Μένω Πάτρα και θα μπορούσα να διαθέτω ώρες τα περισσότερα Σαβκυρ και ειδικά για πόλεις σαν την Πάτρα δεν θα ήταν δύσκολο να καλύψουμε και δύο σεμινάρια την βδομάδα αν μαζευτούμε πχ 5 άτομα.
Δεν ξέρω ποιο θα ήταν το καταλληλότερο μέρος για κάτι τέτοιο, οπότε ακούω ιδέες.
Θα μπορούσαμε ίσως να φτιάξουμε ένα μικρό ερωτηματολόγιο για να βλέπουμε σε τι επίπεδο βρίσκεται ο κάθε ένας που θέλει να παρακολουθήσει για να τον στέλνουμε στα σωστά.
Το πρόγραμμα όπως το φαντάζομαι θα είναι ως εξής:
1. Γενικές έννοιες για το Ιnternet. (πχ τι είναι η IP και τι μπορούν να μάθουν από αυτήν για μένα, cookies)
2. Ασφάλεια (HTTPS, GPG για email, Truecrypt)
3. Ανωνυμία (Proxy, VPN, Tor, Freenet, ίσως και I2P)
4. Συναλλαγές (Bitcoin)
Καλό θα ήταν να μην μπλέξουμε σε θεωρητικές αναλύσεις που δεν ενδιαφέρουν (δυστυχώς) τους περισσότερους και να είναι πρακτικά τα πράγματα που θα δείχνουμε. Αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει εκεί θα είμαστε να τον βοηθήσουμε. Επίσης, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να δουλέβουμε τουλάχιστον σε Windows αν σκοπεύουμε να προσελκύσουμε γενικά κόσμο. Άλλωστε, στην Ελλάδα, όποιος χρησιμοποιεί Linux, πιθανότατα δεν θα χρειάζεται σεμινάρια για το πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το GPG πχ.
Useless ΥΓ: Δεν είμαι windows fan αλλά πλέον δεν έχω Linux στο laptop μου, κυρίως γιατί παίζω παιχνίδια και, δεδομένου του πόσα πράγματα τρέχω ταυτόχρονα, τα reboot είναι εξωφρενικά χρονοβόρα. Είμαι γιγαντοτεράστιος fan τον Linux σε server όμως.