Ετοιμασία πληροφοριών για τα ασφαλή εργαλεία

Ερωτήσεις, συζήτηση, ιδέες και προτάσεις για την κεντρική σελίδα, το φόρουμ, το wiki και τις υπόλοιπες ψηφιακές υποδομές.
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Ετοιμασία πληροφοριών για τα ασφαλή εργαλεία

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 05 Ιαν 2014, 11:39

Ενημέρωση από το Τοπικό Γραφείο Θεσσαλονίκης & το Περιφερειακό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας

Στην 1η συνέλευση μας, στο "περιθώριο" των συζητήσεων, αναφέρθηκε το θέμα της δημιουργίας/λειτουργίας κτλ., ενός hackerspace (ή κάτι παραπλήσιο πχ. safetyspace) στα γραφεία (όταν αποκτήσουμε) του ΤΓ/Θ και ΠΓ/Κ.Μ.

Χονδρικά η ιδέα έχει ως εξής:
Να συλλέξουμε, μεταφράσουμε, στοιχεία για τα εργαλεία που υπάρχουν (Tor, Whonix, BlacOut OS, κτλ.) και να δημιουργήσουμε μια βάση γνώσεων (πχ. σε αφιερωμένο τμήμα στο wiki του ΠΕΙΡ) σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για την εφαρμογή τους.
Σε 2ο χρόνο ίσως θα μπορούσαμε να "τρέξουμε" κάποια cryptoparties για να διαδώσουμε την εφαρμογή και την λειτουργία αυτών των εργαλείων. Ίσως και κάποια "σεμινάρια" σε απλή γλώσσα για το ευρύ κοινό, που ναι μεν χρησιμοποιεί Η/Υ και το διαδίκτυο αλλά δεν γνωρίζει ή δεν έχει την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και άρα δεν έχει και την δυνατότητα να προφυλαχθεί από αυτούς.

Για τώρα είναι απλά μια "ιδέα στα σκαριά", θα δούμε πως θα εξελιχθεί.
Βασικός στόχος είναι η κατανόηση, η εφαρμογή και η λειτουργία αυτών των εργαλείων (σε idiot proof επίπεδο) με την προώθηση από τα μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας στο τοπικό γραφείο Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό και με την προώθηση και την "διαφήμιση" του ΠΕΙΡ στην περιοχή ευθύνης του τοπικού και περιφερειακού γραφείου.

Με αυτόν τον βασικό κορμό (ήδη έχω αναρτήσει κάποια σχετικά άρθρα στην σελίδα μας στο FB) θα προχωρήσουμε και ότι ήθελε προκύψει. Επίσης έχω ξεκινήσει την μετάφραση και δημοσίευση ενός πακέτου άρθρων από το Opensource.com πάνω σε θέματα open source >>> Τα καλύτερα του Opensource.com, που είναι σχετικό μιας και τα σχετικά εργαλεία ανωνυμίας/ασφάλειας κτλ. είναι ανοικτής πηγής ή/και ελεύθερο λογισμικό.

Εικόνα
здравствуйте

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες