Η γνώμη μου για το κόμμα σας

izno2

Re: Η γνώμη μου για το κόμμα σας

Δημοσίευσηαπό izno2 » 04 Απρ 2012, 00:11

plessas έγραψε:...δεν καταλαβαίνω πως οι τσομπάνηδες είναι ικανοί να βγάζουν αντιπροσώπους!

+++
http://iznogood.eucube.gr

Zekvyrin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Zekvyrin » 04 Απρ 2012, 02:02

Στα υπόλοιπα με "κάλυψαν" άλλοι.. απλά για αυτό:

Kostis έγραψε:Επίσης δεν γνωρίζω πάρα πολλά από τεχνολογία, αλλά πιστεύω ότι πάντα υπάρχει ένας χάκερ που είναι καλύτερος από κάποιον άλλο, οπότε πώς θα διασφαλιστεί η ψηφιακή άμεση δημοκρατία;

Υπάρχουν τρόποι για να εξασφαλίσεις την ακεραιότητα τις πληροφορίας.
Σίγουρα όμως σε ότι σύστημα και να υπάρξει, θα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, αλλά μπορεί να διασφαλιστεί ότι από αυτές τις αδυναμίες δεν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα.

Αλλά έχω να σου κάνω μια ερώτηση.. Θεωρείς ότι τα υπάρχοντα συστήματα είναι 100% ανθεκτικά σε "νοθείες";

Νομίζω πως δεν είσαι τόσο αφελής.. Απλά επειδή "ακούγονται" σχετικά συχνά στις ειδήσεις διάφορες "κυβερνοεπιθέσεις" και δεδομένου ότι δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται, σου έχει δημιουργηθεί αυτή ή "εντύπωση" ή ο "φόβος"..

Μπορεί να υλοποιηθεί σύστημα που θα λειτουργεί σωστά, και θα δοκιμαστεί αρκετά πριν χρησιμοποιηθεί (πχ μέσω πιλοτικής εφαρμογής σε κάποια μέρη)..
Δεν γίνεται φυσικά από την 1 μέρα στην άλλη..

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 04 Απρ 2012, 02:20

Αλλο ενα σεντονι με γραμματα που δεν ειχε να πει τιποτα.Αν εκανε τον κοπο ο φιλος να διαβασει λιγο το forum αντι να πει το μακρυ του θα εβλεπε οτι τα πιο πολλα απο αυτα που ειπε εχουν ηδη απαντηθει.Με σεβασμο λοιπον σε καθε φιλο αναγνωστη προτεινω να περιμενει να λειτουργησουν πληρως ολες οι υποδομες μας και μετα να παρουν το φτυαρι οι γραφικοι και οι κακοπροαιρετοι.Πειρατικα παντα. ;)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 04 Απρ 2012, 09:57

Kostis έγραψε:Tέλος πάντων, μη βάζετε ταμπέλα, αφού δεν θέλετε. Θέλω να μου απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση.
Έχω μια αποθήκη στην αυλή μου. Χωρίς να έχω κάποιες σπουδές στο ενεργητικό μου, θα μπορώ να την μετατρέψω σε γκαλερί ή σε επιπλοποιείο ή σε νετ καφέ, με μια απλή έγγραφη δήλωση, για να βγάζω το ψωμάκι μου;

Φυσικά. Αυτό είναι όλο το θέμα στην ανάπτυξη. Να μπορείς γρήγορα και απλά να ξεκινήσεις μία επιχείρηση γνωρίζοντας μόνο τι πρέπει να προσέξεις για κάθε περίπτωση. Ότι άλλο πιθανών χρειάζεται (π.χ υγειονομικός έλεγχος, πυρασφάλεια κλπ) να μπορεί να γίνει τις πρώτες μέρες λειτουργίας.

Υπάρχει για παράδειγμα σήμερα το ΓΕΜΗ, η υπηρεσία μίας στάσης που επιτρέπει ίδρυση εταιρίας θεωρητικά σε μία μέρα. Πρακτικά μπορεί να πάρει και εβδομάδα, αλλά τα χαρτιά που ζητάνε είναι πάλι πολλά για έναρξη ακόμα και για μια απλή ομόρρυθμη εταιρία με αντικείμενο παροχή υπηρεσιών. Χρήζει βελτίωσης.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Οδυσσεας

Δημοσίευσηαπό Οδυσσεας » 04 Απρ 2012, 10:00

Όσον αφορά την άμεση ψηφιακή Δημοκρατία και το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή δεν είναι γνώστες όλοι σε όλα, θέλω να πω το εξής. Υπάρχει μια καινούρια ιδέα της Ρευστής Δημοκρατίας που λέει το εξής: "Εγώ καλούμε να ψηφίσω για ένα θέμα αλλά επειδή δεν το γνωρίζω δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Γνωρίζω όμως κάποιον ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και τον οποίον εγώ τον εμπιστεύομαι, οπότε πάνω σ'αυτό θέμα παραπέμπω την ψήφο σ'αυτόν."

Νομίζω ότι ένα τέτοιο σύστημα θα δούλευε πολύ καλά και σίγουρα καλύτερα από το υπάρχων, όπου βουλευτές και πολιτικοί καλούνται να ψηφίσουν θέματα πάνω στα οποία είναι παντελώς άσχετοι. Βλέπε ACTA, SOPA, PIPA, όπου ήταν να ψηφίσουν για το πως θα πρέπει να δουλεύει τον Internet, άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι είναι το DNS.

Για το ότι οι Ελληνάρες θα ψήφιζαν κατώτατο μισθό 2000 ευρώ, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, διότι όταν προτείνεις κάτι το οποίο θα πρέπει να καταναλώσει κάποιους πόρους, θα πρέπει να πεις το που και πως θα βρεθούν αυτοί οι πόροι.

Τέλος όσον αφορά τον άξονα δεξιά - κέντρο - αριστερά, κάθε ιδέα και απόφαση που παίρνει το κόμμα μπορεί να ενταχθεί στον άξονα. Το διαφορετικό είναι ότι στο κόμμα χωράνε και μπορούν να εκφραστούν όλες οι ιδεολογίες. Δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε για να κρατήσουμε μία συγκεκριμένη ιδεολογία, προσαρμοζόμαστε ανάλογα στις καταστάσεις.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 04 Απρ 2012, 11:04

Οδυσσεας έγραψε:Όσον αφορά την άμεση ψηφιακή Δημοκρατία και το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή δεν είναι γνώστες όλοι σε όλα, θέλω να πω το εξής. Υπάρχει μια καινούρια ιδέα της Ρευστής Δημοκρατίας που λέει το εξής: "Εγώ καλούμε να ψηφίσω για ένα θέμα αλλά επειδή δεν το γνωρίζω δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Γνωρίζω όμως κάποιον ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και τον οποίον εγώ τον εμπιστεύομαι, οπότε πάνω σ'αυτό θέμα παραπέμπω την ψήφο σ'αυτόν."

Νομίζω ότι ένα τέτοιο σύστημα θα δούλευε πολύ καλά και σίγουρα καλύτερα από το υπάρχων, όπου βουλευτές και πολιτικοί καλούνται να ψηφίσουν θέματα πάνω στα οποία είναι παντελώς άσχετοι. Βλέπε ACTA, SOPA, PIPA, όπου ήταν να ψηφίσουν για το πως θα πρέπει να δουλεύει τον Internet, άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι είναι το DNS.

Βρίσκεται ήδη υπό προετοιμασία για δοκιμή και υλοποίηση.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Kostis

Δημοσίευσηαπό Kostis » 04 Απρ 2012, 20:45

anestis έγραψε:Τι είναι βασικό θέμα; Αυτό που θέλουν οι Δημοσιογράφοι; Αυτό που θέλουν οι ομάδες πίεσης; Από τα 5 θέματα σου εγώ θεωρώ 1-2 βασικά. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.

Τα θέματα που ανέφερα είναι βασικότατα. Και αν δεις, οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά. Είναι καθοριστικά όμως.

anestis έγραψε:Πόσους αφορούν οι "γάμοι των ομοφυλοφίλων" και τι έγινε αν δεν διαμορφώσουμε θέση για άλλα 2 χρόνια; Οποιος το θεωρεί σημαντικό είναι ήδη στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στο καλό και με τη νίκη!

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά εμένα και πολλούς ακόμη. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν οικογένεια, αν δε το γνωρίζεις. Αλλά μάλλον δεν σας απασχολεί και ιδιαίτερα, γιατί δεν έχετε βιώσει τον αποκλεισμό και το να σου καταπατούν οι άλλοι τα δικαιώματά σου με το έτσι θέλω.
Στο συγκεκριμένο θέμα, δε χρειάζεται να σπαταλίσεις δύο χρόνια. Μια βολτίτσα να περάσεις σε επιστημονικά site και θα δεις τις αποφάνσεις των επιστημόνων. Δεν χρειάζεται να ψηφίσει καμία θεοκρατική κοινωνία για τα δικαιώματα μιας μειοψηφείας. Γι' αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι πολύ καλύτερη από εσάς. Γιατί διασφαλίζει τα δικαιώματα του ατόμου, απέναντι σε κάθε πλειοψηφεία. Την οποία δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να περιμένουνε πότε θα αλλάξει μυαλά, όπως πιστεύετε εσείς.
Κάποια θέματα δεν χρήζουν ψηφοφορίας, είναι θέματα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Νιώστε κάποια στιγμή. Και εσείς και όλοι.

Thermaikos

Δημοσίευσηαπό Thermaikos » 04 Απρ 2012, 20:55

Kostis έγραψε:
anestis έγραψε:Τι είναι βασικό θέμα; Αυτό που θέλουν οι Δημοσιογράφοι; Αυτό που θέλουν οι ομάδες πίεσης; Από τα 5 θέματα σου εγώ θεωρώ 1-2 βασικά. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.

Τα θέματα που ανέφερα είναι βασικότατα. Και αν δεις, οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά. Είναι καθοριστικά όμως.

anestis έγραψε:Πόσους αφορούν οι "γάμοι των ομοφυλοφίλων" και τι έγινε αν δεν διαμορφώσουμε θέση για άλλα 2 χρόνια; Οποιος το θεωρεί σημαντικό είναι ήδη στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στο καλό και με τη νίκη!

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά εμένα και πολλούς ακόμη. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν οικογένεια, αν δε το γνωρίζεις. Αλλά μάλλον δεν σας απασχολεί και ιδιαίτερα, γιατί δεν έχετε βιώσει τον αποκλεισμό και το να σου καταπατούν οι άλλοι τα δικαιώματά σου με το έτσι θέλω.
Στο συγκεκριμένο θέμα, δε χρειάζεται να σπαταλίσεις δύο χρόνια. Μια βολτίτσα να περάσεις σε επιστημονικά site και θα δεις τις αποφάνσεις των επιστημόνων. Δεν χρειάζεται να ψηφίσει καμία θεοκρατική κοινωνία για τα δικαιώματα μιας μειοψηφείας. Γι' αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι πολύ καλύτερη από εσάς. Γιατί διασφαλίζει τα δικαιώματα του ατόμου, απέναντι σε κάθε πλειοψηφεία. Την οποία δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να περιμένουνε πότε θα αλλάξει μυαλά, όπως πιστεύετε εσείς.
Κάποια θέματα δεν χρήζουν ψηφοφορίας, είναι θέματα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Νιώστε κάποια στιγμή. Και εσείς και όλοι.

Οι επιστημονες πολλες φορες εχουν διαφορετικη γνωμη για ΧΙΛΙΑΔΕΣ θεματα. Αρα ειναι αστοχο το σχολιο σου "παρε δες ενα επιστημονικο site κ βγαλε αποφαση".
Αν εσυ θεωρεις οτι ειναι μεγιστο θεμα, μπορεις να ψηφισεις αυτους που εχουν αποψη κ ταιριαζει με την δικη σου. Το ΚΠΕ ΔΕΝ εχει παρει θεση ουτε υπερ ουτε κατα ουτε τιποτα. Αρα δε μπορεις να λες αν το κομμα σεβεται τα δικαιωματα του ανθρωπου και αν.. νιωθει. Αντιθετα, εσυ ΔΕΝ σεβεσαι την αποψη της πλειοψηφιας και φοβασαι τις θεσεις που θα μπορουσε να εχει.
Αδυνατεις να αντιληφθεις οτι το κομμα ΔΕΝ εχει ετοιμη ατζεντα θεσεων απο καποιον Χ, Ψ, Φ προεδρο, αλλά ειναι εδω για να αποφασιζει συλλογικα κ δημοκρατικα.
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----

Kostis

Δημοσίευσηαπό Kostis » 04 Απρ 2012, 21:01

izno2 έγραψε:
plessas έγραψε:...δεν καταλαβαίνω πως οι τσομπάνηδες είναι ικανοί να βγάζουν αντιπροσώπους!

+++

Κάποια άτομα γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν. Αν όμως τους πεις να ψηφίσουν για ένα ζήτημα που δεν γνωρίζουν, με χαρά επίσης θα το κάνουν. Οι γνώμες είναι σαν τις μύτες, όλοι έχουν από μία. Σημασία έχει να μπορείς να αξιολογείς ποιος μπορεί και είναι άξιος να σε αντιπροσωπεύσει. Είναι πιο εύκολος στόχος αυτός, από το να έχεις άποψη για τα πάντα.

Μια διευκρίνιση για τους τσομπάνηδες. Επειδή κι εγώ γνωρίζω αρκετούς, έχω να πω πως πράγματι οι περισσότεροι είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και επιπλέον είναι το ίδιο διεφθαρμένοι όπως οι πολιτικοί ή οι γεωργοί ή οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μην σπεύσουμε δηλαδή να πούμε ότι επειδή είναι αμόρφωτοι είναι και αγνοί. Έχω κοινωνικό περίγυρο και βλέπω. Πάντα φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως παντού.

Kostis

Δημοσίευσηαπό Kostis » 04 Απρ 2012, 21:07

Thermaikos έγραψε:Οι επιστημονες πολλες φορες εχουν διαφορετικη γνωμη για ΧΙΛΙΑΔΕΣ θεματα. Αρα ειναι αστοχο το σχολιο σου "παρε δες ενα επιστημονικο site κ βγαλε αποφαση".
Αν εσυ θεωρεις οτι ειναι μεγιστο θεμα, μπορεις να ψηφισεις αυτους που εχουν αποψη κ ταιριαζει με την δικη σου. Το ΚΠΕ ΔΕΝ εχει παρει θεση ουτε υπερ ουτε κατα ουτε τιποτα. Αρα δε μπορεις να λες αν το κομμα σεβεται τα δικαιωματα του ανθρωπου και αν.. νιωθει. Αντιθετα, εσυ ΔΕΝ σεβεσαι την αποψη της πλειοψηφιας και φοβασαι τις θεσεις που θα μπορουσε να εχει.
Αδυνατεις να αντιληφθεις οτι το κομμα ΔΕΝ εχει ετοιμη ατζεντα θεσεων απο καποιον Χ, Ψ, Φ προεδρο, αλλά ειναι εδω για να αποφασιζει συλλογικα κ δημοκρατικα.

Δεν μίλησα για το επιστημονικό site του μπαρμπα Κίτσου του γιατρού στη γωνία, μιλάω για διεθνείς οργανισμούς υγείας. Το ξερω ότι υπάρχουν και τρόμπες επιστήμονες ή ψυχολόγοι που λένε μέχρι και ότι μπορούν να ''θεραπεύσουν'' την ομοφυλοφιλία. Δεν μιλάμε γι' αυτούς.

Αυτό που δεν σέβομαι είναι να λες ότι θα αποφανθούμε για βασικά και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε δύο χρόνια, όταν η διεθνής επιστημονική κοινότητα σε έχει προλάβει προ πολλού. Ναι, σαφώς και φοβάμαι τις θέσεις της πλειοψηφείας. Μιλάμε για έναν λαό καθυστερημένο, που δε θα εμπιστευόμουν ποτέ το μέλλον μου στα χέρια του.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες