Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Book

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Bo

Δημοσίευσηαπό mankasp » 28 Σεπ 2012, 11:29

Vassilis Perantzakis έγραψε:
mankasp έγραψε:Γιωργο συμφωνώ με το σύνολο του κειμένου σου εκτός απο το κομμάτι για τη διάθεση για παραγωγή . Τέλος πάντων θα ξεφυγουμε για αυτό καλό είναι να τα συζητήσουμε αυτά χωρια.

Αντιθέτως το κίνητρο για παραγωγή δεν είναι η ιδεολογία, αλλά το πόσο γεμίζει το στομάχι της οικογένειάς μας. Το αντίθετο θα ίσχυε αν ήμασταν αιθέρια πλάσματα που χρειάζονται μόνο ήλιο για να ζήσουν.

Τι σου απαγορεύει να δημιουργείς λογισμικό και να το πουλάς αν δεν υπάρχει νομοθεσία για πνευματική ιδιοκτησία; Θα το πάρει και άλλος να το πουλήσει, ε και? Ίσα ίσα που θα υπάρχει ανταγωνισμός και θα αναγκάζεσαι να κάνεις καλύτερο προϊόν και να παρέχεις καλύτερη υποστήριξη προς τους πελάτες. Στο κάτω κάτω αν σου αντιγράψει το πρόγραμμα άλλη εταιρεία και το κάνει καλύτερο ή φθηνότερο θα υπάρχει γενικότερα όφελος προς όλη τη κοινωνία. Θα βγάλεις λιγότερα χρήματα αλλά παράλληλα θα είναι μικρότερο και το κόστος διαβίωσης και για σένα γιατί τα προϊόντα θα είναι φθηνότερα. Τέλος πάντων, δεν λέω πως έχω τη λύση ούτε πως είμαι 100% σίγουρος πως ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και αν μπορεί πόσο έτοιμοι είμαστε. Ξεκινάω με μια ιδέα που μπορούμε να συζητήσουμε και να γράψουμε σεντόνια και σεντόνια γιατί έχω ήδη πει πως χρειάζονται γενικότερες αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 28 Σεπ 2012, 17:01

mankasp έγραψε:Τι σου απαγορεύει να δημιουργείς λογισμικό και να το πουλάς αν δεν υπάρχει νομοθεσία για πνευματική ιδιοκτησία; Θα το πάρει και άλλος να το πουλήσει, ε και?

Αυτό που λες είναι αντίθετο με αυτό που θέλουμε ως πειρατές. Η εμπορική εκμετάλλευση δεν μπορεί να είναι δωρεάν. Μόνο η προσωπική χρήση είναι δωρεάν. Οπότε στην περίπτωση του λογισμικού εγώ έχω το πάνω χέρι. Αν το λογισμικό είναι εμπορικό δεν μπορείς εσύ να κερδίσεις από αυτό ούτε με Πειρατική δικαιολογία. Αν όχι, θα το βρεις και τζάμπα και πιθανών και από μένα!!!

mankasp έγραψε:Ίσα ίσα που θα υπάρχει ανταγωνισμός και θα αναγκάζεσαι να κάνεις καλύτερο προϊόν και να παρέχεις καλύτερη υποστήριξη προς τους πελάτες. Στο κάτω κάτω αν σου αντιγράψει το πρόγραμμα άλλη εταιρεία και το κάνει καλύτερο ή φθηνότερο θα υπάρχει γενικότερα όφελος προς όλη τη κοινωνία. Θα βγάλεις λιγότερα χρήματα αλλά παράλληλα θα είναι μικρότερο και το κόστος διαβίωσης και για σένα γιατί τα προϊόντα θα είναι φθηνότερα. Τέλος πάντων, δεν λέω πως έχω τη λύση ούτε πως είμαι 100% σίγουρος πως ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και αν μπορεί πόσο έτοιμοι είμαστε. Ξεκινάω με μια ιδέα που μπορούμε να συζητήσουμε και να γράψουμε σεντόνια και σεντόνια γιατί έχω ήδη πει πως χρειάζονται γενικότερες αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο.

Προσωπικά προτιμώ κόσμο χωρίς καθόλου χρήμα. Αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί σε μία μέρα. Χρειαζόμαστε βήματα και για αυτό το λόγο επιμένω ότι η Πειρατίνα έκανε πολύ καλή συμφωνία.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 28 Σεπ 2012, 17:23

Πιστεύεις ότι το λογισμικό που θα δημιουργησεις δεν θα βρεθεί άλλος να το κάνει δωρεάν μια μέρα?... και δεν θα το έχει ο κόσμος(ή θα το εχει με οικονομικο ανταλαγμα) μόνο και μόνο επειδή το δημιουργησες πρώτος, αυτήν την θεωρώ μια εγωιστικη σκέψη και αποτέλεσμα της είναι η κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει.

Αυτό και αν είναι ζήτημα που "ακουμπάει" την ιδεολογία μας, και θέλει "εξοντωτική" ανάλυση!!!!
Στο σκεπτικό του Θανάση θα προσθέσω μία παράμετρο:
Παράλληλη ή ίσως, ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός έργου/πονήματος/δημιουργίας, χωρίς να υπάρχει επαφή των δημιουργών, ούτε μεταξύ τους ούτε μέσα από τα "δομημένα συστήματα"!!!!
Εδώ τι συμβάνει;;;; Όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε; (δεν υπάρχει ορθογραφικό λάθος)!
Δεν περιμένω απάντηση διότι δεν υπάρχει. Ρωτάω απλά!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες