Πρόταση θέματος για το συνέδριο #1

Ότι αφορά την διοργάνωση του Συνεδρίου του ΠΕΙΡ για το 2016
dsapikas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 9
ΕγγραφήCOLON 02 Σεπ 2015, 12:09

Πρόταση θέματος για το συνέδριο #1

Δημοσίευσηαπό dsapikas » 09 Δεκ 2017, 17:48

Καλησπέρα (μ)ΠΕΙΡατόπουλα, καθώς η ημέρες για το συνέδριο πλησιάζουν, καταθέτω (επί τέλους) εδώ κάποιες από τις προτάσεις μου για θέματα να συζητήσουμε στο συνέδριο. Ελπίζω το προεδρίο του συνεδρίου να βρει χώρο στο πρόγραμμα για να κάνουμε τις ανίστοιχες συζητήσεις, αλλά τις γράφω και εδώ καθώς θέλω να ακούσουμε και τις απόψεις μελών που δεν θα παρευρίσκονται σε αυτό.

1η πρόταση : Δημιουργία προεκλογικού προγράμματος.

Οι αρχές και οι θέσεις μας την δεδομένη στιγμή στην πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας, ακούγονται σε πολλούς ουτοπικές, και ισώς "πρόχειρες"
Αυτό το οποίο προτείνω εγώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να κάνουμε έκπτωση στις αρχές μας, είναι να συντάξουμε ένα πρόγραμμα. Με απλά λόγια, εάν αύριο γίνουμε κυβέρνηση, τι σκοπεύουμε να κάνουμε.

Για αυτόν τον λόγο προτείνω να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία :

1. Το ΣτΜ δίνει εντολή στην νέα ΔΕ που θα προκύψει από το συνέδριο να προκυρήξει ομάδες εργασίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα “πεδία” γνώσης των ενδιαφερομένων.
2. Οι ομάδες εργασίας θα κληθούν να καταθέσουν 1 (το πολύ 2) ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΕΣ προτάσεις (την φορά), οι προτάσεις αυτές θα οφείλουν να είναι ρεαλιστικές, βιώσιμες, και να συμπερηληφθούν έγκυρες αναφορές σε άλλες χώρες, επιστημονικές έρευνες κλπ. Εάν αυτό είναι ρεαλιστικό, να συμπεριληφθεί πρόχειρο σχέδιο νόμου και προϋπολογισμός.
3. Το ΣτΜ τέλος θα κληθεί να υπερψηφίσει (ή καταψηφίσει) τις προτάσεις αυτές, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κόμματος.
4. Προτείνετε η αποδοχή να οριστεί στα 3/4 των συμμετεχόντνων, καθώς εν τέλει θα αποτελεί επί της ουσίας τους λόγους για να μας ψηφίσει κάποιος σε επερχόμενες εκλογές.
Παραδείγματα :
* Διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας
* Νομιμοποίηση μαλακών ναρκωτικών (κάναβης)
* Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
* Σύστημα εξετάσεων σε πανεπιστήμια / ΤΕΙ


Προφανώς περισσότερες λεπτομέρειες θα συζητηθούν από κοντά στο συνέδριο, εφόσον το προεδρείο του συνεδρίου εγκρίνει την ένταξη του θέματος στο πρόγραμμα.
Και φυσικά αναμένω τις ιδέες και τους προβληματισμούς σας.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες