Μη συμμετοχη στο forum

Ερωτήσεις, συζήτηση, ιδέες και προτάσεις για την κεντρική σελίδα, το φόρουμ, το wiki και τις υπόλοιπες ψηφιακές υποδομές.

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Φεβ 2012, 10:03

astyanax έγραψε:Όσον αφορά τον αγώνα δρόμου δεν το πάω εκεί, ούτε μιλάω για "πιο ίσους". Αναφέρομαι απλά σε γνώστες αντικειμένων. Εγώ π.χ. δεν έχει νόημα να πω ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, γιατί ποτέ δεν έχω μελετήσει επαρκώς το αντικείμενο. Ξέρω κάποια πράγματα, έχω κάποια εμπειρία, αλλά μπορώ να προσφέρω μόνο προσωπική εκτίμηση, όχι εμπεριστατωμένη άποψη. Οπότε, αν άλλοι καταθέτουν ολοκληρωμένες απόψεις, το input μου είναι περισσότερο θόρυβος. Υπάρχει φυσικά η κατάλληλη στιγμή που αφού έχουμε ενημερωθεί κάνουμε βολιδοσκόπηση και βλέπουμε τη γενική αντίληψη περί του θέματος.


Δε διαφωνώ απλά να σου θυμίσω ότι κάποιοι βουλευτές ψηφίσανε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν πράγμα που θα μπορούσε να το έχει κάνει καθένας μας με την άμεση δημοκρατία και να έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας εμείς και κανένας αντιπρόσωπος μας (που θέτει τον εαυτό του ειδικό στα πάντα).
Όμως το κόμμα μας έχει ως αρχή την άμεση δημοκρατία άρα η ψήφος (συμφωνώ / διαφωνώ) παίρνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και ότι εκφράζεται χωρίς να καταθέτονται ολοκληρωμένες προτάσεις δεν πρέπει να απαξιώνεται ως ΄΄θόρυβος΄΄.

astyanax έγραψε:Για το κομμάτι της μη συμμετοχής, συνήθως είναι θέμα τεμπελιάς. Θυμάμαι που για ένα θέμα επί μια βδομάδα συζητάγαμε και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και πως πρέπει να φτιάξουμε και να κάνουμε και και και. Στο τέλος, μόνο ένας εμφανίστηκε να βοηθήσει, και όχι γιατί εμποδίζαμε τους υπόλοιπους ή επειδή είμασταν "συγκεντρωτικοί".


Κοίτα μεγάλο θέμα συζήτησης μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι δεν ΄΄βρήκατε τα κουμπιά τους΄΄ (επίσης έχουν γίνει πολλές μελέτες και εχουν γραφεί βιβλία περί ηγεσίας, μανατζμεντ, κλπ. για λειτουργία γενικά ομάδων και συμπεριφορών το παραθέτω ως παραδειγμα του μεγέθους του θέματος συζήτησης)

astyanax έγραψε:Και γω το'χω κάνει και έχω προτείνει ιδέες προς υλοποίηση τις οποίες είτε δεν έχω το χρόνο είτε δεν είμαι διατεθειμένος να "σπρώξω", θα το κάνω όμως όταν νομίζω πως έχει νόημα ή όταν μπορώ να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο, όχι απλά για να πετάξω ιδέα ώστε "κάποιος να το κάνει". Σε αυτό ήθελα να εστιάσω στο αρχικό μου post μάλλον.


Αυτή η ιδέα που εσύ θα ''πετάξεις'' είναι αυτή που περιμένει κάποιος άλλος για να ''μεγαλουργήσει'' (το μικρό πράγμα που του έλειπε, το έναυσμα για να πραγματοποιήσει μια ''μεγάλη ιδέα'' άσχετα που με τα Copyright αυτή η ''μεγάλη ιδέα'' είναι πιο δύσκολο να έρθει.
Rainmaker
 

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Διαδικτυακές υποδομές

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron