Φαρμακευτική σταμάτα τις παραδώσεις φαρμάκων λόγω χρεών

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
hrsfpgyjrnptrd

Φαρμακευτική σταμάτα τις παραδώσεις φαρμάκων λόγω χρεών

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 05 Νοέμ 2012, 17:22

Αντιγράφοντας και (πρόχειρα) μεταφράζοντας απο τους financial times

RANKFURT, 3 Νοεμβρίου - H γερμανική εταιρία φαρμακευτικών προϊόντων Merck, δεν θα παραδίδει πλέον το φάρμακο κατά του καρκίνου Erbitux στα ελληνικά νοσοκομεία, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος της, στην πιο πρόσφατη ένδειξη για το πώς μια κρίση, οικονομική και προϋπολογισμού, πλήττει τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Νωρίτερα φέτος, φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασαν την ανησυχία τους ηγέτες της ΕΕ για την πτώση των προμηθειών φαρμάκων στο νότιο μισό της ευρωζώνης, αυτο που έχει πληγεί από την κρίση, με την Γερμανική Biotest να ειναι η πρώτη απο τον Ιούνιο, που σταμάτησε τις αποστολές στην Ελλάδα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Τα δημόσια νοσοκομεία σε οσες χώρες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δηλωσε ο Matthias Zachert, οικονομικός διευθυντής της Merck, σύμφωνα με οσα λεει η γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung σε συνέντευξή του το Σάββατο.

Είπε, ωστόσο, ότι η μόνη χώρα όπου η Merck είχε σταματήσει τις παραδόσεις ήταν η Ελλάδα.

"Επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Και αφορά μόνο ένα προϊόν", είπε στην εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Reuters ότι το εν λόγω φάρμακο, το Erbitux, οι απλοί Έλληνες μπορούν να αγοράσουν ακόμα από τα φαρμακεία.

Ορισμένες χώρες έχουν λάβει μέτρα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπως η Ισπανία, όπου η κυβέρνηση έχει πει ότι θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

"Αυτό έχει βελτιώσει τα πράγματα, αν και ακόμα η κατάσταση θα εξακολουθήσει να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Zachert.

Το Erbitux είναι το δεύτερο καλύτερο σε πωλήσεις φάρμακο της Merck, έχοντας πωλήσεις ύψους € 855m το 2011 και αφορά την θεραπεία του καρκίνου του εντέρου και των καρκίνων κεφαλής και αυχένα.

Μηπως με μια παραγραφο (οχι σεντονια) να θυμησουμε οτι αυτα παθαινεις με τις πατεντες?

Εdit: το pad
http://piratepad.net/QoYfGEVvjA

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Φαρμακευτική σταμάτα τις παραδώσεις φαρμάκων λόγω χρεών

Δημοσίευσηαπό James » 05 Νοέμ 2012, 19:03

Το κείμενο στο pad είναι εντάξει, μία ορθογραφική ματιά και στείλτο στην ΟΜΕΠ.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Νοέμ 2012, 19:45

Συμφωνώ και εγώ...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 05 Νοέμ 2012, 19:59

σουλουπωμα κι ας φυγει. +1 κι εγω.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 05 Νοέμ 2012, 20:04

Και εγώ
https://twitter.com/e_kastrinakis

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 05 Νοέμ 2012, 20:28

Πέρα από μια παρατήρηση που έκανα στο Pad για μια λέξη (ορθογραφική), κατά τα άλλα "πανέμορφο"
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 05 Νοέμ 2012, 20:35

ελπίζω οτι θα βγει σε ψηφοφορία

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 05 Νοέμ 2012, 20:59

και θα ενημρωθουν όλα τα μελη για να ψηφισουν. βεβαια σε μικρη διάρκεια...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 05 Νοέμ 2012, 22:16

Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα η ψηφοφορία στο liquid, as requested.
https://liquid.pirateparty.gr/initiative/show/110.html

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 06 Νοέμ 2012, 00:00

Υπάρχει μια πρόταση που υποστηρίζει οτι "για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι εγχώριες φάρμακο βιομηχανίες να είναι υποχρεωμένες να παράγουν φάρμακα που αρνούνται να μας προμηθεύσουν εταιρείες που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα"
Επιδι δεν μπορω να την ενσωματώσω κάπου στο κειμενο χωρίς να μου μοιαζει ξεκρέμαστη (*) μπορει κάποιος απο τους υποστηρικτές της να το κανει σαν εναλλακτική πρωτοβουλία?

(*) μπορει να ειμαι και biased γιατι ειμαι σκεπτικός με την υποχρέωση εγχώριων βιομηχανιών να κανουν κατι, θα προτεινα διεθνη διαγωνισμό με ποιοτικά κριτήρια για την μείωση του κοστους)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες