Για την απαράδεκτη δημοσίευση της "Athens Voice"

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182

Για την απαράδεκτη δημοσίευση της "Athens Voice"

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 01 Ιούλ 2019, 12:23

Για την απαράδεκτη δημοσίευση της "Athens Voice"

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο το απαράδεκτο “χιουμοριστικό” σχόλιο της “free press” εφημερίδας Athens Voice για τον τραγικό θάνατο μετανάστριας που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα. Ο θάνατος μιας ευάλωτης εργάτριας δεν προσφέρεται για μικροπολιτική-μικροκομματική εκμετάλλευση, ειδικά όταν η προσπάθεια αξιοποίησης-εργαλειοποίησης του συμβάντος απευθύνεται στα χειρότερα ρατσιστικά ένστικτα μερίδας του κοινού.

Καταδικάζουμε επίσης την ανακοίνωση-”συγνώμη” που εξέδωσε η εφημερίδα κάτω από το βάρος της εντονότατης δημόσιας κατακραυγής και την απορρίπτουμε, καθώς δεν είναι ούτε καν προσχηματική. Στην “επανορθωτική” ανακοίνωσή της, η Ομάδα Σύνταξης της εφημερίδας δείχνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για την αρχική της πράξη. Με αυτή την ανακοίνωση, προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες που την επέκριναν για το ρατσιστικό της “χιούμορ”, το ρίχνει στη συνωμοσιολογία και την αυτοθυματοποίηση με επιεικώς απαράδεκτους ισχυρισμούς περί "συντονισμένης επίθεσης από "κυβερνητικά trolls", και διαχωρίζει τους ανθρώπους σε “κανονικούς” και “μη κανονικούς”. Αυτός ειδικά ο διαχωρισμός ήταν πάντα στην καρδιά όλων των ρατσιστικών, σεξιστικών και μισαλλόδοξων ιδεολογιών. Η - καθόλου τυχαία - επιλογή της Ομάδας Σύνταξης της εφημερίδας να τον επικαλεστεί δείχνει πάρα πολλά.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα, μέσα από το “μη πολιτικό”, “μεταμοντέρνο” και “lifestyle” λόγο που έχει προτάξει εδώ και χρόνια ως “νεανική εναλλακτική”, έχει λειτουργήσει ως πλατφόρμα κανονικοποίησης, ωραιοποίησης και προώθησης του ρατσισμού, του διαχωρισμού μεταξύ “καλής Δύσης” και “κακής Ανατολής”, και του κοινωνικού αυτοματισμού. Θυμίζουμε επίσης ότι κάθε ενημερωτικό μέσο, έντυπο, ψηφιακό ή ηλεκτρονικό, είναι υποχρεωμένο να τηρεί απαρέγκλιτα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, απαιτούμε από τη μεν ΕΣΗΕΑ να σταματήσει επιτέλους να παραβλέπει τις κατάφωρες παραβιάσεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, οι οποίες πλέον έχουν γίνει ο κανόνας. Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες του θανάτου της άτυχης εργάτριας και να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν εντοπίζονται, όσο ψηλά κι αν εντοπίζονται. Απαιτούμε, τέλος, όσοι με τις εντολές, τις υποδείξεις και τις πράξεις τους δημιουργούν τις συνθήκες για τέτοια περιστατικά να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να αφαιρεθούν οριστικά και αμετάκλητα από τον κρατικό μηχανισμό και από εταιρείες που συνεργάζονται με αυτόν.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4925
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική

Επιστροφή στο Παρεμβάσεις με τον κανόνα 3 πειρατών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron