Συνέδριο-η νίκη του ιερατείου - τρολλοσυζητηση
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Συνέδριο-η νίκη του ιερατείου - τρολλοσυζητηση
Αν θέλεις πίνουμε καφέ με live streaming, δεν έχω τέτοια ζητήματα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
- Επικοινωνία:
random, αν εμένα μου λέγανε ότι θα ψηφίσουμε αυτές τις αλλαγές με απλή πλειοψηφία θα είχα σοβαρή ένσταση. Μιλάς για ιερατεία αλλά δεν μας εξηγείς το σκεπτικό σου. Επίσης κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Το καταστατικό υπάρχει γιατί είμαστε ιδρυμένο κόμμα. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε. Το θέμα είναι τεχνικό και νομικό, όχι ιδεολογικό. Η τροποποίηση του καταστατικού επέτρεπε την ΠΛΗΡΗ ανατροπή του. Δεν έγινε έτσι. Σε κάποια σημεία φταίμε εμείς οι σύνεδροι που δεν διαβάσαμε και δεν στηρίξαμε, ή δεν τροποποιήσαμε κάποιες προτάσεις. Πολλοί μάλιστα δεν συμμετείχαν καν στις προτάσεις αλλά άφησαν άλλους να το κάνουν.
Μπορούν 5-6 άτομα να κατηγορούν 60 ότι δεν έκαναν κάτι δημοκρατικά; Ναι μπορούν. Έχουν δίκιο; Δεν το νομίζω.
Επίσης, ως εκλεγμένη "μαριονέτα" σε ευχαριστώ για την γνώμη σου, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειά με το πρόγραμμα. Αυτό που απαιτεί η κοινωνία μας είναι λύσεις στα προβλήματά της. Η άμεση δημοκρατία είναι κατά τη γνώμη μας το σωστότερο εργαλείο για αυτό. Δεν θα την ανάγουμε όμως σε αυτοσκοπό. Επίσης σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και Πειρατές που δεν πιστεύουν στην άμεση δημοκρατία. Η συμμετοχή τους δεν θα αποκλειστεί. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους όμως θα κριθεί όσο ποιο αμεσοδημοκρατικά γίνεται.
Το βασικό μειονέκτημα της δημοκρατίας, οπότε και της άμεσης δημοκρατίας δεν είναι το ιδεολογικό κομμάτι. Είναι το πρακτικό. Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να συμμετέχει. Δυστυχώς ακόμα οι περισσότεροι αποζητούν μασημένη τροφή. Δεν θα φτάσεις στην συμμετοχή κατηγορώντας όσους δεν συμμετέχουν.
Μπορούν 5-6 άτομα να κατηγορούν 60 ότι δεν έκαναν κάτι δημοκρατικά; Ναι μπορούν. Έχουν δίκιο; Δεν το νομίζω.
Επίσης, ως εκλεγμένη "μαριονέτα" σε ευχαριστώ για την γνώμη σου, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειά με το πρόγραμμα. Αυτό που απαιτεί η κοινωνία μας είναι λύσεις στα προβλήματά της. Η άμεση δημοκρατία είναι κατά τη γνώμη μας το σωστότερο εργαλείο για αυτό. Δεν θα την ανάγουμε όμως σε αυτοσκοπό. Επίσης σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και Πειρατές που δεν πιστεύουν στην άμεση δημοκρατία. Η συμμετοχή τους δεν θα αποκλειστεί. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους όμως θα κριθεί όσο ποιο αμεσοδημοκρατικά γίνεται.
Το βασικό μειονέκτημα της δημοκρατίας, οπότε και της άμεσης δημοκρατίας δεν είναι το ιδεολογικό κομμάτι. Είναι το πρακτικό. Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να συμμετέχει. Δυστυχώς ακόμα οι περισσότεροι αποζητούν μασημένη τροφή. Δεν θα φτάσεις στην συμμετοχή κατηγορώντας όσους δεν συμμετέχουν.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
baskin έγραψε:Αν θέλεις πίνουμε καφέ με live streaming, δεν έχω τέτοια ζητήματα.
Αφού ξέρεις ότι δεν μου αρέσει το live streaming και το Mumble, και είμαι υπέρ του γραπτού λόγου.
Οπότε , τώρα, εδώ ειναι ο καφές.
Μπορεί κάποιοι να πουν ότι με καλό σκοπό δέχτηκαν ως δεδομένο τον κανόνα των 2/3, με σκοπό να προστατέψουν το κόμμα από κάποιους παρόντες κρυφο-χρυσαυγίτες, οι οποίοι ενδεχομένως να αποτελούσαν απειλή ώστε να περάσει κάτι πραγματικά άσχημο με μόνο 50%+1.
Όμως δεν είναι έτσι, γιατί καταρχήν οι χρυσαυγίτες ποτέ δεν 50%+1. Αντίθετα, η βιαστική αυτή διαδικασία με τις ψηφοφορίες με τις καρτέλες μεταμόρφωσε κάποιους σκεπτόμενους σε χρυσαυγίτικες μαριονέτες τους ιερατείου. Και κατά δεύτερον αν αυτό ποτέ συμβεί και οι χρυσαυγίτικεες μαριονέτες του ιερατείου ξεδιάντροπα καταλάβουν το κόμμα (που το έχουν ήδη κάνει απλά είναι κρυφο-χρυσαυγίτικες μαριονέτες, και διατηρούν από ντροπή ακόμα ένα φύλο συκής και μια επίφαση δημοκρατίας) υπάρχει και η υγιής διαδικασία της απόσχισης. Δηλαδή αποχωρείς από το κόμμα, και κάνεις ανταρτοπόλεμο για να διαλύσεις αυτό το 50%+1. Το οποίο 50%+1, λόγω της εύθραστης ισοροπίας, καταρρέει πανεύκολα σαν χάρτινος πύργος.
Και αν μερικοί ανησυχούσαν με το θέμα αυτό της απόσχισης, με την πίσω σκέψη στο μυαλό τους ότι δεν θα πληρωθεί ποτέ ο τυπογράφος, κάνουν λάθος. Μάλλον θα πληρωνόταν καλύτερα ο τυπογράφος αν υπήρξε απόσχιση, και αν το κόμμα των πειρατών γινόταν παράρτημα της χρυσαυγής. Γιατί οι απέξω, μετά από μάχη, θα έκαναν ανακατάληψη του κόμματος με τέτοια ορμή, που τελικά αυτή η μάχη θα είχε πλάσει συνειδήσεις, και πειρατές πραγματικούς (και άρα ικανούς να διαχειριστούν τα οικονομικά τους). Αντίθετα αυτό που έγινε τώρα, με την διατήρηση του ιερατείου αλλά και των κρυφο-χρυσαυγιτών με το φύλλου συκής και τις δημοκρατικές ψευδαισθήσεις, αυτή η συντηρητική κατάσταση αποτελεί την πραγματική φθορά, την αποσύνθεση και τον μαρασμό.
Vassilis Perantzakis έγραψε: Επίσης σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και Πειρατές που δεν πιστεύουν στην άμεση δημοκρατία. Η συμμετοχή τους δεν θα αποκλειστεί.
μα δεν μιλάμε να αποκλειστούν! Οι συγκεκριμένοι έχουν καταλάβει το κόμμα και μας έχουν εμάς που πιστεύουμε στην δημοκρατία αποκλεισμένους!
-
random έγραψε:μα δεν μιλάμε να αποκλειστούν! Οι συγκεκριμένοι έχουν καταλάβει το κόμμα και μας έχουν εμάς που πιστεύουμε στην δημοκρατία αποκλεισμένους!
Αν αισθάνεσαι αποκλεισμένος, εγώ είμαι εδώ (και ξέρεις πόσο σε αγαπάω!).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
- Επικοινωνία:
random έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε: Επίσης σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και Πειρατές που δεν πιστεύουν στην άμεση δημοκρατία. Η συμμετοχή τους δεν θα αποκλειστεί.
μα δεν μιλάμε να αποκλειστούν! Οι συγκεκριμένοι έχουν καταλάβει το κόμμα και μας έχουν εμάς που πιστεύουμε στην δημοκρατία αποκλεισμένους!
Με συγχωρείς, αλλά αυτό που είδα εγώ, είναι το αντίθετο. Και πίστεψέ με, για το θέμα της επιτροπής διαιτησίας π.χ. που υπήρχαν κάποιες προτάσεις που επέκτειναν τον έλεγχο από το σώμα μελών και εγώ συμφωνούσα, δεν φταίνε αυτοί που δεν το ψήφισαν, αλλά εγώ που δεν προσπάθησα να τα στηρίξω την προηγούμενη μέρα. Το ίδιο ισχύει και για ότι θα ήθελες εσύ να περάσει και δεν το στήριξες.
Vassilis Perantzakis έγραψε:Το ίδιο ισχύει και για ότι θα ήθελες εσύ να περάσει και δεν το στήριξες.
Αφού ξέρεις ότι εμένα η μισή ατζέντα μου είναι η ανωνυμία. Πως να στηρίξω την ατζέντα μου, μέσα σε τόσες κάμερες και σε τόσους επωνύμους; Πως να στηρίξω την ατζέντα μου, με φανερή ψηφοφορία με καρτέλες; Όταν ψηφίσω υπέρ της ανωνυμίας φανερά, δεν αποκαλύπτομαι ότι είμαι ανώνυμος;
Σπάστε τις κάμερες, κάντε μυστική ψηφοφορία για τις αποφάσεις (και όχι για τα πρόσωπα, πάλι το ιερατείο σας επέβαλε την γνώμη του και βάλατε κάλπη εκεί που δεν ήταν απαραίτητο, και εκεί που ήταν απαραίτητο δεν βάλατε), κάντε συνέδριο ανωνύμων, και θα με "δείτε" και μένα εκεί να στηρίζω. Αλλά να μου λες τώρα να πετάξω τον χιτώνα της ανωνυμίας, να έρθω εκεί μέσα στην σφηκοφωλιά των επωνύμων για να στηρίξω την ανωνυμία, με σκοπό να γίνω ανώνυμος, αυτό δεν στέκει. Αφού είμαι ανώνυμος μόνο όσο έχω τον χιτώνα μου, αν τον πετάξω παύω να είμαι. Ο δρόμος από την ανωνυμία στην επωνυμία δεν έχει επιστροφή. Εγώ μπορώ να γίνω επωνυμος, εσύ ανώνυμος δεν μπορείς να γίνεις πια. Αυτά που έχεις πει επωνύμως σε χαρακτηρίζουν ως άτομο, έχει πια κριθεί ως πρόσωπο. Ενώ εμένα δεν μπορούν ούτε να με χαρακτηρίσουν ούτε να με κρίνουν ως πρόσωπο, παρά μόνο να κρίνουν μπορούν τον λόγο μου. Αυτή η ελευθερία να λέω ότι θέλω, χωρίς να σκέφτομαι τις νόρμες και τις κοινωνικές δεσμεύσεις των επωνύμων, χωρίς να φοβάμαι την κρίση τους, αυτή η ελευθερία είναι ένας από τους λόγους που παραμένω και θα παραμένω μέχρι τέλους ανώνυμος. Τον λόγο μου μπορείτε και να τον βλέπετε διαβάζοντάς τον, μπορείτε ακόμα και να τον ακούτε από κάποιον που θέλει να με επαναλαμβάνει κοροιδεύοντας ή υποστηρίζοντάς με, εγώ όμως ούτε θα παρουσιαστώ, ούτε θα με ακουστώ ποτέ σε συνέδριο επωνύμων. Γιατί είμαι ανώνυμος, και έτσι θα παραμείνω.
-
- Επικοινωνία:
random, όταν για σένα το ζητούμενο είναι η ανωνυμία βρες λύση. Μην περιμένεις να γίνουν όλα αυτά που λες για να στηρίξεις κάτι που θες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα διάβαζα εγώ ή και άλλοι στο συνέδριο τις προτάσεις σου. Εσύ λες ότι προτιμάς τον γραπτό λόγο. Ε στείλε τον.
Κανένας δεν σε εμποδίζει να συμμετέχεις και ανώνυμα.
Θα σου πρότεινα να ετοιμάσεις για το καταστατικό τις προτάσεις σου για το επόμενο συνέδριο και να τις δούμε όλοι μαζί. Δόξα τω θεό (no pan intented) τα εργαλεία στα έχουμε δώσει. Χρησιμοποίησε τα.
Θα σου πρότεινα να ετοιμάσεις για το καταστατικό τις προτάσεις σου για το επόμενο συνέδριο και να τις δούμε όλοι μαζί. Δόξα τω θεό (no pan intented) τα εργαλεία στα έχουμε δώσει. Χρησιμοποίησε τα.
Vassilis Perantzakis έγραψε:random, όταν για σένα το ζητούμενο είναι η ανωνυμία βρες λύση. Μην περιμένεις να γίνουν όλα αυτά που λες για να στηρίξεις κάτι που θες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα διάβαζα εγώ ή και άλλοι στο συνέδριο τις προτάσεις σου. Εσύ λες ότι προτιμάς τον γραπτό λόγο. Ε στείλε τον.
τώρα δουλευόμαστε; την διαδικασία των προτάσεων εδώ και τρεις μήνες, που μόνο επώνυμες προτάσεις γίνονταν δεκτές από το προεδρείο για να συζητηθούν στο συνέδριο, δεν την είδες; Οι προτάσεις μου έχουν κατατεθει εκει που μου έδωσαν το δικαίωμα να τις καταθέσω, και φυσικά γραπτώς εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αλλά κάποιοι τις αγνοήσανε επίτηδες, και με θεωρήσανε ως ανύπαρκτο. Και αποφάσισαν να δεχτούν την άποψη και την διαδικασία που αψήφιστα είχε αποφασίσει το προεδρείο εδώ και τρεις μήνες, με τις ευλογίες του ιερατείου. Αποφάσισαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν, φανερά μάλιστα, μόνο απόψεις που είχαν είτε επώνυμα είτε μπροστά σε φωτογραφικό φακό κατατεθεί.
Δεν είμαστε ηλίθιοι και αφελείς, όπως θέλετε να μας νομίζετε. Και το επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους, ανώνυμος είμαι, αόρατος είμαι, όχι όμως ανύπαρκτος.
random έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε:random, όταν για σένα το ζητούμενο είναι η ανωνυμία βρες λύση. Μην περιμένεις να γίνουν όλα αυτά που λες για να στηρίξεις κάτι που θες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα διάβαζα εγώ ή και άλλοι στο συνέδριο τις προτάσεις σου. Εσύ λες ότι προτιμάς τον γραπτό λόγο. Ε στείλε τον.
τώρα δουλευόμαστε; την διαδικασία των προτάσεων εδώ και τρεις μήνες, που μόνο επώνυμες προτάσεις γίνονταν δεκτές από το προεδρείο για να συζητηθούν στο συνέδριο, δεν την είδες; Οι προτάσεις μου έχουν κατατεθει εκει που μου έδωσαν το δικαίωμα να τις καταθέσω, και φυσικά γραπτώς εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αλλά κάποιοι τις αγνοήσανε επίτηδες, και με θεωρήσανε ως ανύπαρκτο. Και αποφάσισαν να δεχτούν την άποψη και την διαδικασία που αψήφιστα είχε αποφασίσει το προεδρείο εδώ και τρεις μήνες, με τις ευλογίες του ιερατείου. Αποφάσισαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν, φανερά μάλιστα, μόνο απόψεις που είχαν είτε επώνυμα είτε μπροστά σε φωτογραφικό φακό κατατεθεί.
Δεν είμαστε ηλίθιοι και αφελείς, όπως θέλετε να μας νομίζετε. Και το επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους, ανώνυμος είμαι, αόρατος είμαι, όχι όμως ανύπαρκτος.
Με συγχωρείς ρε random, αλλά το να καταθέτεις τις προτάσεις σου σε ένα εργαλείο όπως το pirategov που συμμετέχουν 5 άτομα, μόνος σου θές και είσαι ανύπαρκτος.
Έπρεπε να τα καταθέσεις εδώ στο φόρουμ, και άμα άρεσαν σε κάποιο μέλος θα μπορούσε αυτός να κάνει την πρόταση αντί για σένα αφού ήταν μόνο από επώνυμα μέλη οι καταθέσεις.
Μην κατηγορείς τους άλλους εάν δεν προσπαθείς μόνος σου καν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες