plessas έγραψε:...δεν καταλαβαίνω πως οι τσομπάνηδες είναι ικανοί να βγάζουν αντιπροσώπους!
+++
plessas έγραψε:...δεν καταλαβαίνω πως οι τσομπάνηδες είναι ικανοί να βγάζουν αντιπροσώπους!
Kostis έγραψε:Επίσης δεν γνωρίζω πάρα πολλά από τεχνολογία, αλλά πιστεύω ότι πάντα υπάρχει ένας χάκερ που είναι καλύτερος από κάποιον άλλο, οπότε πώς θα διασφαλιστεί η ψηφιακή άμεση δημοκρατία;
Kostis έγραψε:Tέλος πάντων, μη βάζετε ταμπέλα, αφού δεν θέλετε. Θέλω να μου απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση.
Έχω μια αποθήκη στην αυλή μου. Χωρίς να έχω κάποιες σπουδές στο ενεργητικό μου, θα μπορώ να την μετατρέψω σε γκαλερί ή σε επιπλοποιείο ή σε νετ καφέ, με μια απλή έγγραφη δήλωση, για να βγάζω το ψωμάκι μου;
Οδυσσεας έγραψε:Όσον αφορά την άμεση ψηφιακή Δημοκρατία και το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή δεν είναι γνώστες όλοι σε όλα, θέλω να πω το εξής. Υπάρχει μια καινούρια ιδέα της Ρευστής Δημοκρατίας που λέει το εξής: "Εγώ καλούμε να ψηφίσω για ένα θέμα αλλά επειδή δεν το γνωρίζω δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Γνωρίζω όμως κάποιον ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και τον οποίον εγώ τον εμπιστεύομαι, οπότε πάνω σ'αυτό θέμα παραπέμπω την ψήφο σ'αυτόν."
Νομίζω ότι ένα τέτοιο σύστημα θα δούλευε πολύ καλά και σίγουρα καλύτερα από το υπάρχων, όπου βουλευτές και πολιτικοί καλούνται να ψηφίσουν θέματα πάνω στα οποία είναι παντελώς άσχετοι. Βλέπε ACTA, SOPA, PIPA, όπου ήταν να ψηφίσουν για το πως θα πρέπει να δουλεύει τον Internet, άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι είναι το DNS.
anestis έγραψε:Τι είναι βασικό θέμα; Αυτό που θέλουν οι Δημοσιογράφοι; Αυτό που θέλουν οι ομάδες πίεσης; Από τα 5 θέματα σου εγώ θεωρώ 1-2 βασικά. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.
anestis έγραψε:Πόσους αφορούν οι "γάμοι των ομοφυλοφίλων" και τι έγινε αν δεν διαμορφώσουμε θέση για άλλα 2 χρόνια; Οποιος το θεωρεί σημαντικό είναι ήδη στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στο καλό και με τη νίκη!
Kostis έγραψε:anestis έγραψε:Τι είναι βασικό θέμα; Αυτό που θέλουν οι Δημοσιογράφοι; Αυτό που θέλουν οι ομάδες πίεσης; Από τα 5 θέματα σου εγώ θεωρώ 1-2 βασικά. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.
Τα θέματα που ανέφερα είναι βασικότατα. Και αν δεις, οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά. Είναι καθοριστικά όμως.anestis έγραψε:Πόσους αφορούν οι "γάμοι των ομοφυλοφίλων" και τι έγινε αν δεν διαμορφώσουμε θέση για άλλα 2 χρόνια; Οποιος το θεωρεί σημαντικό είναι ήδη στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στο καλό και με τη νίκη!
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά εμένα και πολλούς ακόμη. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν οικογένεια, αν δε το γνωρίζεις. Αλλά μάλλον δεν σας απασχολεί και ιδιαίτερα, γιατί δεν έχετε βιώσει τον αποκλεισμό και το να σου καταπατούν οι άλλοι τα δικαιώματά σου με το έτσι θέλω.
Στο συγκεκριμένο θέμα, δε χρειάζεται να σπαταλίσεις δύο χρόνια. Μια βολτίτσα να περάσεις σε επιστημονικά site και θα δεις τις αποφάνσεις των επιστημόνων. Δεν χρειάζεται να ψηφίσει καμία θεοκρατική κοινωνία για τα δικαιώματα μιας μειοψηφείας. Γι' αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι πολύ καλύτερη από εσάς. Γιατί διασφαλίζει τα δικαιώματα του ατόμου, απέναντι σε κάθε πλειοψηφεία. Την οποία δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να περιμένουνε πότε θα αλλάξει μυαλά, όπως πιστεύετε εσείς.
Κάποια θέματα δεν χρήζουν ψηφοφορίας, είναι θέματα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Νιώστε κάποια στιγμή. Και εσείς και όλοι.
izno2 έγραψε:plessas έγραψε:...δεν καταλαβαίνω πως οι τσομπάνηδες είναι ικανοί να βγάζουν αντιπροσώπους!
+++
Thermaikos έγραψε:Οι επιστημονες πολλες φορες εχουν διαφορετικη γνωμη για ΧΙΛΙΑΔΕΣ θεματα. Αρα ειναι αστοχο το σχολιο σου "παρε δες ενα επιστημονικο site κ βγαλε αποφαση".
Αν εσυ θεωρεις οτι ειναι μεγιστο θεμα, μπορεις να ψηφισεις αυτους που εχουν αποψη κ ταιριαζει με την δικη σου. Το ΚΠΕ ΔΕΝ εχει παρει θεση ουτε υπερ ουτε κατα ουτε τιποτα. Αρα δε μπορεις να λες αν το κομμα σεβεται τα δικαιωματα του ανθρωπου και αν.. νιωθει. Αντιθετα, εσυ ΔΕΝ σεβεσαι την αποψη της πλειοψηφιας και φοβασαι τις θεσεις που θα μπορουσε να εχει.
Αδυνατεις να αντιληφθεις οτι το κομμα ΔΕΝ εχει ετοιμη ατζεντα θεσεων απο καποιον Χ, Ψ, Φ προεδρο, αλλά ειναι εδω για να αποφασιζει συλλογικα κ δημοκρατικα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες