Πρόγραμμα για την υπογεννητικότητα

Πρόγραμμα για την υπογεννητικότητα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 07 Ιαν 2019, 18:15

http://www.kathimerini.gr/1002296/galle ... ri-to-2068
http://www.ekke.gr/

Η Ελλάδα γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς. Η αρνητική μετανάστευση, η οικονομική κρίση και η εργασιακή αβεβαιότητα είναι οι βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Συζητάμε και προτείνουμε:

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναπτύσσει ένα πλήρες πρόγραμμα για να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και να επιτρέψει σε νέες οικογένειες να φέρουν στον κόσμο παιδιά χωρίς το άγχος για την επιβίωση.

Βασικά σημεία του υπό συζήτηση προγράμματος αυτού είναι:

1) Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη προγεννητικών ελέγχων και τοκετού.
2) Άμεση αποπληρωμή, εντός μήνα, των σχετικών εξόδων προς τα νοσοκομεία/ιατρεία ώστε να επιτευχθούν χαμηλότερες τιμές.
3) 1 έτος άδεια με επιδοτούμενες αποδοχές στους νέους γονείς, με δυνατότητα να το μοιραστούν όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Η άδεια αυτή θα ισχύει και σε περιπτώσεις υιοθέτησης νεογέννητου βρέφους.
4) Απλοποίηση οικογενειακών επιδομάτων με δημιουργία δεσμευμένου λογαριασμού βασικού εισοδήματος για το κάθε παιδί, 6 μήνες πριν την γέννησή του μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας του, από όπου το 50% θα είναι διαθέσιμο στους γονείς με την γέννησή του και το υπόλοιπο στο ίδιο το παιδί με την ενηλικίωσή του, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των άλλων οικογενειακών επιδομάτων.
5) Πλήρης ιατροφαρμακευτική/οφθαλμολογική/οδοντιατρική κάλυψη μέχρι την ενηλικίωση ή το πέρας σπουδών μέχρι και το 25ο έτος.
6) Πλήρης απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολύτεκνους για εισόδημα έως 30000€ και προσαυξανόμενο κατά 10000€ ανά παιδί. Αναλογική μείωση φορολογικών υποχρεώσεων για μεγαλύτερα εισοδήματα. Τα παιδιά δεν μπορούν να είναι τεκμήριο όπως σήμερα.
7) Ειδικές βελτιώσεις και προσθήκες στην επιδοματική πολιτική για ενοίκια και θέρμανση για νέες οικογένειες με παιδιά, μέχρι το 3ο έτος της ηλικίας.
8) Επέκταση για 20 χρόνια του όρου πολύτεκνου στις οικογένειες με 2 ή περισσότερα παιδιά καθώς και προσαρμογή των σχετικών διατάξεων.
9) Χαμηλότοκα και με ευκολίες αποπληρωμής δάνεια από τις Τράπεζες σε νέες οικογένειες, προκειμένου να αγοράσουν την πρώτη κατοικία τους, εάν δεν έχουν.
10) Εκτός από το 3, για τις εργαζόμενες μητέρες: Επαύξηση του πλαισίου του υφιστάμενου νόμου με προστασία τους μέχρι και 24 μήνες από τη γέννηση του παιδιού. Το ίδιο, και στα πλαίσια της αρχής της ισότητας, θα πρέπει να ισχύει και για τους άνδρες, μόλις ανακοινώνουν στην εργασία τους ότι οι γυναίκες τους κυοφορούν. (Δεν έχει δημοσιονομικό κόστος)
11) Για τις μη εργαζόμενες μητέρες: θα πρέπει υποχρεωτικά να θεσπιστεί ένα ικανό επίδομα, το οποίο θα λαμβάνουν τουλάχιστον μέχρι και 18 μήνες από τη γέννηση του τέκνου τους (στο επίπεδο τουλάχιστον ενός βασικού σήμερα μισθού). Εάν ο σύζυγος δεν εργάζεται, παροχή επιδόματος και στον σύζυγο για το ίδιο χρονικό διάστημα
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 4944
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική

Re: Πρόγραμμα για την υπογεννητικότητα

Δημοσίευσηαπό gounara » 07 Ιαν 2019, 18:31

Πολύ σωστά μέτρα ...
και οφθαλμολογική κάλυψη να προστεθεί .
Πλήρης απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολύτεκνους για εισόδημα έως ένα λογικό ποσό
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com
gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 1385
Εγγραφή: 17 Φεβ 2012, 10:47
Τοποθεσία: Athens, Greece


Επιστροφή στο Παιδεία, Κοινωνία, Οικογένεια, Πολιτισμός

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron