άρα θα χρειαστούμε να έχουμε και να παραθέτουμε τα επίσημα έγραφα που αποδυκνύουν την εκάστωτε λαμογιά.Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η οπτικοποίηση της διαύγειας σε πρώτη φάση, αλλά και αυτή είναι σχεδιασμένη ώστε να σε μπερδεύει και τελικά να μην βλέπεις με μια πρώτη ματιά αν κάπου έγινε κατι στραβό.

π.χ. αν δειτε εκει θα δειτε οτι ενο το συνοδευει και το επισημο εγραφο σε καθε δαπανη, αυτο μεσα καταληγει σε ενα κειμενο του τυπου "δώθηκε το ταδε ποσο στον Χ οργανισμο για εξυπηρετηση πληρωμής ισόποσης δαπάνης"
Όπως καταλαβαίνετε μετα μπαίνουμε σε δεύτερο κύκλο ψαξιματος για να βρούμε τελικα πια ειναι αυτη η δαπάνη (ώστε αν είναι κάποια αο τις γνωστές πατάτες να δημοσιοποιηθεί)

γι αυτο πιστεύω ότι θα χρειαστούμε μια υποομάδα(υποομάδα σκαψίματος όπως γράφω και πάνω) μεσα στην ομάδα επικοινωνίας ώστε αυτοι να ψάχνουν και όταν εντοπίζουν τα "κακώς κείμενα" να τα αναφέρουν και να τα δημοσιοποιούμε.


δεν ξέρω αν με καταλάβετε... περιμένω πάντος σκέψεις σας


πειρατικά πάντα

άγγελος κ.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: σχετικα με υποομάδα "ανασκαφων"

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 21 Μάιος 2012, 14:35

Εγώ είμαι θετικός ως προς τους "σκαπανείς" Πειρατές, σχετικά έχουμε γράψει ήδη και στο pad εργασίας με τις "οδηγίες προς ναυτιλλομένους" (δείτε εδώ: http://piratepad.eu/aZjSzOKY61)
Η ενασχόλησή μας και με τις «αποφάσεις» που καθορίζουν την ζωή και το μέλλον μας έχει τον ρόλο της και την σημασία της. Στο κάτω-κάτω θα βοηθήσουν οι «σκαπανείς» να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την Βασική μας Αρχή για «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στα μάτια των πολιτών, που περιμένουν κάποιος να νοιαστεί για «όλα αυτά που θα γίνουν για αυτούς χωρίς αυτούς» ώστε να μην «φοβούνται».
+1 στην ιδέα σου aggelos, ;)
здравствуйте

kostaskastoria
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 01 Απρ 2012, 23:58

Re: σχετικα με υποομάδα "ανασκαφων"

Δημοσίευσηαπό kostaskastoria » 21 Μάιος 2012, 15:28

Η ιδεα για να αποστελουμε εξακριβωμενες πληροφοριες σε δελτια τυπου με αποδειξεις ειναι παρα πολυ σωστη και αν μπορω να βοηθησω θα το εκανα ευχαριστως. Αρκει να παραθετουμε στοιχεια που ειναι εγκυρα και εχουν ελεχθει απο επισημες πηγες και οχι απλα δημοσιευματα blog η απλες αναδημοσιευσεις.

JohnPagonis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 07 Μάιος 2012, 19:10
Επικοινωνία:

Re: σχετικα με υποομάδα "ανασκαφων"

Δημοσίευσηαπό JohnPagonis » 08 Ιουν 2012, 01:52

για δείτε και εδώ http://sunlightfoundation.com/
http://www.pagonis.org
http://twitter.com/JohnPagonis


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες