Σελίδα 1 από 1

Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 18:21
από Vassilis Perantzakis
Έχω μια αρχική ιδέα για άρθρο πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης Και εξηγώ:

Με πρόσχημα την ασφάλεια, τα παιδιά διδάσκονται να δέχονται την παρακολούθηση των πράξεών τους από τους γονείς τους ανά πάσα στιγμή. Αν και σχεδόν όλοι οι γονείς θα ήθελαν να ξέρουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή, η συνεχής παρακολούθηση αφαιρεί και ένα σημαντικό κομμάτι από την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. Το να μάθει να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του, χωρίς να έχει έναν μπαμπούλα από πάνω του, είτε αυτό λέγεται γονιός, είτε κράτος, είτε θεός.

Θέλω να κάνουμε μια συζήτηση πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε σχετικά και να βρεθούν σχετικές ιδέες και δρόμοι ανάπτυξης του θέματος.

Μου ήρθε αυτή η ιδέα διαβάζοντας για μία εφαρμογή που διαφημίζεται ότι θα βγει σύντομα και επιτρέπει στους γονείς, όχι απλά να περιορίζουν, αλλά και να παρακολουθούν τα πάντα που κάνει το παιδί τους με ένα smartphone ή tablet.

Re: Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 18:44
από adrian
μου θυμισες αυτο:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... essor.html
(κουκλακι - ξωτικο του αι βασιλη που "καθε βραδυ παει και λεει στον αι βασιλη αν το παιδι ηταν καλο ή κακο")

Re: Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 18:47
από adrian
επισης μια απλη αναζητηση δειχνει οτι ειναι ηδη υπαρκτη τεχνικη με πολλες τεχνικες λυσεις η παρακολουθηση των παιδιων απο τους γονεις.

Re: Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 18:51
από Vassilis Perantzakis
Ρε, υπάρχουν εδώ και χρόνια οι εφαρμογές αυτές. Εγώ είχα φτιάξει τέτοια σε DOS για την πλάκα μου (tsr - terminate and stay resident που παρακολουθούσε και κατέγραφε τα πάντα.)!!! Το θέμα δεν είναι αυτό όμως...

Re: Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 18:58
από adrian
ναι, η συζητηση δεν ειναι τεχνολογικη, αλλα ηθικη.
το κατα ποσο δηλαδη ειναι μεμπτο να παρακολουθει ενας γονιος το παιδι.

εδω παω πασο ως μη ειδικος.

Re: Παιδεία παρακολούθησης.

ΔημοσιεύτηκεCOLON 20 Φεβ 2015, 19:02
από Vassilis Perantzakis
Ο σκοπός που ένας γονιός παρακολουθεί τι κάνει το παιδί του είναι διπλός. Πρώτα για να βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει και δεύτερον για να του διδάξει πως πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά (σύμφωνα με όσα ο ίδιος νομίζει). Το βασικό πρόβλημα είναι αν θα πρέπει να υπάρχει όριο. Γιατί αν δεν υπάρχει τότε... το παιδί μαθαίνει ότι είναι εντάξει να παρακολουθούν την κάθε του κίνηση.