Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Ιαν 2015, 12:48

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαντάει στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με το hashtag #asktsipras

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απαντήσεις δεν είναι ακόμα προγραμματικές θέσεις μας, αλλά βασίζονται στις θέσεις μας και στην φιλοσοφία του Πειρατικού. Τα παρακάτω αποτελούν εξομοίωση και συλλογική εργασία των Πειρατών, και αν και είναι σύμφωνα με τις αρχές μας, οι λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την βούληση των μελών μέχρι να οριστικοποιηθούν. Για τις επόμενες εκλογές θα έχουμε τελικές απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα. Σε αυτές δεν λαμβάνουμε μέρος, οπότε δεν θα υπάρξει καμία "έκπληξη" με κωλοτούμπες!
Στο τέλος του κειμένου υπάρχουν οι δύο σημαντικότερες απαντήσεις για εμάς "ΠΩΣ και ΠΟΤΕ".

1) Φορολογικοί συντελεστές
Όταν η φορολογία είναι υπερβολική, χωρίς αντίστοιχες παροχές, σταματάει να είναι και αποδοτική. Στην οικονομία υπάρχει μία αναπαράσταση της σχέσης φορολογικών συντελεστών και εσόδων που λέγετε καμπύλη Λαφέρ (Laffer curve) ( http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve ). Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο όπου η αύξηση μειώνει τα έσοδα και η δυσπραγία στην αγορά, αυτό αποδεικνύει. Οι συντελεστές χρειάζεται να μειωθούν και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί είσπραξης με ψηφιακά μέσα. Όταν ο πολίτης πληρώνει έναν φόρο, αυτός πρέπει να φτάνει στο κράτος για να γίνει υπηρεσία για τον πολίτη.

2) Πλειστηριασμοί
Για πρώτη κατοικία: Αναστολή και συμφωνία για αποπληρωμή κεφαλαίου με το 10% του εισοδήματος και τόκων που δεν ξεπερνούν το 20% του κεφαλαίου, ειδικές παρατάσεις για άνεργους, αλλά μηδενική ανοχή σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή εισοδήματα που δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση πληρωμών.

3) Βασικά είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση ΦΠΑ σε αυτά
Ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης όπως γάλα, ρύζι, ψωμί, αλεύρι, ζάχαρη, οπωρολαχανικά και όσπρια, οι συντελεστές φορολόγησης θα πρέπει να είναι μηδενικοί ή ιδιαίτερα χαμηλοί. Στα είδη πρώτης ανάγκης μπορεί να συμπεριληφθούν εκτός από είδη διατροφής και άλλα είδη, όπως κράνη για τους μοτοσυκλετιστές ή γενικά ρούχα ασφαλείας για την εργασίας.

4) Τι γίνεται με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και την εισφοροαποφυγή που κάνουν για να επιβιώσουν
Σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών (ή υπολογιστών έκδοσης παραστατικών) με το TAXIS για αυτόματη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ μέσω τραπεζών σε ειδικό λογαριασμό και κλείδωμα από τα κεντρικά των ταμειακών μηχανών όσων δεν καταβάλλουν εισφορές-ΦΠΑ σε διάστημα που θα καθοριστεί (π.χ. μία εβδομάδα). Μετάβαση ελεγκτών (ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) στην επιχείρηση για έλεγχο μετά από το κλείδωμα. Για πολύ μικρές επιχειρήσεις με τζίρους χαμηλότερους από το αφορολόγητο απαλλαγή από την σύνδεση με TAXIS. Καθιέρωση του πλαστικού χρήματος-κάρτας σε όλες τις συναλλαγές του πολίτη για ποσά άνω των 100€.

5) Θα θεσμοθετηθεί η ανάληψη χρεοκοπημένων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους
Σήμερα υπάρχει τρόπος να ανοιχθούν επιχειρήσεις ηλεκτρονικά με ελάχιστα χαρτιά και ο τρόπος αυτός μπορεί να επεκταθεί να περιλαμβάνει την ανάληψη επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι όμως, για λόγους δικαιοσύνης, θα πρέπει να αναλάβουν και την υποχρέωση να ξεχρεώσουν πιστωτές που με την σειρά τους έχουν δικούς τους εργαζόμενους να πληρώσουν. Τα δικαιώματα δεν έρχονται χωρίς υποχρεώσεις.

6) Ποια τα 3 πρώτα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς
Τα 3 πρώτα μέτρα πρέπει να είναι:
1) Αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης με : α)Θεσμική επιτάχυνση της δικαιοσύνης με κατάργηση των συνεχόμενων αναβολών (ακόμα και με ανάθεση δικηγόρου), β) ηλεκτρονική καταγραφή των αποφάσεων και των πρακτικών, γ) απλοποίηση της νομοθεσίας και ηλεκτρονική κωδικοποίησή της και ανοιχτή πρόσβαση από τον πολίτη, δ) ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης. ε) αυστηρές ποινές για χρηματισμό και στα δύο μέρη.
2) Επέκταση της Διαύγειας (δείτε ερώτηση 7)
3) Άμεση συνεργασία ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών και δικαιοσύνης, χωρίς την παρεμβολή πολιτικής ηγεσίας.

7) Διαύγεια, τι θα κάνετε; (προσλήψεις ΔΥ, κτλ.)
Όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να ανεβαίνουν στην Διαύγεια όπως ισχύει και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων της Βουλής που σήμερα εξαιρούνται. Τα μόνα έγγραφα που θα πρέπει να εξαιρούνται είναι αυτά που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια και θα πρέπει να υπάρχει σαφή αιτιολόγηση. Η Διαύγεια θα πρέπει να επεκταθεί με δυνατότητα ελέγχου και λογοδοσίας με ενίσχυση των ελεγκτικών αρχών ειδικά για αυτό το σκοπό. Τα θέματα αυτά θα πρέπει να λύνονται άμεσα και με ταχύτητα από την δικαιοσύνη.

8) Ισονομία ΔΥ, ΙΔ και επαγγελματιών
Ένα ταμείο ασφάλισης, ίσες εισφορές (με επιλογή καλύψεων), ίσα δικαιώματα (για ίσες εισφορές), ένα σύστημα αδειών. Υγεία, δωρεάν για όλους με πλήρη κάλυψη. Ενιαίος τρόπος φορολόγησης όλων των φυσικών προσώπων.

9) Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, αναθεώρηση Συντάγματος
Πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Άμεσα σε ότι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Πραγματική ανεξιθρησκεία.
Η Εκκλησία θα πρέπει να αναλάβει το οικονομικό βάρος των μισθών των κληρικών και το κράτος θα αναλάβει να φροντίζει τους πολίτες ώστε να μην χρειάζεται το φιλανθρωπικό έργο που οδηγεί σε προσηλυτισμό από οποιαδήποτε θρησκεία. Αναγνωρίζουμε το πνευματικό έργο που για τους πιστούς είναι και ανάγκη, αλλά η φυσική ύπαρξη είναι υποχρέωση του κοσμικού κράτους.

10) Παιδεία και νόμος Διαμαντοπούλου, ανοιχτή εκπαίδευση
Η Παιδεία είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κέντρο έρευνας. Η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγεί τις εξελίξεις στην παιδεία. Αντί για το σημερινό σύστημα παπαγαλίας και βαθμοθηρίας στην βασική εκπαίδευση θα πρέπει να προωθηθεί η κριτική σκέψη. Θα πρέπει να παιδιά να γνωρίσουν τρόπους αναζήτησης λύσεις προβλημάτων, όχι να αποστηθίζουν λύσεις, να μάθουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα και λογική και να μην δέχονται αυθεντίες. Τα Πανεπιστήμια δεν είναι απλά χώρος μάθησης, αλλά και χώρος διεύρυνσης της γνώσης μέσα από την διαρκή έρευνα. Οι απόφοιτοι τους θα πρέπει να έχουν σημαντικά δικαιώματα αλλά επίσης και ευθύνες. Η γνώση δεν κληρονομείται. Αποκτάται με κόπο. Το ίδιο και τα δικαιώματα.

11) Μεταναστευτικό πρόβλημα, κέντρα κράτησης
Πλήρης σεβασμός στις συνθήκες που έχουμε υπογράψει και στις αποφάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Γρήγορες διαδικασίες ασύλου και επαναπροώθησης για όσους το επιθυμούν. Ιθαγένεια στα παιδιά που γεννώνται στην χώρα μας. Απόδοση του ποσού που δίδεται ανά μετανάστη από την Ε.Ε. απευθείας σε αυτούς ως βοήθημα. Συνεργασία με χώρες όπου θέλουν να πάνε για έκδοση βίζας με νόμιμες διαδικασίες. Η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα. Είναι το αίμα που τροφοδοτεί τον πλανήτη. Κατάργηση των κέντρων κράτησης. Δεν είναι φυλακισμένοι οι μετανάστες. Θα φροντίζουμε για την στέγασή τους, όπως για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας. Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για κατοίκους, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για πολίτες.

12) Καταστολή από τα όργανα της τάξης (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κτλ.)
Τα ΜΑΤ θα πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά χωρίς την χρήση χημικών ουσιών ή βίας. Δεν χρειάζεται να ασκήσουν σωματική βία σε κάποιον για να τον σταματήσουν από το να προχωρήσει ακόμα και αν έχει πρόθεση αυτός να κάνει κάτι παράνομο. Αυστηρές ποινές για κατάχρηση εξουσίας στους προϊσταμένους των δυνάμεων ασφαλείας. Ενίσχυση των περιπολιών της ΔΙΑΣ με αλλαγή του ρόλους τους. Δουλειά τους είναι να προλαβαίνουν τον έγκλημα και να βοηθούν τον πολίτη. Όχι να τον ταλαιπωρούν.

13) Πολιτική για το βιβλίο, τι θα κάνετε για την φιλαναγνωσία
Μείωση συντελεστών φορολόγησης στο βιβλίο και στο ηλεκτρονικό βιβλίο στα ίδια επίπεδα. Βιβλία που δεν εκδίδονται χάνουν τα πνευματικά τους δικαιώματα και γίνονται public domain χωρίς να χρειάζεται να περάσει ο χρόνος που έχει οριστεί από την νομοθεσία (την οποία σκοπεύουμε να αλλάξουμε σε λογικά πλαίσια).

14) Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
ΝΑΙ ως αρχή. Οι επιστημονικές μελέτες και τα παραδείγματα στο εξωτερικό δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαφορά στα προβλήματα από ότι με τις υπόλοιπες οικογένειες. Η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά για όλα τα κριτήρια που θα ισχύουν από τον νόμο για την υιοθεσία.

15) Δικαστική διερεύνηση για τα Μνημόνια
Δικαστική διερεύνηση για όλες τις παράνομες πράξεις που οδήγησαν στα Μνημόνια. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και όλων των αναδρομικών εξαιρέσεων.

16) Το Mall συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα
Μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε νόμιμο χώρο. Η παρανομία των ιδιοκτητών του Mall δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή. Πρόστιμα για την μέχρι τώρα λειτουργία και άμεσο κλείσιμο και κατεδάφιση ή μετατροπή με τους νόμιμους όρους όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.

17) Αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και μετεγκατάσταση υπηρεσιών που σήμερα πληρώνουν ενοίκια σε κατάλληλους χώρους. Όσοι χώροι δεν είναι κατάλληλοι ή δεν μπορούν να γίνουν κατάλληλοι με λογικό κόστος (π.χ. κόστος ενοικίου για 1-2 έτη αντίστοιχης επιφάνειας) θα κατεδαφιστούν και οι χώροι θα δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένο νόμο για την χρήση τους ως δημόσια γη και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

18) Αμυντικές δαπάνες, τι θα ξοδεύετε για αυτές;
Έχει στηθεί ολόκληρο πανηγύρι γύρω από τις αμυντικές δαπάνες με ενδιάμεσους για την αγορά εξοπλισμού τους οποίους θα αγνοήσουμε και θα προμηθευόμαστε υλικό απευθείας με διακρατικές συμφωνίες. Για τις ανάγκες των αναλώσιμων θα ανασυσταθεί η Ελληνική αμυντική βιομηχανία. Το στράτευμα θα πρέπει να είναι καθαρά επαγγελματικό με μείωση της θητείας των εφέδρων στον απολύτως απαραίτητο χρόνο για την βασική εκπαίδευση. Επανάληψη με μία εβδομάδα πληρωμένης άδειας κάθε 3-4 χρόνια.

19) Θα αναγνωρίσετε την Παλαιστίνη (όπως η Σουηδία);
ΝΑΙ

20) Τι θα κάνετε με τις διαδηλώσεις των 100-200 ατόμων που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας
Θα κάνουμε και άλλες αν δεν διορθωθούν τα προβλήματα.

21) Σκουριές, τι θα κάνετε;
Θα το κρίνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με την νομοθεσία που θα εξεταστεί για κατάχρηση όρων.

22) Τα κανάλια (ΜΜΕ) τι θα γίνει με τα δάνεια των καναλαρχών;
Τα ΜΜΕ θα πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν. Τα δάνεια είναι δικό τους θέμα. Το κράτος δεν θα δίνει επιδότηση και θα παρακρατεί πιθανές υποχρεώσεις του προς αυτά αν δεν έχουν πληρώσει τις δικές τους προς το κράτος, αυτόματα. Για παράδειγμα, για όσα χρωστούν στο δημόσιο θα κόβεται κάθε διαφήμιση-χορηγία από το δημόσιο προς αυτά συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμένων προεκλογικών σποτ των κομμάτων.

23) Τι θα κάνετε με την Ολυμπιακή Αεροπορία, με το Λιμάνι και την Cosco
Το αν μία επιχείρηση είναι ιδιωτική η δημόσια δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όλοι οι υπάλληλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα και να μην υπάρχουν καρτέλ. Δείτε ερώτηση 8

24) Μακροχρόνια άνεργοι (> 45 ετών) τι θα κάνετε;
Αφορολόγητο για 4 χρόνια (παράδειγμα) για οποιαδήποτε επιχείρηση ξεκινήσουν. Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 2 έτη (παράδειγμα).
Βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ώστε η τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας να λαμβάνουν υπόψη τους τις ικανότητες και να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους ανέργους.

25) ΝΑΤΟ
Καμία συμμετοχή στο επιχειρησιακό σκέλος εκτός συνόρων των χωρών που καλύπτονται από την συμμαχία. Η συμμαχία υπάρχει για άμυνα, όχι για επίθεση, ακόμα και "προληπτική".

26) Υγεία, θα παραμείνει δημόσια;
Η υγεία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους. Αν κάποιος θέλει να έχει και ιδιωτική κάλυψη είναι δικαίωμά του. Δεν θα αναγκάσουμε όμως κανέναν να το κάνει. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα έχουν κίνητρα οικονομικά να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και θα υπάρξουν αυστηρές ποινές για χρηματισμό ή συμπεριφορά που δεν συνάδει με τον όρκο τους.

27) Φυλακές Τύπου Γ, τι θα κάνετε;
Το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να σωφρονίζει, όχι να λειτουργεί ως αποθήκη ανθρώπων. Σήμερα γίνεται μόνο περιορισμός των φυλακισμένων. Δεν μεριμνούμε καθόλου για την επανεισαγωγή τους στην κοινωνία. Θα πρέπει να αλλάξει στα πρότυπα χωρών όπως η Αυστρία και η Σουηδία. Έχουμε παραδείγματα για να ακολουθήσουμε.

28) Ως πρωθυπουργός θα συνεχίσετε να απαντάτε στους πολίτες και στο twitter;
Τότε θα είναι υποχρέωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Σταματώντας την μαύρη οικονομία με τα μέτρα που μόλις περιγράψαμε και με την αύξηση εσόδων από την φορολογία των εσόδων της αγοράς και των εσόδων του κράτους από την σχετική ρευστότητα που θα υπάρξει.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ: Θα προηγηθούν όλες οι θεσμικές αλλαγές μέσα σε ένα εξάμηνο, πλην αυτών που χρειάζονται αναθεώρηση του συντάγματος όπου θα γίνουν με την πρώτη ευκαιρία. Η ίδια η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει μετά από ανοιχτή διαβούλευση στα πλαίσια του παραδείγματος της Ισλανδίας. Η εφαρμογή των νόμων θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Οι αλλαγές στην φορολογία θα γίνουν μέσα στους πρώτους 3 μήνες με προτεραιότητα σε ότι στοχεύει στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και στην ανάπτυξη.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

kostasrose
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 209
ΕγγραφήCOLON 20 Απρ 2012, 21:12
ΤοποθεσίαCOLON Κέρκυρα

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 16 Ιαν 2015, 13:21

+1

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Ιαν 2015, 13:29

Στο #23, κατά την γνώμη μου, πρέπει να υπάρξει αναφορά σχετικά με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Κατά τα άλλα Οκ από εμένα.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Ιαν 2015, 13:46

ΔΞ. Προβληματίζομαι.
Δεν διαφωνώ με το κείμενο αυτό καθ' αυτό (ούτε και συμφωνώ 100%). Με προβληματίζει το πώς θα το συνδυάσουν αυτοί που θα το διαβάσουν.
Ας πούμε ότι όντως καταλαβαίνουν ότι δεν είναι επίσημες προτάσεις (που δεν είναι) αλλά μας τις "χρεώνουν" ως καταγεγραμμένες προτάσεις από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας... Πχ. το δημοσιεύει κάποιος με τον τίτλο: "Οι προτάσεις από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" παραλείποντας το ότι είναι "ανεπίσημες".... τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Επίσης, για κάποιον που δεν ξέρει (πώς δουλεύουμε, τον κανόνα των 3 που είναι και εσωτερικός μας κανόνας, κτλ.) πόσο θα καταλάβει ότι είναι "ανεπίσημες" προτάσεις;

Τέτοια ερωτήματα στροβιλίζουν στο μυαλό μου......... :|
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Κομπειλάδας, έχει επεξεργασθεί 16 φορά/ες συνολικά
здравствуйте

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Ιαν 2015, 13:56

Δύο μικρές αλλαγές.

Η εισαγωγή έγινε:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απαντήσεις δεν είναι προγραμματικές θέσεις μας, αλλά βασίζονται στις αρχές μας και στην φιλοσοφία του Πειρατικού

Το 23 έγινε:
Το αν μία επιχείρηση είναι ιδιωτική η δημόσια δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όλοι οι υπάλληλοι να έχουν διασφαλισμένα, ίσα δικαιώματα και να μην υπάρχουν καρτέλ. Δείτε ερώτηση 8
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

kostasrose
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 209
ΕγγραφήCOLON 20 Απρ 2012, 21:12
ΤοποθεσίαCOLON Κέρκυρα

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 16 Ιαν 2015, 13:57

Κομπειλάδας έγραψεColonΔΞ. Προβληματίζομαι.
Δεν διαφωνώ με το κείμενο αυτό καθ' αυτό (ούτε και συμφωνώ 100%). Με προβληματίζει το πώς θα το συνδυάσουν αυτοί που θα το διαβάσουν.
Ας πούμε ότι όντως καταλαβαίνουν ότι δεν είναι επίσημες προτάσεις (που δεν είναι) αλλά μας τις "χρεώνουν" ως καταγεγραμμένες προτάσεις από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας... Πχ. το δημοσιεύει κάποιος με τον τίτλο: "Οι προτάσεις από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" παραλείποντας το ότι είναι "ανεπίσημες".... τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Επίσης, για κάποιον που δεν ξέρει (πώς δουλεύουμε, τον κανόνα των 3 που είναι και εσωτερικός μας κανόνας, κτλ.) πόσο θα καταλάβει ότι είναι "ανεπίσημες" προτάσεις;

Τέτοια ερωτήματα στροβιλίζουν στο μυαλό μου......... :|

Αν κάποιος δεν καταλάβει από την αρχή του κειμένου τι γράφει για το ανεπίσημο κομμάτι του θέματος τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα να κατανοήσει και τις ίδιες τις απαντήσεις.
Αν κάποιος δημοσιεύσει το κείμενο με τον τίτλο που αναφέρεις τότε θα του στείλουμε μήνυμα να διορθώσει τα γραφόμενα του (έχει ξαναγίνει εδώ στην Κέρκυρα με το τοπικό γραφείο στις εκλογές του 2012)
αν αν αν ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Ιαν 2015, 14:05

Να το πω εγώ αλλιώς:
Αφού ΔΕΝ έχουμε επίσημες θέσεις!
Ας έχουμε τουλάχιστον ανεπίσημες και αν σε κάποιον εκεί "έξω" δεν αρέσουν ...... ας κάνει ντόρο!!
Σε καλό θα μας βγεί (λέω εγώ).
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Ιαν 2015, 14:10

@laskaris_vasilis
Δεν αντιλέγω. Προβληματίζομαι.
Οπότε θεωρείστε την θέση ως ΛΕΥΚΟ.
здравствуйте

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Ιαν 2015, 14:12

Το τελικό κείμενο είναι εδώ:
https://pads.pirateparty.gr/p/r.016d767 ... 51fd1de73b
Πείτε μου να σας στείλω το editable link σε pm για να κάνετε αλλαγές.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: Aπαντάμε στις ερωτήσεις που έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Ιαν 2015, 14:17

Θα ήθελα πάντως (ευκαιρίας δοθείσης) να είχαμε ένα ανοιχτό εργαλείο (πχ. reddit) όπου οποιοσδήποτε να μπορούσε να απαντά/γράφει (με σχόλια) την δική του γνώμη σε κάθε μια από αυτές τις απαντήσεις μας ή/και να βάζει τις δικές του απαντήσεις.... θα ήθελα.... ;)
здравствуйте


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες