Ως προσυπογράφων (Σίμος Δαλκυριάδης) την πρόταση (επειδή τίποτα δεν εννοείται):
+1 να πάει, ως έχει, για ψηφοφορία και από τώρα
+1 υπέρ (<---αυτό, άμα χρειστεί θα το ξαναβάλω)
**ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ**
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: **ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ**
здравствуйте
-
- Επικοινωνία:
Καλημέρα Πειρατές μου, τα παραπάνω δεν υποτίθεται ότι πρεπει να τα κάνει η ΔΕ ?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
-
Για να μην γραφω σεντονια και μπουμε σε μια συζητηση που θα παρει καιρο να καταληξει θα τα πω στο Mumble το βραδυ.Πειρατικα παντα.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Εγώ συμφωνώ. Να σημειώσω ότι λείπει ο "αρχισυντονιστής" που υπήρχε στην αρχική πρόταση, πράγμα που θεωρώ θετικό.
Θα ήθελα μόνο μια διευκρίνηση για να καταλάβω καλύτερα την πρόταση:
Αν (εγώ που δεν συμμετέχω στην ομάδα) έχω μια πρόταση για την ομάδα επικοινωνίας αλλά δεν θέλω την κάνω δημόσια (υπάρχουν περιπτώσεις), σε ποιον απευθύνομαι; Στον συντονιστή της ομάδας;
Στη συνέχεια, πώς ελέγχω το έργο της ομάδας και τους λόγους π.χ. απόρριψης της πρότασής μου; Σε ποιον κάνω κριτική και ζητώ εξηγήσεις;
Θα ήθελα μόνο μια διευκρίνηση για να καταλάβω καλύτερα την πρόταση:
Αν (εγώ που δεν συμμετέχω στην ομάδα) έχω μια πρόταση για την ομάδα επικοινωνίας αλλά δεν θέλω την κάνω δημόσια (υπάρχουν περιπτώσεις), σε ποιον απευθύνομαι; Στον συντονιστή της ομάδας;
- Τα μέλη της Λαγουδέρας είναι αιρετά και βρίσκονται υπό συνεχή κρίση από το Σώμα των Μελών του Κόμματος.
- Οι συντονιστές και οι αναπληρωματικοί τους λογοδοτούν στην αντίστοιχη ομάδα τους όποτε τους ζητηθεί και τουλάχιστον με το πέρας κάθε έργου.
Στη συνέχεια, πώς ελέγχω το έργο της ομάδας και τους λόγους π.χ. απόρριψης της πρότασής μου; Σε ποιον κάνω κριτική και ζητώ εξηγήσεις;
SilindeElendil έγραψε:Για να μην γραφω σεντονια και μπουμε σε μια συζητηση που θα παρει καιρο να καταληξει θα τα πω στο Mumble το βραδυ. Πειρατικα παντα.
Εγώ δεν θα σε ακούσω εκεί. Να υποθέσω ότι συμφωνείς ή ότι διαφωνείς;
-
pav έγραψε:SilindeElendil έγραψε:Για να μην γραφω σεντονια και μπουμε σε μια συζητηση που θα παρει καιρο να καταληξει θα τα πω στο Mumble το βραδυ. Πειρατικα παντα.
Εγώ δεν θα σε ακούσω εκεί. Να υποθέσω ότι συμφωνείς ή ότι διαφωνείς;
Δεν συμφωνω στον τροπο στελεχωσης της.Νομιζω ομως οτι θα τα βρουμε.Πειρατικα παντα.
Dura lex...Sed lex
-
Ως προς την ιδέα είμαι ουδέτερος, είμαι ταυτόχρονα πρόθυμος να τη δοκιμάσουμε κι αν είναι αποτελεσματική να την κρατήσουμε. Μου ακούγεται ως “συντονιστικό Ομάδων εργασίας”.
Ζητηματάκια:
* Αιρετά Μέλη. Οι ψηφοφορίες που αφορούν πρόσωπα γίνονται μόνο με κάλπη ακριβώς για να μην έχουμε θέμα. Ποιόν να ψηφίσω όταν έχω 20 φίλους και οι 19 θα παρεξηγηθούν?
Αντιπροτείνω εσωτερική διαβούλευση στις ομάδες, μέχρι να φτάσουν σε ομόφωνη απόφαση.
* Νομική Ομάδα.. Συστήνεται (κακώς κατ' εμέ) παίρνει υπερβολικό ρόλο, ενώ ο ρόλος του νομικού είναι να τον ρωτάς, να απαντάει και να αξιολογείς τη λύση και να προχωράς. Είναι τεχνικός σύμβουλος, δεν διαφέρει από τον τυπογράφο μας ή τον provider μας. Ο Νομικός μπορεί να είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ συνεργάτης, όπως αρκετοί αξιοποιήσαμε τους νομικούς μας όταν χρειάστηκε.
* Αντί για συντονιστή & αναπληρωμτικό προτείνω κατ' ευθείαν δύο μέλη από κάθε ομάδα, αντι-ιεραρχικά, maximum 8 άτομα λοιπόν, ώστε η ομάδα να συνεδριάζει όποτε χρειάζεται με 4-8 άτομα. (έβγαλα τους νομικούς)
Αυτά, δηλώνω έτοιμος να βοηθήσω (όσο αντέξουν ακόμη οι δυνάμεις μου, τώρα που παίζει να πάμε “εμπλοκή”) κι ας μη μου ζητήσατε να συνυπογράψω
ΥΓ1 Τέλος η ομάδα Περιφερειακού συντονισμού μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, έχουμε δεκάδες μέλη εκτός Αθήνας/Θεσσαλονίκης, ας πάρουν την πρωτοβουλία κάποιοι ΕΚΤΟΣ Αθήνας/Θεσσαλονίκης
ΥΓ2 Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου το Mumble είναι εργαλείο επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο, είναι χρήσιμο εργαλείο για λίγα άτομα (π.χ. μια επιτροπή σε δικό της δωμάτιο) δεν είναι πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, δεν είναι διάσκεψη, δεν είναι συνέδριο, δεν είναι Oργανο από μόνο του.
Ζητηματάκια:
* Αιρετά Μέλη. Οι ψηφοφορίες που αφορούν πρόσωπα γίνονται μόνο με κάλπη ακριβώς για να μην έχουμε θέμα. Ποιόν να ψηφίσω όταν έχω 20 φίλους και οι 19 θα παρεξηγηθούν?
Αντιπροτείνω εσωτερική διαβούλευση στις ομάδες, μέχρι να φτάσουν σε ομόφωνη απόφαση.
* Νομική Ομάδα.. Συστήνεται (κακώς κατ' εμέ) παίρνει υπερβολικό ρόλο, ενώ ο ρόλος του νομικού είναι να τον ρωτάς, να απαντάει και να αξιολογείς τη λύση και να προχωράς. Είναι τεχνικός σύμβουλος, δεν διαφέρει από τον τυπογράφο μας ή τον provider μας. Ο Νομικός μπορεί να είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ συνεργάτης, όπως αρκετοί αξιοποιήσαμε τους νομικούς μας όταν χρειάστηκε.
* Αντί για συντονιστή & αναπληρωμτικό προτείνω κατ' ευθείαν δύο μέλη από κάθε ομάδα, αντι-ιεραρχικά, maximum 8 άτομα λοιπόν, ώστε η ομάδα να συνεδριάζει όποτε χρειάζεται με 4-8 άτομα. (έβγαλα τους νομικούς)
Αυτά, δηλώνω έτοιμος να βοηθήσω (όσο αντέξουν ακόμη οι δυνάμεις μου, τώρα που παίζει να πάμε “εμπλοκή”) κι ας μη μου ζητήσατε να συνυπογράψω
ΥΓ1 Τέλος η ομάδα Περιφερειακού συντονισμού μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, έχουμε δεκάδες μέλη εκτός Αθήνας/Θεσσαλονίκης, ας πάρουν την πρωτοβουλία κάποιοι ΕΚΤΟΣ Αθήνας/Θεσσαλονίκης
ΥΓ2 Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου το Mumble είναι εργαλείο επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο, είναι χρήσιμο εργαλείο για λίγα άτομα (π.χ. μια επιτροπή σε δικό της δωμάτιο) δεν είναι πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, δεν είναι διάσκεψη, δεν είναι συνέδριο, δεν είναι Oργανο από μόνο του.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
Οχι, η Δ.Ε. κάνει 2 πράγματα.
Οτιδήποτε τυπικό:
Ενδεικτικά:
Το πρώτο καταστατικό,
τις πρώτες Αρχές,
τις πρώτες διεθνείς επαφές,
την ίδρυση στον Αρειο Πάγο,
την αίτηση στο PPI,
την αποδοχή μας από το PPI,
τα τυπικά των Οικονομικών (ορισμός,χαρτιά για τράπεζες,χαρτιά για βουλή),
τις 2 ημερίδες,
τα τυπικά των εκλογών (χαρτούρα) στον Αρειο Πάγο ή όπου αλλού
και ό,τι άλλο τυπικό προκύψει.
Είναι επίσης εκεί (με κάποιες "εξουσίες" από το καταστατικό ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν χρησιμοποίησε
και φυσιολογικά ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσει), μήπως και γίνει τίποτε "περίεργο" στο κόμμα
π.χ. 1000 οπαδοί του Αστέρα Μαγούλας θέλουν να γίνουν Μέλη των Πειρατών και να βάλουν στις βασικές Αρχές ότι
ο Αστέρας Μαγούλας δεν πρέπει να πέσει κατηγορία.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Και τα ίδια προσωπικά περιμένω κι από επόμενες Δ.Ε.
Αν κάποιος πιστεύει διαφορετικά ας το πει, κι αν θέλετε έναν 7πρόσωπο Σαμαρά-Βενιζέλο-Μιχαλολιάκο
μπορείτε να τον έχετε. Προσωπικά, θα το θεωρούσα λάθος.
Οτιδήποτε τυπικό:
Ενδεικτικά:
Το πρώτο καταστατικό,
τις πρώτες Αρχές,
τις πρώτες διεθνείς επαφές,
την ίδρυση στον Αρειο Πάγο,
την αίτηση στο PPI,
την αποδοχή μας από το PPI,
τα τυπικά των Οικονομικών (ορισμός,χαρτιά για τράπεζες,χαρτιά για βουλή),
τις 2 ημερίδες,
τα τυπικά των εκλογών (χαρτούρα) στον Αρειο Πάγο ή όπου αλλού
και ό,τι άλλο τυπικό προκύψει.
Είναι επίσης εκεί (με κάποιες "εξουσίες" από το καταστατικό ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν χρησιμοποίησε
και φυσιολογικά ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσει), μήπως και γίνει τίποτε "περίεργο" στο κόμμα
π.χ. 1000 οπαδοί του Αστέρα Μαγούλας θέλουν να γίνουν Μέλη των Πειρατών και να βάλουν στις βασικές Αρχές ότι
ο Αστέρας Μαγούλας δεν πρέπει να πέσει κατηγορία.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Και τα ίδια προσωπικά περιμένω κι από επόμενες Δ.Ε.
Αν κάποιος πιστεύει διαφορετικά ας το πει, κι αν θέλετε έναν 7πρόσωπο Σαμαρά-Βενιζέλο-Μιχαλολιάκο
μπορείτε να τον έχετε. Προσωπικά, θα το θεωρούσα λάθος.
Dimitris Zappas έγραψε:Καλημέρα Πειρατές μου, τα παραπάνω δεν υποτίθεται ότι πρεπει να τα κάνει η ΔΕ ?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
-
- Επικοινωνία:
* Δεν είναι "διοικητικά" όργανα, θα είναι τα επικοινωνούντα "μουλάρια" συντονισμού για παραγωγή έργου, ειδικά όταν απαιτούνται άμεσες ενέργειες και από πολλές ομάδες, οπότε το "αιρετά" πάει στην διαθέση για δουλειά και όχι στις "προτιμήσεις"
* Για εμένα (έχουν δει πολλά τα ματάκια μου) ο/οι Νομικός Σύμβουλος θα ήθελα να είναι "κάργα" πειρατής και εσωτερικός συνεργάτης και μέλος, θα μας κοστίζει και πιο φθηνά
* Αντί για συντονιστή & αναπληρωμτικό προτείνω κατ' ευθείαν δύο μέλη από κάθε ομάδα., αντι-ιεραρχικά. MAXIMUM 8 άτομα λοιπόν, ώστε η ομάδα να συνεδριάζει όποτε χρειάζεται με 4-8 άτομα. (έβγαλα τους νομικούς)
* Καλά στους αριθμούς θα τα χαλάσουμε τώρα, δουλειά να βγαίνει, εκεί καιγόμαστε
+1 σε αυτό, Οργανωθήτε!!!
ΥΓ2 Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου το Mumble είναι εργαλείο επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο, είναι χρήσιμο εργαλείο για λίγα άτομα (π.χ. μια επιτροπή σε δικό της δωμάτιο) δεν είναι πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, δεν είναι διάσκεψη, δεν είναι συνέδριο, δεν είναι όργανο από μόνο του.
* κάτι σαν στηγμιαίο τηλεφωνικό forum, ανάμεσα στα άλλα...
здравствуйте
-
anestis έγραψε:
Ζητηματάκια:
Μια που ξεκινησατε την συζητηση θα μπω και εγω αν και προτιμω για την συγκεκριμενη το Mumble για ευκολια.Τα παραπανω με βρισκουν συμφωνο.Οχι σε υπερεξουσιες σε κανεναν.Δεν ειναι δυνατον καποιος να ειναι συντονιστης σε μια ομαδα και ταυτοχρονα να ανηκει στην επιτροπη συντονισμου ολου του κομματος.Οι νομικοι δεν μπορουν να αποκτησουν ξεχωριστη υποσταση μεσα στο κομμα.Δεν διαφωνω με την χρηση καλπης για ορισμενες ψηφοφοριες,καταλαβαινω τον προβληματισμο του Ανεστη.Πειρατικα παντα.
Dura lex...Sed lex
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες