Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας

Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 18 Ιούλ 2012, 16:02

Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας,

Εν όψει του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος, όπου θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας σε πλήθος θεμάτων, θεωρούμε επιβεβλημένη τη επαναλειτουργία της από καιρώ εν υπνώσει επιτροπής, για την εκπόνηση του πειρατικού μας μανιφέστου για την παιδεία. Το κείμενο πρέπει να είναι σύντομο, λιτό και να καλύπτει γενικές αρχές και όχι να δίνει απαντήσεις σε επιμέρους προβλήματα της κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης.
Ως παράδειγμα, όχι μπούσουλα, σας δίνουμε το αντίστοιχο κεφάλαιο των γερμανών πειρατών, από το γενικότερο δικό τους μανιφέστο.

Ευελπιστώντας στην άμεση και συνεργατική ανταπόκρισή σας,

Πετρόπουλος Μιχάλης
(Δαλκυριάδης Σίμος ως βοηθός IT)


*** Τα θέματα που θα δουλέψουμε θα τοποθετηθούν στο Κουμπάσο άμα της κατάρτησης της Λίστας Θεμάτων από εμάς όλους τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή (θα συννενοηθούμε σχετικά για να φτιάξουμε την λίστα, μέσω e-mail, mumble, εδώ ή όπου βολέψει τον καθένα μας, μετά την ανταπόκρισή σας σε αυτήν εδώ την πρόσκληση)

*** Το Έργο της Επιτροπής Παιδείας στο Κουμπάσο βρείσκετε στις Επιτροπές Προγράμματος
--> https://teams.pirateparty.gr/projects/education

*** Το παράδειγμα, όχι μπούσουλας, του αντίστοιχου κεφάλαιου των γερμανών πειρατών, από το γενικότερο δικό τους μανιφέστο
για την παιδεία, το τοποθετήσαμε στο Wiki της Επιτροπής
--> https://teams.pirateparty.gr/projects/education/wiki

Καλή αρχή :)
здравствуйте
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης

Re: Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας

Δημοσίευσηαπό SNM » 18 Ιούλ 2012, 17:18

Να κάνω μια μικρή συνεισφορά απόψεων αν γίνεται: ίσως θα ήταν καλό για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, να μην πέσουμε στην παγίδα να επικεντρωθούμε μόνο σε ένα πρόγραμμα του Γερμανικού PP.

Ξέρω ότι εντός τις επιτροπής ακούγονται κι άλλα πολλά, δε θέλω να το παραγνωρίσω. Πιστεύω μάλιστα, ότι κάτι που ειπώθηκε σε συζητήσεις της Επιτροπής (δε θυμάμαι ποιος το είχε κάνει post, συγγνώμη :? ) ήταν για μένα πολύ πιο ευοίωνο από οποιαδήποτε προγραμματική δέσμευση έχω διαβάσει. Και μιλάω σαφώς για ένα RSA Animation στο YouTube, όπου τονίζεται η ανάγκη να σταματήσει ο διαχωρισμός των τάξεων σε ηλικίες, αλλά σε επίπεδα εκμάθησης.

Ένα άλλο εξαιρετικό μοντέλο διαπαιδαγώγησης είναι και το Φινλανδικό (πιθανότατα το καλύτερο παγκοσμίως αυτή τη στιγμή) που επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάπτυξη των μαθητών παρά σε στείρα αποτελέσματα.

Ένα ακόμα link που ίσως ενδιαφέρει είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ανοικτού πανεπιστημιακού επιπέδου, στην οποία συμμετέχουν καθηγητές διόλου ευκαταφρόνητων ιδρυμάτων (πχ. Stanford, Berkeley, Princeton), που πιστεύω συνάδει με την ερμηνεία της εκπαίδευσης απ'το Pirate Wheel.

Απλά ήθελα να τα αναφέρω αυτά τα τρία δίπλα στο προαναφερθέν παράδειγμα των γερμανών πειρατών, νομίζω κι αυτές οι τρεις εκδοχές είναι άξιες μνείας.

Θα παρακολουθώ κι εγώ και θα καταθέτω απόψεις όσο μπορώ στην Επιτροπή, όχι επειδή είναι το αντικείμενό μου αλλά επειδή είναι ενδεχομένως ο πιο σημαντικός τομέας όλων. :)
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.
SNM
 
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2012, 21:54

Re: Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας

Δημοσίευσηαπό baskin » 18 Ιούλ 2012, 18:48

Κομπειλάδας έγραψε:*** Το παράδειγμα, όχι μπούσουλας, του αντίστοιχου κεφάλαιου των γερμανών πειρατών, από το γενικότερο δικό τους μανιφέστο
για την παιδεία, το τοποθετήσαμε στο Wiki της Επιτροπής
--> https://teams.pirateparty.gr/projects/education/wiki


Καλό θα ήταν, για να μπορέσετε να βάλετε και άλλα πράγματα στο wiki του project, να μην είναι αρχική σελίδα το παράδειγμα. Η αρχική σελίδα θα πρέπει να έχει link για το παράδειγμα που θα είναι "πιο μέσα".

Για να γίνει αυτό τώρα που το παράδειγμα είναι αρχική σελίδα, θα πρέπει να γίνει rename και φτιαχτεί κάτι σαν indeχ στην αρχική του wiki.

Αν δεν το πιάνεται, να το κάνω εγώ.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Φίλοι Πειρατές, Μέλη της Επιτροπής Παιδείας

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 18 Ιούλ 2012, 20:43

Σαφώς και δεν θα είναι αυτή η κεντρική σελίδα του wiki της επιτροπής. Μόλις higgαρει (αποκτήσει μάζα η δουλειά της επιτροπής) θα μπουν όλα σε κανονική σειρά (αρχική σελίδα με index και γενικές πληροφορίες και δεύτερες σελίδες με τα δεδομένα των θεμάτων από την αρχική)

Αν κολλήσω πουθενά θα βαρέσω tam-tam.

Tnks.
здравствуйте
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης


Επιστροφή στο Επιτροπή για την Παιδεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron