Αλλα πέρα από τους οικονομολόγους και τα διαφορα μοντέλα που βγάζουν και διαλαλούν υπάρχουν κάποια facts στα οποια κανένα οικονομικό μοντέλο δεν δίνει λύση. Πια είναι αυτά? Ότι η αγορά δεν κινείται και είναι με βηματοδότη, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν κλείνονται δουλειές η ανεργία ανεβαίνει συνεχεια και κανένα οικονομικό μοντέλο δεν δείχνει να μπορεί να μας βγάλει από αυτό το τέλμα και καμια από τις μεταρρυθμίσεις που μας έχουν δώσει ως τώρα δεν δείχνει να φέρνει εμπιστοσύνη (confidence) στις αγορές έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν.
Συγγνώμη που θα διαφωνήσω αλλα δεν νομίζω ότι στην τελική η κρίση στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την Ευρώπη, και όταν λέω πλέον ευρώπη μιλάω για τους Γερμανούς εδώ που έχουμε φτάσει γιατί αυτοί κάνουν τα κουμάντα, γιατί αν ήταν έτσι θα μπορούσαν να είχαν δώσει λύση στο πρόβλημα κόβοντας νόμισμα παραδείγματος χάρη. Αλλα δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τα προβλήματα και θέλουν να μείνουν ανέγγιχτοι από αυτό που συμβαίνει και μπορεί να κάνουν και καλά για αυτούς αλλα σε παρακαλώ μην μου μιλάς για ΕU που έχει αλληλεγγύη. Και οι γερμανοί και οποιοι γερμανοί μας βάλαν στην ONE ξέραν την κατάσταση τις χώρας, απλά υπολόγιζαν χωρίς τα λαμόγια που έχουμε για πολιτικούς. Αλλα ενώ την ξέραν τώρα λένε λύστε το πρόβλημα μονοι σας με φόρους και μεταρρυθμίσεις οι οποιες κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη προσπαθώντας να καθυστερήσουν αυτό που βλέπουν να έρχεται και να έχουν minimum casualties για αυτούς.
@ Braindamaged Οποτε βλέποντας τα παραπάνω επέτρεψε μου να έχω την γνώμη ότι πρέπει να βγούμε από το euro γιατί ΔΕΝ έχουμε λόγο ύπαρξης σαν χωρα μένοντας σε αυτό απλά για να συντηρήσουμε ένα όραμα της δυνατής Ελλάδας του euro. Τέλος δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος, ούτε καμια οργή, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέλος τις νομισματικής ένωσης μονο άμα μπορεί από μονη τις και όχι με δεκανίκια και ούτε ρουφώντας το αίμα των πολιτών της απλά για να συντηρούμε το όνειρο. Η λύση/πρόταση που δίνετε εσείς είναι να παραμείνουμε στο euro και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την χωρα έτσι, που για μένα αυτό είναι ημίμετρο, και νομίζω δεν πρόκειται να φέρει καμια πραγματική αλλαγή. Και στην τελευταία ανάλυση άσε τι λέω εγώ, εδώ θα μαστέ σε όλες τις περιπτώσεις και θα δούμε ποιος θα επαληθευτεί και αν όντως το να παραμείνουμε στο euro θα κάνει καλο στην χωρα. Peace