ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Από τη μέρα που αποκτήσαμε ΑΦΜ υποθέτω θα πρέπει να παρουσιάζουμε όλα τα έσοδα/έξοδα που αφορούν το κόμμα. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποιο έξοδο από τότε (μάλλον όχι), αλλά ακόμα και ρεφενέ να βάλαμε, είδος δωρεάς είναι. Π.χ. αν εγώ έβαλα μια διαφήμιση σε μια τοπική εφημερίδα για το κόμμα που έκανε 50Ευρώ αλλά την πλήρωσα στο όνομά μου από την τσέπη μου, ουσιαστικά δώρο στο κόμμα δεν την έκανα; Ή δεν πάει έτσι και μιλάμε μόνο για τα έξοδα που γίνονται στο όνομα του κόμματος; Ρωτάω γιατί είναι μια λεπτομέρεια που πρέπει να διευκρινιστεί. Π.χ. αν κάποιος μας ρωτήσει "ρε μάγκες κάνατε μια συνάντηση σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, που βρήκατε τα λεφτά;" δε θα πρέπει να πούμε τσόνταραν ο Α, ο Β και ο Γ;
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ναι, είναι πολύ εύκολος. 0 έσοδα, 0 έξοδα, όλα ρεφενε

Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Επίσης, κάτι ειπώθηκε νωρίτερα για σύστημα παρακολούθησης των δωρεών και παρουσίασής του online. Βρήκα αυτό το άρθρο:
http://www.nten.org/blog/2009/05/28/ope ... ur-options
Δεν είμαι στην ομάδα ΙΤ, αλλά αν θέλετε μπορώ να το κοιτάξω. Εκτός αν έχουμε βρει κάτι άλλο.
Edit: η σελίδα ίσως δεν είναι και τόσο σχετική. Η πρόταση πάντως να το ψάξω ισχύει.
http://www.nten.org/blog/2009/05/28/ope ... ur-options
Δεν είμαι στην ομάδα ΙΤ, αλλά αν θέλετε μπορώ να το κοιτάξω. Εκτός αν έχουμε βρει κάτι άλλο.
Edit: η σελίδα ίσως δεν είναι και τόσο σχετική. Η πρόταση πάντως να το ψάξω ισχύει.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
plessas έγραψε:Από τη μέρα που αποκτήσαμε ΑΦΜ υποθέτω θα πρέπει να παρουσιάζουμε όλα τα έσοδα/έξοδα που αφορούν το κόμμα. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποιο έξοδο από τότε (μάλλον όχι), αλλά ακόμα και ρεφενέ να βάλαμε, είδος δωρεάς είναι. Π.χ. αν εγώ έβαλα μια διαφήμιση σε μια τοπική εφημερίδα για το κόμμα που έκανε 50Ευρώ αλλά την πλήρωσα στο όνομά μου από την τσέπη μου, ουσιαστικά δώρο στο κόμμα δεν την έκανα; Ή δεν πάει έτσι και μιλάμε μόνο για τα έξοδα που γίνονται στο όνομα του κόμματος; Ρωτάω γιατί είναι μια λεπτομέρεια που πρέπει να διευκρινιστεί. Π.χ. αν κάποιος μας ρωτήσει "ρε μάγκες κάνατε μια συνάντηση σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, που βρήκατε τα λεφτά;" δε θα πρέπει να πούμε τσόνταραν ο Α, ο Β και ο Γ;
τα μεχρις στιγμης εξοδα (βιβλια, σφραγιδες, αντιγραφα, επικυρωσεις κλπ) τα εχω πληρωσει εγω μια και δεν μπορουμε να τα καταχωρισουμε στο βιβλιο εξοδων γιατι ειναι προγενεστερα της θεωρησης !!!
Οι δωρεες καταχωρουνται κανονικα στα επισημα βιβλια ακομη και αν ειναι σε ειδος !!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
1. Η διαδικασια με ολες τις τραπεζες εχει ληξει και περιμενουμε πλεον μονο τις ειδοποιησεις απο τις νομικες τους υπηρεσιες για το ποτε θα μας ανοιξουν τους λογαριασμους.
2. Εχω στειλει pm στον Ανεστη με τους αριθμους των διαθεσιμων απο σημερα τραπεζικων λογ/σμων σε ΕΤΕ & ΑΛΦΑ για να προωθηθουν καταλληλα σε ολα τα μελη...
3. Συνοψη των διαταξεων του νομου 3023/2002 που αφορουν στα εσοδα - εξοδα των κομματων και των βουλευτων στο συνημμενο που ακολουθει.
4. Συμφωνω με Κρογια για την αναρτηση στην κεντρικη σελιδα του κομματος, αλλα πρεπει να βρουμε το καταλληλο προγραμμα .
Ομαδα ΙΤ & Χρηστος Αλ. ???
- Συνημμένα
-
- ΝΟΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.doc
- συντομευμενη βερσιον
- (115.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 247 φορές
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
-
Αρα με βάση το άρθρο 16 και αφού δεν έχουμε χρηματοδότηση, δεν κρατάμε βιβλίο εσόδων-εξόδων?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
anestis έγραψε:Αρα με βάση το άρθρο 16 και αφού δεν έχουμε χρηματοδότηση, δεν κρατάμε βιβλίο εσόδων-εξόδων?
ναι μεν, αλλα !!!
εφ' οσον οσα κομματα ΔΕΝ λαμβανουν κρατικη χρηματοδοτηση ( βλ. αρθρο 19) ειναι υποχρεωμενα να υποβαλλουν εκθεση εκλογικων εσοδων και δαπανων, καπου πρεπει να τα γραφουν ! Εαν θελουν τα γραφουν σε τεφτερια και μετα μαγειρευουν τις εκθεσεις προς την Επιτροπη ! Δεν νομιζω εμεις να θελουμε κατι τετοιο...
Επομενως το αν ειναι θεωρημενα ή οχι ειναι τυπικη λεπτομερεια. Ουτως ή αλλως τα μπλοκ εισπραξεων και δαπανων πρεπει να θεωρουνται υποχρεωτικα εφ' οσον υπαρχει το ενδεχομενο να δοθουν ποσα > 600 €, τα οποια δεν εχουν καταβληθει μεσω τραπεζικων λογ/σμων.
Ανεξαρτητα απο αυτο ομως εμεις θελουμε να υπαρχει πληρης διαφανεια - και με τη βουλα - στην διαχειριση των οικονομικων μας. Οποτε η αναφορα ολης της οικονομικης κινησης μεσα απο ενα θεωρημενο βιβλιο κλεινει ολα τα στοματα και δεν αφηνει περιθωριο για παρασπονδιες ...
Βεβαια μπορει ενα μικρο κομμα να "μεθοδευσει" τις συνεισφορες, π.χ. κατανεμοντας τις σε ποσα <600 €, ετσι που να μην απαιτειται η εκδοση απόδειξης !
Αλλα τοτε υπαρχει παντα ο κινδυνος λαθροχειριας και αδιαφανειας. Ποιος θα ελεγχει ποια και πόσα ειναι τα μικροποσα εαν δεν κοβονται αποδειξεις ;;;
Η αποψη μου ειναι : ΟΛΑ να καταγραφονται και να περνιουνται στο βιβλιο ειτε με αποδειξεις ειτε με τραπεζικες καταθεσεις και ανα εβομαδα ή μηνα να γινεται ενημερωση on line για να μπορει καθε μελος να εχει πληρη εικονα των οικονομικων του κομματος.
Ανα εβδομάδα θεωρω οτι ειναι το ελαχιστο γιατι ειναι κατι που μπορουμε να το κανουμε μονοι μας χωρις να αναγκαστουμε να προσλαβουμε λογιστη, πραγμα που θα ηταν μαλλον αναγκαιο εαν επρεπε να καταχωρουμε και να ενημερωνουμε τα βιβλια μας καθε μερα ...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
το σημαντικό στα οικονομικά ενός κόμματος είναι :
1) Όταν γίνεται το άθροισμα των εσόδων, να μην υπάρχουν έσοδα που δεν παίρνουν μέρος στην πρόσθεση.
2) Όχι μόνο να καταγράφονται τα έξοδα, αλλά κυρίως το ποιός αποφασίζει για αυτά.
1) Όταν γίνεται το άθροισμα των εσόδων, να μην υπάρχουν έσοδα που δεν παίρνουν μέρος στην πρόσθεση.
2) Όχι μόνο να καταγράφονται τα έξοδα, αλλά κυρίως το ποιός αποφασίζει για αυτά.
http://iznogood.eucube.gr
-
Το βάζω κι εδώ να είμαστε σίγουροι ότι θα το δουν όλοι
Ψάχνουμε εκτυπωτήριο για 300-350.000 Α0
ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕς ΕΔΩ
viewtopic.php?f=106&p=10395
Ψάχνουμε εκτυπωτήριο για 300-350.000 Α0
ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕς ΕΔΩ
viewtopic.php?f=106&p=10395
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες