ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό baskin » 29 Ιαν 2012, 13:27

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις ότι διαφωνώ με τις αποσπασματικές κινήσεις "εθνικού" χαρακτήρα και η δραχμή είναι σημαία των "πατριωτών". Λοιπόν από "πατριώτες" πήξαμε, καλύτερα να δοκιμάσουμε άλλα πράγματα.


Δεν βλέπω καμία αναφορά σε εσένα, στα λεγόμενα μου. Συζήτηση κάνουμε κι αν το παίρνεις προσωπικά δεν φταίω εγώ. Το νόημα της πρότασης μου είναι ξεκάθαρο και δεν περιέχει ίχνος προσωπικής αναφοράς. Επίσης ελπίζω να καταλαβαίνεις το νόημα των ".." στις λέξεις. Άλλο ο πατριώτης και άλλο ο "πατριώτης".
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

odyssey
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 14 Δεκ 2011, 22:18

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό odyssey » 29 Ιαν 2012, 14:39

baskin,
το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάμω ήταν να σε προσβάλω. Και, ό,τι παραπέμπει σε κάτι τέτοιο, το παίρνω πίσω.
Πολλές φορές, και συνήθως κι εγώ, λειτουργούμε με το ασυνείδητο. Δηλ. διαγνώσκουμε ή ερμηνεύουμε την πραγματικότητα με βάση τις επιθυμίες μας. Και ακόμα "χειρότερα", με βάση όσα έχουν φυτευτεί στο μυαλό και την ψυχή , σαν να είναι δικά μας. Προσωπικά, όσα γράφω, επηρεάζονται καθοριστικά από τις επιθυμίες μου. Εν ονόματι τους, μεροληπτώ και ενίοτε αδικώ. (Είναι αυτό ένας σοβαρός λόγος, να αποφεύγω κάθε ένδυμα εξουσίας. Θα αδικήσω, με τρόπους που θα υπερβαίνουν το λόγο).


Δεν έχουμε , πάντα , την ίδια γνώση ή την ίδια εμπειρία και ενίοτε, έχοντας την ίδια γλώσσα, δεν της δίνουμε το ίδιο νόημα. Αλλά το καλό είναι πως μιλάμε. (Για φαντάσου, να έπρεπε να κάμεις διαβούλευση με το Χίτλερ ή τον Στάλιν;)
Π.χ. δεν μπορείς ή δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις, όπως δεν ήξερα κι εγώ, πως η αρχική ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης γράφτηκε και διατυπώθηκε από τον ναζισμό. Η σαφής περιγραφή αυτού που σήμερα ζούμε και λέγεται παγκοσμιοποίηση είναι με περισσή σαφήνεια γραμμένη στα κείμενα που άφησε πίσω του ο σοφός άνθρωπος και νομικός πρωτοσύμβουλος του Χίτλερ, Carl Schmitt.
Επίσης, ελάχιστοι ξέρουν πως σε όλη τη διάρκεια του β' παγκ. πολέμου, η συνεργασία των αμερικάνικων, εγγλέζικων και γαλλικών οικονομικών κολοσσών με τους ναζί ήταν αγαστή και στενότατη, μέσω της BIS. (Τ.Δ.Δ.) Ο "νέος" κόσμος, μετά τον πόλεμο, δεν χτίστηκε πάνω στα ερείπια του παλιού, αλλά με τα υλικά και τα πλούτη που διακινήθηκαν , στη σκιά του αίματος εκατομμυρίων ανθρώπων.
Αυτοί οι τύποι ήταν οι μόνοι που δεν είχαν και δεν έχουν και δεν σκοτώνονταν για κάποια πατρίδα. Οι εβραίοι τραπεζίτες του κόσμου ξέπλεναν το χρυσό που μάζευαν οι ναζί από τα κρεματόρια του οκοκαυτώματος.
Αν αυτά ήξεραν οι πολλοί, αλλιώς θα σκέφτονταν για τις λέξεις και τα νοήματα και αλλιώς θα έπρατταν. (Υπάρχει θέμα παιδείας).


Η λέξη "διεθνισμός" στα ελληνικά προϋποθέτει την ύπαρξη εθνών και εθνισμών, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει "δι-εθνισμός". Και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον ολιγαρχικό υπερ-εθνισμό που σήμερα βιώνουμε. Πάντως, υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες λέξεις που μπορούμε να βάλουμε στη θέση του: λαός, κράτος, πατρίδα, δήμος, εκκλησία... Αυτό για να μην παρασυρόμαστε από την κακοποίηση των λέξεων. Τα έθνη , οι λαοί, η εκκλησίες των δήμων του πλανήτη, οι άνθρωποι, οι πολίτες σαν συλλογικότητες θα ορίσουν την μορφή της δικής τους οικουμενικότητας. Κι αυτό δεν συμβαίνει, δεν υπάρχει σαν πολιτικός στόχος και δεν προκύπτει από τα συμφραζόμενα πολλών, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα και κυρίως η ζωή μας να μένουν μετέωρα και έρμαια στις ορέξεις των λίγων αθλίων. Για να υπάρξει μια ανθρώπινη , χαρούμενη οικουμενικότητα πρέπει να υπάρχει δημοκρατία, σε κάθε τόπο και παντού. (Βεβαίως, πρέπει να υπάρχουν και άλλα πράγματα).
Αν μια χώρα, ένας λαός δηλαδή, επιλέξει ένα δρόμο ή προηγηθεί, δεν σημαίνει πως περιχαρακώνεται ή ξεχνά τους άλλους. Αν το κάμει, με επιτυχία, θα έχει πόλεμο, για να πάψει να είναι παράδειγμα. Η ενασχόληση με τα του οίκου σου και του νομίσματος του, δεν σημαίνει πως ξεχνάς το όλον. (Οικο-νομία, στα ελληνικά) Δεν είσαι όαση στην έρημο.

Και αν μας μπερδεύουν κάποιες λέξεις, πριν από τα έθνη, υπάρχουν οι "πόλεις", οι τόποι, οι πολίτες, οι άνθρωποι. (όταν στον Επιτάφιο ο Θουκυδίδης μιλά για τους αθηναίους, που είναι εραστές της πόλης τους, αναφέρεται στην κοινότητα των ανθρώπων και όχι στα κτήρια.

Όταν εγκαταλείπουμε τη βάση της πολιτικής, την ουσία της , που είναι η πόλη, το οικείν και το συγκατοικείν, και ταξιδεύουμε στον κόσμο , χωρίς σαφήνεια λόγων , τότε οι πράξεις θα δικαιολογούνται πάντα εκ των υστέρων και όχι για καλό λόγο.


Ασυνείδητη και όχι αναγκαία κακοπροαίρετη είναι και η αγωνία κάποιων φίλων να δώσουν ή να δίνουν προτεραιότητα στο αν οι πειρατές της Ελλάδας είναι σύνομοι και σύμφωνοι ή αν θα έχουν την έγκριση των λοιπών πειρατικών στόλων, αντί να αυτο-θεσμίζονται, να είναι αυτό-νομοι, αυτο-διοίκητοι, αυτ0-τελείς.
Όπου το αυτό είναι η κάθε συλλογικότηα μέσα στην οποία ζούμε.


Έχεις προσέξει τη λέξη "διοικώ", "διοίκηση"; Είμαστε τυχεροί που μιλάμε ελληνικά (την γλώσασα μου έδωκαν ελληνική) , μια και η πολιτική ορολογία στην Ελλάδα γεννήθηκε.

Δι-οικείν, λέξη ταυτόσημη με το οικείν , κατοικείν, συγ-κατοικείν . Η του οικείν διαχείριση. Η κατά τόπους, ανά πατρίδα, ανά πόλη και κοινότητα, διαχείριση. Ποτέ οι άνθρωποι, οι λαοί, οι συλλογικότητες δεν ήταν ανέστιοι ή απάτριδες. Υπάρχει η αφετηρία. Το χωριό μου. Οι μοιρασιά. Η γραφτή και άγραφη σχέση με το γείτονα. Το "δι-οικείν" αφορούσε τη διαχείριση της πόλης, του συγκατοικείν, και η οικο-νομία τη διαχείριση του οίκου. "Νόμος", λέξη ελληνική, προερχόμενη από το νέμω , που σημαίνει διανέμω(μοιράζω ή μοιράζομαι) ή νέμω (κατέχω), αλλά και ρίζα της λέξης νόμισμα, νομίζω πως είναι κάτι. Ξέρω πως δεν είναι. Ανθρωποκεντρική και όχι χρηματοκεντρική , εκείνη η εποχή που φτιάχτηκαν αυτές οι λέξεις. Η ιστορία μας απελευθερώνει και μας δεσμεύει. (Αναλόγως).

Σήμερα, βέβαια, πολλοί αναγκάζονται σε εξορία, μετανάστευση, στην κυριολεξία σε διωγμό. Ένας κόσμος εκατοντάδων εκατομμυρίων περιφερόμενων απάτριδων έχει δημιουργηθεί και μόνο κροκοδείλια δάκρυα χύνονται για δαύτους. Αν και, τώρα πια, θα καταλάβουμε τι ήθελε να πει ο πρόσφατα αδικοχαμένος ποιητής νοημάτων και εικόνων, λέγοντας "νοιώθω εξόριστος στην πατρίδα μου".
Ο πολίτης του κόσμου είχε (έχει) πατρίδα.
Πώς να μιλήσεις για το δι-οικείν, όταν θάχεις στερηθεί το οικείν;
θα μας το λύσει ο άνευ ουσίας ή μάλλον ο με δεδομένη ολιγαρχική ουσία υπερεθνισμός;


Μικρό λάθος, λοιπόν, η φρασούλα " εθνική οπισθοδρόμηση". Δεν υπάρχει πρόοδος ή συντήρηση. Υπάρχει κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και ουσιαστικό.
Ο ποιητής του κόσμου, από την πατρίδα , πάντα εκκινεί. Από τον ανέστιο στον τόπο του.

Αλλιώς, θα χάνουμε, πάντα, την ουσία , τον άνθρωπο, την ανθρωπιά.

Ιδού ένας διεθνισμός με περιγραφή, που διαθέτει απόλυτη σαφήνεια, ώστε να μην μπορεί (εγώ) ο πολιτικάντης να παίξει με νοήματα:
Ας διεκδικήσουμε ένα νόμισμα, το οποίο θα διαχειρίζονται οι λαοί, δίχως διαμεσολαβητές[/i]. Α.Ε. είναι οι τράπεζες και αποδείχτηκαν άχρηστα και βάναυσα εργαλεία, τα οποία σε όλο τον πλανήτη "σώζονται", αλλά δεν σώζονται, με πακτωλό χρημάτων και ανθρωποθυσίες , που όμοιες τους δεν έχουν υπάρξει σε καιρό "ειρήνης" (1730 αυτοκτονίες σε 2 χρόνια, σε πόλεμο παραπέμπουν). Δεν θα με χάλαγε, λοιπόν, "μια αμεταβίβσστη μετοχή σε κάθε πολίτη, μόλις γίνει 18 κι αφού έχει διδαχτεί το μάθημα ΧΡΗΜΑ-ΠΙΣΤΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ, στην τράπεζα που τυπώνει το χρήμα".
ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να το θέσει. ΚΑΝΕΝΑ κόμμα ή ηγεσία. Κι όμως, ζητούν την ψήφο μου!!!!
Δεν αναγνωρίζω σε κανένα το δικαίωμα να με "αντιπροσωπεύει". Κι αυτό, γιατί , απλούστατα, δεν μπορεί.



Κάθε φορά που αποφεύγουμε την ουσία, υπηρετούμε το εγωιστικό φληνάφημα που παράγουν οι ολιγαρχίες.
Το πιο κάτω κείμενο δε μοιάζει με "οπισθοδρόμηση". Ή καλύτερα, ποτέ δε με χαλά η επιστροφή, ο νόστος και το ταξίδι στις αμμουδιές του Ομήρου. Τότε, γεννήθηκε η Ελλάδα και αυτό που αποκαλούμε δυτικό "πολιτισμό", που δεν είναι πια πολιτισμός και τίποτα το ανθρωπιστικό δεν έχει.
Ας επισκευάσουμε τις λέξεις και τα νοήματα, που μας έδωκαν οι πατέρες.
-----

Την γλώσσα μού έδωσαν ελληνική"
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.
.......
Στο χώμα το στρωμένο με τ' αμπελομάντιλα
κνίσες, τσουγκρίσματα
και Χριστός Ανέστη
με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων.
Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του 'Υμνου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του 'Υμνου!
«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».
Albert Einstein

odyssey
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 14 Δεκ 2011, 22:18

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό odyssey » 29 Ιαν 2012, 16:41

Τα εθνικά νομίσματα είναι μηχανισμοί διάκρισης, ενώ ένα ενιαίο νόμισμα είναι ένα κοινό πρωτόκολλο. Δεν με ενδιαφέρει το πως είναι τώρα, είναι άλλη συζήτηση. Θεωρώ λάθος να μιλάμε για επιστροφή στην δραχμή όσο λάθος είναι ο τρόπος που λειτουργεί το ευρώ τώρα.

και για να μείνω κι εγώ στο thread.
αυτή η αναφορά είναι "προσπέρασμα" της ουσίας, αν δεν είναι απόκρυψη. Η φράση
Τα εθνικά νομίσματα είναι μηχανισμοί διάκρισης, ενώ ένα ενιαίο νόμισμα είναι ένα κοινό πρωτόκολλο.
είναι άνευ νοήματος.
Τι θα πει "μηχανισμός διάκρισης"; Μεταξύ ποίων και σε βάρος ποιών; Τι θα πει "κοινό πρωτόκολλο"; "Κοινό" ποιών και από ποιους υπογεγραμμένο;

Γιατί δε λέμε πως το "κοινό πρωτόκολλο" είναι η συμφωνία , ερήμην των λαών, να παραμείνει και να εμβαθύνει η ιδιοκτησία των ολίγων τραπεζιτών πάνω στο χρήμα και κατά συνέπεια πάνω στις ζωές μας; Είναι σαφώς διατυπωμένο στις συνθήκες της Ε.Ε. Τα κράτη υποχρεούνται να δανείζονται από τις αγορές και όχι να λαμβάνουν χρήμα από την ΕΚΤ. Τόσο απλά. Το χρήμα, απλώς, δεν είναι δημόσιο αγαθό. Στην περίπτωση μας το ευρώ. Φοβόμαστε ή δεν θέλουμε να το πούμε;

Αυτό είναι εκείνο που εσύ χαρτακτηρίζεις "λάθος". Δεν πρόκειται για "λάθος", αλλά για την αιτία του κακού. Για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και όχι μόνο μιας χώρας.

Κι αν για τον απλό πολίτη, αυτό μπορεί να εμπίπτει στην υπόθεση της άγνοιας ή της μη απόδοσης ιδιαίτερης σημασίας , δεν ισχύει το ίδιο για "οικονομολόγους", αριστερούς ή δεξιούς, και κόμματα, "αριστερά ή δεξιά". Αυτοί ξέρουν και αποκρύπτουν. ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΈΝΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ, ΝΌΜΙΣΜΑ, ΠΟΛΊΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞ ΑΥΤΏΝ ΟΡΜΩΜΕΝΑ ΔΙΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

Και το ΆΛΛΟ ΩΡΑΊΟ ερώτημα:
Τι είδους "κοινό πρωτόκολλο" είναι αυτό που πρέπει να αποκρύπτεται; Μπορεί η απόκρυψη ή το γεγονός αυτό να είναι ένα απλό λάθος; Αρκεί ο χαρακτηρισμός "ΛΆΘΟς";

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, πια.
Πολύ χρήμα έχει πέσει και θα συνεχίσει να πέφτει στις τσέπες "καλοπροαίρετων" ηγεσιών και κατασκευαστών πλυντηρίων, ώστε τα πράγματα να παραμένουν στη σιωπή και στο αθόρυβο. Ώστε να θεωρούνται ασήμαντα λάθη. ... πολύ χρήμα, γιατί για τους τρταπεζίτες, το χρήμα στοιχίζει όσο το χαρτί και η εκτύπωση του. Για μας, στοιχίζει όλη μας τη ζωή.

Κατέθεσα πρόταση, για ένα "κοινό πρωτόκολλο", ΓΙΑ ΜΙΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ" . Και είμαι βέβαιος πως κανείς επαϊων ή αυθεντία δεν θα την υιοθετήσει. (αμείβονται γι' αυτό)
Αν, όμως, κάποιοι λίγοι που έτσι σκεφτόμαστε , είχαμε ΙΣΗΓΟΡΙΑ και ίσα δικαιώματα να το θέσουμε σε ψηφοφορία, ανά έθνος και πανευρωπαϊκά;
Τι λέτε να ψήφιζε ο λαός της ευρώπης, αν ήξερε; Ο λαός της Ελλάδας; Των ΗΠΑ;
Κάποιος άλλος το είπε και σας το έγραψα: "αν ήξερε ...θα είχε κάμει επανάσταση"
Ποιος πρέπει να φτιάχνει τα "κοινά πρωτόκολλα";

Αν ο anestis , σαν θέση του κόμματος του για δημοψηφίσμα με δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", έβαζε το ερώτημα "δημόσιο ή ιδιωτικό χρήμα" κι εξασφάλιζε δικαιώματα ισηγορίας, τι θα γινόταν;
Αυτό το κόμμα δεν θα το πει ποτέ. Αν το πει, δεν θα γινόταν ποτέ μέλος της διεθνούς των πειρατών* . Μη ξεχνάμε πως οι πειρατές είναι ένα κόμμα franchise. Κι αυτό για κάποιους προέχει, προηγείται. Είναι πιο σημαντικό , πιο προοδευτικό από άλλα ασήμαντα που βιώνει το οπισθοδρομικό έθνος των ελλήνων.



Εμείς, τώρα, γιατί συνεχίζουμε να το αποκρύπτουμε; Γιατί το λέμε λάθος;



*Δεν υπάρχει κόμμα (ηγεσία) από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, που να τολμά να το πει.
«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».
Albert Einstein

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό baskin » 29 Ιαν 2012, 17:46

Ντάξει, παίρνεις σαν δεδομένο ότι εγώ εννοώ αυτά που εσύ νομίζεις. Μίλησα για "κοινό πρωτόκολλο" και όχι γι' αυτό που υπάρχει τώρα και περιγράφεις εσύ, αλλά εσύ θεωρείς δεδομένο ότι εννοώ την υπάρχουσα κατάσταση. Μίλησα για ενιαίο νόμισμα ως μέσο συνεργασίας των λαών και εσύ θεωρείς δεδομένο ότι συμφωνώ με τον τρόπο που λειτουργεί τώρα.

Θα μπορούσα να σου αραδιάσω άλλες 100 θεωρήσεις για την άποψη μου, που έχεις κάνει, αλλά δεν έχει κανένα νόημα (όπως επίσης είπες για τα λεγόμενα μου).

Είναι άνευ νοήματος να διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο που διαφώνησα με "αγανακτισμένους", "αναρχοαυτόνομους" και διάφορους "αριστερούς". Θέλω να πιστεύω ότι κάποιο κατάλαβαν.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

odyssey
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 14 Δεκ 2011, 22:18

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό odyssey » 29 Ιαν 2012, 20:33

παρέθεσα μια σειρά από ερωτήσεις, μήπως και καταλάβω ποιο είναι το δικό σου νόημα.
Μη υπάρχοντος άλλου, τοποθετούμαι, επί του κυρίαρχου νοήματος, που είναι η αλήθεια που ζούμε. Δεν τοποθετούμαι επί του δικού σου νοήματος στο πώς θα ήθελες ένα κοινό πρωτόκολλο, μια και δεν το περιγράφεις. Και, μάλλον, να μην περιμένω σχόλιο πάνω στο τι εννοώ εγώ "κοινό πρωτόκολλο" στο χρηματοπιστωτικό ζήτημα.

Η αοριστολογία δεν βοηθά. Είναι υπεκφυγή.
Επιτρέπει την δίχως νόημα συζήτηση.

Χρησιμοποίησα ένα διάλογο, για να προκαλέσω συζήτηση επί μιας θέσης που κατέθεσα και η οποία περιγράφει με σαφήνεια ένα κοινό πρωτόκολλο. Θέλω να πιστεύω πως αυτό όλοι το κατάλαβαν, έστω κι αν διαφωνούν.
Τους διαλόγους δεν τους προκαλώ για να πραστήσω την αυθεντία, κάτι που δεν είμαι, αλλά για να μάθω περισσότερα. Για να δω π.χ. αν η συγκεκριμένη άποψη είναι απλώς μια δική μου φαντασίωση, μήπως έχει κάποιο λάθος ή θα προκαλέσει κάτι χειρότερο από αυτό που ζούμε. Δεν τα κατάφερα.

Όπως είπες "Θέλω να πιστεύω ότι κάποιο κατάλαβαν".


ΥΓ. Η φράση
Είναι άνευ νοήματος να διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο που διαφώνησα με "αγανακτισμένους", "αναρχοαυτόνομους" και διάφορους "αριστερούς".
στέλνει την μπάλα κι εμένα μαζί στο "επίπεδο" της κερκίδας. Προφανώς, με αποστόμωσε και με συνέκρινε.
Ξέρεις κάτι; Τελευταία, στις κερκίδες οι νέοι έλληνες αναστενάζουν , κραυγάζουν και σηκώνουν πανώ, μια και η πολιτική, όπως παίζεται, δεν τους χωρά. Προτιμούν τα γήπεδα, τις παρελάσεις και ενίοτε τις λιτανείες.
(Παρεμπιπτόντως, εγώ πέραν όσων ανάφερες, διαφωνώ με δεξιούς, νεοφιλελεύθερους, εθνικιστές, σοσιαλιστές, διεθνιστές, κλπ. Διαφώνω με όλη την γκάμα των ιδεολογιών, από άκρη σε άκρη και όχι με ορισμένες, μόνο, που εντελώς συμπτωματικά είναι όλες ενάντια στην σημερινή κατάσταση).
«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».
Albert Einstein

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό baskin » 29 Ιαν 2012, 20:58

odyssey έγραψε:(Παρεμπιπτόντως, εγώ πέραν όσων ανάφερες, διαφωνώ με δεξιούς, νεοφιλελεύθερους, εθνικιστές, σοσιαλιστές, διεθνιστές, κλπ. Διαφώνω με όλη την γκάμα των ιδεολογιών, από άκρη σε άκρη και όχι με ορισμένες, μόνο, που εντελώς συμπτωματικά είναι όλες ενάντια στην σημερινή κατάσταση).


Μένω σε αυτό για να σου πω ότι συμφωνούμε. Επίσης θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

odyssey
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 14 Δεκ 2011, 22:18

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό odyssey » 29 Ιαν 2012, 21:58

Ο "οδυσσέας" είναι πρόσωπο άϋλο. θα έλεγα ανύπαρκτο. Λόγος δίχως σάρκα.
(ευχαριστώ για την πρόσκληση, πάντως. Με τιμά)
«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».
Albert Einstein

porepete
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Ιαν 2012, 23:03
Τοποθεσία: ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΘΗΝΑ

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό porepete » 29 Ιαν 2012, 23:35

Εγώ με το μικρό μου το μυαλό και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η ζωή μου δε θα αλλάξει χωρίς iphone,Coca cola και Smart,πιστεύω πως με μια οικονομία που ελέγχει το νόμισμά της και μπορεί να κάνει αναδιανομή πλούτου με εσωτερικά χαμηλότοκα δάνεια στις πεθαμένες από την έλλειψη ρευστότητας μικρές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, νοικοκυριά, αγρότες και κτηνοτρόφους,με μια οικονομία μακριά από το σκληρό και ακριβό ευρώ όπου ο τουρισμός και οι όποιες εξαγωγές είναι ανταγωνιστικές,με μια οικονομία όπου υπάρχει ελεγχόμενη μετακίνηση κεφαλαίου και δε μπορεί ο κάθε απατεώνας να στέλνει τα κλεμμένα και τα βρώμικα όπου θέλει,με μια οικονομία όπου ξεφεύγει από την οικονομική σκλαβιά της ελεύθερης αγοράς την οποία έχουν εκπαιδευτεί να την υπερασπίζονται σαν πεινασμένοι λύκοι οι περισσότεροι σοβαροφανείς οικονομολόγοι και αναλυτές,μόνο σε μια τέτοια οικονομία μπορεί να ξαναυπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην ελλαδα μας,όσο είμαστε στο ευρώ κι όσο δεν προχωρούμε στη μη αναγνώριση του συνολικού μας εξωτερικού χρέους και στην άρνησή αποπληρωμής του ως απεχθές κι επαχθές θα παραμείνουμε η παρανυχίδα της ευρώπης το κράτος του τίποτα που πονάει πολύ για το κόψουμε.Εγώ λοιπόν έχοντας σώας τας φρένας κι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις όποιες συνέπειες της επιλογής μου αν ζούσα σε μια δημοκρατική χώρα που θα μου έθετε αυτό το ερώτημα με ένα δημοψήφισμα πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά άμεσα το μέλλον μου όπως και το μέλλον των παιδιών μου,αν κάνω παιδιά,θα ψήφιζα υπέρ της εξόδους μας από το ευρώ επιστροφή στη δραχμή και άρνηση αποπληρωμής του συνόλου του εξωτερικού μας χρέους.

nellos siakavaras
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 07 Ιαν 2012, 10:17

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό nellos siakavaras » 29 Ιαν 2012, 23:49

Συμφωνώ απολητα

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2409
Εγγραφή: 15 Οκτ 2011, 10:47
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ EURO

Δημοσίευσηαπό anestis » 30 Ιαν 2012, 00:11

Αυτό που κάνουμε τώρα είναι ελεύθερη συζήτηση. Δεν βάλαμε μέχρι τώρα κανένα θέμα. Στις συνεντεύξεις το έβαλαν οι δημοσιογράφοι, περισσότερες από μία φορές.
Για την διεθνή των Πειρατών δεν υπάρχει θέμα, διάβασε το καταστατικό του PPI. Εξάλλου υπάρχουν και Πειρατικά κόμματα εκτός PPI.
Δεν είμαστε franchise :) δεν πληρώνουμε δικαιώματα, μας αρέσει όμως που είμαστε μια παρέα!
Ναι το "χαρακτηριστικό" μας είναι μια ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας, κοπυράιτ και πατεντών. Είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κολοσσούς (SOPA) και κυβερνήσεις (ACTA).

Εκεί που κάνεις λάθος είναι στην θέση ότι το κόμμα δεν θα πει ποτέ κάτι ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ.
Το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα μπορεί να μπαίνει από ΕΝΑ μέλος [καταστατικό 7.2] (αν το 10% των μελών πιστεύει ότι είναι σημαντικό, ώστε να συζητηθεί).
Ναι, δεν έχουν φτιαχτεί οι μηχανισμοί, αλλά δεν θα αργήσουν.
Προσωπικά δε, δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω ότι με ενοχλεί το ότι η τράπεζα της Ελλάδος είναι 75% ιδιωτική και (αν τυπώσει), θα τυπώσει μια ιδιωτική δραχμή.


odyssey έγραψε:Αν ο anestis , σαν θέση του κόμματος του για δημοψηφίσμα με δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", έβαζε το ερώτημα "δημόσιο ή ιδιωτικό χρήμα" κι εξασφάλιζε δικαιώματα ισηγορίας, τι θα γινόταν;
Αυτό το κόμμα δεν θα το πει ποτέ. Αν το πει, δεν θα γινόταν ποτέ μέλος της διεθνούς των πειρατών* . Μη ξεχνάμε πως οι πειρατές είναι ένα κόμμα franchise. Κι αυτό για κάποιους προέχει, προηγείται. Είναι πιο σημαντικό , πιο προοδευτικό από άλλα ασήμαντα που βιώνει το οπισθοδρομικό έθνος των ελλήνων.
Εμείς, τώρα, γιατί συνεχίζουμε να το αποκρύπτουμε; Γιατί το λέμε λάθος;
*Δεν υπάρχει κόμμα (ηγεσία) από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, που να τολμά να το πει.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες