Σελίδα 1 από 1

Οδηγίες χρήσης Mailing Lists

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Μάιος 2012, 23:56
από mankasp
Μπορεί παρακαλώ κάποιος που έχει εμπειρία με mailing lists να γράψει κάποιες απλές οδηγίες για τη σωστή χρήση τους. π.χ. πως χειριζόμαστε το θέμα του εμαιλ, που πρέπει να απαντάμε κτλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Οδηγίες χρήσης Mailing Lists

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2012, 00:51
από baskin
Είναι πολύ απλό.

1. Όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο θέμα, στέλνουμε email στην λίστα με τίτλο μηνύματος το θέμα που θέλουμε
2. ΠΑΝΤΑ κάνουμε REPLY TO ALL (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ) όταν απαντάμε σε email που μας ήρθε από την λίστα (μην σαν ανησυχούν οι πολλαπλοί παραλήπτες, το κανονίζει η λίστα)
3. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ το email πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε να μην αλλοιώνει ή αλλάζει τον τίτλο του θέματος (π.χ. το κάνει η yahoo και γι' αυτό καλό είναι να την αποφεύγετε). Αν αλλάξει ο τίτλος θα δημιουργηθεί νέο θέμα και έτσι καταστρέφεται η κατηγοριοποίηση και το αρχείο.

Καλό είναι ο mail client σας (το mail πρόγραμμα ή η email υπηρεσία) που χρησιμοποιείτε να υποστηρίζει threaded conversations, δηλαδή να κατηγοριοποιεί τα emails με βάση το θέμα. Είναι πολύ βολικά και όλα τα σύγχρονα software και υπηρεσίες (π.χ. gmail) το κάνουν.

Αυτά. Για οποιαδήποτε απορία hit me.

Re: Οδηγίες χρήσης Mailing Lists

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2012, 09:11
από pav
Να προσθέσω ότι κάθε mailing list έχει και το αρχείο της, στο οποίο μπορεί να δει κανείς όλα τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν.

Το αρχείο μπορεί να είναι δημόσιο ή μυστικό (μόνο για μέλη της λίστας). Το αρχείο της λίστας της Ομάδας IT, για παράδειγμα, είναι μυστικό και μπορούν να το δουν μόνο τα μέλη της λίστας. Ωστόσο, αποφεύγουμε να γράφουμε κωδικούς εκεί (παρά μόνο εφήμερους) για λόγους ασφαλείας.

Re: Οδηγίες χρήσης Mailing Lists

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2012, 13:18
από baskin
Άλλη μία σημείωση.

ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ το digest. Δεν θα σας έρχονται ένα ένα τα email, αλλά μόνο στο τέλος της ημέρας όλα μαζί. Δεν θα σας βολέψει, εκτός αν θέλετε μόνο να παρακολουθείτε χωρίς να γράφετε.

Re: Οδηγίες χρήσης Mailing Lists

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2012, 22:51
από baskin
Επίσης ΠΟΤΕ δεν στέλνουμε σε πολλαπλές λίστες το ίδιο μήνυμα, ταυτόχρονα.