Ψηφοφορία 07/2013

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

Παρακαλώ επιλέξτε τις προτάσεις που υποστηρίζετε

Το δημοψήφισμα λήγει στις 19 Ιαν 2013, 10:34

Το Liquid να γίνει επίσημο εργαλείο διαβούλευσης-ψήφισης?
16
24%
Liquid ως εργαλείο διαβούλευσης και ψήφισης
15
23%
Lqfb και forum παράλληλα ως εργαλεία διαβούλευσης-ψήφισης
22
33%
Κανένα από τα παραπάνω
13
20%

Σύνολο ψήφων: 66

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ψηφοφορία 07/2013

Δημοσίευσηαπό James » 19 Ιαν 2013, 10:26

Δε αρέσει κάτι που περιλαμβάνει ηρόταση? δε ψηφίζεις και περιμένεις όταν τελειώσει η ψηφ. Να κατα βάσεις δική σου πρόταση βελτιωμένη κατα την άποψη σου .
Γιατί η πρεμούρα? αν τα μέλη ψηφίσουν ναι και δε σου αρέσει τι θα γίνει? θα φύγεις? αν είσαι στη μειοψηφία τι κάνεις φεύγεις να πας να βρεις πλειοψηφία αλλού?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Ιαν 2013, 10:48

εμένα η ερωτηση μου είναι αν βγει τώρα το λίκουιντ (όποιο από τα δύο) με 30 ψήφους πχ
κάνουμε καινούριες προτάσεις και γίνεται ξανά ψηφοφορία δεν έχουμε μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία και με 10 άτομα βγαίνει ένα άλλο σύστημα τοτε τι γίνεται;
συγνώμη για την ερώτηση αλλά το έχω χάσει λιγάκι!!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 19 Ιαν 2013, 11:59

We have two winners!!!

Liquid ΠΛΗΡΕΣ με την ανάθεση ενεργή και για όποιον δεν θέλει το forum!! Είδατε εύκολο που ήταν.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 19 Ιαν 2013, 12:32

Τι θα κάνουμε σε περίπτωση αντικρουόμενων αποφάσεων; Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποιο κανονισμό.
https://twitter.com/e_kastrinakis

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 19 Ιαν 2013, 12:52

Τι θα κάνουμε σε περίπτωση αντικρουόμενων αποφάσεων;

Πως θα υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις; Δεν μπορεί να γίνει ψηφοφορία για το ίδιο θέμα και στα δύο.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 19 Ιαν 2013, 13:52

mankasp έγραψε:Τι θα κάνουμε σε περίπτωση αντικρουόμενων αποφάσεων; Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποιο κανονισμό.

Δίνοντας βάση τις αρχές της πλειοψηφίας και της συμμετοχής, θα πρέπει να υπάρξει μια διαβάθμιση στην ισχύ των αποφάσεων που θα προκύπτουν από φόρουμ και λίκουιντ. Για όσο καιρό τα μέλη που ψηφίζουν στο λίκουιντ είναι πολύ λιγότερα από όσα ψηφίζουν στο φόρουμ, το λογικό είναι οι αποφάσεις του φόρουμ να υπερισχύουν όταν αντικρούονται. Για να αποφασιστεί αυτό βέβαια θα χρειαστεί άλλη μια ψηφοφορία.

zio_donnie έγραψε:Πως θα υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις; Δεν μπορεί να γίνει ψηφοφορία για το ίδιο θέμα και στα δύο.

Μπορεί να συμβεί το εξής: Να τεθεί μια ψηφοφορία στο λίκουιντ που θα βγάλει αποτέλεσμα Α, και εκ των υστέρων να θέσει κάποιος ψηφοφορία στο φόρουμ για "όχι Α" και να υπερψηφιστεί. Ή και το ανάποδο, πρώτα στο φόρουμ και μετά στο λίκουιντ... Δεν είναι λογικό να ισχύει η τελευταία απόφαση, αλλά αυτή που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Η δική μου άποψη είναι ότι για ένα διάστημα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα δύο εργαλεία παράλληλα, δηλαδή όλες οι ψηφοφορίες να γίνονται και εδώ και εκεί, με υπερισχύον σε αντικρουόμενες αποφάσεις το φόρουμ. Αυτό θα βοηθήσει και μας που δεν γνωρίζουμε το λίκουιντ, να το αξιολογήσουμε καλύτερα στην πράξη, και πιθανώς στο μέλλον να το επιλέξουμε ως υπερισχύον έναντι του φόρουμ, αν είναι τα πράγματα έτσι όπως διατείνονται αυτοί που το υποστηρίζουν αναφανδόν.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Ιαν 2013, 13:53

Οι ασυναρτησίες συνεχίζονται! :o
Άντε αυτός που βάζει το θέμα για ψήφιση θέλει ανάθεση αν δεν θέλουν αυτοί που θα ψηφίζουν τι γίνεται?

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 19 Ιαν 2013, 13:54

Να τεθεί μια ψηφοφορία στο λίκουιντ που θα βγάλει αποτέλεσμα Α, και εκ των υστέρων να θέσει κάποιος ψηφοφορία στο φόρουμ για "όχι Α" και να υπερψηφιστεί. Ή και το ανάποδο, πρώτα στο φόρουμ και μετά στο λίκουιντ.

Μα δεν μπορείς να ψηφίσεις 2 φορές για το ίδιο θέμα ταυτόχρονα. Αν πάλι περάσει καιρός από την πρώτη ψηφοφορία και το θέμα είναι πάλι υπό συζήτηση τι σημασία έχει το εργαλείο;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Ιαν 2013, 13:56

αυτή η απόφαση είναι κανονική τρολιά!!! :lol:
άντε για κάνα δίμηνο ακόμα θα μ@@@@στε! :evil:

panos427

Δημοσίευσηαπό panos427 » 19 Ιαν 2013, 14:01

Εγώ δεν ψήφισα εδώ και έχω διατυπώσει ήδη την άποψή μου για τα φηφίσματα. Πρώτα απ' όλα είναι πολύ σημαντικό πώς τίθεται το ερώτημα, κι αυτό θέλει δουλειά και συναίνεση. Δεύτερον, δεν δέχομαι να μου θέτουν εκβιαστικά ζητήματα, στα οποία να πρέπει να απαντήσω εντός τριημέρου - δυστυχώς, δεν έχω τον χρόνο να ενημερώνομαι τόσο γρήγορα, ούτε θέλω να το κάνω βιαστικά. Τρίτον, θεωρώ ότι πρέπει να ορίσουμε μία ή δύο ημερομηνίες τον χρόνο, στις οποίες να μαζεύουμε ζητήματα προς ψήφιση, τα οποία θα έχουμε τον χρόνο να τα επεξεργαστούμε. Για τα επείγοντα υπάρχει λύση (έχουμε και όργανα).
Πάνος Σιμιτός - Δικηγόρος - Σαντορίνη / Bad Soden - Salmünster - panos427@gmail.com
Πάντα ρει... (Κι αυτό δεν αλλάζει!)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες