Εκλογικοί αντιπρόσωποι

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Απρ 2012, 20:49

gmal έγραψε:Καλησπέρα από Πάρο και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία των πειρατών και στις Κυκλάδες!

Επειδή είναι το πρώτο μου μήνυμα σας χαιρετίζω όλους και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Μπορείτε να με ενημερώσετε τι γίνεται με την Πάρο?

Αντιπρόσωποι-ψηφοδέλτια?

αγωνιστικοί χαιρετισμοί!


Καλώς ήρθες. Τα ψηφοδέλτια για όλες τις Κυκλάδες παραδόθηκαν σήμερα στην πρώην Νομαρχία και θα μοιραστούν στα νησιά με δικιά τους ευθύνη. Θα χρειαστείς για αντιπρόσωπος, μιας και δεν υπάρχει κανένας άλλος στο νησί. Παρακολούθα το forum και μέχρι τότε μίλα με γνωστούς και φίλους. Αν έχετε κάποια ηλεκτρονικά MME στο νησί, μπορείς να τους προωθήσεις τα κείμενα και δελτία τύπου μας. Ότι χρειαστείς στείλε μου pm για να ανταλλάξουμε και στοιχεία επικοινωνίας.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

gmal
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 27 Απρ 2012, 20:17
Τοποθεσία: Πάρος

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό gmal » 27 Απρ 2012, 21:46

Καλησπέρα και πάλι κύριοι και ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μακάρι να μπορούσα κάπου να διαβάσω για τους υποψηφίους μας λεπτομέρειες-βιογραφικά.

Για την ώρα ρίχνω μια ματιά στο φόρουμ να ενημερωθώ και αναμένω νέα σας.

Μπορώ να βοηθήσω στην Πάρο,υπάρχουν και εδώ Πειρατές!

hephaestus
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 02:19
Τοποθεσία: Πτελεός Μαγνησίας
Επικοινωνία:

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό hephaestus » 27 Απρ 2012, 21:48

Τα θαύματα δε ζούνε στα αντικείμενα, αλλά στα μάτια που τα κοιτούν αυτά.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Απρ 2012, 22:19

Μετά από μία πρώτη ανάγνωση του νόμου, θα πρέπει από την Δ.Ε. να βγει εξουσιοδότηση σε τουλάχιστον έναν υποψήφιο ανά περιφέρεια ώστε να μπορεί εκείνος να δηλώσει τους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Καλό είναι να το ξεκινήσουμε άμεσα, ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Αν έχω καταλάβει λάθος και ισχύει κάτι άλλο, διορθώστε με.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2409
Εγγραφή: 15 Οκτ 2011, 10:47
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό anestis » 27 Απρ 2012, 22:48

ΟΚ,
ένας εθελοντής ας αναλάβει να μαζέψει ονόματα
και να κάνει τα pdf
και υπογράφει ο ο Γιάννης για λογαριασμό της Δ.Ε.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Κώστας Χαμπίπης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 22 Απρ 2012, 18:27
Τοποθεσία: Σίκινος (Κυκλάδες)
Επικοινωνία:

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό Κώστας Χαμπίπης » 28 Απρ 2012, 09:50

http://www.ypes.gr/el/Elections/Nationa ... nation/#a6


Δικαίωμα συνδυασμών - Διορισμός αντιπροσώπων

Κάθε συνδυασμός κόμματος ή συνασπισμός κομμάτων ή ανεξαρτήτων και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος έχουν το δικαίωμα να διορίσουν από ένα αντιπρόσωπο και ένα αναπληρωτή τους σε κάθε εκλογικό τμήμα
Ο διορισμός των αντιπροσώπων κόμματος γίνεται με γραπτή δήλωση του αρχηγού του κόμματος ή της διευθύνουσας επιτροπής, ή του μεμονωμένου υποψηφίου είτε απευθείας στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου είτε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να κοινοποιήσει το διορισμό στους προέδρους των πρωτοδικών.
Εκτός από τους αντιπροσώπους, κάθε υποψήφιος μπορεί να διορίσει με συμβολαιογραφική πράξη ένα πληρεξούσιο, που θα ενεργεί αντί γι' αυτόν τα σχετικά με την εκλογή σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Και τα πολιτικά κόμματα έχουν το δικαίωμα να διορίζουν από ένα πληρεξούσιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους

Επιφορτισμένοι με το σημαντικό καθήκον της αποφυγής παραλείψεων και λαθών που μπορεί να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οι αντιπρόσωποι των κομμάτων που θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα μέχρι να σφραγιστούν οι σάκοι. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος του Κόμματος πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε παραβίαση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε βάρος του κόμματος, μπορεί να υποβάλει έγγραφη ένσταση στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.

Ο εκλογικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως για το εκλογικό τμήμα στο οποίο έχει διοριστεί και να βρίσκεται εκεί από τις 6 το πρωί. Μαζί του πρέπει να έχει:
Το διορισμό του, που θα παραδώσει στο δικαστικό αντιπρόσωπο.
Το βιβλιαράκι με τις οδηγίες.
Κόλλες αναφοράς, για να γράφει τις ενστάσεις, αν χρειαστεί να γίνουν.
Την ταυτότητά του, για να μην καθυστερήσει όταν πάει να ψηφίσει.
Το τηλέφωνο της Οργάνωσης και του αναπληρωτή του.

Οι εκλογές διεξάγονται με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής. Αν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, μπορεί να διεξαγάγει τις εκλογές και μόνος του ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Η παρουσία του εκλογικού αντιπροσώπου από νωρίς στο τμήμα είναι απαραίτητη γιατί μπορεί, ενδεχομένως, να υπάρξουν έκτακτες περιπτώσεις που απουσιάζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι αναπληρωτές αυτών ή και μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί στο τμήμα μόνο ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αυτό διορίζει δύο από τους εκλογικούς αντιπροσώπους - και σε περίπτωση αδυναμίας έναν ψηφοφόρο - ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο εκλογικός αντιπρόσωπος, προσερχόμενος στο τμήμα, είναι να ελέγξει αν υπάρχουν αρκετά ψηφοδέλτια του Κόμματος. Αν δεν υπάρχουν αρκετά, φροντίζει μέσω της Οργάνωσης να σταλούν. Αν δεν υπάρχουν καθόλου, ζητά να μην αρχίσει η ψηφοφορία μέχρι να έρθουν και καλεί την εφορευτική επιτροπή να φροντίσει αμέσως να εφοδιάσει το εκλογικό τμήμα με τον αναγκαίο αριθμό ψηφοδελτίων. Αν ο εφοδιασμός δε γίνει έγκαιρα, τότε ζητά από την εφορευτική επιτροπή να συντάξει πρακτικό, το οποίο να βεβαιώνει την έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων του κόμματος, το λόγο που, κατά τη γνώμη της, δημιουργήθηκε αυτή η έλλειψη, τον τρόπο που φρόντισε για ανεφοδιασμό με νέα έντυπα ψηφοδέλτια και το λόγο για τον οποίο δεν πραγματοποιήθηκε. Μετά τη σύνταξη του πρακτικού επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η συνέχιση της ψηφοφορίας, με λευκά ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφεται ο τίτλος του Κόμματος.

Αν δεν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία από την εφορευτική επιτροπή και ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία χωρίς ψηφοδέλτια του κόμματος, ο εκλογικός μας αντιπρόσωπος κάνει γραπτή ένσταση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο εκλογικός αντιπρόσωπος οφείλει να ελέγξει ότι η κάλπη είναι άδεια και να παραβρεθεί στο σφράγισμά της. Επίσης, ότι ο χώρος στον οποίο ψηφίζουμε είναι πραγματικά αθέατος και υπάρχει τραπέζι και μπλε στυλό.

Κατά την ψηφοφορία ο εκλογικός αντιπρόσωπος αξιώνει, ελέγχει ή φροντίζει:
Να μην μπαινοβγαίνουν και να μην παραμένουν στο εκλογικό κατάστημα και στον περίβολο άτομα, οποιαδήποτε κι αν είναι, παρά μόνο για να ψηφίσουν. Δεν επιτρέπονται περισσότεροι από πέντε ψηφοφόροι στο εκλογικό κατάστημα.
Να μην παραβρίσκεται ένοπλη δύναμη της Αστυνομίας στον τόπο της ψηφοφορίας και γύρω απ' αυτόν, παρά μόνο για τις ανάγκες φρούρησης.
Να μην μπαίνουν και να μην πλησιάζουν το εκλογικό κατάστημα εκλογείς ή μη που φέρουν όπλο ή άλλο όργανο επίθεσης.
Να ελέγχεται η ταυτότητα του εκλογέα από την εφορευτική επιτροπή.
Να δίνεται στον ψηφοφόρο ψηφοδέλτιο του κόματος Πειρατών.
Ελέγχει ότι ο φάκελος που ρίχνεται στην κάλπη είναι αυτός που πήρε από την εφορευτική επιτροπή, δηλαδή έχει τη σφραγίδα της, αλλά και τη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου. Αλλιώς δεν επιτρέπεται να ριχτεί στην κάλπη.
Να παραταθεί η ψηφοφορία μέχρι τις 9 το αργότερο, εφόσον υπάρχουν ψηφοφόροι έξω από το εκλογικό τμήμα.

Αν ο εκλογικός αντιπρόσωπος διαπιστώσει παράβαση θα ζητήσει προφορικά επανόρθωση, αλλιώς θα κάνει έγγραφη ένσταση και θα καταχωρηθεί στα πρακτικά.

Ακυρα ψηφοδέλτια

Ακυρα είναι τα ψηφοδέλτια που δεν είναι έντυπα ή που είναι γραμμένα με το χέρι. Επίσης, αν φέρουν διαγραφές ή προσθήκες που μαρτυρούν ότι έγιναν επίτηδες σαν διακριτικό γνώρισμα. Ακόμη, αν σε αυτά υπάρχουν λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις και σημάδια που παραβιάζουν το μυστικό της ψήφου. Ακυρα είναι, επίσης, τα ψηφοδέλτια με διαστάσεις, χρώμα ή τυπογραφική μελάνη που διαφέρουν από εκείνα που χορηγεί το δημόσιο. Στην περίπτωση που βρεθούν στο φάκελο δύο ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος ή διαφορετικών κομμάτων, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο.

Πρώτα πρέπει να γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων και μετά των σταυρών. Θα πρέπει να περιφρουρηθούν τα ψηφοδέλτια από τυχόν σφαλερό χαρακτηρισμό τους ως άκυρων ή, αντίθετα, ο χαρακτηρισμός ως έγκυρου ξένου ψηφοδελτίου που είναι άκυρο.

Ακολούθως, ο εκλογικός αντιπρόσωπος αντιγράφει το πρακτικό των αποτελεσμάτων και πηγαίνει αμέσως στα γραφεία της Οργάνωσης και δίνει τα αποτελέσματα ή τηλεφωνεί.

Αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν οι αντιπρόσωποι του Κόμματος που παρίστανται ενώπιον των Ειδικών Εφετειακών Εφορευτικών Επιτροπών, στα Εφετεία της χώρας, όπου ανοίγονται οι φάκελοι των μεικτών εκλογικών τμημάτων των ετεροδημοτών.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό baskin » 28 Απρ 2012, 12:21

Θεωρώ πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να καλύψουμε τα τμήματα με αντιπροσώπους.

Γνωρίζει κανείς ποια είναι τα δικαιώματα των ίδιων των υποψηφίων κατά την φάση της εκλογικής διαδικασίας;

Μπορούν οι υποψήφιοι να κάνουν τους παραπάνω ελέγχους σε πολλαπλά τμήματα;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4260
Εγγραφή: 14 Οκτ 2011, 14:42
Τοποθεσία: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό adrian » 28 Απρ 2012, 12:34

Μια χαζή διευκρινιστική ερώτηση:
Εκλογικό τμήμα είναι η αίθουσα, ή όλο το σχολείο;
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό baskin » 28 Απρ 2012, 12:40

pappasadrian έγραψε:Μια χαζή διευκρινιστική ερώτηση:
Εκλογικό τμήμα είναι η αίθουσα, ή όλο το σχολείο;


Η αίθουσα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

theofanis1987
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011, 23:15

Re: Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 28 Απρ 2012, 21:38

Θα ηθελα και εγω τετοια χαρτια επειδη μπορει να πω σε κατι φιλους μου να μας βοηθησουν.....


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες