Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Yiannis Motsakos
ΔημοσιεύσειςCOLON 204
ΕγγραφήCOLON 21 Ιαν 2012, 06:07
ΤοποθεσίαCOLON Ulm Deutschland/ Δημότης Περιστεριου- Αττικής

Re: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Δημοσίευσηαπό Yiannis Motsakos » 15 Ιουν 2012, 01:15

Kotsos έγραψεColonΦίλε Γιάννη, το αποτέλεσμα του smart grid στην Καλιφόρνια το γνωρίζεις;

Αντί να αναπαραγάγουμε κάθε διαφημιστικό φυλάδιο που πέφτει στα χέρια μας καλόν είναι να μελετούμε τις επιπτώσεις εκει που εφαρμόστηκε και να βλέπουμε αν μας συμφέρει να το τοποθετήσουμε στην ελλάδα ή όχι.

Το smart grid που περιγράφεις, τοποθετήθηκε στην Καλιφόρνια πριν πέντε χρόνια και αποδείχθηκε μία ακριβοπληρωμένη (αύξησε τον λογαριασμό του ρεύματος στους καταναλωτές τρείς φορές πάνω) ΠΑΤΑΤΑ.Φιλε μου κότσο,

δεν είναι αναπαραγωγή από κάπου, αλλα μαζεμένες ιδέες. Ωστόσο με το να λες " διάβασες αυτό; διάβασες εκείνο;" με το παραθέτεις ένα σχέδιο από κάποιο άλλο κράτος και να λες ότι είναι πατάτα, κατάλαβες λάθος την ενότητα αυτήν που λέγεται Επιτροπή για Ανάπτυξη, Ερευνα.

Το σκεπτικό το κατάλαβες; ποίες είναι οι αντιρρήσεις σού; ποια είναι η πρόταση σού; με ποιο τρόπο θα παράγουμε έργο ως πειρατές;
Καθόσαστε και συζητάτε σαν το καφενείο και φέρνετε με όλα αντίρρησης με χίλιες δυο άλλες προτάσεις αλλα δεν βλέπω αποφάσεις! μελέτες! εποικοδομητικές συζήτησης και παραγωγή έργου! Αλλα αυτό είναι το πρόβλημα με όλες της επιτροπές.
Master Logistic/Ψυχολογία πώλησης & Marketing
Sic semper tyrannis
Facebook--->Yiannis Motsakos
Skype------->yiannis_motsakos

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1222
ΕγγραφήCOLON 15 Μαρ 2012, 14:20

Re: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 15 Ιουν 2012, 02:43

Γιάννη, προσωπικά δεν θα θεωρούσα τις ανανεώσιμες πηγές Τρίτη βιομηχανική επανάσταση.
Το 3D printing και την νανοτεχνολογία ίσως.

Το σκεπτικό της επιτροπής είναι αυτό που λέει ο τίτλος της, Έρευνα και Ανάπτυξη.
Κανένα από τα δύο δεν επιτυγχάνεται με το να είσαι καταναλωτής τεχνολογίας και μηχανημάτων από το εξωτερικό
Η νοοτροπία αυτή είναι που μας έχει κάνει ουραγούς. Στην Ελλάδα κανένας δεν παράγει τεχνολογία αλλά όλοι παράγουν ιδέες και τρόπους για να καταναλώσουμε εισαγώμενη τεχνολογία και φυσικά με έξοδα (επιδότηση) του κράτους δηλαδή από τους φόρους των κορόιδων.
Αν θές ανάπτυξη δεν κάνεις " πρωτοποριακά" πράγματα για την Ελλάδα που όμως έχουν ξεφτίσει διεθνώς τρέχοντας ασθμαίνοντας ουραγός και κάνοντας μία τρύπα στο νερό όπως το πολυδιαφημιζόμενο και το πολυχρηματοδοτούμενο ΠιΤσιΚαϋ αλλά κάνεις πρωτοποριακά πράγματα παγκοσμίως όπως το άσημο υποχρηματοδοτούμενο και αφανές Τμήμα Τεχνολογίας Υλικών των Ιωανίνων.
Αν θές πραγματικά ανάπτυξη θα πρέπει να βρείς τον τρόπο το ντόπιο, κατα προτεραιότητα, μικρό ή μεγάλο κεφάλαιο να πάρει αυτά τα πρωτοποριακά παγκοσμίως προϊόντα και να τα παράγει στην χώρα μας και με δεύτερο χώρο παραγωγής στην Βουλγαρία ή σε κάποια άλλη υποανάπτυκτη χώρα, να ανοίξει παγκόσμιες αγορές και να κάνει θετικό το εμπορικό ισοζύγιο.
Ο τρόπος που χρησιμοποιείται σήμερα είναι οι επιδοτήσεις, οι οποίες ευνοούν την λαμογιά, τις εσωστρεφείς επιχειρήσεις (απλοί καταναλωτές επιδοτήσεων) και τον μιμητισμό
Ώς ειδικός στην οικονομική επιστήμη, θα μπορούσες να βρείς flawless τρόπους για να το επιτύχεις αυτό, που εγώ ώς άσχετος με αυτή την επιστήμη δεν μπορώ καν να διανοηθώ.

Αν όμως βάζεις σαν στόχο το να γίνεις συναρμολογητής ξένων προϊόντων, τότε αυτόματα κατατάσεις τον εαυτό σου στην ίδια κατηγορία με τον κινέζο ή όποιον άλλο τριτοκοσμικό, και αυτομάτως εντάσεις την τιμή της δουλειάς σου για λόγους ανταγωνιστικότητας στην διεθνή αγορά, στα επίπεδα του κινέζου ή του οποιουδήποτε τριτοκοσμικού.

Και για να έρθω στην πρότασή σου.
Γιατί να επενδύσω ώς κράτος στην έρευνα καλύτερου τρόπου συναρμολόγησης του smart grid που θα αυξήσει τις εισαγωγές μου η υιοθέτηση του και θα μου μεγαλώσει το χρέος, την στιγμή που μπορώ να επενδύσω σαν κράτος στην έρευνα της τεχνολογίας αποθηκευτικού δικτύου (storage grid) HVDC που θα μπορέσω να το πουλήσω σε όλο τον κόσμο και να κονομήσω χοντρά και να ξεπληρώσω το χρέος μου χωρίς μνημόνιο;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες