Καλημέρα!
Για την καλύτερη επικοινωνία μας και για να βάλουμε τις προτεραιότητες μας,
σας παρακαλώ απαντήστε στην παρακάτω δημοσκόπηση
με όσες επιλογές θέλετε (max. 8 δηλ. όλες)
Τρέχει για 10 μέρες ΚΑΙ μπορείτε να αλλάξετε ψήφο.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ή αναγραφή του τι ψηφίσατε
Πως θα ήθελα να ενημερώνομαι
Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Πως θα ήθελα να ενημερώνομαι
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Re: Πως θα ήθελα να ενημερώνομαι
Εγώ που είμαι ουγκ με την τεχνολογία ας μου εξηγήσει κάποιος τα 2 τελευταία.Βασικά τα προτείνω όλα πλην του φόρουμ,το οποίο προτείνω και να κλείσει με την ίδρυση του κόμματος.
Life too short to cry,long enough to try!
Bill έγραψε:Εγώ που είμαι ουγκ με την τεχνολογία ας μου εξηγήσει κάποιος τα 2 τελευταία.Βασικά τα προτείνω όλα πλην του φόρουμ,το οποίο προτείνω και να κλείσει με την ίδρυση του κόμματος.
Και ποια εναλλακτική θα πρότεινες στην θέση του φόρουμ; (σημείωση: προσωπικά θα προτιμούσα mailing list - αλλά αφού υπάρχει ήδη το φόρουμ...)
Verba volant, scripta manent
Με e-mail
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Mailing list χιλιάδων ατόμων με δικαίωμα να γράφουν όλοι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
tvelocity έγραψε:Bill έγραψε:Εγώ που είμαι ουγκ με την τεχνολογία ας μου εξηγήσει κάποιος τα 2 τελευταία.Βασικά τα προτείνω όλα πλην του φόρουμ,το οποίο προτείνω και να κλείσει με την ίδρυση του κόμματος.
Και ποια εναλλακτική θα πρότεινες στην θέση του φόρουμ; (σημείωση: προσωπικά θα προτιμούσα mailing list - αλλά αφού υπάρχει ήδη το φόρουμ...)
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
anestis έγραψε:Mailing list χιλιάδων ατόμων με δικαίωμα να γράφουν όλοι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
Anyway σημειώστε πώς ήταν παρένθεση, και δεν θα πρότεινα πλέον την αντικατάσταση του φόρουμ με ML. Αλλά αναρωτιέμαι τι έχουν στο μυαλό τους για χώρο συζήτησης όσοι προτείνουν το κλείσιμο του φόρουμ. Σίγουρα όχι να συνεννοείται ο ένας με τον άλλον χωριστά.

Φιλικά πάντα.
Προτείνω συναντήσεις φυσικές στη θέση του φόρουμ,ώστε να ξέρει ο καθένας ποιός μιλάει,με τι ιδιότητα,και να υπάρχει και η δυνατότητα των κατά τόπους ομάδων να παίρνουν αποφάσεις.Πιστεύω οτί το νέο κόμμα θα πρέπει να λειτουργεί αντιιεραρχικά με την λήψη αποφάσεων απευθείας από την βάση,πράγμα που σημαίνει οτί το φόρουμ όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά είναι και επικύνδυνο σε πολλές περιπτώσεις.
Bill έγραψε:Προτείνω συναντήσεις φυσικές στη θέση του φόρουμ,ώστε να ξέρει ο καθένας ποιός μιλάει,με τι ιδιότητα,και να υπάρχει και η δυνατότητα των κατά τόπους ομάδων να παίρνουν αποφάσεις.Πιστεύω οτί το νέο κόμμα θα πρέπει να λειτουργεί αντιιεραρχικά με την λήψη αποφάσεων απευθείας από την βάση,πράγμα που σημαίνει οτί το φόρουμ όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά είναι και επικύνδυνο σε πολλές περιπτώσεις.
Το άκρως αντίθετο είναι, καθώς έτσι δεν συμμετέχουν έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών, αλλά μόνο όσα μπόρεσαν να παραβρεθούν σε κάθε συνάντηση. Μια μειοψηφία μόνο δηλαδή κάθε φορά που δεν παρέχει κανένα consensus. Στο φόρουμ μπορούν να συμμετάσχουν σε όλα τα θέματα, όλα τα μέλη.
Επίσης, τα γραπτά μένουν, πράγμα που είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Αν μπλέκουμε με τι είχε πει ο τάδε και ο παρατάδε, και τι είχανε πει και οι συνάδελφοι στο άλλο meeting σε κάποια άλλη συνάντηση, και ούτο καθεξής, τρέχα γύρευε.
Οπότε αντιθέτως, το φόρουμ είναι που παρέχει τις εγγυήσεις που ψάχνεις.
Όχι ότι οι συναντήσεις δεν έχουν τον ρόλο τους. Άλλα μην τα μπλέκουμε.
Ξέρεις τι φοβάμαι,οτί κατά πρώτον στο φόρουμ γράφει ο καθένας ότι θέλει,πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί να μπει κάποιος που να θέλει το καλό του κόμματος,και κάποιος που να μην το θέλει όμως.. Δεύτερον οτί πολλά μέλη θα εφυσυχαστούν και δεν θα πατάνε σε καμμία δράση,και τρίτον οτί θα γίνει κάποια στιγμή χάβρα ιουδαίων και θα αναλωθούμε σε ατελείωτες ιντερνετικές συζητήσεις.
Τελείως φιλικά προς τον φίλο συμφορουμίτη,και φυσικά μπορεί και να σφάλλω.
Τελείως φιλικά προς τον φίλο συμφορουμίτη,και φυσικά μπορεί και να σφάλλω.
Νομίζω είχε πάρει το μάτι μου σε κάποιο post του Ανέστη ή κάποιου άλλου πειρατή, ότι τα usernames που θα είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος θα ξεχωρίζουν στο φόρουμ. Φαντάζομαι θα υπάρχει διαφορετικό χρώμα ή κάποιο badge. Επίσης μόνο αυτά θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Οπότε υπάρχουν γενικά λύσεις.
Φαντάζομαι στο μέλλον μπορεί να μελετούσαμε διαφόρων ειδών λογισμικά ή να αναπτύξουμε δικά μας, με σκοπό την άμεση ψηφιακή δημοκρατία
Φαντάζομαι στο μέλλον μπορεί να μελετούσαμε διαφόρων ειδών λογισμικά ή να αναπτύξουμε δικά μας, με σκοπό την άμεση ψηφιακή δημοκρατία

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες