Ερώτημα για Εθνικές εκλογές (Αυτόνομη κάθοδος)

Δημοσκοπήσεις Μελών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη.

Θέλετε να λάβουμε μέρος στις Εθνικές Εκλογές που θα γίνουν πιθανά στις 7 Ιουλίου;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 05 Ιουν 2019, 10:35

Ναι
4
31%
Ναι και θέλω να είμαι υποψήφιος (πληρώνω το κόστος / αριθμό υποψηφίων)
2
15%
Ναι και θέλω να βοηθήσω χρηματικά
3
23%
Οχι
3
23%
Λευκό
1
8%

Σύνολο ψήφων: 13

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ερώτημα για Εθνικές εκλογές (Αυτόνομη κάθοδος)

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 29 Μάιος 2019, 15:58

Θέλουμε 37 άτομα υποψήφιους να μαζέψουμε. Και αν δώσουν από 400-500 ευρώ (λιγότερα αν βάλουν και άλλοι), τότε γίνεται. Αυτά είναι τα μαθηματικά. Να δούμε αν γίνεται. Δεν είναι δύσκολο να δούμε μόνο. Έλεος με το "δεν γίνεται" και "δεν μπορούμε" πριν καν προσπαθήσουμε.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

f1nch

Δημοσίευσηαπό f1nch » 29 Μάιος 2019, 16:06

kissand έγραψε:Με Μέρα25 ξέχνα το.
Ο Βαρουφάκης ήταν υποικ της παρουσας κυβέρνησης (έστω του παρόντος κόμματος) και υπέγραψε μνημόνια και κλείσιμο τραπεζών
Τώρα θέλει να σώσει την Ελλάδα;

Δυστυχώς, δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω για τον Βαρουφάκη και τις επιλογές του ως υποικ στην πιο κρίσιμη περίοδο, καθώς τις στήριζα μέχρι τέλους. Βέβαια, μόλις έκανε αυτήν τη μεταστροφή ο ίδιος, και μιλούσε για αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης της ΕΕ με οικονομικούς όρους καθαρά, με βρήκε διάφωνο και γι' αυτόν το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τον στηρίξω μεμονωμένα.

kissand, μπορεί να γνωρίζεις κάποια πράγματα παραπάνω από εμένα, καθώς εγώ ούτε μνημόνια θυμάμαι να έχει υπογράψει (βλ. διαπραγματεύσεις μέχρι εξαντλήσεως, που δεν οδήγησαν πουθενά, μιας και ΕΕ = μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, για την Ελλάδα τουλάχιστον), αλλά ούτε και κλείσιμο τραπεζών θυμάμαι να είχε υπογράψει. Το κλείσιμο των τραπεζών εγώ το θυμάμαι απλά ως έναν τρόπο τρομοκρατίας του λαού απέναντι στο δημοψήφισμα που ψηνόταν για εκείνο το περιβόητο πακέτο μέτρων. Αναφορικά με το τελευταίο, αν θέλει να σώσει την Ελλάδα, νομίζω θα συμφωνήσουμε αρκετοί, ότι η απάντηση είναι "όχι". Αφού το λέει και ο ίδιος, ότι θέλει να σώσει την ΕΕ, για να σωθεί και η Ελλάδα μέσα από αυτές τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει στο πρόγραμμα του.

Τέλος, αυτό που είχα αναφέρει και στο telegram, είναι το εξής: Αν είναι να κατέβουμε αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, σίγουρα το θετικό είναι ότι δε θα υπάρχει πληθώρα μικρών κομμάτων, και ενδεχομένως να τσιμπήσουμε από 'κει κάτι. Το θέμα όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι έστω και ένα 1%-1,5% να πιάσουμε, αν θα μπορέσουμε να τους φέρουμε πιο κοντά σε εμάς, προκειμένου να αρχίσει να χτίζεται ένας πιο συμπαγής πυρήνας πειρατών στην Ελλάδα.

Είμαι νέος στο κόμμα. Προχθές έκανα την εγγραφή μου. Δεν ξέρω ακριβώς ποιά είναι η κατάσταση που επικρατεί.
geraki έγραψε:2. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη να συμμετάσχουν, να προτείνουν ή και να πάρουν πρωτοβουλίες, και αυτό το είχα δει καθαρά όταν ήμουν στην Διοικούσα Επιτροπή. Και άμα δεν κατέβει το ΚΠΕ στις εκλογές, σίγουρα δεν θα υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από τα μέλη να ασχολούνται με "τρίχες" για τα επόμενα 4 χρόνια (άμα υποθέσουμε ότι δεν θα έχουμε προόωρες εκλογές).

Από αυτό όμως, αυτό που με τρομάζει είναι ότι και ένα τέτοιο ποσοστό να χτυπήσουμε, όπως είπα προηγουμένως, δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε να τους φέρουμε πιο κοντά ακόμη και τους μισούς. (Που στην ουσία έστω και έναν να φέρουμε κοντά μας, κέρδος είναι!)

Ωστόσο, επειδή κι εγώ νιώθω ότι δεν θέλω να μπαίνω εμπόδιο σε αποφάσεις των υπόλοιπων μελών, θα αλλάξω την ψήφο μου σε ΝΑΙ*, και θα προσπαθήσω όσο μπορώ (λόγω έλλειψης χρόνου και διαμονής μου στο Ηράκλειο Κρήτης) να supportάρω (με ηλεκτρονικά μέσα - πχ. γραφικά, κλπ). Ας αποφασίσουν οι γερόλυκοι! :ρ

f1nch.

* Βέβαια, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση-επιθυμία για συμπόρευση, τέτοια όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, σίγουρα θα την προτιμήσω.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 29 Μάιος 2019, 16:15

Vassilis Perantzakis έγραψε:Θέλουμε 37 άτομα υποψήφιους να μαζέψουμε. Και αν δώσουν από 400-500 ευρώ (λιγότερα αν βάλουν και άλλοι), τότε γίνεται. Αυτά είναι τα μαθηματικά. Να δούμε αν γίνεται. Δεν είναι δύσκολο να δούμε μόνο. Έλεος με το "δεν γίνεται" και "δεν μπορούμε" πριν καν προσπαθήσουμε.

Βρε Βασίλη, ο ορθολογισμός ΔΕΝ λειτουργεί όπου μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας/συμμετοχή!!
Η "συμμετοχή" είναι το βασικότερο θέμα μου (μία άλλη παράμετρος είναι, να συγκεντρώσουμε γυναικείες παρουσίες που απαιτούνται από τον νόμο!!!!!)
Αμελητέα θα πει κάποιος;;;;;;;;
Καθόλου θα πω εγώ.
..... Ο Σπυράκος, που μας εξασφάλιζε ένα μεγάλο μέρος από γυναικείες παρουσίες ...... "έφυγε"
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 29 Μάιος 2019, 16:43

laskaris_vasilis έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Θέλουμε 37 άτομα υποψήφιους να μαζέψουμε. Και αν δώσουν από 400-500 ευρώ (λιγότερα αν βάλουν και άλλοι), τότε γίνεται. Αυτά είναι τα μαθηματικά. Να δούμε αν γίνεται. Δεν είναι δύσκολο να δούμε μόνο. Έλεος με το "δεν γίνεται" και "δεν μπορούμε" πριν καν προσπαθήσουμε.

Βρε Βασίλη, ο ορθολογισμός ΔΕΝ λειτουργεί όπου μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας/συμμετοχή!!
Η "συμμετοχή" είναι το βασικότερο θέμα μου (μία άλλη παράμετρος είναι, να συγκεντρώσουμε γυναικείες παρουσίες που απαιτούνται από τον νόμο!!!!!)
Αμελητέα θα πει κάποιος;;;;;;;;
Καθόλου θα πω εγώ.
..... Ο Σπυράκος, που μας εξασφάλιζε ένα μεγάλο μέρος από γυναικείες παρουσίες ...... "έφυγε"

Προφανώς θέλουμε και γυναίκες. Επαναλαμβάνω. Αν δεν δούμε αν μπορούμε, δεν μπορούμε defacto. Ας δούμε πρώτα.

DimitriS

Δημοσίευσηαπό DimitriS » 31 Μάιος 2019, 19:43

kissand έγραψε:Με Μέρα25 ξέχνα το.
Ο Βαρουφάκης ήταν υποικ της παρουσας κυβέρνησης (έστω του παρόντος κόμματος) και υπέγραψε μνημόνια και κλείσιμο τραπεζών
Τώρα θέλει να σώσει την Ελλάδα;

& ΕΓΩ είμουν κάποτε
ΠΑΣόΚος & μετά ΖΥΡΙΖΑίΟΣ,
τι παει να πει αυτό?
Συμφωνω στην Αυτόνομη Κάθοδο & εάν όχι/δεν,
τότε συμφωνώ να συζητήσουμε περί συνεργασίας....
ΔημητρηΣοφιανόπουλοΣ
www.facebook.com/sofianopoulos.Dimitrios
6974-666.166
69-55555.888
1 ψήφοs είναι πιό δυνατή από 1 σφαίρα!
Με 1 σφαίρα μπορεί να σκοτώσειs έναν εxθρό σου.
Με 1 λάθοs ψήφο το μέλλον των παιδιών σου....

chrichat

Δημοσίευσηαπό chrichat » 07 Ιουν 2019, 15:43

Παντως να καταθεσω και την προσωπικη μου αποψη ως νεο μελος.
Γενικά όταν μιλούσα με γνωστούς και παρουσίαζα το πειρατικό πάρτυ και τους ειπα οτι πρόκειται να ψηφίσω κτλ κτλ όλοι με ρωτούσαν αν κατεβαίνει το κόμμα στις ευρωεκλογές και τους έλεγα με το ΛΑΕ όλοι αντιδρούσαν.
Καλώς η κακώς η ψήφος στους πειρατές (καθώς και σε άλλα νέα κόμματα) είναι επιλογές αντίδρας και αλλαγής για το υπάρχων πολιτικό κατεστημένο. Η σύμπραξη με κάποιους που έχουν "καεί" (για τον έναν η τον άλλο λόγ) θεωρώ οτι κάνει κακό απο εκλογική άποψη.

Η προσωπική μου άποψη (αν δε γίνεται αυτόνομη κάθοδος) θα ήταν μια σύμπραξη μ καποιο κόμμα οπως οι οικολογοι πράσινοι

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 11 Ιουν 2019, 09:24

chrichat έγραψε:Παντως να καταθεσω και την προσωπικη μου αποψη ως νεο μελος.
Γενικά όταν μιλούσα με γνωστούς και παρουσίαζα το πειρατικό πάρτυ και τους ειπα οτι πρόκειται να ψηφίσω κτλ κτλ όλοι με ρωτούσαν αν κατεβαίνει το κόμμα στις ευρωεκλογές και τους έλεγα με το ΛΑΕ όλοι αντιδρούσαν.
Καλώς η κακώς η ψήφος στους πειρατές (καθώς και σε άλλα νέα κόμματα) είναι επιλογές αντίδρας και αλλαγής για το υπάρχων πολιτικό κατεστημένο. Η σύμπραξη με κάποιους που έχουν "καεί" (για τον έναν η τον άλλο λόγ) θεωρώ οτι κάνει κακό απο εκλογική άποψη.

Η προσωπική μου άποψη (αν δε γίνεται αυτόνομη κάθοδος) θα ήταν μια σύμπραξη μ καποιο κόμμα οπως οι οικολογοι πράσινοι

Και εγώ προτιμώ τους Οικολόγους καθώς ήταν η αποδοτικότερη συνεργασία που έχουμε κάνει. Δυστυχώς, όμως, έχουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και είναι διχασμένοι. Δεν ξέρω αν η επίδοση του Δημητρίου στις Περιφερειακές, που κατάφερε και τους κατέβασε, βοήθησε.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες