Σχετικά με το ΕΣΥ.

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Σχετικά με το ΕΣΥ.

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 31 Ιαν 2013, 18:14

Η επιστολή
http://www.zougla.gr/blog/article/671059
και η συνέχεια:
http://medispin.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html

Διαβάστε την επιστολή, read between the lines, και όχι μόνο τα σχετικά με την e-syntagografisi.

Η χρήση, η χώρα, η τεχνολογία...

Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την
τεχνολογία.
Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των
νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος
έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο
σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή. Πολλοί από εμάς
προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον
ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ
αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν
να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα
απολυθούν.

Πριν το εφαρμόσετε...

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε;

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και
αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε
τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;

10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο
Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα;

Με προβλημάτισε πάρα πολύ...
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

laskaris_vasilis

Re: Σχετικά με το ΕΣΥ.

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 31 Ιαν 2013, 18:41

Εκ των υστέρων καταγγελίες;
Δεν!!
Τα επιχειρήματά μου: Ατέλειωτα!!
Ενδεικτικά: Που ήταν, τόσο καιρό ο "καταγγέλων";
Επικαλείται "εκπαίδευση"! Όμως η "εκπαίδευση" προϋποθέτει και "αξιολόγηση". Είναι αυτό επιθυμητό;
Το #2, τα κατάλαβε κανείς; Εγώ όχι!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 31 Ιαν 2013, 19:00

Με καθυστέρηση, είδα πως η καταγγελία προέρχεται από την Σκύρο!!!
Ρωτώ λοιπόν: Πριν την (δίκαιη) διαμαρτυρία περί εκπαίδευσης, πριν τον καημό για την "αντατομ(ί)α", μήπως θε έπρεπε να καταγγείλει το
ανύπαρκτο διαμετακομιστικό σύστημα, που ισχύει στο νησί, που υπηρετεί;
Χάθηκαν άνθρωποι στην Σκύρο, όχι εξ` αιτίας των υπηρετούντων γιατρών αλλά, λόγω της απόστασης από την "Μητρόπολη"!!!!
Το νησί το έζησα επί έξι χρόνια (από τα οποία τρία, "πατέρας, εργαζόμενος, μόνος, με βρέφος") και έχω μία "εικόνα"!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 31 Ιαν 2013, 20:28

Τι ακριβώς σε προβλημάτισε Χριστίνα;;;;;;;;
Αυτό το σύστημα υπάρχει και υπήρχε στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα. Μέχρι τώρα δεν μιλούσε κανένας. Τώρα χαλάστηκε η συνάδελφος που μειώνονται οι αποδοχές της από την συνταγογράφηση;;;;;;;;;

Οι Άραβες έχουν μία παροιμία, αν καθένας καθαρίζει μπροστά από το σπίτι του, όλος ο δρόμος είναι καθαρός.

Που είναι η πρωτοβουλίες που πήρε η υψηλόμισθος συνάδελφος για να διευκολύνει την κατάσταση;;;;;
Δεν έμαθε στο πανεπιστήμιο να παίρνει πρωτοβουλίες;;;;;;; Δεν έμαθε στο πανεπιστήμιο να ερευνά εναλλακτικές προσεγγίσεις;;;;; Τι σκατά γιατρός είναι που δουλεύει με αλγόριθμους for ....... Then go to.........;;;;;;;;
Να δείς τι καλά που θα γίνουν όλα αν ο μισθός ξαναγυρίσει στα τέσσερα χιλιαρικάκια που ήταν πρίν την κρίση. Το σύστημα υγείας θα γίνει ως δια μαγείας τέλειο.

Ειλικρινά εμένα με προβλημάτισε ότι η συγκεκριμένη χαρακτηρίζεται συνάδελφος μου, όπως και αρκετοί που είδα τους τελευταίους μήνες που έχω μπλέξει με τα νοσοκομεία στην Ελλάδα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 31 Ιαν 2013, 20:53

Κυρίως με προβλημάτισε όχι για το θέμα υγείας αλλά για το θέμα εφαρμογής μιας τεχνολογίας.
και η αποδοχή ή μη της τεχνολογίας απο τους "χρήστες" αλλά και η "εφαρμογή" απο το κράτος.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 31 Ιαν 2013, 21:28

]
ekfrasi έγραψε:Κυρίως με προβλημάτισε όχι για το θέμα υγείας αλλά για το θέμα εφαρμογής μιας τεχνολογίας.
και η αποδοχή ή μη της τεχνολογίας απο τους "χρήστες" αλλά και η "εφαρμογή" απο το κράτος.

Μα αυτό είναι πάλι μία πραγματικότητα που υπήρξε και υπάρχει πάντα.
Τα ίδια επιχειρήματα περί επιπλέον γραφειοκρατίας, ανάγκες για επιπλέον προσωπικο, ελλειπής επιδοτούμενη εκπαίδευση κ.α. ακούω από τό 1971 που αντικαταστάθηκε το περιοδεύων με υπολογιστή με διάτρητες καρτέλες, το 1980 που αντικαταστάθηκαν οι τηλεφωνήτριες τέλεξ στις εκλογές από δίκτυο Unix, κάθε φορά που μπαίνει μία ηλεκτρονική τεχνολογία στον κρατικό μηχανισμό.

Το ποιός έχει το πρόβλημα είναι μεγάλη συζήτηση, και αν δεν το έχεις ζήσει στο δημόσιο δύσκολα θα βγάλεις άκρη από τις επιστολές καταγγελίας.

Προσωπικά από την εμπειρία μου, θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι ότι εκφράζονται τα εξής ρεύματα στο δημόσιο.
Οι τεχνολάτρεις
Οι τεχνοφοβικοί
Τα λαμόγια
Και οι σχετικοί άσχετοι ( αυτοί είναι συνήθως οι διευθύνσεις πληροφορικής και οι εταιρίες πληροφορικής της χώρας μας)
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες