Ψηφοφορία 17/2013

ΣυντονιστέςCOLON mankasp, zio_donnie, Z53

Επιλέξτε την πρόταση που υποστηρίζετε

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Φεβ 2013, 15:27

Ακύρωση της απόφασης 13/2013 της Επιτροπής Διαιτησίας
15
35%
Κανένα από τα παραπάνω (Status Quo: Να συνεχίσει να ισχύει η απόφαση της Ε.Δ.)
28
65%
 
Σύνολο ψήφωνCOLON 43

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3641
ΕγγραφήCOLON 12 Ιαν 2012, 17:05
ΤοποθεσίαCOLON Thessaloniki, Greece

Ψηφοφορία 17/2013

Δημοσίευσηαπό mankasp » 12 Φεβ 2013, 15:27

Πρόταση: Ακύρωση της απόφασης 13/2013 της Επιτροπής Διαιτησίας
Αν εγκριθεί, ακυρώνεται η απόφαση 13/2013 η οποία είναι:

Απόφαση 13/2013

Συνέχεια της απόφασης 9/2013

Η Ε.Δ. μετά την νέα επιστολή του μέλους Yiannis Motsakos και εφόσον οι εκκλήσεις της για ανάκληση των συκοφαντιών που απηύθυνε προς το σύνολο του κόμματος δεν εισακούστηκαν είναι αναγκασμένη να διαφυλάξει την ακεραιότητα και την πολιτική διαφορετικότητα αυτού απέναντι στην δημόσια διαστρέβλωση της εικόνας του, ακόμη και από μέλη. Οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές και προς τις δύο κατευθύνσεις και όποιο μέλος θεωρεί ότι δεν εκφράζεται από τις αρχές και την πορεία του κόμματος είναι ελεύθερο να το εκφράσει με την πολιτική πράξη της αποχώρησής του. Η συνομωσιολογία, η προσωποποίηση των ιδεολογικών διαφορών και η ασέβεια προς τις ψηφισμένες αρχές του κόμματος δεν αποτελούν υγιή πολιτική δράση, αλλά παλαιοκομματικές νοοτροπίες που δεν αρμόζουν σε μέλη του ΠΕΙΡ. Αν και το καταστατικό δίνει το δικαίωμα στην Ε.Δ. να διαγράψει κάποιο μέλος, δηλώνουμε την ιδεολογική μας διαφορά με αυτόν τον τρόπο επίλυσης πολιτικών διαφορών, ιδίως μάλιστα στην απαρχή της πολιτικής μας προσπάθειας. Ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στις ελάχιστες ενέργειες διαφύλαξης της πολιτικής κουλτούρας του κόμματος και υπεράσπισης των μελών μας. Ως εκ τούτου η Ε.Δ. αποφασίζει τη στέρηση εκλογιμότητας του μέλους Yiannis Motsakos στα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος έως και το τρίτο τακτικό συνέδριο καθώς και τον αποκλεισμό του από τις λίστες του κόμματος ως υποψήφιου μέχρι τις επόμενες εκλογές (εθνικές, δημοτικές ή/και Ευρωεκλογές). Τέλος, καλεί το μέλος, προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου, να καταθέσει εκ νέου την συνδρομή του ως ελάχιστο δείγμα καλής θέλησης προς το κόμμα στο οποίο επιλέγει να παραμείνει.

Τρεις ψήφοι (3)

Στράτος Ζολώτας
Χριστόφορος Προκοπίδης
Βασίλης Περαντζάκης


Δεν τίθεται θέμα παραμονής του Yiannis Motsakos στο κόμμα , αφενός λόγω του κείμενου που ανάρτησε επί σειρά ήμερων στο Facebook αφετέρου από την έμμονη του σε συνομωσιολογικου χαρακτήρα σενάριά. Ο Yiannis Motsakos έχει θέσει από μονός του εαυτόν έκτος κόμματος εμείς με την σημερινή συνεδρίασή άπλα καλούμαστε να το επικυρώσουμε. Όλοι έχουμε επιμέρους πολίτικες διάφορές με άλλα μέλη και τις εκφράζουμε στο φόρουμ και όχι μονό ,άλλα είναι άλλο αυτό και άλλο η προσπάθειά χλευασμού και κατασυκοφάντησης μελών του κόμματος σε όλο το φάσμα του ίντερνετ. Το μεγαλύτερο όμως ατόπημα που έκανε ο κύριος αυτός ήταν η δημοσιοποίησή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε μια πλατφόρμα όπως είναι το Facebook και μάλιστα σε κοινή θέα. Εάν επιτρέψουμε στον Yiannis Motsakos να παραμείνει εντός του κόμματος είναι σαν επιβεβαιώνουμε έστω εν μέρει ότι υπάρχει κάποιο ιερατείο που αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών την τύχη του κόμματος. Η ανάληψή δράσης , η λήψη οποιασδήποτε απόφασής, η εκκίνησή κάθε συλλογικής προσπάθειάς από την πλειοψηφία των μελών θα βρίσκει μπροστά της την άρνησή μια μικρής μερίδας που βλέπει φαντάσματα ή ανακαλύπτει εχθρούς παντού, μονό και μονό επειδή τυγχάνει να έχουν άλλη άποψή. Τελειώνοντας να προσθέσουμε μονό ότι δεν είναι κακό να έχεις φιλοδοξίες όπως ο Yiannis Motsakos, είτε να γίνεις ευρωβουλευτής είτε οτιδήποτε άλλο , απέχει όμως παρασάγγας ο ευσεβής πόθος να υπηρετήσεις τους πολίτες από το να λοιδορείς και να συκοφαντείς πολίτικους αντίπαλους και πολύ περισσότερο μέλη του ίδιου του κόμματος σου ώστε να τους υποσκελίσεις.
Για όλα τα παραπάνω προτείνουμε την άμεση διαγραφή του από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Δυο ψήφοι(2)

Αθανασόπουλος Παναγιώτης
Παπαναστάσης Γιάννης


Η πλειοψηφούσα πρόταση είναι άμεσα εκτελεστέα και θα επικυρωθεί τυπικά στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Δ.. Παρακαλούμε την Δ.Ε. και τον υπεύθυνο οικονομικών για τις ενέργειες τους.


Οι διαχείρηστες αποφάσισαν να παραθέσουν μια συνοψη της ψηφοφορίας:

Απλή σύνοψη του τι έγινε επειδή είναι η συζήτηση είναι σκορπισμένη σε πολλά νήματα:

1) Ο Γ.Μ δημοσίευσε στο facebook ένα κείμενο που χαρακτήριζε πολλά μέλη ως συνωμότες. Το κείμενο είναι εδώ: http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=174&t=3736

2) Αρνήθηκε την σύσταση της Ε.Δ να το κατεβάσει και να το αναιρέσει.

3) Η Ε.Δ αποφάσισε να του αφαιρέσει το προνόμιο να είναι υποψήφιος με το Κόμμα Πειρατών στις επόμενες εκλογές και τον καθιστά μη οικονομικά ενήμερο μέλος. Παραμένει μέλος του κόμματος (δεν διαγράφεται) αλλά για να ψηφίσει πρέπει να καταβάλλει την συνδρομή του πάλι.

Η ψηφοφορία είναι για την επικύρωση αυτής της απόφασης.


Αν ψηφίσετε να ακυρωθεί, ο Γ.Μ θα μπορεί να είναι υποψήφιος με το κόμμα στις επόμενες εκλογές εάν το επιλέξει και συνεχίζει να είναι ενήμερο οικονομικά μέλος.


Αν ψηφίσετε κανένα από τα παραπάνω (Status Quo: Να συνεχίσει να ισχύει η απόφαση της Ε.Δ.), ο Γ.Μ παραμένει μέλος χωρίς να μπορεί να είναι υποψήφιος και χωρίς να μπορεί να ψηφίσει στις ψηφοφορίες του κόμματος εκτός εάν καταβάλλει πάλι την συνδρομή του.



Η συζήτηση επί του θέματος συνεχίζεται εδώ: http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=174&t=3736

Παρακαλώ προσωπικά σχόλια, ερμηνείες, αντιρρήσεις, εξηγήσεις στο παραπάνω νήμα. Το παρόν νήμα είναι αυστηρά και μόνο για την ψηφοφορία και τα εκτός θέματος σχόλια θα διαγράφονται.

Διευκρίνηση: Η απόφαση αφαιρεί την εκλογιμότητα στα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος (Δ.Ε. και Ε.Δ.) όποτε γίνουν και την επιλογή ως υποψήφιος του κόμματος στις όποιες επόμενες εκλογές από το μέλος.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες