Μη συμμετοχη στο forum

Ερωτήσεις, συζήτηση, ιδέες και προτάσεις για την κεντρική σελίδα, το φόρουμ, το wiki και τις υπόλοιπες ψηφιακές υποδομές.
SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1456
ΕγγραφήCOLON 08 Ιαν 2012, 11:28
ΤοποθεσίαCOLON ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 18 Φεβ 2012, 23:34

Τωρα βεβαια δεν μπορω να κρινω(ανεργος γαρ)αλλα εχω την εντυπωση οτι τις παθογενειες της Ελληνικης κοινωνιας τις βλεπω και εδω μεσα.Πασχουμε ολοι απο μεσσιανισμο και περιμενουμε τον λαοπροβλητο ηγετη να μας οδηγησει στην γη της επαγγελιας;Ισως να νομιζεται οτι αυτα που γραφεται δεν θα τα διαβασει κανεις και για αυτο δεν μπαινετε στον κοπο,ισως παλι υποτιμαται τον εαυτο σας και δισταζεται να γραψετε.Δεν ξερω τι να υποθεσω αλλα να ειστε σιγουροι οτι η συνεισφορα σας δεν ειναι απλως επιθυμητη αλλα αναγκαια.Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα.Πειρατικα παντα. :)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 698
ΕγγραφήCOLON 19 Ιαν 2012, 01:51
ΤοποθεσίαCOLON Θεσσαλονικη

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό crisal » 19 Φεβ 2012, 03:14

+1

Γουδέος Κώστας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 140
ΕγγραφήCOLON 04 Φεβ 2012, 11:33

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Γουδέος Κώστας » 19 Φεβ 2012, 03:45

Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση.
<μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν>
Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο.
Περικλέους επιτάφιος λόγος.

Rainmaker

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 19 Φεβ 2012, 10:40

koukouvaou έγραψεColonΗ συμμετοχή στα κοινά δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση.


+1

μερικές φορές όμως καλύτερα να ´´μασάς´´ παρά να μιλάς! :)

astyanax
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 67
ΕγγραφήCOLON 04 Ιαν 2012, 05:11

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό astyanax » 21 Φεβ 2012, 03:00

Rainmaker έγραψεColonμερικές φορές όμως καλύτερα να ´´μασάς´´ παρά να μιλάς! :)

Χειρότερο από τη μη συμμετοχή είναι η συμμετοχή όπου απλά συμφωνείς/διαφωνείς ή χειρότερα απλά προτείνεις ιδέες για υλοποίηση.

Προσωπικά ενδιαφέρομαι πολύ να συμμετέχω σε διάφορες συζητήσεις και κάποιες δράσεις, αλλά πρέπει να βρω αφενός χρόνο να αφιερώσω, αφετέρου θέλω να μελετήσω/γνωρίζω το αντικείμενο καλύτερα πριν εκφέρω γνώμη. Αν προκύψει θέμα στο οποίο αισθάνομαι άνετα και μπορώ να το "προχωρήσω" (υλοποίηση/ανάπτυξη ιδέας, σύνταξη κειμένου κ.ο.κ.), θα συμμετέχω.

Επίσης θα προτιμούσα online εγγραφή στο κόμμα γιατί με το snail mail δε τα πάω καλά, οπότε για αρκετό καιρό μάλλον δε θα γίνω μέλος :P
-> http://pirateparty.gr/wiki/ <-

Rainmaker

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 21 Φεβ 2012, 06:47

astyanax έγραψεColon
Rainmaker έγραψεColonμερικές φορές όμως καλύτερα να ´´μασάς´´ παρά να μιλάς! :)

Χειρότερο από τη μη συμμετοχή είναι η συμμετοχή όπου απλά συμφωνείς/διαφωνείς


Η ψηφοφορία έιναι μια διαδικασία (συμφωνώ ή διαφωνώ) και είναι θεμέλιο της δημοκρατίας (όποιας μορφής) και λες ότι είναι χειρότερο από τη μη συμμετοχή; Διαφωνώ!!!

astyanax έγραψεColonή χειρότερα απλά προτείνεις ιδέες για υλοποίηση.


... Μια ομάδα προϊστορικών ανθρώπων έχει σκοτώσει έναν δεινόσαυρο και παιδευονται να τον μεταφέρουν τους βλέπει ένας ´´τύπος´´ και τους λέει γιατί δεν κάνετε έναν τροχό... Πράγματι πολύ χάλια ακούγεται! :twisted:

astyanax έγραψεColonΠροσωπικά ενδιαφέρομαι πολύ να συμμετέχω σε διάφορες συζητήσεις και κάποιες δράσεις, αλλά πρέπει να βρω αφενός χρόνο να αφιερώσω, αφετέρου θέλω να μελετήσω/γνωρίζω το αντικείμενο καλύτερα πριν εκφέρω γνώμη. Αν προκύψει θέμα στο οποίο αισθάνομαι άνετα και μπορώ να το "προχωρήσω" (υλοποίηση/ανάπτυξη ιδέας, σύνταξη κειμένου κ.ο.κ.), θα συμμετέχω.


Η συμμετοχή σε μια συζήτηση είναι ένα ´´αλισβερίσι ´´ γνώσεων και δεν χρειάζεται να έχεις ´´πτυχίο ´´ για να τη κάνεις .
Όσο για τη συμμετοχή σε κάποια θέματα πρωτο και βασικό είναι η διάθεση ... ´´Μετράεί´ ομως και η προσπάθεια ( είτε επιτυχημένη είτε αποτυχημένη).

astyanax
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 67
ΕγγραφήCOLON 04 Ιαν 2012, 05:11

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό astyanax » 21 Φεβ 2012, 22:03

Η διαφορά φίλε rainmaker είναι πως από ιδέες και συζητήσεις "φιλοσοφικού περιεχομένου" έχουμε χορτάσει :P

Προφανώς έχουν τη χρησιμότητά τους, κυρίως σε αυτή τη φάση για να δούμε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τι απόψεις έχει και για τι πράγμα ενδιαφέρεται και, στα πλαίσια της κοινότητας που σχηματίζεται, ποιοι έχουν καλύτερες/περισσότερες ιδέες και γνώσεις.

Θεωρώ απλά πως εύκολα μπαίνουμε στην παγίδα που όλοι προτείνουμε ή στηρίζουμε πράγματα και στο τέλος ελάχιστοι (κατά κανόνα το πολλοί 3) το υλοποιούν. Μεγάλο πρόβλημα κοινοτήτων (foss) στις οποίες συμμετείχα (και συμμετέχω), όπου η λύση είναι "DO IT" ("where is the patch" ή κάτι αντίστοιχο που είχε πει και ο anestis αν δε κάνω λάθος :)).

Σκέψου στο thread για την εκπομπή στο MEGA πόσοι συμφωνούν ή προτείνουν μικρές ιδέες αλλά πόσοι τελικά θα βοηθήσουν με κείμενο (προτάσεις, παγίδες και αντιπροτάσεις κλπ). :ugeek:
-> http://pirateparty.gr/wiki/ <-

Rainmaker

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 21 Φεβ 2012, 23:00

astyanax έγραψεColonΗ διαφορά φίλε rainmaker είναι πως από ιδέες και συζητήσεις "φιλοσοφικού περιεχομένου" έχουμε χορτάσει :P )


Διαφωνώ με το: έχουμε χορτάσει :P )

astyanax έγραψεColonΠροφανώς έχουν τη χρησιμότητά τους, κυρίως σε αυτή τη φάση για να δούμε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τι απόψεις έχει και για τι πράγμα ενδιαφέρεται και, στα πλαίσια της κοινότητας που σχηματίζεται,


μεχρι εδώ συμφωνώ.

astyanax έγραψεColon ποιοι έχουν καλύτερες/περισσότερες ιδέες και γνώσεις.


Εχουμε μπει σε καποιο ''αγώνα δρόμου'' και δεν το ήξερα, εγώ νόμιζα οτι προσπαθούμε να λειτουργήσουμε ως ομάδα με κοινό σκοπό και να χαρούμε με την επιτυχία του (σκοπού) ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να μπούμε ποτέ στη βουλή. Γιατί εμένα αυτός είναι ο στόχος να καταφέρουμε να γίνουν οι αρχές μας πραγματικότητα ασχέτως ποιος θα κυβερνά ή θα είναι στη βουλή.

astyanax έγραψεColon Θεωρώ απλά πως εύκολα μπαίνουμε στην παγίδα που όλοι προτείνουμε ή στηρίζουμε πράγματα και στο τέλος ελάχιστοι (κατά κανόνα το πολλοί 3) το υλοποιούν. Μεγάλο πρόβλημα κοινοτήτων (foss) στις οποίες συμμετείχα (και συμμετέχω), όπου η λύση είναι "DO IT" ("where is the patch" ή κάτι αντίστοιχο που είχε πει και ο anestis αν δε κάνω λάθος :)).


Μήπως αυτοί οι ''ελάχιστοι'' έχουν χαρακτηριστικό να είναι συγκεντρωτικοί και δεν αφήνουν άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν μόνο και μόνο γιατί πχ θέλουν να είναι ανώνυμοι ή θέλουν να εργάζονται με ένα δικό τους ''τρόπο'' ή μπορεί και να είναι και αυτό που λες.
Άρα το μεγάλο πρόβλημα των κοινοτήτων εγώ το εντοπίζω σε άλλα θέματα (εγωισμού, συμφερόντων,... μπορεί και τεμπελιάς) αλλά η λύση είναι ν' αλλάξουμε εμείς να παραμερήσουμε τους εγωισμούς μας και να βάλουμε το εγώ μας μετά από το εμείς (είτε επώνυμα είτε ανώνυμα)

astyanax έγραψεColon Σκέψου στο thread για την εκπομπή στο MEGA πόσοι συμφωνούν ή προτείνουν μικρές ιδέες αλλά πόσοι τελικά θα βοηθήσουν με κείμενο (προτάσεις, παγίδες και αντιπροτάσεις κλπ). :ugeek:


Όσο για την εκπομπή ενώ συμφωνώ ότι θα διαφημίσει το κόμμα ( είτε αρνητικά είτε θετικα γιατί και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση) δυστυχώς θεωρώ οτι δεν μπορεί κανένας - επισήμως - από το κόμμα να απαντήση σε ερωτήσεις πέρα από το να διατυπώνει τις αρχές του κόμματος, γιατί απλά δεν έχει γίνει ακόμη το συνέδριο για να παρθούν αποφάσεις - κατευθύνσεις.

astyanax
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 67
ΕγγραφήCOLON 04 Ιαν 2012, 05:11

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό astyanax » 22 Φεβ 2012, 02:14

Όσον αφορά τον αγώνα δρόμου δεν το πάω εκεί, ούτε μιλάω για "πιο ίσους". Αναφέρομαι απλά σε γνώστες αντικειμένων. Εγώ π.χ. δεν έχει νόημα να πω ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, γιατί ποτέ δεν έχω μελετήσει επαρκώς το αντικείμενο. Ξέρω κάποια πράγματα, έχω κάποια εμπειρία, αλλά μπορώ να προσφέρω μόνο προσωπική εκτίμηση, όχι εμπεριστατωμένη άποψη. Οπότε, αν άλλοι καταθέτουν ολοκληρωμένες απόψεις, το input μου είναι περισσότερο θόρυβος. Υπάρχει φυσικά η κατάλληλη στιγμή που αφού έχουμε ενημερωθεί κάνουμε βολιδοσκόπηση και βλέπουμε τη γενική αντίληψη περί του θέματος.

Από την άλλη, αν γνωρίζω κάποια πράγματα περί βιοηθικής και έχουμε ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα, σαφώς θα συμμετέχω. Ακόμα και ειδικούς στο θέμα να έχουμε, μπορώ να παρουσιάσω μια άλλη οπτική γωνία και να επεκταθεί η συζήτηση ή να σχολιαστεί η άποψή μου, οπότε όλοι κερδίζουμε.

Για το κομμάτι της μη συμμετοχής, συνήθως είναι θέμα τεμπελιάς. Θυμάμαι που για ένα θέμα επί μια βδομάδα συζητάγαμε και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και πως πρέπει να φτιάξουμε και να κάνουμε και και και. Στο τέλος, μόνο ένας εμφανίστηκε να βοηθήσει, και όχι γιατί εμποδίζαμε τους υπόλοιπους ή επειδή είμασταν "συγκεντρωτικοί".

Και γω το'χω κάνει και έχω προτείνει ιδέες προς υλοποίηση τις οποίες είτε δεν έχω το χρόνο είτε δεν είμαι διατεθειμένος να "σπρώξω", θα το κάνω όμως όταν νομίζω πως έχει νόημα ή όταν μπορώ να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο, όχι απλά για να πετάξω ιδέα ώστε "κάποιος να το κάνει". Σε αυτό ήθελα να εστιάσω στο αρχικό μου post μάλλον.
-> http://pirateparty.gr/wiki/ <-

Rainmaker

Re: Μη συμμετοχη στο forum

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Φεβ 2012, 10:03

astyanax έγραψεColonΌσον αφορά τον αγώνα δρόμου δεν το πάω εκεί, ούτε μιλάω για "πιο ίσους". Αναφέρομαι απλά σε γνώστες αντικειμένων. Εγώ π.χ. δεν έχει νόημα να πω ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, γιατί ποτέ δεν έχω μελετήσει επαρκώς το αντικείμενο. Ξέρω κάποια πράγματα, έχω κάποια εμπειρία, αλλά μπορώ να προσφέρω μόνο προσωπική εκτίμηση, όχι εμπεριστατωμένη άποψη. Οπότε, αν άλλοι καταθέτουν ολοκληρωμένες απόψεις, το input μου είναι περισσότερο θόρυβος. Υπάρχει φυσικά η κατάλληλη στιγμή που αφού έχουμε ενημερωθεί κάνουμε βολιδοσκόπηση και βλέπουμε τη γενική αντίληψη περί του θέματος.


Δε διαφωνώ απλά να σου θυμίσω ότι κάποιοι βουλευτές ψηφίσανε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν πράγμα που θα μπορούσε να το έχει κάνει καθένας μας με την άμεση δημοκρατία και να έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας εμείς και κανένας αντιπρόσωπος μας (που θέτει τον εαυτό του ειδικό στα πάντα).
Όμως το κόμμα μας έχει ως αρχή την άμεση δημοκρατία άρα η ψήφος (συμφωνώ / διαφωνώ) παίρνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και ότι εκφράζεται χωρίς να καταθέτονται ολοκληρωμένες προτάσεις δεν πρέπει να απαξιώνεται ως ΄΄θόρυβος΄΄.

astyanax έγραψεColonΓια το κομμάτι της μη συμμετοχής, συνήθως είναι θέμα τεμπελιάς. Θυμάμαι που για ένα θέμα επί μια βδομάδα συζητάγαμε και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και πως πρέπει να φτιάξουμε και να κάνουμε και και και. Στο τέλος, μόνο ένας εμφανίστηκε να βοηθήσει, και όχι γιατί εμποδίζαμε τους υπόλοιπους ή επειδή είμασταν "συγκεντρωτικοί".


Κοίτα μεγάλο θέμα συζήτησης μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι δεν ΄΄βρήκατε τα κουμπιά τους΄΄ (επίσης έχουν γίνει πολλές μελέτες και εχουν γραφεί βιβλία περί ηγεσίας, μανατζμεντ, κλπ. για λειτουργία γενικά ομάδων και συμπεριφορών το παραθέτω ως παραδειγμα του μεγέθους του θέματος συζήτησης)

astyanax έγραψεColonΚαι γω το'χω κάνει και έχω προτείνει ιδέες προς υλοποίηση τις οποίες είτε δεν έχω το χρόνο είτε δεν είμαι διατεθειμένος να "σπρώξω", θα το κάνω όμως όταν νομίζω πως έχει νόημα ή όταν μπορώ να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο, όχι απλά για να πετάξω ιδέα ώστε "κάποιος να το κάνει". Σε αυτό ήθελα να εστιάσω στο αρχικό μου post μάλλον.


Αυτή η ιδέα που εσύ θα ''πετάξεις'' είναι αυτή που περιμένει κάποιος άλλος για να ''μεγαλουργήσει'' (το μικρό πράγμα που του έλειπε, το έναυσμα για να πραγματοποιήσει μια ''μεγάλη ιδέα'' άσχετα που με τα Copyright αυτή η ''μεγάλη ιδέα'' είναι πιο δύσκολο να έρθει.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες