Να το πω ή να μην το πω;

Ερωτήσεις, συζήτηση, ιδέες και προτάσεις για την κεντρική σελίδα, το φόρουμ, το wiki και τις υπόλοιπες ψηφιακές υποδομές.
pav
ΔημοσιεύσειςCOLON 1751
ΕγγραφήCOLON 09 Ιαν 2012, 16:30

Να το πω ή να μην το πω;

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Μαρ 2012, 09:47

Άνοιξε ο Νίκος το web browser και πήγε, όπως συνηθίζει πολλές φορές τη μέρα, στο forum να δει τι νέο υπάρχει και να συμμετάσχει στην προσπάθεια που γίνεται.

Πρώτο πρώτο βλέπει ένα θέμα για το οποίο έχει διαφορετική άποψη από τον εισηγητή. Ο εισηγητής έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, φαίνεται από τα πόσα έγραψε και το πάθος με το οποίο τα έγραψε. Ο Νίκος διαφωνεί, αλλά δεν έχει πλήρη εμπεριστατωμένη άποψη ακόμη, ούτε και θέλει να φανεί αρνητικός.

Να το πω ή να μην το πω, σκέφτεται ο Νίκος και τελικά δεν λέει τίποτα και προχωράει παρακάτω.Πέφτει, λοιπόν, σε ένα βιντεάκι που έφτιαξε ο Α με μεράκι με σκοπό να προωθήσει την προσπάθεια όλων. Είναι προφανές ότι ο Α ξόδεψε αρκετές ώρες από τον προσωπικό του χρόνο για αυτό, αλλά δεν είναι και επαγγελματίας του είδους. Το βίντεο δεν είναι αρκετά καλό. Σκέφτεται ο Νίκος:

"Έχει καλές ιδέες αλλά δεν μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στα βίντεο του Β. Δεν μου αρέσει και τόσο. Από την άλλη, εκτιμώ την προσπάθεια του Α, δεν θέλω να τον κατακρίνω, να τον αποθαρρύνω και να τον απομακρύνω."

Να το πω ή να μην το πω, σκέφτεται ο Νίκος και τελικά δεν λέει τίποτα και προχωράει παρακάτω.Βλέπει ένα ενδιαφέρον θέμα που άνοιξε ο Γ, στο οποίο παρουσιάζει κάποιες ιδέες. "Μεγάλο post", σκέφτεται, θα του πήρε ώρες του Γ. Διαβάζοντας τη συζήτηση βλέπει ότι το θέμα έχει προκαλέσει διαφωνίες, με κύριο ανταγωνιστή τον Δ και πολλούς άλλους που συμφωνούν λίγο με τον ένα, λίγο με τον άλλο, σε διαφορετικό βαθμό κατά περίπτωση. Συνεχίζοντας ο Νίκος συνειδητοποιεί πως συμφωνεί περισσότερο με τον ένα και θέλει να πει την άποψη του αλλά βλέπει πως η συζήτηση έχει γίνει καυγάς. Δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Να το πω ή να μην το πω, σκέφτεται ο Νίκος και τελικά δεν λέει τίποτα και προχωράει παρακάτω.Φτάνει σε ένα θέμα όπου έχει γράψει και ο ίδιος την άποψή του. Θεωρεί πως ήταν σωστή και πιστεύει πως έχει προσφέρει στο θέμα. Βλέπει πως η άποψή του έχει αγνοηθεί και ο Ε λέει τα δικά του. "Μα πως;", σκέφτεται ο Νίκος και είναι έτοιμος να επαναλάβει την άποψή του με εντονότερο ύφος.

Τελικά το ξανασκέφτεται, "δε βαριέσαι!" λέει από μέσα του και κλείνει το forum.

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4260
ΕγγραφήCOLON 14 Οκτ 2011, 14:42
ΤοποθεσίαCOLON Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Re: Να το πω ή να μην το πω;

Δημοσίευσηαπό adrian » 28 Μαρ 2012, 12:16

Καλωσηλθες στα φορουμ...
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 2409
ΕγγραφήCOLON 15 Οκτ 2011, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Thessaloniki, Greece

Re: Να το πω ή να μην το πω;

Δημοσίευσηαπό anestis » 28 Μαρ 2012, 12:33

Είμαι στα φορουμ από τον καιρό της compulink, προ internet, αρχές δεκαετίας το '90

Τότε τα μαλώματα τα λέγαμε flames :) Επίσης υπήρχε "βάρβαρο" moderation. :)

Όντως τα δικά μας είναι "παιχνιδάκια"... Δυστυχώς ο σκέτος γραπτός λόγος προσφέρεται για "μαλώματα"...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

pav
ΔημοσιεύσειςCOLON 1751
ΕγγραφήCOLON 09 Ιαν 2012, 16:30

Re: Να το πω ή να μην το πω;

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Μαρ 2012, 12:57

:D

Ούτε εγώ είμαι νέος γενικά στα φόρουμ και αυτό θέλω να περάσω: Παρόλο που το φόρουμ επιτρέπει συζητήσεις από απόσταση και σε διαφορετικό χρόνο, είναι πιο "ψυχρό" από άλλα μέσα επικοινωνίας ή την προσωπική επαφή. Μπορεί να διαβάσεις κάτι που θα σε κάνει να το σκέφτεσαι όλη την ημέρα. Ή να γράψεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα, είτε έχει αντίκτυπο σε άλλους είτε όχι. Οι παρεξηγήσεις είναι πολύ εύκολες αλλά δεν πρέπει μας σταματούν.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερα "να το πεις" (ευγενικά όσο γίνεται) παρά να μη συμμετέχεις καθόλου, κι ας υπάρξουν τριβές κ.τ.λ. Η ειλικρινής συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες