Switch to full style
Όλες οι πληροφοριακές υποδομές μας, το software και η διαχείρισή του.
Δημιουργία απάντησης

Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 20:59

Ξεκινάω αυτό το thread για να συγκεντρώσουμε την πληροφορία και να οργανώσουμε την προσπάθεια να στηθεί το liquid feedback το οποίο θεωρώ (και εγώ και κάποιοι άλλοι) ότι θα βοηθήσει αρκετά στην οργάνωση και μελλοντική λειτουργία του κόμματος (και όχι μόνο το κόμματος).

Το documentation στα sites που υπάρχουν

http://liquidfeedback.org/
http://dev.liquidfeedback.org/

Είναι ελλιπές έως ελάχιστο, οπότε θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια. Έχω γραφτεί στις mailing lists που έχουν και έχω απευθύνει κάποια ερωτήματα για αρχή.

Μέχρι τώρα έχω στήσει την stable έκδοση σε μία debian virtual machine στο βασικό pc μου. Τρέχει κανονικά, αλλά δεν μπορώ να κάνω login διότι δεν υπάρχει (ή δεν έχω βρει) πουθενά οδηγία για κάποιο default login σαν admin ή δεν ξέρω τι άλλο.

Επειδή προσπάθησα να το στήσω και σε έναν Ubuntu 8.04 και σε έναν opensuse 12.1 server που μπορώ να βγάλω στο internet και απέτυχα με πολλαπλά προβλήματα, ενώ στο debian 6 κάθισε αμέσως, κρίνω ότι η επιλογή του debian σαν λειτουργικού για την πλατφόρμα είναι μονόδρομος.

Επίσης από τα λίγα που έχω δει, υποπτεύομαι ότι θα είναι πολύ δύσκολη η συνύπαρξη του με άλλες web υπηρεσίες και το καλύτερο θα ήταν τρέχει μόνο του, όπου στηθεί για κανονική χρήση. Αυτό δεν αποκλείει άλλες δραστηριότητες (πέραν web υπηρεσιών) για το μηχάνημα, αλλά από ότι είδα σε περιβάλλον vhosts με apache έχουν παιδευτεί κι άλλοι χωρίς αποτέλεσμα, ενώ με τον lighttpd (όπως προτείνεται) σαν αυτόνομο site παίζει μια χαρά.

Μόλις έχω απάντηση για το login από τους devs θα προσπαθήσω να ανοίξω πρόσβαση (για όσο αφήνω το pc μου ανοιχτό) για να το δείτε.

Τέλος πριν μπορέσουμε να βρούμε τελικό σημείο εγκατάστασης για το σύστημα (εφόσον κρίνουμε ότι το θέλουμε), θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα κάποιος να μου δώσει πρόσβαση σε server που να μπορώ να εγκαταστήσω μία virtual μηχανή για να το βάλω εκεί και να μπορούμε όλοι να το "παίξουμε" με την ησυχία μας.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι που μου διαφεύγει, να το ξεράσει αμέσως. ;)

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 21:04

Στείλε pm στο crisal για server και καλό κουράγιο, αν και δε το πολυκατέχω οταν χρειαστείς κάτι σφύρα.

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 21:08

Dimitris Zappas έγραψε:Στείλε pm στο crisal για server και καλό κουράγιο, αν και δε το πολυκατέχω οταν χρειαστείς κάτι σφύρα.


Ναι το θυμάμαι ότι κάτι έχει πει. Θα τον πετύχω στο mumble για να συντονιστούμε. Μόλις τελειώσω με τα αρχικά θέματα που έχω ρωτήσει τους devs, θα τον ενοχλήσω.

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 22:09

Έχω ανοίξει και ένα bug report για ένα θέμα που έχω παρατηρήσει, για όποιον θέλει να ρίξει ένα βλέφαρο ή έχει καμιά ιδέα.

http://dev.liquidfeedback.org/trac/lf/ticket/1207

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 22:13

Θα κάνω και εγώ μια εγκατάσταση σε κάνα VM ίσως αύριο για να δω τι παίζει.

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 22:24

tvelocity έγραψε:Θα κάνω και εγώ μια εγκατάσταση σε κάνα VM ίσως αύριο για να δω τι παίζει.


Θέλεις να σου ανεβάσω κάπου το vdi (σε virtualbox το έχω) να μην στήνεις από την αρχή;

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 22:31

Καλό θα ήταν να κάνω την εγκατάσταση από το μηδέν για να δω πόσο φασαρία είναι στο στήσιμο το liquid feeback. Και ίσως να το κάνω με KVM ή LXC χωρίς GUI.

Re: Liquid Feedback

24 Μαρ 2012, 22:36

Ok. Το how to που έχουν για την stable έκδοση, είναι straightforward. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το bug που έχω κάνει report και ότι δεν βρίσκω πουθενά πως (με τι credentials) θα κάνω login.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να παλέψεις με την νέα 2.0 version που είναι σε beta μιας και δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος εγκατάστασης τώρα (υπάρχει πρόβλεψη πάντως για upgrade).

Προχώρα και μιλάμε.

Re: Liquid Feedback

25 Μαρ 2012, 18:45

Προσπέρασα το bug (http://dev.liquidfeedback.org/trac/lf/ticket/1207) που έχω αναφέρει παραπάνω, με ματσακονιά. Συνεχίζει να ισχύει βέβαια, αλλά η δουλειά γίνεται.

Πρόσθεσα το init script του lf_updated στο /etc/rc.local και τώρα εκτελείται σωστά μετά από reboot. Για κάποιο λόγο δεν εκτελείται από default (υποπτεύομαι ότι δεν έχει προλάβει να σηκωθεί η postgres).

Εν τέλει η δουλειά γίνεται. Τώρα ψάχνω πως στο καλό θα κάνω login.

Re: Liquid Feedback

25 Μαρ 2012, 20:33

Νέο bug report για το login θέμα που έχω:

http://dev.liquidfeedback.org/trac/lf/ticket/1208

Ανοίγω bug reports γιατί στις mailing lists που γράφτηκα δεν έχουν κάνει ακόμη έγκριση του μηνύματος μου, ενώ στο trac μου έχει απαντήσει κάποιος μία φορά.

Γενικώς δεν βλέπω πολύ activity και δεν είναι καλό αυτό αν και φαίνεται ότι υπάρχει development.

Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάποια επίσημη επαφή με τους Γερμανούς Πειρατές περί του θέματος, μπας και το επιταχύνουμε;
Δημιουργία απάντησης