Πως θα ήθελα να ενημερώνομαι

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

Πως θα (ήθελα να) ενημερώνομαι από το ΠΕΙΡ:

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Ιαν 2012, 14:35

Θα διαβάζω μόνος/η μου άρθρα στο pirateparty.gr
52
20%
Θα μπαίνω στο forum.
53
21%
Θέλω να παίρνω email / newsletter
51
20%
Θα βλέπω το twitter @piratepartyGR
25
10%
Θα βλέπω το facebook
27
11%
Θα βλέπω το Google+
17
7%
Μέσω RSS feed [τι 'ναι τούτο! :) ]
25
10%
Είμαι ακόμη τρελαμένος με το IRC
4
2%

Σύνολο ψήφων: 254

plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Πως θα ήθελα να ενημερώνομαι

Δημοσίευσηαπό plessas » 07 Ιαν 2012, 16:23

Μια ιδέα θα ήταν να μείνει το φόρουμ σαν ένας χώρος έκφρασης ανάμεσα σε μέλη, αλλά και μη μέλη του κόμματος των πειρατών, αλλά για τις αποφάσεις των μελών επιμένω (σε άλλο post) ότι θα χρειαστεί ξεχωριστή πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ένα φόρουμ δεν έχει π.χ. να ευνοεί τη διαβούλευση πάνω σε ζητήματα και προτάσεις και να επιτρέπει ψηφοφορία πάνω σε κάθε πρόταση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε ανοιχτό λογισμικό, μπορούμε να το ψάξουμε, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε drupal, υπάρχουν κάποια modules για διαβούλευση νομίζω ή μπορούμε να γράψουμε εμείς κάτι.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 07 Ιαν 2012, 16:30

Καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ. Νομίζω όλοι μας έχουμε κάνει brainstorming μέσα μας για διάφορες ιδέες για το πως θα μπορούσε να λειτουργούσε μια τέτοια πλατφόρμα. Πιστεύω αυτά θα τα δούμε σε βάθος χρόνου, όπου θα ξέρουμε καλύτερα τι ανάγκες έχουμε.
Verba volant, scripta manent

vasilis89

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 07 Ιαν 2012, 17:00

και εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αυτή η απλή ψηφοφορία του φόρουμ θα δημιουργήσει προβλήματα
πρέπει να ιοθετήσουμε ένα σύστημα πιο σύνθετο που να δίνει περιθόρια για συζήτηση και τοποθετήσεις
ένα παράδειγμα είναι τα debates απο το Economist
http://www.economist.com/debate/archive
ίσως υπάρχει κάποια παρόμοια πλατφόρμα στο νετ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε

vasilis89

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 07 Ιαν 2012, 17:05

plessas έγραψε:Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε ανοιχτό λογισμικό, μπορούμε να το ψάξουμε, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε drupal, υπάρχουν κάποια modules για διαβούλευση νομίζω ή μπορούμε να γράψουμε εμείς κάτι.

Νομίζω ότι ενα "λογισμικό πολιτικής" θα ήταν χρήσιμο σε πάρα πολλούς οργανισμούς και νομίζω δεν υπάρχει διαθέσημο αυτή την στιγμή. Μήπως να ξεκινήσουμε ένα open project? εγώ πάντως είμαι ήδη μέσα και έχω αρχίσει να ξεσκονίζω τα php μου :-)

Οδυσσεας

Δημοσίευσηαπό Οδυσσεας » 07 Ιαν 2012, 17:28

Εγώ πιστεύω πως τα email newsletter είναι κουραστικά και οι λίστες ταχυδρομείου δύσχρηστες. Νομίζω ότι το twitter για μικρές ανακοινώσεις, το RSS feed για τα άρθρα της ιστοσελίδας και το forum για τις συζητήσεις είναι υπέραρκετά.

mdomox

Δημοσίευσηαπό mdomox » 07 Ιαν 2012, 18:35

tvelocity έγραψε:Νομίζω είχε πάρει το μάτι μου σε κάποιο post του Ανέστη ή κάποιου άλλου πειρατή, ότι τα usernames που θα είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος θα ξεχωρίζουν στο φόρουμ. Φαντάζομαι θα υπάρχει διαφορετικό χρώμα ή κάποιο badge. Επίσης μόνο αυτά θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Οπότε υπάρχουν γενικά λύσεις.

Φαντάζομαι στο μέλλον μπορεί να μελετούσαμε διαφόρων ειδών λογισμικά ή να αναπτύξουμε δικά μας, με σκοπό την άμεση ψηφιακή δημοκρατία ;)

Επιπλέον, θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα προφύλαξης ενάντια σε κακοπροαίρετους. Τί εννοώ: Η συγκεκριμένη κίνηση απειλεί το υπάρχον σύστημα, το οποίο θα μας πολεμήσει με κάθε μέσο. Θεωρώ πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εγγραφούν μέλη στο φόρουμ, άτομα τα οποία εκτελώντας υπηρεσίες για λογαριασμό του κατεστημένου, θα δυναμιτίζουν συζητήσεις, θα τις αποπροσανατολίζουν και πολύ πιθανό μέσω πολλαπλών λογαριασμών να επηρεάζουν online ψηφοφορίες.

Μήπως θα πρέπει να μπουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ?

Μάριος
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
‎"Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί".
Νίτσε

Nicholas Starkos
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Nicholas Starkos » 07 Ιαν 2012, 19:10

mdomox έγραψε:Μήπως θα πρέπει να μπουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ?

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου το 99% αυτών που ψήφιζαν , γνωριζόμασταν μεταξύ μας οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.
Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν οι επίσημες εγγραφές στο Κόμμα.Μόνο όσοι εγγραφούν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μελλοντικές σημαντικές ψηφοφορίες.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 07 Ιαν 2012, 23:24

γιατι υποτιμουμε το irc τοσο πολυ?
ειναι ερημικα στο #ppgr

να'ναι καλα ο tomkap που μου κραταει παρεα

σοβαρα παντως, υποστηριζω το να αναζητα καποιος πληροφοριες (δηλαδη να μπαινει ο ιδιος και να διαβαζει), και οχι να του σερβιρονται σε στυλ τηλεορασης
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 07 Ιαν 2012, 23:27

Το IRC είναι έτοιμο από την πρώτη μέρα.
στο
http://www.pirateparty.gr/chat/

.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 08 Ιαν 2012, 00:09

ναι, το γνωριζω
το διαχειριζομαι
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες