Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζει βα

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182

Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζει βα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Απρ 2019, 11:51

Δελτίο τύπου για την ΕΔΠΠΙ και νέα σειρά αποκλεισμών.

Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζει βασικά δικαιώματα.

Την περασμένη εβδομάδα (29 Μαρτίου), στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας λάβαμε ένα email από τον διαχειριστή του torrentz2.eu στον οποίο είχαν στείλει μία προειδοποίηση από την ΕΔΠΠΙ μετά από καταγγελία που έκανε εναντίον του μία εταιρία κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιων τραγουδιών και του ζητούσαν να αποδείξει ότι είναι αθώος μέσα σε 5 ημέρες ώστε να μην περιλαμβάνεται το site του σε επόμενη απόφαση της επιτροπής. Επειδή δεν είναι Έλληνας, ούτε διαμένει Ελλάδα, δεν γνώριζε τι σημαίνει αυτή η προειδοποίηση οπότε ζήτησε την βοήθειά μας.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΠΠΙ ετοιμάζεται να αποκλείσει τις παρακάτω διευθύνσεις:
1) Ellinomania.eu, 2) warez-bb.org, 3) newalbumreleases.net, 4) boerse.to, 5) greekddl.net, 6) rarbg.to, 7) torrentz2.eu, 8) limetorrents.cc και limetorrents.info, 9) rutracker.net και rutracker.org, 10) torrentdownloads.me, 11) music-bazaar.com

Μετά από ενημέρωση που μας έγινε, μάθαμε ότι το torrentz2.eu είχε λάβει πράγματι μέσω email μία αίτηση να αποκλείσει περιεχόμενο από την μηχανή αναζήτησής του που ανήκε στον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων. Η ανταπόκριση μάλιστα ήταν άμεση καθώς απέκλεισε το περιεχόμενο μέσα σε 16 ώρες. Αυτή ήταν φυσικά και η απάντηση προς την επιτροπή. Επίσης τον συστήσαμε και σε μία MKO που αναλαμβάνει νομικά θέματα που έχουν σχέση με το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, κανείς δεν θα πρέπει να χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι αθώος. Μόνο ο κατήγορος πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι μηχανές αναζήτης torrent δεν έχουν περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα στους server τους. Επίσης σύμφωνα με την νομοθεσία η υποχρέωση που έχουν είναι να αφαιρούν σε εύλογο χρονικό διάστημα από τα αποτελέσματα αναζήτησης περιεχόμενο που παραβιάζει πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα τρίτων, όπως και έγινε σε αυτή την περίπτωση.

Το πρόβλημα με αυτή την επιτροπή είναι ότι ο νόμος με τον οποίο έχει δημιουργηθεί, παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα. Δεν ασκεί κανέναν έλεγχο για το αν πράγματι παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα και φαίνεται απλά να πληρώνεται για να κλείσει την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Μάλιστα τα στενά χρονικά περιθώρια και η απαίτηση απόδειξης αθωότητας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην υπάρχει χρόνος ή τρόπος εύλογης αντίδρασης.

Η νομοθεσία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και πραγματικά δεδομένα. Όχι μόνο να αντιδρά σε κάτι που κάποια συμφέροντα ορίζουν. Η βιομηχανία μουσικής και θεάματος είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά έχουν αποδείξει ότι δεν πλήττονται από την διαμοιρασμό. Αντίθετα, ειδικά για την μουσική έχει διαπιστωθεί σε πολλαπλές ανεξάρτητες έρευνες ότι όσοι διαμοιράζονται αρχεία μουσικής αγοράζουν και 30% περισσότερο περιεχόμενο από αυτούς που δεν διαμοιράζονται.

Δεν είμαστε υπέρ της ασυδοσίας και θεωρούμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν την αφαίρεση των έργων τους από ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν μπορεί αυτό το δικαίωμα να παραβιάζει άλλα δικαιώματα όπως αυτό του τεκμηρίου της αθωότητας ή να χρησιμοποιείται για λογοκρισία.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


https://pads.pirateparty.gr/p/torrentz2
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4949
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική

Re: Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζε

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 05 Απρ 2019, 12:07

+1
Verba volant, scripta manent
tvelocity
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 1022
Εγγραφή: 03 Ιαν 2012, 20:37

Re: Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζε

Δημοσίευσηαπό chiossif » 05 Απρ 2019, 12:53

+1
Χάκερ είναι αυτός που εύστροφα επιλέγει ως ψυχαγωγία την εξερεύνηση των ορίων του δυνατού.
Πειρατής είναι αυτός που επιδιώκει την κατάκτηση της ελευθερίας ως ανεκτίμητου θησαυρού. Είναι πάντα έτοιμος για κάθε μάχη με μόνο στόχο την νίκη._
chiossif
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 29 Απρ 2012, 11:08
Τοποθεσία: ATH, GR

Re: Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζε

Δημοσίευσηαπό kissand » 05 Απρ 2019, 15:18

+1
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/
kissand
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 10:55

Re: Η ΕΔΠΠΙ συνεχίζει την ασυδοσία και φαίνεται να παραβιάζε

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Απρ 2019, 15:59

Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4949
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική


Επιστροφή στο Παρεμβάσεις με τον κανόνα 3 πειρατών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron