Kotsos έγραψε:Παύλο αν προσέξεις την ροή του κειμένου θα δείς ότι υπάρχει λογική συνέχεια.
Κώστα αν μιλάς λίγο καλύτερα ίσως να καταφέρνεις περισσότερα. (See what I did there?

)
Kotsos έγραψε:Υστερα δεν γενικεύει αλλά λέει σαφώς ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες θέσεις σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή έδρασαν με αυτό τον τρόπο που είχε σαν συνέπεια αυτό
Μα σαφώς και γενικεύει. Που μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα; Αναφέρει δυο παραδείγματα/τεκμήρια προσπαθώντας να αποδείξει ότι υπάρχει καπηλεία της δημοκρατίας (δεν διαφωνώ ότι υπάρχει).
Kotsos έγραψε:Ο βουλευτής του 84 δεν έχει καμία σχέση με τον βουλευτή του 94 ούτε με τον βουλευτή του 2014. Οπως και οι συνθήκες του 1984 τόσο οι οικονομικές όσο και οι πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με το 2014.
Κοίτα, δεν το παίζω παντογνώστης και παραδέχομαι εύκολα ότι δεν γνωρίζω πραγματικά τι γινόταν στην πολιτική σκηνή πριν το ~2000, πολύ απλά γιατί πιο πριν είχα άλλες, εφηβικές, ανησυχίες. Θυμάμαι όμως ότι ο βουλευτής του '84
ΕΙΝΑΙ ο βουλευτής του '94 και είτε αυτός, είτε τα παιδιά του
ΕΙΝΑΙ οι βουλευτές του 2014.
Kotsos έγραψε:Από την άλλη η πολιτική μίας κυβέρνησης είναι αυτή που διδάσκει τι είναι ηθικό και νόμιμο.
Οι πολίτες δεν διδάσκουν στην κυβέρνηση τι είναι ηθικό και νόμιμο; Όταν πηγαίνω και ζητάω στον βουλευτή "μου" να με βάλει σε μια θεσούλα, ένας είναι ο ένοχος ή δύο;
Kotsos έγραψε:Όσες αντιστάσεις και να έχεις πραγματικά υποκύπτεις. Και αυτό σταδιακά διαμορφώνει τι ζητάς από τους εκπροσώπους σου.
Συμφωνώ... είτε είσαι πολίτης είτε βουλευτής.
Kotsos έγραψε:Αν ο Παπανδρέου βγήκε με το πρόσταγμα της αλλαγής και της διανομής του πλούτου στις κατώτερες τάξεις και τον πίστεψαν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά την αναδιανομή την έκανε μόνο με δήλωση πολιτικών φρονημάτων στον τοπικό βουλευτή ή τον τοπικό κομματάρχη ή τον τοπικό συνδικαλιστή που τότε τους ονόμαζε Κλαδική σταδιακά στα τέσσερα χρόνια το σύνολο του πληθυσμού εθίστηκε στην διαδικασία ότι η διαδικασία ανέλιξης ήταν να είσαι σε ένα μπιλετάκι της Κλαδικής.
Αυτό δημιούργησε την κομμάτοκρατία που έχουμε σήμερα.
Φαντάζομαι μιλάς για τον Ανδρέα. Δεν έχω να πω τίποτα, τα έχω ακούσει κι έτσι κι αλλιώς.
Αυτό έλεγες πιο πάνω, ότι δεν γενικεύει; Εννοείς ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου φταίνε για όλα από το '74 και μετά;
Kotsos έγραψε:Οπως το συνδικαλιστικό κίνημα [...] φτάνει να μην θιχθεί η καλοπέραση των ψηφοφόρων του.
Εμείς είμαστε αυτοί οι ψηφοφόροι. Ή νομίζεις πως είναι... οι άλλοι;;;
Kotsos έγραψε:Αυτό οδήγησε στις μέρες μας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα πιο ευέλικτο κράτος απλά να ακούμε όχι σε μειώσεις όχι σε απολύσεις, λεφτά για όλους. Γιατί αυτό μάθαμε αυτό κάνουμε....
Ο Γιανναράς μιλάει για συστηματικό, μεθοδευμένο μετασχηματισμό της κοινωνίας, από τα περιστέρια που ήμασταν πριν την μεταπολίτευση, σε βόδια.
Kotsos έγραψε:Τώρα αν πιστεύεις ότι φταίει το σύστημα γενικά και αόριστα και όχι το λειτουργικό, είναι άλλο πράγμα, που προσωπικά το βρίσκω λάθος.
Δεν είπα αυτό. Δεν είμαι καθόλου γενικός και αόριστος.
Kotsos έγραψε:Ο γιανναράς αν κατάλαβα λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε την φιλοσοφία όλων που είναι το λειτουργικό και να αρχίσουμε να λειτουργούμε ορθολογικά με κοινό στόχο την επιβίωση του συνόλου της κοινωνίας και όχι καθένας για την πάρτη του και όλοι για τα φράγκα που είχαμε σαν λειτουργικό μέχρι σήμερα.
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Έχουμε και εμείς ευθύνη. Φτάνει πια με το χάιδεμα των αυτιών και με το να προσπαθούμε να βγάλουμε έξω την ουρά μας, γιατί φταίνε οι άλλοι.
Kotsos έγραψε:Και να το βάλω στα δικά μας.
Καλή η άμεση δημοκρατία αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του τι από κοινού θέλουμε να πετύχουμε όπως βλέπουμε δεν πετυχαίνουμε τίποτα.
Για να αλλάξει η νοοτροπία, πρέπει να αλλάξει γενιά (κι αν αλλάξει). Με εμάς δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν έχω απάντηση.