Σελίδα 1 από 1

Πρόταση άρθρου: Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικούμε

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2016, 16:52
από koulaxizis
Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικούμε

Έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα όπου η συστηματική ατιμωρησία δίνει δικαίωμα και ώθηση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενοχλούν καθημερινά τους συμπολίτες τους με την απαράδεκτη οδική συμπεριφορά τους.

Φυσικά ο καθένας μας έχει το νου και την κρίση να επιλέξει ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό", μα η επαναλαμβανόμενη τριβή με σχετικά περιστατικά, συχνά προτρέπει κάποιους σε μίμηση και αιτιολόγηση αντιστοίχων πράξεων.

Είναι γνωστό πως τασσόμαστε με κάθε πιθανό τρόπο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε όλο το εύρος της κλίμακας. Αυτό σημαίνει πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε ΚΑΙ τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα από τους όλο και αυξανόμενα ασυνείδητους οδηγούς.

Στο γραφείο μας [1] θα βρείτε έντυπα με σχετικό ενημερωτικό υλικό από την ομάδα "Μαμάδες στο δρόμο" [2], καθώς επίσης και αυτοκόλλητα από τους ακτιβιστές "Πάνθηρες Των Δρόμων" [3]. Όλα διατίθενται δωρεάν, με δυνατότητα προαιρετικής δωρεάς, για να καλυφθεί το κόστος των εκτυπώσεων.

Τι κάνουμε σε περίπτωση που συναντήσουμε παραβαίνων όχημα: Το φωτογραφίζουμε και το εκθέτουμε στο διαδίκτυο. Του αφήνουμε έντυπο κάτω απ΄τον υαλοκαθαριστήρα ή/και κολλάμε το σχετικό αυτοκόλλητο. Καλούμε την τροχαία. ΔΕΝ διαπληκτιζόμαστε με τον οδηγό, βάζουμε την ασφάλεια μας πρώτα απ' όλα.

Είναι μη αποδεκτό να κλείνουμε τα μάτια στην ανομία. Είναι μη αποδεκτό να σκεφτόμαστε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι μη αποδεκτό να επιτρέπουμε την διαιώνιση των προβλημάτων. Ως πολίτες, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντιδρούμε!


[1] https://www.pirateparty.gr/contact/

[2] https://mamastodromo.blogspot.com

[3] https://www.streetpanthers.gr/


Σχετικό pad: https://pads.pirateparty.gr/p/street-panthers

Re: Πρόταση άρθρου: Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2016, 01:35
από kanellia
Πολύ ωραίο! Μακάρι να το κάνουμε όντως και να υπάρχει και στην έδρα ενημερωτικό υλικό, θα ήταν ό,τι έπρεπε! :D

Re: Πρόταση άρθρου: Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2016, 01:54
από koulaxizis
kanellia έγραψε:Πολύ ωραίο! Μακάρι να το κάνουμε όντως και να υπάρχει και στην έδρα ενημερωτικό υλικό, θα ήταν ό,τι έπρεπε! :D


Στην έδρα υπάρχουν ήδη κάμποσα αυτοκόλλητα από τους "Πάνθηρες Των Δρόμων" και από βδομάδα θα υπάρχουν και τα φυλλάδια των "Μαμάδων Στο Δρόμο".

Το θέμα είναι να το γνωστοποιήσουμε στον κόσμο, ώστε να περνούν, να ενημερώνονται και να... εξοπλίζονται! :lol:

Re: Πρόταση άρθρου: Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2016, 12:44
από gounara
NAI από εμένα
Βαλτο με τον κανόνα των τριων

Re: Πρόταση άρθρου: Ο δρόμος ανήκει σε όλους και τον διεκδικ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Νοέμ 2016, 14:01
από Voyager-1
Ναι
Το θέμα με αφορά σε μια πτυχή του, οπότε ΝΑΙ