οπότε μου λέτε ότι αν πανε 20 ατομα η 50 οτι βγει θα αντιπροσωπευει τους 300??? δεν ειναι και πολυ δημοκρατικό έτσι δεν είναι?
προσωπικα εμενα δε μου αρεσει. γιατι οι εποχες ειναι περιεργες και με αυτη τη λογικη μπορει το κομμα να "χειραγωγηθει" . οπότε κι αυτο το κομμάτι πρέπει να αλλάξει στο συνεδριο στο να γινει τα 2/3 των εγγεγραμενω μελλων.
αδριανε βρήκα μια λύση επιβεβαιωμένης ψήφου. δίνοντας ένα μοναδικό κωδικο σε κάθε μέλος που να το ξέρει μόνο ένας μέσα στην διοικούσα μπορεί με τον κωσικο του είτε ηλεκτρονικα είτε και τηλεφωνικα να ψηφισει. κατι σαν αριθμος ταυτότητας ή διαβατηρίου.
συνεδριο και αποχη
Re: συνεδριο και αποχη
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
agelos έγραψε:οπότε μου λέτε ότι αν πανε 20 ατομα η 50 οτι βγει θα αντιπροσωπευει τους 300??? δεν ειναι και πολυ δημοκρατικό έτσι δεν είναι?
προσωπικα εμενα δε μου αρεσει. γιατι οι εποχες ειναι περιεργες και με αυτη τη λογικη μπορει το κομμα να "χειραγωγηθει" . οπότε κι αυτο το κομμάτι πρέπει να αλλάξει στο συνεδριο στο να γινει τα 2/3 των εγγεγραμενω μελλων.
αδριανε βρήκα μια λύση επιβεβαιωμένης ψήφου. δίνοντας ένα μοναδικό κωδικο σε κάθε μέλος που να το ξέρει μόνο ένας μέσα στην διοικούσα μπορεί με τον κωσικο του είτε ηλεκτρονικα είτε και τηλεφωνικα να ψηφισει. κατι σαν αριθμος ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Για τους μοναδικούς κωδικούς, έχει πολλά ο ergoil και δεν είναι τόσο απλό όσο το σκέφτεσαι Άγγελε, μην τα ξαναλέμε πάλι. Γράφω εγώ όλο μου το σόι μέλη, δεν πατάει κανείς στο συνέδριο και έχουμε 30 ψήφους.
Είναι υποχρέωση των μελών να έρθουν στο συνέδριο και υποχρέωση των εγγεγραμμένων να συμμετέχουν. Όποιος δεν έρθει απέχει, οπότε δεν μπορεί να επηρεάσει. Δικαίωμα σου να κατεβάσεις τέτοια πρόταση, αλλά προσωπικά δεν την στηρίζω.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
εχεις δικιο οτι οποιος ειναι μελος και πρέπει να το στηριζει με παρουσια καιψηφοφορίες αλλα και πάλυ με αυτον τον κανονισμό το κομμα διοικητε απο 50 ή 100 άτομα τότε παυει να λέγεται δημοκρατικο. απλά έχει μεγαλύτερη επιτροπη απο κάποια άλλα.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
agelos έγραψε:εχεις δικιο οτι οποιος ειναι μελος και πρέπει να το στηριζει με παρουσια καιψηφοφορίες αλλα και πάλυ με αυτον τον κανονισμό το κομμα διοικητε απο 50 ή 100 άτομα τότε παυει να λέγεται δημοκρατικο. απλά έχει μεγαλύτερη επιτροπη απο κάποια άλλα.
Ο απέχων δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει στο όνομα της δημοκρατίας. Προσβάλει όλους όσους συμμετέχουν.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:Ο απέχων δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει στο όνομα της δημοκρατίας. Προσβάλει όλους όσους συμμετέχουν.
Μόνο αν έχεις κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τους ενσωματώσεις όλους, π.χ. να ψηφίζουν εξ' αποστάσεως, όπως γίνεται στη Βουλή στις ονομαστικές ψηφοφορίες

κι εγω θα το ξαναπω. θα υπαρξουν και υπαρχουν άτομα που δεν μπορουν να διαθεσουν 20 ευρω και δεν θα ερθουν. αυτοι δηλαδοι να ειναι αποκλεισμενοι? τοτε δεν είμαστε δημοκρατικοι θα το ξαναπω.
συμφωνώ με τον Άγγελο. Δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε γιατί πιθανότητα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατέβουν.
π.χ. εάν γίνει το Συνέδριο Αθήνα εγώ θα πληρώσω 50 ευρώ τα μεταφορικά άντε και κανά 20 για διάφορα μικροέξοδα, γιατί έχω μέρος να κοιμηθώ δωρεάν., εάν γίνει κάπου αλλού Θεσσαλονίκη, Σύρο, Πάτρα ή οπουδήποτε αλλού δεν υπάρχει η δυνατότητα με τίποτα να συμμετάσχω γιατί απλώς δεν θα έχω τα λεφτά να μετακινηθώ.
Έδωσα το παράδειγμα να καταλάβετε μερικοί ότι θα υπάρχουν αρκετά άτομα που δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Και αφήστε ότι άλλο χρειαστεί για άλλα συνέδρια. Αυτή την φορά πρέπει να κάνουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται αλλά ταυτόχρονα και ψηφιακά (εάν γίνετε), ηδάλως δεν μπορούμε να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούμε τα διαδικτυακά εργαλεία.
Και θα θέσω βέτο έτσι και είμαστε πάνω από 200 εγεγγραμένα μέλη και είμαστε στο συνέδριο μόνο 40 - 50 άτομα και έχουμε δικαίωμα ψήφου μόνο οι παρώντες.
π.χ. εάν γίνει το Συνέδριο Αθήνα εγώ θα πληρώσω 50 ευρώ τα μεταφορικά άντε και κανά 20 για διάφορα μικροέξοδα, γιατί έχω μέρος να κοιμηθώ δωρεάν., εάν γίνει κάπου αλλού Θεσσαλονίκη, Σύρο, Πάτρα ή οπουδήποτε αλλού δεν υπάρχει η δυνατότητα με τίποτα να συμμετάσχω γιατί απλώς δεν θα έχω τα λεφτά να μετακινηθώ.
Έδωσα το παράδειγμα να καταλάβετε μερικοί ότι θα υπάρχουν αρκετά άτομα που δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Και αφήστε ότι άλλο χρειαστεί για άλλα συνέδρια. Αυτή την φορά πρέπει να κάνουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται αλλά ταυτόχρονα και ψηφιακά (εάν γίνετε), ηδάλως δεν μπορούμε να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούμε τα διαδικτυακά εργαλεία.
Και θα θέσω βέτο έτσι και είμαστε πάνω από 200 εγεγγραμένα μέλη και είμαστε στο συνέδριο μόνο 40 - 50 άτομα και έχουμε δικαίωμα ψήφου μόνο οι παρώντες.
-
Ειναι Ιουνιος μέχρι τον Οκτώβριο έχουμε 4 μήνες. Οποιοσδήποτε μπορεί να μαζέψει τα εισιτηρια του για να κατέβει μια μερα με Κτελ ή τραίνο στην Αθηνα.
Και αν υπάρχει τέτοιο θέμα προτείνω να μαζέψουμε μέχρι τότε καποια χρήματα σαν κόμμα για να βοηθήσουμε αυτους που θέλουν αλλα δεν μπορούν
Οτιδήποτε άλλο δεν θα ειναι συνέδριο....
Και αν υπάρχει τέτοιο θέμα προτείνω να μαζέψουμε μέχρι τότε καποια χρήματα σαν κόμμα για να βοηθήσουμε αυτους που θέλουν αλλα δεν μπορούν
Οτιδήποτε άλλο δεν θα ειναι συνέδριο....
-
Τουλάχιστον το πρώτο συνέδριο απαιτεί φυσική παρουσία των μελών, από κει και πέρα μπορεί να κατατεθεί πρόταση για αλλαγή του άρθρου 8 ώστε να μπορούν να γίνονται συνέδρια διαδικτυακά ή για συμμετοχή μελών διαδικτυακά και αν βρεθεί το πώς και εγκριθεί θα ισχύει από το δεύτερο συνέδριο.
https://twitter.com/e_kastrinakis
δεν αντιλέγω ως προς το καταστατικο απλα θέλω σαν δημοκράτης να σηκώσουμε απο τον καναπε τον κόσμο και το κόμμα να είναι πραγματικα δημοκρατικό. οπότε δεν πρέπει να περιοριστούμε σε κλίκες. γι αυτο και το είπα και φυσικα θα ήθελα αυτο το άρθρο να τροποιποιηθει. θα καταθεσω προταση μολις την ολοκληρωσω ετσι κι αλλιως.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες